To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 26 Października 2010, 11:42

Matrim napisał/a
Chowasz pod poduszką? Tylko tak zadziała!

Ciężko będzie, musiałabym ją wydrukować :mrgreen:

shenra napisał/a
Zapomniałeś, że mówimy o Martvej :twisted:

Nie stresuj kolegi, nie powiedział przecież 'nikt nie jest doskonały' ani 'nie ma ideałów', a to są TE zwroty ;)

Rany, ciężki dzień miałam. Wczoraj czytałam do pierwszej, a 6.20 zadzwoniła sąsiadka że ma kaszlące dziecko. Zgodziłam się być zastępczą opiekunką w nagłych wypadkach już jakiś czas temu, bo dziewczyna ma pracę (od wczoraj) i potrzebowała kogoś właśnie na sytuacje awaryjne. Bogini, myślałam że zasnę. A potem że ogólnie umrę. Zdecydowanie lepiej się dogaduję z kotami niż z dziećmi.
I jak już jesteśmy przy kotach - jej, oglądaliście Jak wytresować smoka? Poznałam dzisiaj pierwowzór tytułowej nocnej zmory czy jak jej tam było. Cudo.

May - 26 Października 2010, 18:53

Martva, ktory z licznych kotow Agi Cie tak zachwycil?
Martva - 26 Października 2010, 19:29

Z licznych dwóch? Ten który wygląda jak smok z Jak wytresować smoka, znaczy ten głównorolowy smok. Rusz łebkiem ;P:
Martva - 26 Października 2010, 21:39

Męczę circular bricka. Dziś wydłubałam dwie bazy i kolczyk do pary z wczorajszym, cały jeden. W sumie podstawa zajmuje mi godzinę, czyli dwie podstawy dwie, a cała para kolczyków to nie wiem. W każdym razie krzywe są okrutnie. I wuj, w końcu to rękodzieło :twisted:
Martva - 27 Października 2010, 12:11

Topniejące śnieżynki
Biało-niebieskie

Moja siostra mówi że wygladają jak meduzy, ale powiedziałam że sama jest meduza. Pff.

Godzilla - 27 Października 2010, 12:17

A wiesz że coś w tym jest, ale nie powiedziałabym że to meduzy. Czasem na dobrych filmach przyrodniczych są niesamowite zdjęcia drobnych morskich żyjątek, całych półprzezroczystych. Może ktoś nie lubi... ale są piękne. Całe sznureczki banieczek wypełnionych światłem, przezroczystych koralików na długich jasnych nitkach i inne takie. Jak popatrzyłam, to te bezbarwne kolczyki troszkę je przypominają :D Czy to źle?

Śliczne są te Twoje kolczyki.

ilcattivo13 - 27 Października 2010, 13:00

mnie też skojarzyły się z meduzami, zwłaszcza te białe :D I wcale przez to nie są brzydsze :D
Martva - 27 Października 2010, 17:12

Pamiętam z dzieciństwa meduzy, były galaretowate i jak pływały w morzu to były półokrągłe, a jak leżały na piasku to miały temperament zbliżony do mojego aktualnego. Nie były plaskate i w ogóle nie wiem jak się mogę kojarzyć. Opowiedziałam tacie i zareagował na słowa mojej sis dokładnie jak ja :mrgreen:
Inne morskie stworki, no może, ale meduzy?

Kai - 27 Października 2010, 17:42

Tak, ale w ruchu, jak wypinają tę środkową część, a resztę czułków ciągną za sobą - bardzo wdzięczne, prawdę mówiąc.
Godzilla - 27 Października 2010, 17:47

Bardzo źle?

Martva - 27 Października 2010, 17:48

Zdecydowanie nie mam wyobraźni przestrzennej...

EDIT: no bo ani rzut z boku, ani z góry mi się nie zgadza, musiałyby być jakieś kombinowane. Rzuty, znaczy.

May - 27 Października 2010, 19:11

Martva, nie ogladalam Jak wytresowac smoka. Wogole malo filmow ogladam, nie wszyscy maja duzo czasu ;P: , ale po zwiastunie widzi mi sie, ze to Peppa.
Kolczyki sliczne! Chyba bedzie to kolejny wzor do kolekcjonowania ;P:

Martva - 27 Października 2010, 19:15

May napisał/a
ale po zwiastunie widzi mi sie, ze to Peppa.

Brawo dla tej pani, mogłaś obejrzeć zwiastun przed zadawaniem niemądrych pytań, albo znaleźć pierwszy lepszy obrazek ;P:

May napisał/a
Chyba bedzie to kolejny wzor do kolekcjonowania ;P:

Niedziel Ci nie starczy :twisted:

May - 27 Października 2010, 19:16

mam jeszcze soboty i popoludnia ;P: , zawsze po powrocie do domu moge zmieniac ciuchy I kolczyki ;P:
ilcattivo13 - 27 Października 2010, 19:30

Martva napisał/a
Opowiedziałam tacie i zareagował na słowa mojej sis dokładnie jak ja :mrgreen:

a moją teorią to podzielić z rodzicielem nie chciałaś :(

Martva napisał/a
Inne morskie stworki, no może, ale meduzy?

meduzy, meduzy. połóż sobie te kolczyki na niebieskim tle i popatrz na zdjęcia wklejone przez Godzillę. Potem jeszcze raz popatrz. I jeszcze raz. I patrz tak długo, aż zobaczysz podobieństwo ;P:

Godzilla - 27 Października 2010, 19:34

OMMMMMM!
Kai - 27 Października 2010, 19:36

Ja nic nie mówię, ale moje koty w kolejce czekają :E
Martva - 27 Października 2010, 19:51

Kai, muszę im wsadzić kółeczka do uszu, to mi zajmie jakieś 30 sekund, nie mogę się zabrać...
shenra - 27 Października 2010, 19:57

Martva napisał/a
nie mogę się zabrać...
Łączę się w bólu :mrgreen:
Kai - 27 Października 2010, 20:13

Martva, nie dziwię się, wsadzanie kółeczek do kocich uszek... rozumiem :)

Ja kocie uszka całuję, no czasem tylko muskam dla pewności, że kot nie śpi totalnie.

illianna - 28 Października 2010, 09:07

Martva, a może taki obrazek rozjaśni sprawę meduz :mrgreen:

i jeszcze jeden

Godzilla - 28 Października 2010, 09:35

One są piękne.
baranek - 28 Października 2010, 09:38

Godzilla, jednakowoż zawahałbym się i zastanowił dwa razy zanim powiedziałbym do Żony - jesteś piękna jak meduza.
dalambert - 28 Października 2010, 09:51

baranek, i słusznie, zważywszy, ze pewna meduza to się Gorgona nazywała, co może i do szanownej Małżonki pasować, ale nie koniecznie należy jej to uswiadamiać !
patrz - instynkt samozachowawczy ;P:

Martva - 28 Października 2010, 09:57

illianna, o, ten pierwszy zaiste rozjaśnia :)
Martva - 29 Października 2010, 08:43

Odebrałam worek z biżu i chyba stać mnie na Falkon, znaczy na przejazd i spanie. Jeszcze nad jedzeniem i innymi fanaberiami trzeba będzie pomyśleć ;P:
shenra - 29 Października 2010, 11:20

Martva, :bravo :bravo opyl jeszcze te staniki i będziesz mogła się nawet napić :mrgreen:
Martva - 29 Października 2010, 12:09

Dzisiaj mi się aukcje kończą, ja nie piję dużo, to chyba starczy ;)
shenra - 29 Października 2010, 12:18

Trzymam kciuki, żeby i na fanaberie stykło ;P:
Martva - 29 Października 2010, 19:40

No więc jest pewna szansa. Za to będę musiała umyć głowę w piątek wieczorem/sobotę rano i zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Chyba że wezmę perukę i jak juz ją włożę to nie zdejmę nawet w pociągu do krk ;P:

Byliśmy dziś z ojcem kupować kwiatki i inne znicze, przy okazji zahaczyliśmy o lumpeks. Skutkiem jest wielka puchowa kurtka dla niego oraz dwa czarne płaszczyki które boję się teraz włożyć (kupowane na oko taty, nie było przymierzalni a przed lustro się nie dopchałam ;P: )
A miałam ograniczyć czarne ciuchy ;P:

Partner forum