Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański
shenra - 13 Września 2009, 11:58
Żadne rozczarować. Wyobraź sobie to wygłodniałe stado czekające ze ślinotokiem na Twoje teksty, jak już wypuszczą smakołyki, to zjedzą do ostatniego kęsa.
Chal-Chenet - 13 Września 2009, 12:01
Mnie tam informacja w takiej postaci satysfakcjonuje. Tylko jakby co mów, że wyszło, bo nie śledzę w ogóle spisu treści NF.
hrabek - 14 Września 2009, 08:47
Te "różne miejsca" sugerują, że nie tylko NF będzie. Z tym to najmniejszy problem, ale gdyby miało wyjść jeszcze gdzieś indziej to daj znać koniecznie, bo wtedy to rzeczywiście tylko Chytrozłotkowie znajdą
Sebastian - 14 Września 2009, 10:30
masz to jak w banku hrabek,
MOFFISS - 19 Września 2009, 11:16
ja też czekam z niecierpliwością, nawet się szarpnę na te 30 zeta, albo co...
Sebastian - 19 Września 2009, 16:10
MOFFISS, dzięki, mam nadzieję że się nie zawiedziesz...
MOFFISS - 25 Września 2009, 12:50
Sebastian napisał/a | MOFFISS, dzięki, mam nadzieję że się nie zawiedziesz... |
trzymam kciuki, twórczość ludzi utalentowanych przynajmniej nie nudzi, a takich jest niewielu...niestety nie czytam ostatnio nf, ani sfhh, z braku czasu głównie - więc jak coś Ci też tam drukną daj znać, to nie pożałuję tych 10zeta i spędzonego czasu nad lekturą.
Witchma - 26 Października 2009, 13:58
FS zamieszała i nagle Herrenvolk znalazł się w zapowiedziach za PLO3, którego to premiera przewidziana jest na 27 listopada. Wychodziłoby na to, że na początku grudnia można by się spodziewać premiery. Prawda li to?
Chal-Chenet - 26 Października 2009, 14:25
No, dobrze by było, bo czekamy i czekamy...
Sebastian - 26 Października 2009, 15:14
Mało prawdopodobne Witchma, jeżeli "Herrenvolk" ukaże się w marcu to będzie dobrze.
Prawdopodobne na drugą połowę roku planują wznowienie "Matki gromów" jako samodzielnej powieści. Przynajmniej takie są wstępne obietnicę, co z tego będzie nie wiem, na razie są to tylko dobre chęci Wydawcy.
Natomiast napisałem nową świeżutką powieść i jeżeli wyniki sprzedaży "Herrenvolk" będą satysfakcjonujące, możemy się jej spodziewać w księgarniach w latach 2011-12.
Witchma - 26 Października 2009, 15:17
Sebastian napisał/a | Mało prawdopodobne Witchma |
Szkoda Ale przenieść w zapowiedziach, przenieśli. I po co mieszają?
Sebastian napisał/a | napisałem nową świeżutką powieść |
NO A MOŻE TROCHĘ O TYM WIĘCEJ
Martva - 26 Października 2009, 15:21
Sebastian, jaki masz ładny avik
Chal-Chenet - 26 Października 2009, 15:30
No i czekamy na opowiadanie w NF. Pamiętaj napisać coś jak będziesz wiedział kiedy wyjdzie.
Sebastian - 26 Października 2009, 15:49
Witchma, rzecz ma roboczy tytuł Senne Pałace, zaplanowana jest jako większa epopeja, gotowy jest tom I i tym razem poszedłem w stronę eskalacji niesamowitości i absurdów, powstała rzecz dziwaczna i pulsująca chaosem.
THX Martva, doszedłem do wniosku, że pisarz powinien na avika dawać swoje zdjęcie, żeby go ludzie rozpoznawali na ulicy. Ponadto powinien swoim zdjęciem dawać świadectwo swojej niezwykłej wrażliwości na otaczający świat.
Chal-Chenet, spokojna głowa
Witchma - 26 Października 2009, 15:50
Sebastian napisał/a | tym razem poszedłem w stronę eskalacji niesamowitości i absurdów, powstała rzecz dziwaczna i pulsująca chaosem. |
No brzmi co najmniej intrygująco. Może jeszcze kilka słów...?
Sebastian napisał/a | pisarz powinien na avika dawać swoje zdjęcie, żeby go ludzie rozpoznawali na ulicy |
Ale to nie jest Twój naturalny kolor włosów?
illianna - 26 Października 2009, 15:57
Witchma, kolor włosów na ręce się zgadza
Martva - 26 Października 2009, 15:59
Sebastian napisał/a | pisarz powinien na avika dawać swoje zdjęcie, żeby go ludzie rozpoznawali na ulicy. |
Prawie mnie zabiłeś! (przez zakrztuszenie herbatą)
Sebastian - 26 Października 2009, 16:08
Witchma napisał/a | No brzmi co najmniej intrygująco. Może jeszcze kilka słów...?
|
Umiem tylko opowiadać historie. Opowiadać o nich - nie potrafię. Przynajmniej nie o swoich.
Cytat | Ale to nie jest Twój naturalny kolor włosów?
_________________ |
Jest. A czemu pytasz?
Witchma - 26 Października 2009, 16:13
Sebastian napisał/a | Umiem tylko opowiadać historie. Opowiadać o nich - nie potrafię. Przynajmniej nie o swoich. |
Ech, okrutny Ty
Cytat | Jest. A czemu pytasz? |
Z czystej zazdrości.
Sebastian - 26 Października 2009, 16:22
Witchma napisał/a | Z czystej zazdrości. |
Cały sekret polega na tym by o nie dbać tak samo zresztą jak i o cerę.I proszę - efekty widać!!!
shenra - 26 Października 2009, 16:48
Sebastian, uderzające podobieństwo
hardgirl123 - 26 Października 2009, 19:02
fajny avik :>
hrabek - 28 Października 2009, 09:38
Sebastianie, czy istnieje taka możliwość, abyś zamieścił na forum jakiś fragment Herrenvolka? Kawałek prologu, czy pierwszego rozdziału, czy coś takiego? Na pewno sporo osób przeczytałoby fragment w oczekiwaniu na wydanie powieści.
Sebastian - 28 Października 2009, 14:08
Problem w tym że Herrenvolkiem jako całością zajmuje się teraz Fabryka Słów. Zamieszczaniem fragmentów powieści w mediach (internecie, radiu itd) zajmuje się ich dział promocji. Nie chciałbym tutaj mieszać, naprawdę. Prawdopodobnie gdy ich stratedzy marketingowi uznają moment za odpowiedni, zamieszczą to na swojej stronie i wówczas będę mógł wrzucić linka.
Może kiedyś będę miał własne Wydawnictwo podobnie jak p Brzezińska albo państwo Kosikowie, wówczas będę mógł się tym zajmować samodzielnie. Na razie a pewnie jeszcze długo, ja jestem autorem i zajmuje się tworzeniem, najlepiej jak potrafię a w pozostałych kwestiach musimy ufać naszym Wydawcom.
Ziemniak - 28 Października 2009, 14:17
Sebastian, może czas zmienić Wydawcę? I tak masz świętą cierpliwość, ja bym już cholery dostał. Albo zabierz im te papiery i wydaj u kogoś innego
Sebastian - 28 Października 2009, 14:19
Fabryka pod względem wydawania książek, dystrybucji, sprzedaży, promocji... Właściwie wszystkiego należy teraz do liderów rynku.
Ziemniak - 28 Października 2009, 14:22
Zgadza się, ale jak długo ci już ten Herrenvolk wydają? Chyba koło dwóch lat. Ile można czekać?
hrabek - 28 Października 2009, 14:41
Ziemniak: no toż właśnie Sebastian zmienił wydawcę. Pamiętasz Żałując za Jutro? To wcale nie było wydane w Fabryce
Ziemniak - 28 Października 2009, 14:43
Ale Żałując za jutro przynajmniej mu wydali A Herrenvolk jak leżał, tak leży.
hrabek - 28 Października 2009, 14:45
No i teraz autor nauczony doświadczeniem na własnej skórze przekonał się, że może ta zmiana wydawcy nie była najlepszym pomysłem.
Ale fragmencik mógłby zamieścić. W końcu wciąż jest chyba właścicielem praw do swojego utworu. Zastanawiam się na jakiej zasadzie Michał Cetnarowski w wątku obok publikował fragmenty swoich opowiadań. Czy też to konsultował z wydawcą, czy po prostu wrzucił zachętki na sieć.
|
|
|