Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Matrim - 30 Stycznia 2014, 21:07
| Fidel-F2 napisał/a | | Ale nie zbaczać z tematu. Oglądać Her. |
O tak, czekam na ten film. I się doczekać nie mogę, gdy ZA MIESIĄC będzie w kinach
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2014, 21:24
joe_cool - 30 Stycznia 2014, 22:55
Tu można posłuchać ścieżki dźwiękowej z Her: http://8tracks.com/kinceyk/spike-jonze-s-her-ost
fealoce - 31 Stycznia 2014, 06:37
No tak, też się na to czaję
Witchma - 31 Stycznia 2014, 10:04
| ihan napisał/a | | Ja, Frankenstein. |
Ktoś Cię za karę na to wysłał...?
nureczka - 31 Stycznia 2014, 10:13
| Witchma napisał/a | | ihan napisał/a | | Ja, Frankenstein. |
Ktoś Cię za karę na to wysłał...? |
Może w domu ogrzewanie wysiadło, a w kinie grzeją?
ihan - 31 Stycznia 2014, 20:56
Eee, tam. Z kilku możliwości, wybieram tę, że jestem niepoprawną optymistką. Lubię historie o potworach i wciąż uparcie się łudzę, że da się niegłupi i nienudny film o potworze Frankensteina nakręcić. I może pewnego dnia się doczekam.
edit: literówki
Witchma - 1 Lutego 2014, 07:45
Kolejny Frankenstein już za rok
ihan - 1 Lutego 2014, 11:54
Dzięki za cynk Witchma.
Fidel-F2 - 1 Lutego 2014, 18:09
Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj / In Bruges Po niezbyt udanej egzekucji dwaj płatni mordercy ukrywają się w Brugii. Czekając na instrukcje od szefa zwiedzają zabytki. Nudno. Do czasu. Sprawy zaczynają się komplikować. Dialogi pełne doskonałego humoru, jaja z politpoprawności, karzeł rasista i inne podobne. Rewelacyjny film o miłych przestępcach. Polecam.
Agi - 2 Lutego 2014, 20:28
Królewna Śniezka i łowca. Przypadkiem trafiłam w tv. Nie jest to może rozczarowanie roku, ale widziałam już ładniejsze bajki.
Fidel-F2 - 2 Lutego 2014, 20:29
nie dałem rady
nureczka - 2 Lutego 2014, 20:30
A do tego drzewa miały w sobie więcej ekspresji niż Kristen Steward.
morham - 3 Lutego 2014, 09:32
Lone Survivor - czyli jak to amerykańskie Foki dały d... a bardziej na poważnie, film na faktach jak to dzielni elitarni amerykańscy dostają w kość od Talibów w całkiem spartolonej operacji.
I mam mieszane uczucia co do tego filmu. Jako film akcji ogląda się wyśmienicie bo mamy fajnie odwzorowane postacie, rewelacyjnie zagrane i pierwszorzędnie sfilmowaną rozwałkę. Do tego zdjęcia krajobrazów - robią wrażenie.
Mamy też odpowiednią dawkę heroizmu, propagandy i patosu. I to już podoba mi się mniej. Samą ocenę działań komandosów pomijam milczeniem bo nie wiem co o tym myśleć a szukać dodatkowych informacji by wyrobić sobie lepsze zdanie w temacie mi się nie chce (choć przeczytam książkę na podst. której powstał ten film).
Witchma - 3 Lutego 2014, 09:33
| Fidel-F2 napisał/a | | Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj / In Bruges Po niezbyt udanej egzekucji dwaj płatni mordercy ukrywają się w Brugii. Czekając na instrukcje od szefa zwiedzają zabytki. Nudno. Do czasu. Sprawy zaczynają się komplikować. Dialogi pełne doskonałego humoru, jaja z politpoprawności, karzeł rasista i inne podobne. Rewelacyjny film o miłych przestępcach. Polecam. |
O, a mnie się wydawało, że to kupa. Skoro jednak polecasz, to obejrzę
Fidel-F2 - 3 Lutego 2014, 09:37
Witchma, Farrell jest Irlandczykiem i gra tu Irlandczyka. Warto film zobaczyć dla samego słuchania jego wymowy. Od razu poczułem się jakbym był w Irlandi, fock!
Witchma - 3 Lutego 2014, 09:48
Przekonałeś mnie
morham - 3 Lutego 2014, 10:01
Mnie szczerze mówiąc też. Uwielbiam irlandzki akcent
hrabek - 3 Lutego 2014, 14:38
In Bruges to fenomenalny film. Pisałem posta z samego rana, ale później skasowałem, bo uznałem, że to oczywista oczywistość. Okazuje się, że jednak nie. No to piszę jeszcze raz: to fenomenalny film.
Witchma - 3 Lutego 2014, 19:58
No już dobrze, przecież powiedziałam, że obejrzę
A właśnie wróciłam z Wilka z Wall Street. Mocna rzecz. Trzy godziny minęły sama nie wiem kiedy.
m_m - 4 Lutego 2014, 00:57
Thor - Mroczny Świat
Niezłe, aczkolwiek nie powalające. Lubię filmy osadzone w Uniwersum Marvela, zwłaszcza te o bohaterach z Avengers. Widowiskowe pierdoły, tak to oceniam. Dużo się działo, mało sensu było i takie tam. Aha, Natalie Portman 10 lat temu była dużo ładniejsza.
Czekam na film w którym Loki będzie postacią główną, zakończenie Thora II było bardzo obiecujące.
Luc du Lac - 6 Lutego 2014, 10:43
Wróg nr.1 (Zero Dark Thirty) - taka fabuła o polowaniu na binLadena, od (powiedzmy że) początku do końca.
O ile połowa filmu traktująca o pracy wywiadowczej bardzo mi się podobała, to część o operacji Neptune Spear wręcz przeciwnie. Nie czytałem książki "Niełatwy dzień" - ale sobie myślę że akcja w domu Osamy nie mogła po prostu tak wyglądać.
Ogólnie - fajnie pokazana praca wywiadu na przestrzeni lat - poszukiwania, analizy, przesłuchania itp itd - za tą część 9/10, ale za akcję w domu 5/10 - razem 7/10
btw. ktoś może czytał ?
Dunadan - 6 Lutego 2014, 11:55
Thor: Mroczny świat,
Jak na niezbyt inteligentny, rozwałkowy film naprawdę fajne kino. Rewelacyjne efekty specjalne (nie wiedziałem czy ten przerośnięty mroczny elf był CGI i to był kostium) i fajne sceny, nie trzeba wiele więcej, fabuła nie zmusza zbytnio do myślenia
Matrim - 6 Lutego 2014, 12:16
| Luc du Lac napisał/a | | Nie czytałem książki Niełatwy dzień - ale sobie myślę że akcja w domu Osamy nie mogła po prostu tak wyglądać. |
A mówisz tak, ponieważ... ?
Luc du Lac - 6 Lutego 2014, 13:23
| Matrim napisał/a | | Luc du Lac napisał/a | | Nie czytałem książki Niełatwy dzień - ale sobie myślę że akcja w domu Osamy nie mogła po prostu tak wyglądać. |
A mówisz tak, ponieważ... ? |
bo słabo wyglądała - za długo itp itd - mało wiarygodnie
i zdaje się że w rzeczywsitości to TeamSix wyleciał z lotniskowca a nie z bazy w Afganie
Matrim - 6 Lutego 2014, 13:55
| Luc du Lac napisał/a | | bo słabo wyglądała - za długo itp itd - mało wiarygodnie |
W porównaniu do...?
Jak dla mnie, to właśnie długość akcji nadaje jej wiarygodności i realności. Szczególnie, że w rzeczywistości akcja trwała niemal 40 minut.
| Luc du Lac napisał/a | | i zdaje się że w rzeczywsitości to TeamSix wyleciał z lotniskowca a nie z bazy w Afganie |
Wiki potwierdza Afganistan.
Luc du Lac - 6 Lutego 2014, 14:02
| Matrim napisał/a | | Luc du Lac napisał/a | | bo słabo wyglądała - za długo itp itd - mało wiarygodnie |
W porównaniu do...?
Jak dla mnie, to właśnie długość akcji nadaje jej wiarygodności i realności. Szczególnie, że w rzeczywistości akcja trwała niemal 40 minut.
| Luc du Lac napisał/a | | i zdaje się że w rzeczywsitości to TeamSix wyleciał z lotniskowca a nie z bazy w Afganie |
Wiki potwierdza Afganistan. |
widziałeś film ?
Fidel-F2 - 6 Lutego 2014, 14:15
| Luc du Lac napisał/a | | widziałeś film ? | Ja widziałem i moim zdaniem nie ma w nim niczego co uzasadniałoby Twoje wątpliwości, wręcz przeciwnie, rzecz wydaje się mocno realistyczna i prawdopodobna.
Luc du Lac - 6 Lutego 2014, 14:19
właśnie na szybko przejrzałem książkę (Niełatwy dzień) - i mniej więcej się zgadza
czyli po prostu operowanie akcją, kamerą i jej dynamika pozostawia takie wrażenie
czyli cel misji był jasny - seek and destroy
nie było mowy o braniu żywcem
mesiash - 6 Lutego 2014, 14:22
Thor: Mroczny świat, w sumie to Dunadan wyczerpał temat. Raczej dla 14-latków.
Gra Endera. Chyba jednak mało pamiętałem z książki, albo inaczej sobie wyobrażałem dobrą połowę rzeczy. Efekty, poza ostatnią walką, zupełnie nie powalały.
Nocna Straż, Dzienna Straż. Książka mi się bardzo podobała, film w sumie też niezły, choć zaokńczenie drugiej części rozczarowuje, bo nie tylko jest przeciętnie logiczne, to jeszcze ucina możliwość ewentualnych kontynuacji (no chyba że znowu coś mi się pokręciło, i tak było w książce, ale wg mnie książek było więcej).
|
|
|