To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Heroes

NURS - 10 Marca 2007, 15:11

to chyba go przekonało do przejścia na drugą stronę.
elam - 10 Marca 2007, 17:45

na moj gust, to ten atomowy facet wcale nie jest taki atomowy...
jak ktos to zauwazyl na Orionie chyba, po tym cyrku, jaki odstawil w domu Bennetow, to pol miasteczka powinno umrzec na chorobe popromienna - a on sie PALIL. wytwarzal ogien... natomiast promieniowanie musialo byc znikome. w koncu jego zona tez nie umarla tak od razu.

hrabek - 12 Marca 2007, 15:17

Mi najbardziej podobala sie koncowka, zreszta w ogole swietny odcinek. Juz nie moge sie doczekac nastepnego, a poczekac bede musial :(
To bedzie ostatni odcinek, ten 19? Myslalem, ze beda 22, z reguly w sezonie sa 22, 19 to tak nietypowo troche.

Ixolite - 12 Marca 2007, 15:52

20 chyba, zresztą to różnie, sezon ma zwykle od 20 do 24 odcinków, ale ostatnio strasznie kombinują i różne dziwne rzeczy wychodzą.
hrabek - 12 Marca 2007, 15:55

Lost np. mial zdaje sie po 26 (w pierwszym sezonie na pewno, w drugim nie pamietam, ale chyba tez). Nie mniej jednak najczesciej sie widzi 22, lub 24. 19 wydaje mi sie jakos tak malo. Szczegolnie, ze kaza czekac poltora miesiaca. Mam nadzieje jednak, ze to nie bedzie ostatni odcinek. Hiro musi jeszcze uzyc miecza, dotrzec do Petera i powstrzymac Sylara. Nie sadze, zeby mialo mu sie to wszystko udac w jednym odcinku. Btw. fajne sa stare-nowe twarze: Eric Roberts i Malcolm McDowell.
NURS - 12 Marca 2007, 16:10

Trailer drugiego sezonu...
http://www.youtube.com/watch?v=IWJJBwKhvp4

Ixolite - 12 Marca 2007, 16:16

Hehehehehehe :mrgreen: :bravo
Czarny - 25 Kwietnia 2007, 07:26

No wreszcie (za stopklatką):

Cytat
Herosi od maja w TVP 1

Po sukcesach Zagubionych i 4400 telewizyjna Jedynka zdecydowała się zakupić nowy amerykański serial fantastyczny do swojego czwartkowego pasma serialowego. Będą nim Herosi (oryginalny tyt. Heroes), produkcja stacji NBC, która wyświetlana jest w Stanach od jesieni zeszłego roku. Serial opowiada o zwykłych ludziach, z różnych zakątków świata, którzy odkrywają w sobie nadzwyczajne umiejętności. Pierwszy sezon serialu składa się z 23 odcinków. Emisja pierwszych dwóch z nich na antenie TVP1 we czwartek 17 maja o godz. 20:20. Kolejne odcinki oglądać będzie można w Jedynce w każdy następny czwartek o tej samej porze

hrabek - 25 Kwietnia 2007, 07:47

Kurcze, az chyba bede znowu ogladal. Tymczasem wyszedl juz nowy (ostatni?) odcinek w USA. Ktos juz widzial?
Słowik - 25 Kwietnia 2007, 08:55

Jak ostatni? A Ty widziałeś?
Po co mieliby robić przerwę, żeby potem puścić jeden odcinek?

Azirafal - 25 Kwietnia 2007, 08:57

Robili przerwę po 18 odcinku. Teraz pójdzie końcowe 5 (dwa miesiące przerwy dali, bydlaki - mam nadzieję, że cudeńko będzie w tych pięciu).

W poniedziałek 19 odcinek - "0,7%" bodajże :) Nie mogę sie doczekać aż wrócę dziś do domu i na mnie świeżutki sliczny i pachnący czekał będzie :D :D :D

Ariah - 25 Kwietnia 2007, 09:11

Super! Heroes na TVP1, wreszcie znajomi będą wiedzieć o czym mówię... :mrgreen:
Słowik - 25 Kwietnia 2007, 09:21

Też się cieszę z emisji, ale trochę mnie dziwi puszczanie dwóch odcinków na raz. Może to wynikać z jakichś względów biznesowo-kontraktowych? Bo ze względów przyciągania widza przed telewizor co tydzień przez 1/2 potencjalnego zysku, nie rozumiem.
NURS - 25 Kwietnia 2007, 09:22

Tempo coraz lepsze. W końcu polska to spory rynek europejski. Kino jest na bieżąco, to i TV może być.
Czarny - 25 Kwietnia 2007, 09:31

Te dwa odcinki, to już chyba taki zwyczaj reklamowy. Tak było z Lostami, z 4400 i z Poison Break.
Ariah - 25 Kwietnia 2007, 09:51

Na TVP1 nie puszczają reklam w trakcie odcinka, więc muszą stworzyc pasmo reklamowe pośrodku dwóch odcinków -- proste.
Słowik - 25 Kwietnia 2007, 09:55

Rzeczywiście. Za dużo tvn oglądam.
NURS - 25 Kwietnia 2007, 10:02

Na zachodzie wiele serii też tak startuje, z podwójnym odcinkiem na początek.
Ixolite - 25 Kwietnia 2007, 10:27

Kiedyś był zwyczaj robienie "pełnometrażowego" pilota.
NURS - 25 Kwietnia 2007, 10:39

ale teraz tez to ma miejsce i nawet numeracje takie są. Z tego roku ReGenesis3, Blood ties, tak na szybko. Piloty to były próbniki puszczane na kilka miesięcy przed własciwa produkcją, żeby sprawdzić potencjalna odbieralność. BSG miała nawet kilkugodzinny mini na rozpęd. ale w przypadku kolejnych sezonów to nie jest konieczność.
Comar - 25 Kwietnia 2007, 10:55

Obejrzałem już odcinek 19. Jak na tyle czekania, to poczułem się dosyć mocno rozczarowany. Nie to żeby odcinek był jakoś specjalnie zły, ale też specjalnie nie zachwyca.
Pojedynek Petera z Sylarem w zasadzie skończył się zanim się jeszcze na dobre zaczął. Plan Lindermana natomiast jest niemal żywcem zerżenięty ze Strażników Alana Moore'a. No ale Nathan ma teraz za jego sprawą twardy orzech do zgryzienia. A najlepsze w odcinku tradycyjnie było zakończenie :bravo

elam - 25 Kwietnia 2007, 20:12

- TY.
- Ja?

:D

taa, zakonczenie fajne.
powiem tylko: MNIAM, MNIAM.
fenomenalny serial

Ixolite - 25 Kwietnia 2007, 21:34

Nom, jest okejowo, nadal nie popsuli :bravo
Azirafal - 26 Kwietnia 2007, 08:26

E, nie było tak źle :) Parę fajnych akcji, ciekawi mnie co teraz zrobi trójka "vigilantes" ;) Ciekawi mnie rola matki Petrelli (i jej ewentualny związek z Lindermanem, jak myślicie? :twisted: ). Chcę więcej, więcej, więcej!

A z tego co mi wiadomo, to teraz cały następny odcinek sie dziać będzie 5 lat w przyszłości... 8)

Comar - 2 Maj 2007, 10:18

O ile 19 odcinek mnie nieco rozczarował, o tyle 20 był po prostu REWELACYJNY :bravo . Chociaż znowu miałem skojarzenia z pewną inną historią, tym razem z Matrixem. Akcja odbijania Hiro to wypisz wymaluj akcja odbijania Morfeusza. No a Peter w czarnym płaszczyku wygląda jak brat bliźniak Neo :mrgreen:

A przy okazji:
MADtv - Heroes Parody

varquez_87 - 2 Maj 2007, 22:56

20 odcinek mnie rozwalił... Pomieszanie z poplątanym... Poznać przyszłość, żeby móc zmienić teraźniejszość. Wg. mnie jeden z lepszych odcinków, zaskakuje na całej linii...
Podyskutował bym o nim, ale nie chcę walić spoilerów :mrgreen:

ja polecam:
http://youtube.com/watch?v=IWJJBwKhvp4 - świetna parodia

Kirasz - 2 Maj 2007, 22:58

Aye 20 piekna :)
Azirafal - 3 Maj 2007, 12:22

Fajne fajne. Świetny przekręt w 3/4 odcinka następuje, o tak :)

Bardzo dobry odcinek. No to teraz czekamy na końcowego trzyczęściowaca :twisted: Doczekać się nie mogę.

Ixolite - 3 Maj 2007, 13:17

A ja im bardziej się zastanawiam, tym bardziej nic mi się nie zgadza :D
elam - 3 Maj 2007, 13:38

bo to sie oglada, a nie zastanawia :)

Partner forum