Planeta małp - Co nas cieszy
Anix - 28 Kwietnia 2012, 00:31
A mnie cieszy wczorajsza rozprawa sądowa. Po półgodzinie czekania na opóźnioną wokandę zeznawali moi rodzice (mam zaciesz z jednego stwierdzenia mojego ojca:
Sędzia: - Czy pozwana (ja) miałaby możliwość powrotu do domu rodzinnego i zamieszkania w nim na nowo?
Ojciec: Raczej nie.
S: Nie? A dlaczego?
Tutaj zapada chwila ciszy, mrok gęstnieje, atmosfera robi się złowieszcza...
O: Bo byłaby WOJNA.
Adwokat miasta, który chwilę wcześniej wyglądał na takiego, który chce zadać pytanie chyba zwątpił, bo nie zadał, a ja zdławiłam rechot).
Koniec końców ogłoszenie wyroku mnie osłabiło z wrażenia.
Powództwo miasta zostało ODDALONE, miasto przegrało, zapłaci koszty postępowania, a jak wyrok się uprawomocni (+/- miesiąc z drobnymi), to będę w tym mieszkaniu...
Najbardziej mnie cieszy, że trafił mi się wspaniały adwokat z urzędu! Wyszukał takie argumenty, które, prawdę powiedziawszy, zmieniły mój status prawny w oczach sądu. Nagle weszłam w grono osób dziedziczących!
merula - 28 Kwietnia 2012, 07:35
Anix, bardzo dobra wiadomość
Kai - 28 Kwietnia 2012, 07:45
Agi, Godzilla, ja bym w nich nawet pochodziła, jeśli to skórka i do tego miękka, są piękne i pewnie człowiek w nich się czuje odlotowo, ale wyobraźmy sobie podbieganie w nich do autobusu czy chodzenie po moich chodnikach, gdzie można się potknąć nawet w trampkach.
Inna rzecz, że piękniejsze byłyby, gdyby nie miały tego kopyta z przodu. Zwykła cieniutka podeszwa i zacna szpilka.
Witchma - 28 Kwietnia 2012, 08:53
Anix, brawo
A ja sobie zamówiłam zmywarkę i lodówkę (i okap ). Dzisiaj jedziemy też zamówić meble do kuchni. I niech się dzieje co chce
merula - 28 Kwietnia 2012, 09:08
Witchma, szalejesz
fealoce - 28 Kwietnia 2012, 09:23
Godzilla napisał/a | A ja bym dostała wrzodów ze stresu, że chodzę w nich z gracją Jar-Jar-Binksa |
a ja bym się w nich zabiła co nie zmienia faktu, że są bardzo ładne
Witchma - 28 Kwietnia 2012, 09:41
merula, biorąc pod uwagę bardzo ujemny stan mojego konta, to faktycznie normalna nie jestem
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 09:50
Medialny przekaz o "klęsce lekowej" nie do końca jest prawdziwy.
Ja tam sobie chwalę - polazłem do apteki co by zanabyć porcję towaru leczącego na kolejne miesiące / na co choruję mniejsza - nie ma się czym chwalić/ i co ?
Jeszcze w grudniu zapłaciłbym około 150 zł, a dziś wyskoczyłem zaledwie z niecałych 30 zł
Fidel-F2 - 28 Kwietnia 2012, 09:54
dalambert, no to podziękuj grzecznie PO
Witchma - 28 Kwietnia 2012, 09:55
dalambert, bo tak właśnie jest, że niektórym bardzo podskoczyło, a niektórym bardzo spadło. Nic za darmo :/
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 10:00
Kai, dama w t a k i c h butach nie tylko nie biegnie ale nawet nie wsiada do autobusu. A co do "kopyta" hihihi to najnowszy super modny "trynd" (kolorystka też ponoć najmodniejsza). Wyedukowałem się na tych zakupach. nureczka szpilek takich, siakich i owakich zwiezionych z całego świata ma multum. No ale kobieta powinna mieć choć jedne szpilki "na czasie". I taka była moja myśl przewodnia gdym ją imieninowo obdarzał.
Anix gratulacje! Wielki kamień (łubuduuuu!) spadł mi z serca bo Twoja sytuacja wyglądała bardzo nieciekawie.
Cuda jednak się zdarzają!
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 10:01
Fidel-F2, a co ja zrobiłem Przeca się ciesze.
Witchma, -
Niech ryczy z bólu ranny łoś,
Niech zwierz przebiega knieje
Ktoś nie śpi żeby spać mógł ktoś.... itd
Godzilla - 28 Kwietnia 2012, 10:06
Anix, super!
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 10:52
Anix, doczytałem HUUUUURRAAAAAAAAAAA
no popatrz, a na SKOFie narzekałaś co Wysoki Sąd nie sympatycznie wygląda i co ?
Sąd nie ma być sympatyczny ! Sąd ma być sprawiedliwy
A SPRAWIEDLIWOŚĆ MUSI BYĆ PO NASZEJ STRONIE
Kai - 28 Kwietnia 2012, 11:43
Kruk Siwy napisał/a | to najnowszy super modny trynd (kolorystka też ponoć najmodniejsza) | Ja to wszystko wiem, ale jeśli moda nakaże amputację prawej nogi, czy muszę się do niej stosować? Te buty są zwyczajnie wydumane, zakłócają proporcje i żaden stylista mi nie wmówi, że jest inaczej. A jeśli ktoś chce to nosić, to doprawdy jego sprawa.
Kruk Siwy napisał/a | dama w t a k i c h butach |
Umówmy się, dama by takich butów nie włożyła Celebrytka owszem
ihan - 28 Kwietnia 2012, 11:44
Szpilki na innych są super. Ale na innych. Z wyłączeniem Rosjanek, które namiętnie tuptają po labie w szpilkach. I naprawdę tuptają, stukają i tłuką się niemiłosiernie.
Lynx - 28 Kwietnia 2012, 11:45
Anix, to dobrze
nureczka piękne, szkoda, że ja już w takich nie mogę- max 5-6 cm. obcasa.
Kruk Siwy, no ba! też mam fioła na punkcie butów. Aczkolwiek podobnie jak Kai ostatnio ganiam głównie w adidasach z korekcyjną wkładką
Witchma, ale jak już zamówione to prawie kupione. Dasz radę.
dalambert, a pamiętasz swoje marudzenie z grudnia?
Kai - 28 Kwietnia 2012, 11:50
Lynx napisał/a | Aczkolwiek podobnie jak Kai ostatnio ganiam głównie w adidasach z korekcyjną wkładką | E, Młoda, kto Ci to powiedział? Ja ganiam na 3-cm z przodu a nie wiem ile z tyłu koturnach, po prostu zależy mi na bezpieczeństwie, mam jeszcze na oku jedne, które podeszwę mają ok 4 cm, a obcas zdecydowanie wyżej, ale wciąż jest to jednolita podstawa, nic mi nie ugrzęźnie w szczelinie chodnika, nie złamie się i nie obedrze. No i nogi mam w nich do migdałków Wkładka silikonowa zapobiega jedynie parciu stopy do przodu, dzieki czemu nic nie wystaje.
PS chodzę po domu w tych powycinanych. Przeciętne wrażenia, ale fajnie będzie pójść w nich na grzyby
merula - 28 Kwietnia 2012, 12:15
Kai napisał/a |
Umówmy się, dama by takich butów nie włożyła Celebrytka owszem |
a czemu dama nie? ulegasz krzywdzącym stereotypom
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 12:17
Kai, hihi. Damy chodzą w szpitalnych łupach i w workach pokutnych? Ale... dajmy pokój. Chciałem się tylko nogami żony pochwalić. Nie rozpowszechniajcie tego dalej!
ihan, nureczka tupała w tychże po Moskwie (a ja idu, szagaju...) i parę Rosjanek i Rosjan doznało opadu szczęki. Tup, tup tup!
nimfa bagienna - 28 Kwietnia 2012, 12:47
Anix, wielkie gratulacje.
Lynx - 28 Kwietnia 2012, 13:14
Kai, miałam na myśli bezpieczeństwo i wygodę... ale cóż...
Kasiek - 28 Kwietnia 2012, 13:25
To, że pogoda jest taka piękna, świat zielono-kwitnący i słoneczko i aż chce mi się żyć.
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 14:00
Lynx napisał/a | dalambert, a pamiętasz swoje marudzenie z grudnia? |
A bo to jedno! o które Ci biega
Kai - 28 Kwietnia 2012, 14:10
Kruk Siwy napisał/a | Chciałem się tylko nogami żony pochwalić. | A to offfszem, piękne i estetyczne
Kruk Siwy napisał/a | Damy chodzą w szpitalnych łupach i w workach pokutnych? |
Askont, po prostu w czymś.. lżejszym? Delikatniejszym
Aczkolwiek wierzę, że w tym się da chodzić, bo łupa pod stopą bardzo niweluje wielkość szpilki.
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 14:47
A nie wiem. Bom sam nie próbował.
Hm... jeszcze delikatniejszym? Znaczy na boska? Pogoda niby sprzyja.
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 15:51
Kruk Siwy napisał/a | Znaczy na boska? | Tak wiemy wszyscy nureczka jest boska
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 16:42
To swoją drogą. Taki bosek to hoho!
A w pokrewnym temacie: czas wyciągnąć sandały i odpowiednie skarpetki do nich.
Lis Rudy - 28 Kwietnia 2012, 17:01
Anix, szczere gratulacje, tym większe że wygrałaś z miastem. U mnie na szczęście obeszło sie bez sądowania.
Ilt - 28 Kwietnia 2012, 17:04
Kruk Siwy napisał/a | A w pokrewnym temacie: czas wyciągnąć sandały i odpowiednie skarpetki do nich. | Szczyt mody. I mówię - no, piszę, umiem pisać bez mamrotania pod nosem - to całkiem serio, bo projektanci w propozycjach na sezon 2012 dość często łączyli skarpetki + sandały.
|
|
|