Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Sandman - 1 Grudnia 2013, 15:00
m_m, a mnie i żonie Przelotni się bardzo podobali Ten film jest strasznie odjechany, inny, a niektóre pomysły, perełki. Na pewno nie był nijaki, a to w dzisiejszych czasach już plus
m_m - 1 Grudnia 2013, 18:00
Widocznie nie mój typ humoru, albo po prostu nie zrozumiałem intencji autorów tego filmu
LadyBlack - 1 Grudnia 2013, 19:16
A ja lubię bardzo Almodovara. Chociaż ani Skóry..., ani Przelotnych kochanków jeszcze nie widziałam, gdyż albowiem stare i starsze jego filmy uwielbiam ( Kobiety na skraju załamania nerwowego, Wysokie obcasy, Matador, Zwiąż mnie, Kika, Drżące ciało, Wszystko o mojej matce), ale gdzieś od Porozmawiaj z nią stwierdziłam, że przegina W międzyczasie trafił się jeszcze znakomity Volver, bardzo mi się podoba ta historia, bo stosunkowo prosta Świetny kompozycyjnie film, plastycznie i Penelopa w bardzo dobrym wydaniu.
m_m - 1 Grudnia 2013, 19:24
A tak, Volver to mi się podobał, duch-nie duch ciotki przeuroczy
ilcattivo13 - 1 Grudnia 2013, 19:52
"The World's End", czyli Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Paddy Considine i Eddie Marsan próbują zrobić to, co im się nie udało 23 lata wcześniej, w dniu ukończenia liceum - przejść Złotą Milę, czyli jednego wieczora odwiedzić dwanaście pubów w Newton Heaven. Tyle, że w pewnym momencie zabawa zaczyna się w walkę o przetrwanie. I to nie tylko dla ich wątrób.
Świetna komedia sf. Pegg i Frost jak zawsze na wysokim poziomie, reszta aktorów równie dobra (dla Marsana, to nawet można by było przypiąć łatkę geniusza), a Rosamund Pike na dodatek jeszcze śliczna. Humor może czasami ździebko zbyt rubaszny, ale inny by do tego filmu zwyczajnie nie pasował.
Daję 8/10 tylko dlatego, że końcówka się ździebko rozjechała.
"Pacific Rim". A ja myślałem, że w tym roku już nie obejrzę filmu głupszego od "The Last Stand". Kompletny gniot, poza stroną wizualną (ciekawe, jak oceniłby to ktoś, kto oglądał tę szmirę w jakimś słabym ripie), i Ronem Perlmanem, nie mający kompletnie nic do zaoferowania. Nawet alkohol nie pomógł mi w odbiorze tego "dzieła". 0,5/10
"Rzeź" Polańskiego. Wreszcie udało mi się obejrzeć. I nie żałuję. Było warto choćby dla samej Judie Foster, która zdeklasowała resztę obsady. 7,5/10.
I tak mnie tylko zastanawia - niby rubaszny "The World's End" był pełen "grubego" momentami humoru, przekleństw i "nawiązań do seksu", ale w przeciwieństwie do pełnej inteligentnego poczucia humoru "Rzezi", nie żartowano tam sobie z rzygania...
ihan - 1 Grudnia 2013, 19:54
Skóra w której żyje, zniosłam bez bólu film, w którym mówią po hiszpańsku.
Nie podoba mi się tylko bardzo, bardzo mi się nie podoba wymowa filmu
feralny por. - 1 Grudnia 2013, 20:06
Serio, taka była wymowa tego filmu?
ihan - 1 Grudnia 2013, 20:32
Dla mnie, tak. Bo w końcu dlaczego inaczej należałoby w ogóle mówić o karze?
feralny por. - 1 Grudnia 2013, 20:36
Chyba przegapiłem ten kawałek w takim razie.
ihan - 1 Grudnia 2013, 20:45
Chyba po prostu każdy może sobie coś innego znaleźć w dowolnym dziele.
merula - 1 Grudnia 2013, 21:38
ilcattivo13, Jodie Foster
morham - 2 Grudnia 2013, 08:30
Man of Tai Chi - całkiem przyjemna kopanina z oklepanym do bólu scenariuszem. Ze względu, że produkcja jest częściowo Chińska (do spółki z hamerykanami) ma nieco inny klimat niż kino z USA przez co ogląda się ciekawie. Bardzo fajnie nakręcone sceny walk.
Luc du Lac - 2 Grudnia 2013, 09:11
| ihan napisał/a | Skóra w której żyje
Nie podoba mi się tylko bardzo, bardzo mi się nie podoba wymowa filmu
|
hmm...
to może nie zrozumiałaś filmu
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 09:13
Człowiek z Hawru / Le Havre Próbowałem ale nie dałem rady. Zimna estetyka opakowania zastępczego robiła mi źle. Mniej więcej w połowie ta brzydota mnie pokonała i stwierdziłem, że szkoda mojego cennego czasu.
mesiash - 2 Grudnia 2013, 10:52
ilcattivo13, naprawdę u Polańskiego Jodie Foster Ci się najbardziej podobała? Teraz już przeciętnie pamiętam, ale chyba Kate Winslet mi bardziej przypadła do gustu.
Dunadan - 2 Grudnia 2013, 11:06
Paprika
Nolan się może schować ze swoją wydumaną i przekombinowaną Incepcją świetny film, bardzo ciekawy soundtrack... rewelacyjnie się to oglądało.
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 11:20
miałem powiedzieć 'namówiłeś' a potem zajrzałem na filmweb
thinspoon - 2 Grudnia 2013, 11:21
| Fidel-F2 napisał/a | miałem powiedzieć 'namówiłeś' a potem zajrzałem na filmweb |
Anime odrzuca?
Dunadan - 2 Grudnia 2013, 13:10
Nie kumam jak mozna tak bardzo przejmować się formą no ale każdy ma prawo do swoich gustów ;]
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 13:13
lubię zabawy formą ale pewnych granic nie należy przekraczać
Dunadan - 2 Grudnia 2013, 13:44
| Fidel-F2 napisał/a | | pewnych granic nie należy przekraczać |
Ograniczasz się...
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 13:53
gdyby nie to, ten świat dawno by spłonął
Dunadan - 2 Grudnia 2013, 15:05
Fidel-F2, patrz no jakoś ludzie oglądają anime i świat nie płonie... no OK, wojny są ale warto
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 16:53
Królewna Śnieżka i Łowca / Snow White and the Huntsman Co za smętna patetyczna, nudna kupa.
Magnis - 2 Grudnia 2013, 16:58
Resident Evil : Potępienie - zacna część. Ciemne korytarze, trochę zombie i potworów i szybka akcja wraz z grafiką jak z gry komputerowej. Ogląda się świetnie i film jest dużo lepszy niż dwie ostatnie części z Milą.
Luc du Lac - 2 Grudnia 2013, 18:27
Totall Recall - nowa wersja daje radę, choć wolałem walkę o wolność Marsa, no i kolej ?? pneumatyczna??? przez jądro ziemi wygląda absurdalnie
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 18:55
Nowe doznania / Sensation Czyli jak otworzyć burdel na owczej farmie w Irlandii. Sympatyczne.
Dunadan - 3 Grudnia 2013, 10:56
| Magnis napisał/a | | dużo lepszy niż dwie ostatnie części z Milą. |
A były jakieś bez?
| Fidel-F2 napisał/a | | Co za smętna patetyczna, nudna kupa. |
Serio? nawet Charlize Theron była kupą?...
thinspoon - 3 Grudnia 2013, 10:59
| Dunadan napisał/a |
| Fidel-F2 napisał/a | | Co za smętna patetyczna, nudna kupa. |
Serio? nawet Charlize Theron była kupą?... |
Kilka scen z Charlize nie ratuje tej kiepścizny.
Fidel-F2 - 3 Grudnia 2013, 11:18
dżizz, wszyscy z tą Charlize
nie, nie była, ale jakaś olśniewająca też nie była, wymieszana z resztą zawartości nocnika specjalnie jakości nie podnosiła
edit thinspoon +1
|
|
|