To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - moje śmietnisko

lokje - 27 Kwietnia 2008, 10:29

Bo ludzie mają urlopy macierzyńskie :wink: No i wstrzelają się w rytm pieluchowo- karmieniowy, spokojnie da się to zrobić ( bo nie ma innego wyjścia zresztą).
Końcówkę ciąży miałam bezrobotną i tak mi się tęskni do pracy, że teraz, niecałe dwa tygodnie po porodzie, już się dobijam o powrót do dawnego rytmu. Mogę pracować w domu, więc jest idealnie.

corpse bride - 28 Kwietnia 2008, 14:44

nie no, mówię o tych, co mają już trochę większe te dzieci, a mimo to takie, które trzeba karmić, ubierać, opiekować. nawet jak takie dziecko w czasie, kiedy rodzice są w pracy jest w żłobku/przedszkolu/szkole coś mu sie od życia/rodziców należy w domu, po powrocie. coś na co ja bym chyba nie miała siły...

ps - mam za sobą słodczasty weekend. spędziłam go z shfweahfsjkafas, całe 3 dni prawie. zasiedziałam się i dziś poszłam do pracy od niego w jego podkoszulku, pachnąca jego dezodorantem i perfumami (są unisex). pachnę tak ładnie, że mam się ochotę przytulić do siebie ;)
a w weekend zabrałam serduszko do macdonaldsa, bo sprzedałam trochę biżu i w końcu było mnie stać, żeby go nakarmić. głupie to trochę, bo w porównaniu z tym, ile ona na mnie wydaje, to jest nic. i źle się z tym czuję. nie mogę się doczekać stabilizacji finansowej, żeby to jakoś wyrównać...

corpse bride - 8 Maj 2008, 16:38

chrupek miał urodziny. po dość długim namyśle kupiłam mu taką zabawkę i trochę się bałam, czy trafię. wiedziałam, że chce grę planszową, ale nie wiedziałam, jaka mu się spodoba, nie znam się na grach planszowych i nie wiedziałam, czy on tak chce-chce, czy tylko tak gada.
ale okazało się, że chciał-chciał i się tak strasznie ucieszył i powiedział, że nigdy chyba nie dostał tak trafionego prezentu i się wzruszył i się serio serio bardzo cieszył, a ja się cieszyłam, że on się cieszy. :D

a żeby nie było tak różowo, to mam jeszcze miesiąc na napisanie pracy magisterskiej... :(

Ziuta - 8 Maj 2008, 16:53

corpse bride napisał/a
shfweahfsjkafas

Weź to wymów :mrgreen:

Martva - 8 Maj 2008, 17:14

corpse bride napisał/a
się serio serio bardzo cieszył, a ja się cieszyłam, że on się cieszy. :D

Ehh, zazdroszczę. Wymyślanie i kupowanie prezentów to dla mnie męczarnia straszna.

corpse bride napisał/a
a żeby nie było tak różowo, to mam jeszcze miesiąc na napisanie pracy magisterskiej...

Da się. Ale trzeba się wziąć.

corpse bride - 9 Maj 2008, 12:18

ziuta, nie wiem właśnie, jak pisać, bo imienia nie chcę wymieniać, zaimków dzierżawczych nie lubię - itd.

wiecie, że prowadzę rozmowy kwalifikacyjne w mojej nowej pracy?

Słowik - 9 Maj 2008, 12:50

Gollum bije gollumy? ;)
corpse bride - 9 Maj 2008, 14:51

hehe, coś w ten deseń. a tak serio, to dopiero jak ich przyjmiemy dowiadują się, jaki ze mnie straszliwy gollum :lol:
jewgienij - 9 Maj 2008, 20:48

Miesiąc czasu to cała wieczność, dziewczyno. Możesz leżeć i opalać się przynajmniej przez tydzień. :D

Prezent super, sam się pośliniłem( oczywiście duchowo :D ).

Opowiedz o słabych stronach ludzi przeprowadzających rozmowy pracodawcze, bo oni - jak ten królik z Monty Pythona -też muszą mieć przecież jakieś słabe strony.

corpse bride - 10 Maj 2008, 19:32

leżałam przez rok, bez opalania, bo nie lubię. teraz czas na konkret. wish me luck, ewryłan.

widziałam grę rozpakowaną. ładna. gdzie ją widziałam? u niego w łóżku. spał z nią wcześniej :D

słabe strony osób przeprowadzających rozmowy? mogę najwyżej o swoich powiedzieć. np. jak miałam takich rozmów 5 w ciągu dnia, to po piątej poszłam zwymiotować. nie chodzi o to, że ci ludzie byli obrzydliwi, tylko dla mnie to też jest stres.

Martva - 10 Maj 2008, 19:36

corpse bride napisał/a
u niego w łóżku. spał z nią wcześniej

Sweeeeeet ;)

corpse bride - 12 Maj 2008, 11:18

jako, że ja spałam u niego w weekend gra poszła na podłogę. rozłożyliśmy i jest... duża. fajna. występują w niej potwory i jest trochę skomplikowana. :D

ruszyłam trochę z pracą mag. kategoryzuję.

spać mi się chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

niedługo wrzucę fotki kolczyków z czaszkami i bluzeczki podkreślającej. a dziś tym strojem będę straszyć na rozmowach kwalifikacyjnych :twisted:

gorat - 19 Maj 2008, 16:36

Niedługo to pojęcie względne ;)
Odpadłem pod koniec marca, jak się towarzystwo tłukło piersiami, i bałem się, że jak zajrzę z powrotem, to się nie wygrzebię spod sterty postów. Ale nie - tylko trzy strony :shock: Jakiś odwyk? :?
I żadnych zdjęć, które można na avatar przerobić! :evil: :(

Martva - 19 Maj 2008, 16:38

Chciałbyś mieć w avatarze fotę kolczyków z czaszeczkami? ;)
corpse bride - 19 Maj 2008, 16:40

próbowałam zrobić te zdjęcia, ale problem jest taki, że jak wracam z pracy to nie ma już dobrego światła. i wyglądam wtedy dość źle po całym dniu. rano nie mam zas czasu, a wyglądam jeszcze gorzej. :evil:

wrzucę jakieś zdjęcie poglądowe z bluzeczką (bluzeczka bez twarzy, znaczy), a czaszki nie wyszły ładnie na żadnym.

Dun, może masz jakieś wskazówki, jak najlepiej robić zdjęcia biżu? mam nikona d40, lampę tylko wbudowaną.

aha, i szlag by trafił taka pogodę. wyglądam super w złotych sandałkach i szarym swetrze szmateusza sięgającym kolan.

Martva - 19 Maj 2008, 17:02

Nie jestem Dunadanem, ale może Cię zainteresuje:
link
i drugi

corpse bride - 20 Maj 2008, 13:32

dzięki, martva :)

zrobiłam wczoraj 10 par kolczyków i mam ochotę zatrzymać co najmniej 5 z nich. to nic, że rzadko chodzę w kolczykach. a kasy potrzebuję straszecznie i fajnie by było jakby sie sprzedały.
chciałabym im robic zdjęcia, chociażby dlatego, że jak są ładne, to szybko wychodzą i potem nawet nie pamiętam, że coś robiłam i jak to wyglądało...

w mojej kolekcji wiosna-lato 2008 dominuje motyw liścia :)

Martva - 20 Maj 2008, 15:20

Pokaż fotki, jak zrobisz ;)

corpse bride napisał/a
zrobiłam wczoraj 10 par kolczyków

:shock: rany. Chyba dawno mi się nie trafił tak płodny dzień ;)

corpse bride napisał/a
mam ochotę zatrzymać co najmniej 5 z nich.

Zawsze w takich sytuacjach stwierdzam ze mogę powtórzyć wzór i zrobić dla siebie takie same/podobne ;)

corpse bride napisał/a
kasy potrzebuję straszecznie i fajnie by było jakby sie sprzedały.

:|

corpse bride - 21 Maj 2008, 10:38

a dziś jestem w pracy w kolczykach od ciebie :)

i nic się so far nie sprzedało, rynek się chyba nasycił - laski mają więcej kolczyków, niż mogą nosić...

gorat - 21 Maj 2008, 10:47

Się wbiję - nie sztuka nosić, sztuka mieć :twisted:

Edit: takie lekko paranoiczne mi się to zdało - do wypowiedzi o kolczykach nawiązuje facet w avacie kobiety. n/c

Kruk Siwy - 21 Maj 2008, 10:47

Odpowiednią ilośc uszu?
gorat - 21 Maj 2008, 10:49

A Krukowi jedno - zapytaj Witchmę, ona wie dobrze, jak rozumieć ;)
dzejes - 21 Maj 2008, 10:56

gorat napisał/a

Edit: takie lekko paranoiczne mi się to zdało - do wypowiedzi o kolczykach nawiązuje facet w avacie kobiety. n/c

Najpierw awatarki z kobietami, potem żywe zainteresowanie kolczykami...

Wyjdź z szafy Gorat! Nie jesteś sam.

gorat - 21 Maj 2008, 11:00

:mrgreen: :bravo dzejes jak zawsze w formie ;)
Dużej litery nie odpuszczę! :evil:

Martva - 21 Maj 2008, 11:08

corpse bride napisał/a
a dziś jestem w pracy w kolczykach od ciebie

:D

corpse bride napisał/a
i nic się so far nie sprzedało, rynek się chyba nasycił

Spokojnie, zrób przerwę, niech sie stęsknią. Tylko jak spotkasz w okolicy pracy handlarza litewską biżu z bursztynem i nie tylko, to poszczuj psami czy czymś ;)

Kruk Siwy napisał/a
Odpowiednią ilośc uszu?

To jest myśl ;)

dzejes, ale z Ciebie zołza :D

corpse bride - 21 Maj 2008, 11:38

nie wiem, mówiłam już, ale mam konkurencję w postaci koleżanki z pracy, która nauczyła się ode mnie robić kolczyki i ciągle przynosi coś nowego, czym - nie powiem - bardzo motywuje mnie do działania. sprzedaje taniej niż ja :evil: ale i jakość wykonania jest inna.
Martva - 21 Maj 2008, 11:59

Aaaaaj, to niemiłe :/
corpse bride - 21 Maj 2008, 12:00

nooo. ale zamawiamy razem koraliki i jest to dość korzystne.
Martva - 21 Maj 2008, 12:11

Chyba że.
Dawać Ci znać jak będziemy coś gdzieś zamawiać grupowo? Właśnie mi przyszło do głowy :oops:

corpse bride - 21 Maj 2008, 14:54

sure :)

Partner forum