To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Kai - 6 Listopada 2010, 20:03

No jakby już na czarno-białym siny wyszedł... :wink:
Martva - 6 Listopada 2010, 20:12

I Ty Kaiusie przeciwko mnie?

Pfff. Idę się za jakieś kolczyki zabrać, bando nieznośników.

Kai - 6 Listopada 2010, 20:16

Zrób coś w stylu swoich loczków, fioletowe i spiralne ;)
ilcattivo13 - 6 Listopada 2010, 20:53

Martva napisał/a
ilcattivo13, pfff. Tu widać mój nos i tutaj też i wcale nie jest siny.

Masz rację, ale i tak najlepiej widać prawdziwy kolor nosa na aviku :mrgreen:

Masz może jakieś "świeże" zdjęcie, które jest w naturalnych barwach? Takie bez fotoszopowego czarno-bielenia? Tylko tak można by było ocenić właściwie... Na uczciwy werdykt ekspertów z Twojego miasta nie liczę, bo nie wiem, jak bardzo są w Twojej strefie wpływów i na ile są skorumpowani.

shenra - 7 Listopada 2010, 13:34

ilcattivo13 napisał/a
Masz może jakieś świeże zdjęcie, które jest w naturalnych barwach?
Najświeższe ze świeżych.

ilcattivo13 napisał/a
Na uczciwy werdykt ekspertów z Twojego miasta nie liczę, bo nie wiem, jak bardzo są w Twojej strefie wpływów i na ile są skorumpowani.
Co to niby ma znaczyć? :twisted:
Martva - 7 Listopada 2010, 17:53

ilcattivo13 napisał/a
Masz może jakieś świeże zdjęcie, które jest w naturalnych barwach?

Pytanie osoby martvej o świeże zdjęcie jest ftopą tak potworną że udam że tego nie zauważyłam.

Znalazłam nową biżu technikę (tzn nie znalazłam tylko już wiem jak się nazywa, wszystko przez wstrętne niedobre forum wizaz) i się trochę łamię. Nazywa się toto sutasz i jak sobie przejrzałam jeden tutorial to wygląda na upiornie pracochłonne. A ja miewam jakieś niezdrowe odchyły jeśli chodzi o stopień pracochłonności ulubionych technik. Podoba mi sie tez haft koralikowy, i poczułam ulgę jak go odkryłam, bo okazało się że spora część prac o których myślałam że są tkane koralikowo, tak naprawdę są tymi koralikami tylko obszyte, a to się chyba łatwiej robi. Może kiedyś poszukam o tym więcej i zastanowię się skąd się bierze filc czy tam to coś co służy jako podkład.
Wczoraj zrobiłam pół kolczyka circular brickiem, używając gotowej bazy, takiego kółka z zaczepem (wcześniej stosowałam takie kółka - ogniwka, mniejsze). Baza leżała w szufladzie od dobrego roku, bo jak ją zamawiałam to nie spojrzałam na centymetr i okazała się mniejsza niz sobie wyobrażałam. A tu - jak znalazł. Ciekawe czy uda mi się obszyć drugą taką samą ilością drobnicy ;)

jewgienij - 7 Listopada 2010, 17:58

Nic nie zrozumiałem, ale daję like this :D
Anonymous - 7 Listopada 2010, 19:30

Martva napisał/a
Nazywa się toto sutasz

Widziałam to jakiś czas temu na Allegro, cena hmm, wysoka ale piękne rzeczy. Nawet miałam Cię pytać o tę technikę, ale zapomniałam.

illianna - 7 Listopada 2010, 19:37

Martva napisał/a
sutasz
cudeńka! Nie poddawaj się, spróbuj takie zrobić, a ja chętnie kupię!
Martva - 7 Listopada 2010, 19:41

Powiadacie? No to nie pozostaje mi nic innego niż rozejrzeć się za materiałami i pokombinować. Ale to po Falkonie ;)
ilcattivo13 - 7 Listopada 2010, 20:59

shenra napisał/a
Co to niby ma znaczyć? :twisted:

Ich weiss nicht ;P:

Martva napisał/a
Pytanie osoby martvej o świeże zdjęcie jest ftopą tak potworną że udam że tego nie zauważyłam.

o właśnie, czyli jednak zauważyłaś, że pytałem się Martvej, a nie martwej Ktoś tu unika odpowiedzi, ktoś tu unika odpowiedzi ;P: Tralla-la-la :mrgreen:

Martva - 9 Listopada 2010, 11:12

Wstałam i okazało się że a/nie mam plecaka na Falkon, b/nie spłukałam wczoraj całego olejku rycynowego z włosów i teraz się lepią, c/przegapiłam czas ważności recepty na antytabletki.

Muszę się spakować w torbę, sierść musi poczekać do jutra, nie wolno mi zapomnieć o zrobieniu słodkich oczu do ojca. No ale przecież dzień bez narzekania jest dniem straconym.

illianna - 9 Listopada 2010, 11:17

Martva, my mamy dwa plecaki, całkiem fajne, możesz sobie wybrać :)
Martva - 9 Listopada 2010, 11:29

O, hmm, znalazłam torbę z pieknym napisem ketonal duo, ale jakby nie była fajna to jutro jestem w Waszych okolicach ;)
Ojciec chciał szukać jakichś swoich plecaków ale są gargantuicznie ogromne.

illianna - 9 Listopada 2010, 11:30

Martva, a dzisiaj Cię u nas nie ma? :shock: Znów mnie chłop zbajerował :mrgreen:
Martva - 9 Listopada 2010, 11:33

Ale nie wiem czy zdążę sie spakować dzisiaj i ocenić ;)
illianna - 9 Listopada 2010, 11:39

Martva, ale daj se siana, te nasze plecaki są wygodne i funkcjonalne, bez stelaża, naprawdę polecam, torba to tragedia. Po co się pakować dwa razy.
Martva - 9 Listopada 2010, 11:42

No dobra, to na razie wrzucę w torbę rzeczy do zabrania żeby były w jednym miejscu, a te Wasze chętnie obejrzę :)
shenra - 9 Listopada 2010, 11:43

illianna napisał/a
Znów mnie chłop zbajerował
Fantasta :mrgreen:
illianna - 9 Listopada 2010, 11:46

shenra napisał/a
Fantasta :mrgreen:
mało powiedziane :mrgreen:
ilcattivo13 - 9 Listopada 2010, 12:20

Martva napisał/a
Ojciec chciał szukać jakichś swoich plecaków ale są gargantuicznie ogromne.

ile Cię razy widziałem na konwentach, to zawsze miałaś gargantuiczni ogromny plecak :wink:

shenra - 9 Listopada 2010, 12:31

Nosz jaka z Ciebie złośliwa bestia...I like it :twisted: :mrgreen:
ilcattivo13 - 9 Listopada 2010, 12:36

shenra napisał/a
Nosz jaka z Ciebie złośliwa bestia...I like it :twisted: :mrgreen:

nick "ilcattivo" zobowiązuje :wink:

shenra - 9 Listopada 2010, 12:47

W sumie tak, ale nie każdy jest mu w stanie podołać. ;P:
Martva - 9 Listopada 2010, 13:14

Ten był pozyczany od siostry i w porównaniu z tymi ojca był naprawdę nieduży.
Martva - 9 Listopada 2010, 13:52

Godzilla - 9 Listopada 2010, 14:10

Jakie ładne! Podstawa z drucianego kółka a na tym namotane koraliki?
Martva - 9 Listopada 2010, 14:17

Podstawą jest gotowa baza (kupiłam kiedyś nie patrząc na linijce ile to jest 3cm i potem się strasznie wkurzałam że takie maleństwa, więc leżały sobie przez rok), a na tym namotane koraliki, na żyłce, techniką circular brick stitch. Całkiem miło się plotło, wygodniej niż na mniejszych kółkach, no i z racji wielkości i prostego projektu nie musiałam liczyć czy tych paskudnych koralików jest tyle samo, bo wszystkie frędzelki równe, nie musiałam wyznaczać środka :)
Martva - 10 Listopada 2010, 12:11

Mam mdłości od rana. A wczoraj się przytulałam z kobietą w stanie błogosławionym. Czy to może byc zaraźliwe?
shenra - 10 Listopada 2010, 12:27

Mogło się przenieść przez dotyk :mrgreen:

Partner forum