Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański
Toudisław - 28 Października 2009, 14:50
Raczej konsultował
Obawiam się ze FS może mieć Sebastianowi za złe publikowanie fragmentów
Gustaw G.Garuga - 28 Października 2009, 15:25
Sebastian napisał/a | Natomiast napisałem nową świeżutką powieść i jeżeli wyniki sprzedaży Herrenvolk będą satysfakcjonujące, możemy się jej spodziewać w księgarniach w latach 2011-12. |
Widzę, że wkrada się frustracja... Niestety terminy Fabryki istotnie potrafią być dołująco oddalone
Sebastian - 28 Października 2009, 15:29
Ja jestem dla Fabryki raczej rodzajem eksperymentu, co prawda zyskownego ale nie zmienia to faktu że jednak eksperymentu. Trudno nie zauważyć że raczej nie pisze tak jak zasadnicza linia ich autorów. Trudno więc oczekiwać żeby poświęcali mi cały swój czas. Natomiast ostatnie opóźnienia wynikają raczej ze złego losu niż z czegokolwiek innego i nikt tutaj nie zawinił. Dlatego trzeba cierpliwie czekać i liczyć, że po głębokim -in- przyjdzie odpowiednio wysokie -yang-.
Ziuta - 28 Października 2009, 17:04
Weź ich sposobem. Napisz chamsko spoilerujący sequel i puść u konkurencji, zanim wydadzą część pierwszą
Sebastian - 29 Listopada 2009, 15:47
Mam takie pytanko, marzy mi się własna strona internetowa, jak rodzaj punktu zbiorczego do wszystkich książek, razem z okładkami, bibliografią, linków do wszystkich forum i ważniejszych recek. Nic specjalnie skomplikowanego jednak niestety ja się na tym kompletnie nie znam. Czy znalazłby się ktoś na tyle posiadający wolny czas, odrobinę literackiej pasji, żeby podjąć się zrobienia czegoś takiego, ewentualnie dalszego prowadzenia?
hrabek - 30 Listopada 2009, 10:21
Gdyby komuś się chciało przygotować grafikę, bo ja jestem antytalent, to później mogę to prowadzić. Przynajmniej do czasu, aż szanowny autor poczuje się na tyle mocny, by samemu stronę aktualizować. Nie sądzę, żeby aż tyle informacji miało tam być, żeby wymagało to dużo czasu. Ale to tak jak mówię - dopiero jak ktoś stronę przygotuje.
A przede wszystkim to trzeba mieć miejsce na serwerze i najlepiej jakąś domenę, np. www.uznanski.pl, a to niekoniecznie jest darmowe, ale też nie kosztuje chyba jakiejś wielkiej fortuny.
Sebastian - 30 Listopada 2009, 12:54
O to bardzo dobrze ...
Prawdopodobnie uda się znaleźć osobę która stronkę zrobi, a mieliśmy właśnie problem z kimś kto ją dalej poprowadzi i tutaj nas uratowałeś.
No i jeżeli ktoś ma jakieś bardzo fajne pomysły graficzne dopasowujące stronkę do specyfiki mojej twórczości to wciąż szukamy, kontakt na priv.
Toudisław - 30 Listopada 2009, 17:25
hrabek, Domena Art jest za Free. Do Sebastiana pasuje
Co do serwera to to nie jest wielka stronka gdzieś się można podłączyć.
Ziemniak - 30 Listopada 2009, 21:20
Toudisław, jest jeszcze kwestia przewidywanego transferu. Mogę się zorientować co i jak, kumpel prowadzi parę stron, to się go wypytam.
A tu jeszcze conieco o pułapkach domeny art.pl
http://forum.magazynyinte...p?showtopic=580
Sebastian - 1 Grudnia 2009, 15:28
serwer i domene prawdopodobnie uda się zdobyć
przy okazji przypominam wszystkim Warszawiakom, którzy rzadko zaglądają do wątku spotkaniowego że w sobotę będzie można mnie spotkać na SKOFA XXIX, Warszawa, Paradox Cafe, 5 grudnia 2009, start godzina 18.00 .
agrafek - 8 Grudnia 2009, 09:17
Uprzejmie informuję, że kilka dni temu odwiedził mnie kuzyn, który właśnie skończył czytać "Żałując za jutro" i nie ochłonął jeszcze z zachwytu nad tą powieścią. Nieco mnie tym zachwytem pozamęczał powtarzając, jaka tam cudnie ukazana polityka i jaka super psychologia. Szczególnie walka polityczna i ukazanie ciemnych stron polityki przypadło mu do gustu. Bardzo się dopytywał, czy Sebastian jeszcze jakieś powieści napisał.
Sebastian - 8 Grudnia 2009, 11:14
agrafek, balsam to na dusze autora, a przy okazji cieszy mnie, ze cała Wasza rodzina ma taki znakomity gust literacki
Powieści Sebastian napisał, tylko że Wydać mu idzie je niesporo, więc koniecznością staje się odesłanie kuzyna do pism, gdzie bardziej Sebastiana lubią... Jeżeli kuzyn jest jeszcze w klimatach Żałując za jutro niech kontynuuje konsumpcje smacznych potraw z cyklu Księga która wyjada oczy, Człowiek bez mózgu, Więzień upadłego ducha. Jeżeli chciałby tymczasem urozmaicić dietę czymś ostrzejszym polecam Panią igieł, jeżeli go to rozgrzeje, dla ochłody drink z Lodowych łez. Nie są to powieści, ale cóż zrobić...
a przy okazji, weź ty go jakoś agrafku, podstępnie zaloguj
mBiko - 8 Grudnia 2009, 23:21
Sebastianie, o tym, że Twój podstępny plan skłonienia mnie do przeczytania "Żałując za jutro" powiódł się, miałem już okazję powiedzieć. Nie wiesz natomiast, że podczas powrotu zaczytałem się do tego stopnia, że jedna Bozia wie gdzie bym dojechał, gdybym nie wysiadał na końcowej stacji. Dopiero wzmożony ruch pasażerów na korytarzu dał mi do zrozumienia, że trzeba się zbierać.
Chal-Chenet - 8 Grudnia 2009, 23:27
Sebastian napisał/a | Więzień upadłego ducha |
A to co? Wyszło to już?
Sebastian - 9 Grudnia 2009, 13:01
mBiko, ciesze się, że Żałując za jutro daje szanse swoim Czytelnikom na niewolicjonalne zwiedzanie całej Polski, a może nawet Europy
Chal-Chenet, zanim kuzyn agrafka, zdobędzie, co niełatwe, "ksiegę..." i przeczyta (co zdaniem niektórych również nie łatwe) "Człowieka..." to myślę że wyjdzie.
Sebastian - 14 Stycznia 2010, 23:37
Mam dla wszystkich małą zagadkę filmową. Widziałem ostatnio niezły film. Młody chłopak trenowany jest na rycerza Jedi. Ma mądrego mentora Jedi, który wprowadza go w tajniki takiej trochę parapsychicznego oddziaływania na rzeczywistość. Jest też ciemny Jedi który generalnie dużo miesza i mroczna strona która jest nie fajna. Zgadnijcie co to za film
?????
jako że zagadka jest trudna jedna podpowiedź, role młodego Jedi gra Ewan McGregor.
Dla tych którzy sobie totalnie nie poradzili co pewnie zdarzy się większości bo zagadka trudna jest dodatkowa podpowiedź tutaj - nazwisko aktora grającego Jedi - mentora (b. znany aktor)
Virgo C. - 16 Stycznia 2010, 23:41
Ja wiem, ja wiem. Ale będę świnia i nie powiem
Adashi - 17 Stycznia 2010, 08:24
To ja powiem
The Men Who Stare at Goats
U nas film będzie nosił tytuł "Czarujący szpieg" (sic!). Pisałem o nim w "Filmach oczekiwanych".
Sebastian - 17 Stycznia 2010, 10:24
Gratuluje zgadnięcia odgadywanki (lub na odwrót). Filmy Jedajowe warte uwagi są zaprawdę.
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 18:53
True, true.
A teraz coś z zupełnie innej beczki - nowe opowiadanie Sebastiana, Anielskie dziecko, w najnowszym FWS
Agi - 19 Stycznia 2010, 18:55
To Ałtor ma fajny prezent na imieniny
Chal-Chenet - 19 Stycznia 2010, 19:06
Super!
Kiedy w kioskach?
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 19:28
Teoretycznie już, praktycznie pewnie od jutra
Agi - 19 Stycznia 2010, 19:38
Czyli jest tak, jak napisałam wyżej.
Witchma - 19 Stycznia 2010, 19:47
Jutro wyruszam na poszukiwania
Chal-Chenet - 19 Stycznia 2010, 19:49
Ja też.
Witchma - 20 Stycznia 2010, 09:16
No to z okazji imienin wszystkiego najpiękniejszego, a przede wszystkim wielu świetnych tekstów
dalambert - 20 Stycznia 2010, 09:18
Zdrowie Solenizanta - wszystkiego dobrego i życia szcześliwego
khamenei - 20 Stycznia 2010, 10:18
W Trójmieście jest już w kioskach. Trzeba się będzie z tym zapoznać.
Okładka całego FWS-a kojarzy mi się z prozą Uznańskiego - pokręcona i dynamiczna (z tego co pamiętam z przelotnego rzutu oka).
Kruk Siwy - 20 Stycznia 2010, 10:23
Sebastiano! Stu lat. Z tą samą żoną. (To chyba dobre życzenie?) No i zdrowia a także wredne życzenie żeby Ci się marzenia literackie spełniły... Skoal! Siulim! Na sdrofie!
|
|
|