To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Anix - 28 Kwietnia 2012, 00:31

A mnie cieszy wczorajsza rozprawa sądowa. Po półgodzinie czekania na opóźnioną wokandę zeznawali moi rodzice (mam zaciesz z jednego stwierdzenia mojego ojca:
Sędzia: - Czy pozwana (ja) miałaby możliwość powrotu do domu rodzinnego i zamieszkania w nim na nowo?
Ojciec: Raczej nie.
S: Nie? A dlaczego?
Tutaj zapada chwila ciszy, mrok gęstnieje, atmosfera robi się złowieszcza...
O: Bo byłaby WOJNA.
Adwokat miasta, który chwilę wcześniej wyglądał na takiego, który chce zadać pytanie chyba zwątpił, bo nie zadał, a ja zdławiłam rechot).

Koniec końców ogłoszenie wyroku mnie osłabiło z wrażenia.
Powództwo miasta zostało ODDALONE, miasto przegrało, zapłaci koszty postępowania, a jak wyrok się uprawomocni (+/- miesiąc z drobnymi), to będę w tym mieszkaniu...

;)

Najbardziej mnie cieszy, że trafił mi się wspaniały adwokat z urzędu! Wyszukał takie argumenty, które, prawdę powiedziawszy, zmieniły mój status prawny w oczach sądu. Nagle weszłam w grono osób dziedziczących!

merula - 28 Kwietnia 2012, 07:35

Anix, bardzo dobra wiadomość :D
Kai - 28 Kwietnia 2012, 07:45

Agi, Godzilla, ja bym w nich nawet pochodziła, jeśli to skórka i do tego miękka, są piękne i pewnie człowiek w nich się czuje odlotowo, ale wyobraźmy sobie podbieganie w nich do autobusu czy chodzenie po moich chodnikach, gdzie można się potknąć nawet w trampkach.

Inna rzecz, że piękniejsze byłyby, gdyby nie miały tego kopyta z przodu. Zwykła cieniutka podeszwa i zacna szpilka.

Witchma - 28 Kwietnia 2012, 08:53

Anix, brawo :)

A ja sobie zamówiłam zmywarkę i lodówkę (i okap :) ). Dzisiaj jedziemy też zamówić meble do kuchni. I niech się dzieje co chce :D

merula - 28 Kwietnia 2012, 09:08

Witchma, szalejesz :mrgreen:
fealoce - 28 Kwietnia 2012, 09:23

Godzilla napisał/a
A ja bym dostała wrzodów ze stresu, że chodzę w nich z gracją Jar-Jar-Binksa ;P:

a ja bym się w nich zabiła ;) co nie zmienia faktu, że są bardzo ładne

Witchma - 28 Kwietnia 2012, 09:41

merula, biorąc pod uwagę bardzo ujemny stan mojego konta, to faktycznie normalna nie jestem :mrgreen:
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 09:50

Medialny przekaz o "klęsce lekowej" nie do końca jest prawdziwy.
Ja tam sobie chwalę - polazłem do apteki co by zanabyć porcję towaru leczącego na kolejne miesiące / na co choruję mniejsza - nie ma się czym chwalić/ i co ?
Jeszcze w grudniu zapłaciłbym około 150 zł, a dziś wyskoczyłem zaledwie z niecałych 30 zł :D

Fidel-F2 - 28 Kwietnia 2012, 09:54

dalambert, no to podziękuj grzecznie PO
Witchma - 28 Kwietnia 2012, 09:55

dalambert, bo tak właśnie jest, że niektórym bardzo podskoczyło, a niektórym bardzo spadło. Nic za darmo :/
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 10:00

Kai, dama w t a k i c h butach nie tylko nie biegnie ale nawet nie wsiada do autobusu. A co do "kopyta" hihihi to najnowszy super modny "trynd" (kolorystka też ponoć najmodniejsza). Wyedukowałem się na tych zakupach. nureczka szpilek takich, siakich i owakich zwiezionych z całego świata ma multum. No ale kobieta powinna mieć choć jedne szpilki "na czasie". I taka była moja myśl przewodnia gdym ją imieninowo obdarzał.

Anix gratulacje! Wielki kamień (łubuduuuu!) spadł mi z serca bo Twoja sytuacja wyglądała bardzo nieciekawie.
Cuda jednak się zdarzają!

dalambert - 28 Kwietnia 2012, 10:01

Fidel-F2, a co ja zrobiłem ;P: Przeca się ciesze.
Witchma, -
Niech ryczy z bólu ranny łoś,

Niech zwierz przebiega knieje
Ktoś nie śpi żeby spać mógł ktoś.... itd :wink:

Godzilla - 28 Kwietnia 2012, 10:06

Anix, super! :D
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 10:52

Anix, doczytałem HUUUUURRAAAAAAAAAAA :D :!:
no popatrz, a na SKOFie narzekałaś co Wysoki Sąd nie sympatycznie wygląda i co ?
Sąd nie ma być sympatyczny ! Sąd ma być sprawiedliwy :!:
A SPRAWIEDLIWOŚĆ MUSI BYĆ PO NASZEJ STRONIE :!: :wink:

Kai - 28 Kwietnia 2012, 11:43

Kruk Siwy napisał/a
to najnowszy super modny trynd (kolorystka też ponoć najmodniejsza)
Ja to wszystko wiem, ale jeśli moda nakaże amputację prawej nogi, czy muszę się do niej stosować? Te buty są zwyczajnie wydumane, zakłócają proporcje i żaden stylista mi nie wmówi, że jest inaczej. A jeśli ktoś chce to nosić, to doprawdy jego sprawa.

Kruk Siwy napisał/a
dama w t a k i c h butach

Umówmy się, dama by takich butów nie włożyła :) Celebrytka owszem :)

ihan - 28 Kwietnia 2012, 11:44

Szpilki na innych są super. Ale na innych. Z wyłączeniem Rosjanek, które namiętnie tuptają po labie w szpilkach. I naprawdę tuptają, stukają i tłuką się niemiłosiernie.
Lynx - 28 Kwietnia 2012, 11:45

Anix, to dobrze :)

nureczka piękne, szkoda, że ja już w takich nie mogę- max 5-6 cm. obcasa.

Kruk Siwy, no ba! ;) też mam fioła na punkcie butów. Aczkolwiek podobnie jak Kai ostatnio ganiam głównie w adidasach z korekcyjną wkładką :evil:

Witchma, ale jak już zamówione to prawie kupione. :) Dasz radę.

dalambert, a pamiętasz swoje marudzenie z grudnia? ;P:

Kai - 28 Kwietnia 2012, 11:50

Lynx napisał/a
Aczkolwiek podobnie jak Kai ostatnio ganiam głównie w adidasach z korekcyjną wkładką
E, Młoda, kto Ci to powiedział? Ja ganiam na 3-cm z przodu a nie wiem ile z tyłu koturnach, po prostu zależy mi na bezpieczeństwie, mam jeszcze na oku jedne, które podeszwę mają ok 4 cm, a obcas zdecydowanie wyżej, ale wciąż jest to jednolita podstawa, nic mi nie ugrzęźnie w szczelinie chodnika, nie złamie się i nie obedrze. No i nogi mam w nich do migdałków :) Wkładka silikonowa zapobiega jedynie parciu stopy do przodu, dzieki czemu nic nie wystaje.

PS chodzę po domu w tych powycinanych. Przeciętne wrażenia, ale fajnie będzie pójść w nich na grzyby :)

merula - 28 Kwietnia 2012, 12:15

Kai napisał/a

Umówmy się, dama by takich butów nie włożyła :) Celebrytka owszem :)

a czemu dama nie? ulegasz krzywdzącym stereotypom ;P:

Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 12:17

Kai, hihi. Damy chodzą w szpitalnych łupach i w workach pokutnych? Ale... dajmy pokój. Chciałem się tylko nogami żony pochwalić. Nie rozpowszechniajcie tego dalej!

ihan, nureczka tupała w tychże po Moskwie (a ja idu, szagaju...) i parę Rosjanek i Rosjan doznało opadu szczęki. Tup, tup tup!

nimfa bagienna - 28 Kwietnia 2012, 12:47

Anix, wielkie gratulacje.
Lynx - 28 Kwietnia 2012, 13:14

Kai, miałam na myśli bezpieczeństwo i wygodę... ale cóż... :P
Kasiek - 28 Kwietnia 2012, 13:25

To, że pogoda jest taka piękna, świat zielono-kwitnący i słoneczko i aż chce mi się żyć.
dalambert - 28 Kwietnia 2012, 14:00

Lynx napisał/a
dalambert, a pamiętasz swoje marudzenie z grudnia? ;P:

A bo to jedno! o które Ci biega ;P: :?:

Kai - 28 Kwietnia 2012, 14:10

Kruk Siwy napisał/a
Chciałem się tylko nogami żony pochwalić.
A to offfszem, piękne i estetyczne :D

Kruk Siwy napisał/a
Damy chodzą w szpitalnych łupach i w workach pokutnych?

Askont, po prostu w czymś.. lżejszym? Delikatniejszym :)

Aczkolwiek wierzę, że w tym się da chodzić, bo łupa pod stopą bardzo niweluje wielkość szpilki.

Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 14:47

A nie wiem. Bom sam nie próbował.

Hm... jeszcze delikatniejszym? Znaczy na boska? Pogoda niby sprzyja.

dalambert - 28 Kwietnia 2012, 15:51

Kruk Siwy napisał/a
Znaczy na boska?
Tak wiemy wszyscy nureczka jest boska ;P:
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2012, 16:42

To swoją drogą. Taki bosek to hoho!

A w pokrewnym temacie: czas wyciągnąć sandały i odpowiednie skarpetki do nich.

Lis Rudy - 28 Kwietnia 2012, 17:01

Anix, szczere gratulacje, tym większe że wygrałaś z miastem. U mnie na szczęście obeszło sie bez sądowania.
Ilt - 28 Kwietnia 2012, 17:04

Kruk Siwy napisał/a
A w pokrewnym temacie: czas wyciągnąć sandały i odpowiednie skarpetki do nich.
Szczyt mody. I mówię - no, piszę, umiem pisać bez mamrotania pod nosem - to całkiem serio, bo projektanci w propozycjach na sezon 2012 dość często łączyli skarpetki + sandały.

Partner forum