Planeta małp - Co nas cieszy
Kasiek - 4 Kwietnia 2012, 09:19
cranberry napisał/a | Kasiek, Kai, doobre było to pytanie, czy Michaś jeszcze w środku czy już na zewnatrz Ale to właśnie juz taki fajny, spokojny moment, kiedy ono jeszcze w środku, a już właściwie gotowe, nie? |
Spokojne to ostatnie słowo jakie mi przychodzi do głowy. Zwłaszcza wieczorami, kiedy gnojek zaczyna kankana tańczyć i to tak, że mam ochotę się czasem popłakać z bólu.
No i to wariacki czas kupowania wszystkiego, co trzeba, urządzania, pakowania itd. No i najgorsza jest niepewność z mieszkaniem...
Ale za to:
1. wczoraj zrobiłam podwójną porcję ciasteczek z płatkami owsianymi, żurawiną, morelami, skórką pomarańczową, nerkowcem i migdałami. Są naprawdę zdrowe, a przy tym pyszne
2. dziś jest pierwszy dzień od długiego czasu, którego nie spędzę z maturami moich osiołków, bo są względnie przygotowani już. Skończyliśmy dwa dni przed planowanym przeze mnie czasem, więc jestem naprawdę zadowolona.
3. zrobię pisanki
4. mam ochotę zrobić małe porządki i je zrobię
5. pomyślę nad szyciem na jutro
6. Pranie Michasiowe skończone, uprasowane, gotowe.
Cieszy mnie to Jakoś mam energię i chęci dziś na wszystko
Rafał - 4 Kwietnia 2012, 10:33
Kurczę, po dzisiejszej prasówce normalnie cieszę się, że mieszkam w Polsce. Najbardziej przeraziło mnie to.
Kasiek - 4 Kwietnia 2012, 10:47
To przerażające jest... "przymusowa aborcja"...
Za to w Polsce chroni się zycie poczęte, a jak się urodzi to wszyscy mają je w d... Może dałoby się wypośrodkować?
Ha! Ciastka wyszły jak marzenie
Godzilla - 4 Kwietnia 2012, 10:55
Rafał, ja już wcześniej o tym czytałam, i o paru rzeczach na dokładkę, o których bardzo chcę zapomnieć. To raczej nadaje się do wątku "co nas przeraża", tylko ja takiego zakładać nie będę. Wystarczy codzienna lektura prasy.
Witchma - 4 Kwietnia 2012, 12:33
Odkurzacz przyszedł Czary normalnie, wczoraj przed południem go kupiłam, a już jest.
Agi - 4 Kwietnia 2012, 12:35
Witchma, to jakiś szybkobieżny odkurzacz.
cranberry - 4 Kwietnia 2012, 13:25
Agi, Witchma, bo to pewnie taki odkurzacz, na jakim Sabrina nastoletnia czarownica latała zamiast na miotle!
Kasiek, ciastka brzmią obłędnie!!! Ja też chcę! Bój się, mieszkamy w tym samym mieście, znajdę, zakradnę się i wyżrę podstępnie!
O niepewność z mieszkaniem nie pytam, żeby nie stresować dodatkowo koniecznością tłumaczenia. Ogólnie pozdrawiam. Może i fakt, że jak się siedzi na bombie to o spokój trudno, ale przynajmniej już termin może się przybliżać z każdą wizytą
Kasiek - 4 Kwietnia 2012, 15:50
Ciastka są bardzo proste - wrzucę przepis w kaszankę z grilla. A jakbyś przechodziło koło Skarpy to zawsze możesz wpadać, rzadko nie mam w domu czegoś słodkiego własnej roboty. Jest jeszcze tarta z kremem waniliowym i kiwi
cranberry napisał/a | O niepewność z mieszkaniem nie pytam, żeby nie stresować dodatkowo koniecznością tłumaczenia |
To nie stres, fartnęło nam się i za czynsz i opłaty mieszkamy tam, gdzie moja sąsiadka. Jej dzieci w Anglii, więc na rękę im było, że ktoś się zaopiekował chałupą, płaci rachunki i tak dalej. Z tym, ze umowę mamy podpisaną do końca lipca i nie wiemy co dalej...
Czy będą chcieli wrócić, czy zostają tam i wynajmują (ale wtedy pewnie nie za te 350 zł...) czy sprzedają... Na 99% nie wracają, ale mam taki dyskomfort psychiczny, że nie wiem co będę robić z trzymiesięcznym dzieckiem i gdzie będę mieszkać...
Pisanki zrobione. Przyszła wanienka i inne pierdółki. Torba spakowana na lux. Tylko zaczynam mieć takie dziwne bóle... chyba wezmę nospę, może poradzi coś na to.
cranberry - 4 Kwietnia 2012, 16:05
Cytat | A jakbyś przechodziło koło Skarpy |
Ja CODZIENNIE przechodzę koło Skarpy, co mnie w powyższym kontekście niewymownie cieszy
Znikam! (na Skarpę, a jakże)
Na te bóle to się połóż może? Albo i nie... Ponoć jak się chodzi i mija tzn ze jeszcze nie pora. a jak nie mija - znaczy pora
Witchma - 4 Kwietnia 2012, 16:51
cranberry napisał/a | bo to pewnie taki odkurzacz, na jakim Sabrina nastoletnia czarownica latała zamiast na miotle! |
Ba!
Ale najważniejszą wiadomością dnia jest to, że po wielu bojach zostały zamontowane drzwi. Trafiłam na tak nierzetelną (żeby nie powiedzieć dziadowską) firmę, że aż trudno uwierzyć. Łącznie z tym, że mamy drzwi z zupełnie innej firmy i inaczej wyglądające niż zamówione (ale o to się nie kłóciłam, bo mi wyszło, że te, które przywieźli są ładniejsze ).
Lis Rudy - 4 Kwietnia 2012, 16:56
naprawiłem łóżko !
i nawet mu zafundowałem pełen przegląd techniczny po 15 000
Kasiek - 4 Kwietnia 2012, 17:18
cranberry napisał/a | Cytat:
A jakbyś przechodziło koło Skarpy
Ja CODZIENNIE przechodzę koło Skarpy, co mnie w powyższym kontekście niewymownie cieszy |
Jak nie zacznę rodzić to jutro piekę muffinki
merula - 4 Kwietnia 2012, 20:28
Rafał napisał/a | i nawet mu zafundowałem pełen przegląd techniczny po 15 000 |
czego?
Godzilla - 4 Kwietnia 2012, 20:48
Młoda dostała się do szkoły muzycznej.
Kai - 4 Kwietnia 2012, 20:52
Godzilla, gratki
Młody wrócił.
merula - 4 Kwietnia 2012, 20:55
Godzilla, a jesteś pewna, że to cię cieszy?
Kai - 4 Kwietnia 2012, 20:58
merula, ja tam jestem pewna.
Młody przywiózł sobie z Francji koszulkę z napisem "Do. Or do not. There is no try" i stwierdził, że to dotyczy jego ataku na akademię muzyczną, wydział jazzu.
Lis Rudy - 4 Kwietnia 2012, 21:29
Noooo...
...prób i błędów
Kai napisał/a | Młody przywiózł koszulkę z napisem Do. Or do not. There is no try |
Bosz...
Cudna ta T-szirta. Na każdą okazję.
Godzilla napisał/a | Młoda dostała się do szkoły muzycznej |
Kup sąsiadom stopery do uszy, i długo przepraszaj.
merula - 4 Kwietnia 2012, 22:35
pyknę jutro ze 5 ciast, spakuję paskudy i w zasadzie zaczynają się dla mnie święta. chyba tak lubiem
no i Królewna Śnieżka wróciła do swojego boksu
Godzilla - 4 Kwietnia 2012, 22:45
Lis Rudy napisał/a | Kup sąsiadom stopery do uszy, i długo przepraszaj. |
Których? Tych, od których k**wy lecą na pełen regulator?
Kasiek - 4 Kwietnia 2012, 23:11
merula napisał/a | pyknę jutro ze 5 ciast, |
myślisz że jak jutro zrobię wiosenne muffinki i sernik, to będzie ok na Święta? (o ile dam radę, ale mam nadzieję...
merula - 4 Kwietnia 2012, 23:29
ja robię takie, co dadzą radę. byle je dobrze schować
Rafał - 5 Kwietnia 2012, 07:53
merula napisał/a | Rafał napisał/a:
i nawet mu zafundowałem pełen przegląd techniczny po 15 000
czego? | Toś mi zafundowała podejrzenie o sklerozę, szukam, szukam, po forum, po własnej łepetynie i echo. A to się okazało, Lisa Zarudziałego kwestia, nie moja
cranberry - 5 Kwietnia 2012, 09:46
W Lublinie po Skarpie jeże biegają!! Jeden konkretnie, ale juz drugi dzień rano go spotykam. Pewnie do Kasiek na ciastka przytuptał.
Kasiek, rodzisz dziś czy pieczesz?
Kasiek - 5 Kwietnia 2012, 12:20
Tak mnie matka wku*wiła, że nawet muffiny mi nie wyszły (w smaku są dobre, tylko takie pozapadane... :/ A jak mi muffiny nie wychodzą, to wiedz, że coś się dzieje. Czy będę rodzić nie wiem, z tego wku*wu to właśnie mi się skurcze zaczęły, wzięłam pół opakowania nospy (cieszy mnie, ze jeszcze miałam) i siedzę....
Godzilla - 5 Kwietnia 2012, 12:22
Oj tak, rozrywek to ci nie brak. Trzymam palce, żeby wszystko dobrze było, w którą stronę by nie wyszło.
merula - 5 Kwietnia 2012, 15:30
w zasadzie skończyłam akcję piekarnik. było intensywnie, ale owocnie
shenra, nigdzie nie ma przeszkód
Kasiek - 5 Kwietnia 2012, 16:23
Zazdroszczę Ci. Ja miałam robić sernik jeszcze ale już sobie dziś odpuszczę...
shenra - 5 Kwietnia 2012, 17:24
merula napisał/a | shenra, nigdzie nie ma przeszkód | Tyy, a do czego to, bo się zgubiłam?
merula - 5 Kwietnia 2012, 17:27
do ewentualnej konsumpcji resztkowej.
ewentualnie poczęstunku przedświątecznego
|
|
|