Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
ilcattivo13 - 6 Października 2009, 18:28
Virgo C. napisał/a | Cytat | Według Bogusława Polcha prace nad produkcją mają potrwać jeszcze 2-3 lata. Jak na razie zaakceptowany został scenariusz, który ponoć dosyć znacznie odbiega od oryginału |
|
hejkum-kejkum, robią drugiego "Wiedźmina"?
Virgo C. - 6 Października 2009, 18:40
Nie wiem, ale przed premierą mają trafić do sprzedaży cztery komiksy z Funkym, więc jest spora szanse że w końcu tak długo wyczekiwana kontynuacja się pojawi
Hubert - 6 Października 2009, 18:53
BTw, zauważyliście, jak gigantyczną reklamę zrobiono Polańskiemu tym procesem? Jego nadchodzący film, Ghost, jeśli tylko zostanie szybko ukończony - może liczyć na niezłą frekwencję.
hrabek - 7 Października 2009, 07:38
Szczególnie jak Polański pójdzie siedzieć na 30 lat - wtedy to będzie jego ostatni film.
Chyba, że nakręci w więzieniu horror ręczną kamerą
dalambert - 7 Października 2009, 07:42
Sosnechristo, prawda- tylko kto ten film ukończy? Polanski posiedzi w pudle , może nie 30 ale 3 lata, co przy wieku 76 lat jest dość uciążliwe, więc może już nic więcej nie popełnić.
Fidel-F2 - 7 Października 2009, 07:45
swoje już nakręcił
dalambert - 7 Października 2009, 07:49
Fidel-F2, a no i to nie tylko w kinie
Ale jaką piękną kasę można by trafić przy takiej darmowej reklamie- tu piemiera filmu , tu proces, wyrok i kuszące zdjęcia chutliwej 13 w tle
Fidel-F2 - 7 Października 2009, 07:51
może być nawet tak, że Polański sam to aresztowanie zaaranżował, z biznesplanu wyszło, że nawet po opłaceniu prawników i kosztów sądowych i tak sporo na plus zostanie
Tequilla - 7 Października 2009, 07:59
Może ktoś już o tym pisał:
avatar Carmerona, trailer wygląda ciekawie - czy 3D oznacza specjalne okularki?
Edit: znalazłem, że hrabek już o tym wspominał. Tak to jest, jak się nie śledzi wątku na bieżąco - ale i tak nadal się pytam, jak to jest z tym 3D?
Hubert - 7 Października 2009, 08:09
Fidel-F2 napisał/a | może być nawet tak, że Polański sam to aresztowanie zaaranżował, z biznesplanu wyszło, że nawet po opłaceniu prawników i kosztów sądowych i tak sporo na plus zostanie |
Ostatnio rozważałem z kimś ten wariant - po wódce wydawał się prawdopodobny
dalambert napisał/a | Sosnechristo, prawda- tylko kto ten film ukończy? Polanski posiedzi w pudle , może nie 30 ale 3 lata, co przy wieku 76 lat jest dość uciążliwe, więc może już nic więcej nie popełnić. |
Może komuś powierzy kamerę, albo też dostanie zwolnienie, kaucję, nie wiem...
hrabek - 7 Października 2009, 08:35
Tequilla napisał/a | Edit: znalazłem, że hrabek już o tym wspominał. Tak to jest, jak się nie śledzi wątku na bieżąco - ale i tak nadal się pytam, jak to jest z tym 3D? |
3D będzie polegało na okularach. Póki co nic innego nie wymyślono. Natomiast ten film ma być przełomowy jeśli chodzi o technologię kręcenia 3D. Cameron zaszył się na ładnych parę lat i tworzył od zera technologię kręcenia w trójwymiarze (włącznie z zaprojektowaniem specjalnych kamer). Ten film będzie pierwszym efektem dekady prac. Wierzę w Camerona i wierzę, że jeśli chodzi o 3D to będzie to naprawdę coś niesamowitego. Tylko jeśli chodzi o sam obraz z trailera, to jego cukierkowość nieco mnie zaniepokoiła. Oby nie okazało się to taką baśnią dla wszystkich dzieci. Mam nadzieję, że film będzie miał kategorię R w USA (czyli generalnie dla dorosłych).
Virgo C. - 7 Października 2009, 22:31
Lista aktorów, którzy wystąpią w Predators
Nieźle się zapowiada
hrabek - 8 Października 2009, 09:23
Szczerze mówiąc nie wiem, co dobrego w tej obsadzie. Że niby Adrien Brody ma być następcą Schwarzeneggera i Glovera? Ale to ma być film akcji, a nie dramat, w którym główny bohater przez cały film ma rozterki natury moralnej.
Virgo C. - 8 Października 2009, 09:34
Arni, który ma się pojawić chociaż na moment, galeria różnych postaci walczących z Łowcą, a nie tylko jeden przepakowany koleś (ok, Danny Glover też zbyt przepakowany nie był). Pewne odejście od schematu dwóch poprzednich części przede wszystkim, a przynajmniej taką mam nadzieje
Nie mówiąc już o tym, że od wczoraj staram się wymówić jednym ciągiem Mahershalalhashbaz Ali. I nie wychodzi
hrabek - 8 Października 2009, 10:00
Na spotkaniu wypijesz, to i wypowiesz.
A Arnie, który ma się pojawić, to plotka, w którą nie wierzę. Miał się też pojawić w Terminatorze i co? Chyba, że znowu wrzucą go komputerowego.
Glover przypakowany nie był, dlatego też Predator 2 był o tyle gorszy od jedynki. Teraz popatrz na muskulaturę Brody'ego i zastanów się o ile gorszy może być Predators.
O wiele bardziej chciałbym, żeby Ridley Scott wreszcie zgodził się wyreżyserować Aliena 5.
A najbardziej chcę, żeby James Cameron wyreżyserował Battle Angel Alita. Gdy ogłaszano Avatara, były takie plany. Nie wiem, czy jeszcze są, czy już z tego zrezygnował. Ale czytałem komiks i jest to wręcz idealny materiał na film w reżyserii Camerona.
Virgo C. - 8 Października 2009, 15:50
hrabek napisał/a | Teraz popatrz na muskulaturę Brody'ego i zastanów się o ile gorszy może być Predators. |
Jakie czasy tacy twardziele.
Hubert - 9 Października 2009, 09:13
To chyba dobra wiadomość
hrabek - 9 Października 2009, 09:17
No tak, tylko gość od 12 lat nakręcił tylko trzy filmy i to co najwyżej przeciętne. Nie wiadomo, czy wciąż jeszcze "to" ma.
Hubert - 9 Października 2009, 09:27
TO zawsze może się w nim obudzić. Do niektórych TO wraca po latach niewierności
Witchma - 9 Października 2009, 09:28
Trzeba wierzyć, że jego TO dotyczy tylko Pogromców duchów
hrabek - 9 Października 2009, 09:29
W to co mówi Witchma jestem w stanie uwierzyć (chociaż wciąż do tego projektu podchodzę bardzo sceptycznie). W to, że komuś w odstępie tylu lat uda się drugi genialny film raczej nie.
Memento - 9 Października 2009, 19:25
Nie chodzi tyle o film oczekiwany, ile o samego newsa. Jeszcze się okaże że Jigsaw to tak naprawdę Leatherface... Chyba czas umierać. O.o""
Hubert - 10 Października 2009, 09:59
http://www.filmweb.pl/Zob...!,News,id=55082 - zabawki w natarciu. Nie mogę się doczekać.
EDIT: Coś nie teges z linkiem.
hrabek - 13 Października 2009, 13:18
Dopiero obejrzałem zwiastun nowego Koszmaru z ulicy Wiązów. Czy tylko mi się wydaje, czy nowy Freddy za bardzo wygląda jak Rorschach? Nie chodzi mi oczywiście o to, że to ten sam aktor, tylko że ma rorschachową maskę na sobie. Stary Freddie wyglądał jak prawdziwy koszmar z bliznami, itd, a ten wygląda zupełnie inaczej. Nie jestem pewien, czy ta zmiana mi odpowiada. W zasadzie jestem zupełnie pewien, że nie.
Obejrzałem też zwiastun do The Messenger. Ben Foster, który w 3:10 do Yumy zagrał najlepszą rolę z całej obsady i Woody Harrelson, dla którego może to być rola życia. I tak jak nie znoszę tego aktora, to muszę powiedzieć, że sceny z trailera mają ogromny potencjał. Mam nadzieję, że film okaże się tak dobry, jak się spodziewam.
NURS - 15 Października 2009, 08:35
Pamiętacie Red Dawn?
Amerykanie szykują nową wersję, dostosowaną do nowych realiów. Chiny przejmą władze nad zbankrutowaną Ameryką. Zdaje się, ze nasi Wielcy Bracia zaczynają sie przygotowywac do nowej rzeczywistości
ilcattivo13 - 15 Października 2009, 10:39
Ciekawe, ile w tym będzie z Fallouta.
NURS - 15 Października 2009, 10:49
Niewiele. to bedzie pokojowe przejęcie, jak wygląda z pierwszych materialów.
dzejes - 15 Października 2009, 11:13
NURS napisał/a | Pamiętacie Red Dawn?
Amerykanie szykują nową wersję, dostosowaną do nowych realiów. Chiny przejmą władze nad zbankrutowaną Ameryką. Zdaje się, ze nasi Wielcy Bracia zaczynają sie przygotowywac do nowej rzeczywistości |
Było też Wschodzące Słońce o tym, jak to Japończycy wykupują
A ja i tak wierzę w Indie.
ilcattivo13 - 15 Października 2009, 11:13
Szkoda
ilcattivo13 - 19 Października 2009, 18:00
Assault Girls: KFC, czyli krótkometrażowa zapowiedź nowego filmu Mamoru Oshii. Twórcy pełnometrażowych Ghost in the Shellów czy też kręconego u nas Avalonu.
Post-apokalipsa, mechy... i wielkookie laski w obcisłych skórzanych kostiumach, trzymające ogromne giwery w swych spracowanych i wielkich jak bochny łapskach... Ech, życie...
Jest też dostępny 43-sekundowy teaser filmu. A chociaż 11 razy krótszy, to lasek z giwerami jest w nim 5 razy więcej!!! Szukajcie, a znajdziecie...
EDIT: w kinach w Kraju Gdzie Nie Pędzą Nic z Wiśni ma być w grudniu.
BTW, czytając tekst na tej stronie zrozumiałem całkiem sporo japońskich słów: ghost, in, the, shell, sky, crawlers, zero, tv, screw. Wychodzi na to, że umiem już czytać po japońsku, i tylko ten co pisze, to musi się postarać żeby pisać czytelnie, bo reszty bazgrołów z tego co nagryzmolili nie rozczytałem...
|
|
|