To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 13 Stycznia 2014, 09:59

możesz ten film uważać nawet za chińskiego ninja, naprawdę

to będzie nawet śmieszniejsze

chyba

idid - 13 Stycznia 2014, 10:03

Niezmiernie mnie to cieszy.
Fidel-F2 - 13 Stycznia 2014, 10:06

i słusznie
Dunadan - 13 Stycznia 2014, 12:38

morham napisał/a
Do tego w żaden sposób sterylny jak niektóre produkcje SF.

Podobnie jak Elysium które wydało mi się dziwną kontynuacją Dystryktu...

Co do sterylności - w sumie w którym filmie była?...

morham - 13 Stycznia 2014, 14:39

Dunadan parę takich było ale muszę się zastanowić zanim podam jakiś przykład :) bo jak zwykle jak o tym nie myślę to przykładów mam mnóstwo a jak wypadałoby podać jeden konkretny - włącza mi się analizator :P
Dunadan - 13 Stycznia 2014, 15:37

morham, luz. Po prostu jakoś takie mam wrażenie że jednak pod tym względem wiele filmów jest zrobiona całkiem nieźle. A jeśli nie, to mają niezły powód. Mogłyby pod to podejść GW: Mroczne Widmo no ale nie wszystko było tam sterylne a to co było, było, bo tak miało być.
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2014, 01:10

Bez litości / I Spit on Your Grave Młode, fajne dziewczę postanawia zamieszkać w domku w lesie. Banda wiejskich ćwoków postanawia zgwałcić dziewczę maksymalnie bestialsko. Po wszystkim dziewczę ucieka gamoniom a potem wraca mocno wkurw.... Schemat, ograne chwyty, dużo brutalności, trzeciorzędne aktorstwo. Omijać
m_m - 14 Stycznia 2014, 06:47

Bez litości / I Spit on Your Grave
Oryginał czy remake?

Dunadan - 14 Stycznia 2014, 08:24

Hobbit 2,
Byłem na wersji 48fps. Niestety tez 3D - nie było w wersji 2D. Niemniej technologia 48fps sporo zmienia. Od jakiegoś czasu mamy boom na rozdzielczość - Full HD, 4K itp. owszem polepsza to jakośc obrazu ale tylko w jednym... wymiarze że tak to ujmę. przy 48fps widać więcej, znacznie więcej. Podobało mi się ;) takie inne doświadczenie - było trochę jak w teatrze TV, bardziej realistycznie. Wszystko - nie tylko aktorzy :twisted: i niestety 48fps mniej wybacza jeśli chodzi o CGI które miejscami było... takie sobie.

Smaug był niezły ale zabrakło mu charakteru mimo wszystko, może dlatego ze smok nie ma za wiele wspólnego z człowiekiem... Wkurzały mnie nieco na siłę dodane elfickie wątki ale co zrobić... maja przyanjmniej jako taki sens. Ogólnie fajnie się oglądało, jakoś faktycznie ciekawiej niż pierwszą część.

Nawet gdzieś w pewnym momencie poczułem to samo kiedy jakieś 20 lat temu czytałem książkę. Przez moment ale wystarczyło...

Fidel-F2 - 14 Stycznia 2014, 09:16

m_m, nie wiem i nie zamierzam sprawdzać
hrabek - 14 Stycznia 2014, 13:27

Jak mieli komórki to remake. Bez komórek to oryginał :D
morham - 14 Stycznia 2014, 14:47

hrabek, hue hue hue ;) ale jakie komórki? mózgowe? nowotworowe? czy aparaty telefoniczne popularnie zwane komórkami ;)
Witchma - 14 Stycznia 2014, 15:05

Dunadan napisał/a
Byłem na wersji 48fps.

A w Łodzi w Cinema City już chyba tej nie pokazują :(

Dunadan - 14 Stycznia 2014, 15:56

Witchma, szkoda, moim zdaniem rewelacja. Szkoda tylko że jedynie w kombinacji z 3D :-/
idid - 14 Stycznia 2014, 18:29

Dunadan napisał/a
Wkurzały mnie nieco na siłę dodane elfickie wątki ale co zrobić...

Mnie irytował ten napuchnięty łeb Legolasa.

m_m napisał/a
Bez litości / I Spit on Your Grave
Oryginał czy remake?

Widziałem remake. Z braku laku można zobaczyć jak ktoś lubi filmy tego gatunku.

Dunadan - 15 Stycznia 2014, 10:57

idid napisał/a

:mrgreen: choć Tauriel akurat mi się podobała :wink:

Rush,
Fajny film. Okazuje się ze Hemsworth potrafi grać :mrgreen: fajnie pokazana historia dwóch ciekawych ludzi, fabuła potrafi trzymać w napięciu. Warto obejrzeć. No i jest Olivia Wild :D

Witchma - 15 Stycznia 2014, 11:00

Dunadan, repertuar na przyszły tydzień mnie nie powalił, mam do wyboru wersję zwykłą i 3D, przy czym godziny seansów są takie, że chyba się skończy na zwykłej i z dubbingiem. No ale nic nie poradzę na to, że wcześniej nie miałam czasu się kinować.
ketyow - 15 Stycznia 2014, 11:10

idid napisał/a

Zanim go wzięli do tej roli powinni mu załatwić parę lat leczenia ortodontycznego.

Dunadan - 15 Stycznia 2014, 11:36

Witchma, to szkoda trochę... w Multikinie na Ursynowie w Warszawie dalej puszczają wszystkie wersje (w sumie chyba z 5 wersj: 2D napisy/Dubbing, 3D napisy/dubbing/napisy-48fps ). Nie wyobrażam sobie Dubbingu, zwłaszcza w przypadku Smauga, choć do Golluma mu daleeeeeko. No ale jak pisałem - nie jest to humanoidalna postać więc dużo ciężej nadać jej charakter tak jak to było w przypadku Golluma.

Legolas nie był taki zły w sumie... tylko trochę irytujący cały ten wątek bo w ogóle nie było go w tym świecie o ile dobrze wiem. Taka wizja reżysera widać... no ale jak pisałem wszystko było nieźle sklejone. Trzeba przyznać Jacksonowi że jak już coś kombinuje to z głową.

Luc du Lac - 15 Stycznia 2014, 11:51

Dunadan napisał/a

Legolas nie był taki zły w sumie... tylko trochę irytujący cały ten wątek bo w ogóle nie było go w tym świecie o ile dobrze wiem. Taka wizja reżysera widać... no ale jak pisałem wszystko było nieźle sklejone. Trzeba przyznać Jacksonowi że jak już coś kombinuje to z głową.

bo to jest "Hobbit by Peter Jackson", dla ekstremistów Tolkienowskich nie do przyjęcia ;)

Elfy słabe - tylko Thranduil stanął na wysokości zadania i odpowiada jakimś tam moim wyobrażeniom o nich ;)

Fidel-F2 - 15 Stycznia 2014, 11:55

Teraz, dla porządku, wypadałoby przeprowadzić wywód o wyższości wyobrażenia Luc du Laca nad wyobrażeniem Petera Jacksona.
Luc du Lac - 15 Stycznia 2014, 12:03

Fidel-F2 napisał/a
Teraz, dla porządku, wypadałoby przeprowadzić wywód o wyższości wyobrażenia Luc du Laca nad wyobrażeniem Petera Jacksona.

tzn ?
moje wyobrażenia są ukute z tego co prezentowała znaczną część pisarzy fantasy.

Ziuta - 15 Stycznia 2014, 12:59

Fidel-F2 napisał/a

Tak można każdą wypowiedź i recenzję zjechać.

Ale z drugiej strony
Cytat
moje wyobrażenia są ukute z tego co prezentowała znaczną część pisarzy fantasy.

żeby na widzenie i rozumienie autora X tak bardzo wpływali epigoni? Dla mnie to największa bolączka fantastyki. Czytam teraz Władcę i na potrzebę lektury założyłem sobie, że nie ma żadnego posttolkienowego fantasy. Nie ma i już.

Fidel-F2 - 15 Stycznia 2014, 13:08

Ziuta napisał/a
Tak można każdą wypowiedź i recenzję zjechać.
tym sposobem można odeprzeć każdy argument, niemniej nadinterpretujesz, niczego nie zjechałem, poprosiłem o uszczegółowienie bo z wypowiedzi Luc du Lac, wynika, że wizja Jacksona jest słaba ze względu na nieprzystawalność do wizji Luc du Lac, i to jest jedyna informacja wynikająca z komentowanej przeze mnie wypowiedzi
Ziuta - 15 Stycznia 2014, 13:11

Jak tak, to sorry.
Luc du Lac - 15 Stycznia 2014, 13:35

Ziuta napisał/a

żeby na widzenie i rozumienie autora X tak bardzo wpływali epigoni? Dla mnie to największa bolączka fantastyki. Czytam teraz Władcę i na potrzebę lektury założyłem sobie, że nie ma żadnego posttolkienowego fantasy. Nie ma i już.

że hmm ?

Dunadan - 15 Stycznia 2014, 13:37

Luc du Lac napisał/a
bo to jest Hobbit by Peter Jackson, dla ekstremistów Tolkienowskich nie do przyjęcia

Akurat ekstremiści powinni dostawac orgazmów podczas seansu bo zawarte jest tam naprawdę dużo, w sumie wszystko co się wtedy działo, a nie tylko to co się działo w Hobbicie. A dodatki od Jacksona... no trzeba z tym juz jakoś żyć.

Spoiler:

Luc du Lac - 15 Stycznia 2014, 13:48

Fidel-F2 napisał/a
niczego nie zjechałem, poprosiłem o uszczegółowienie bo z wypowiedzi Luc du Lac, wynika, że wizja Jacksona jest słaba ze względu na nieprzystawalność do wizji Luc du Lac, i to jest jedyna informacja wynikająca z komentowanej przeze mnie wypowiedzi

uszczegóławiam - jak już pisałem wcześniej - moja/i zdecydowanej większoci wizja elfa jest ukuta na archetypie Tolkienowskim.
Jak najbardziej akceptuje inne wizje tychże, ale Jackson stworzył hybrydy elfio-ludzkie. Elf to po prostu człowiek który jest zręczniejszy i szybszy - świetnie strzela z łuku i ma spiczaste uszy. Wyjątkiem są postacie Galadrieli i Thranduila - w które to persony udało się tchnąć tolkieno-posttolkienowego ducha elfów

ps. oczywiście Thranduil w filmie pasuje do elfa z Władcy a nie do elfa z Hobbita

Luc du Lac - 15 Stycznia 2014, 13:49

Dunadan napisał/a

Spoiler:

tja jak i wiele innych

Dunadan napisał/a
Akurat ekstremiści powinni dostawac orgazmów podczas seansu bo zawarte jest tam naprawdę dużo, w sumie wszystko co się wtedy działo, a nie tylko to co się działo w Hobbicie.

no to właśnie o to chodzi - że nie akceptują "dodatków"

Dunadan - 15 Stycznia 2014, 14:03

Luc du Lac napisał/a
Jackson stworzył hybrydy elfio-ludzkie

Żartujesz? Legolas może faktycznie był mocno ludzki ale też jakoś Tolkien za bardzo się nei skupiał na Legalasie ale reszta elfów jest świetnie oderwana od rzeczywistości w wizji Jacksona. Zrobił je rewelacyjnie.
Luc du Lac napisał/a
no to właśnie o to chodzi - że nie akceptują dodatków

No to będą mieli przerywane orgazmy ;P: no ale trzeba było coś zrobić żeby wyszły 3 filmy :roll:

PS:
Spoiler:

PPS: Poza Legolasem, Galadrielą, Thranduilem, Arweną i Elrondem nie było wiele więcej znaczących elfich postaci. Z nich tylko Legolas był dość ludzki. Uważam że reszta elfów wyszła naprawdę super.

Partner forum