Powrót z gwiazd - Sondaż Wyborczy
Romek P. - 13 Listopada 2006, 14:06
dzejes:
Ładne i prawdziwe. Problem tylko w tym, że przekonaych przekona, a nieprzekonani uznaj a to za spisek i kłamstwa łże-elit. A nazwisko autora - no to wiadomo, przecież musi to być rusko-ubolski szpion jak nie w pokoleniu pierwszym, to drugim (co Macierewiecz już wyjaśnił )
NURS - 13 Listopada 2006, 16:46
gorat, od tego są chyba ci mężowie zaufania w komisjach.
hjeniu - 13 Listopada 2006, 16:58
No i fakt, że członków komisji zgłaszają komitety wyborcze sprawia, że pilnują siebie nawzajem jak rotweillery
NURS - 13 Listopada 2006, 17:02
gdzieś tam jakaś baba z komisji świstnęła karty i zamknęła się w kiblu, bo jej znajoma przegrywała
W tiviju było.
hjeniu - 13 Listopada 2006, 17:45
Polak potrafi
Rafał - 14 Listopada 2006, 09:17
I u mnie po wyborach.
Rada miasta to 62% lokalne ugrupowania, PiS i PO dostały po 4 mandaty, reszty nie ma, Rada powiatu to 30% lokalnych, 26% PO, 17% PiS, 17% SLD, 8 % Samoobrona. Nie jest źle. Na całe szczęście trochę mi zabrakło do wejścia do rady. Nie wydałem ani złotówki, nikomu nic nie mówiłem, nigdzie nie byłem pokazywany, a i tak znalazło się kilkadziesiąt głosów. Ufff, nie jest źle.
gorat - 14 Listopada 2006, 11:16
Możesz uściślić - ile dostałeś, ile dostał zwycięzca Twojego rejonu?
Podliczyłem wyniki ogólnopolskich partii dla gmin (w ogóle nie chcieli podać wyniku dla komitetów lokalnych) - wyszło trochę ponad 50%. Aż zaczyna zwisać i powiewać.
Romek P. - 14 Listopada 2006, 11:33
gorat:
Cytat | Podliczyłem wyniki ogólnopolskich partii dla gmin (w ogóle nie chcieli podać wyniku dla komitetów lokalnych) - wyszło trochę ponad 50%. Aż zaczyna zwisać i powiewać. |
Ciekawe byłoby podliczenie, ile - bez względu na charakter listy, czyli łącznie - dostały szyldy partyjne? To znaczy, ile głosów padło na daną partię, o ile jej szyld pojawiał się przy kandydacie? To w skali całego kraju pokazałoby nie tylko to, o czym piszesz, Goracie, ale też dało jakieś pojęcie, która z partii miała wieksze poparcie. Lub mniejsze
Rafał - 14 Listopada 2006, 11:49
Goracie nie mam dokładnych danych ze wszystkich komisji bo nie chciało mi się latać i spisywać. Poczekam na komunikat PKW. Z "mojej listy" do miasta weszło 5 - reszta podzieliła się po 4 mandaty, do powiatu wszedł tylko jeden - bo praktycznie była tylko jedna lista w jednym okręgu (miasto B-wa). Najlepsze w tym wszystkim jest teraz dzielenie trofeów i układanie całkiem na nowo "ekipy trzymającej władzę". Nie liczą się po wyborach żadne wyborcze ugrupowania, tylko kto jest kim, czy oszołom, czy można gadać, co mu dać, a czy z PiSu czy z OBS-u, czy od księdza czy od diabła nie ma najmniejszego znaczenia. Większa grupa radnych dobiera sobie "kolegów" do większości w radzie i w ten sposób omija się upolitycznienie samorządów.
gorat - 14 Listopada 2006, 13:58
Ekhm, prosiłbym jednak o odpowiedź...
Rafał - 14 Listopada 2006, 15:19
Będę pamiętał.
GAndrel - 14 Listopada 2006, 17:06
Odpowiedź będzie jak tylko PKW odeprze atak DDoS. ;> Nie wiem na co oni wydali te 157 mln zł.
NURS - 14 Listopada 2006, 18:32
Na wille, jachty, fury... a na co mieli wydawac?
GAndrel - 14 Listopada 2006, 19:35
Na system zliczający głosy i prezentujący wyniki głosowania? Z uwzględnieniem lawinowo rosnącej liczby polskich internautów? Marzyciel ze mnie, prawda?
NURS - 14 Listopada 2006, 21:01
Ja bym powiedzial, że jakiś nietutejszy, nawet
hjeniu - 15 Listopada 2006, 09:15
GAndrel, przecież kupili całkiem dobry serwer z Pentium Pro na Allegro i doskonały modem Motoroli 28,8kbps, czego narzekasz. A poważnie, może ktoś wyciągnął wtyczkę bo okazało się, że są problemy z przesyłaniem wyników wyborów.
GAndrel - 15 Listopada 2006, 12:52
Narzekam, bo nie powinno być żadnych problemów.
lavojtek - 15 Listopada 2006, 13:27
A co ma piernik do wiatraka?
gorat - 15 Listopada 2006, 20:15
Czarnecki (Samooborja) 659
Wierzejski (LPR) 1468
Fydrych (Partia Gamoni i Krasnoludków) 1770
LPR i Samoobrona razem dają nareszcie radę z gamoniami
Anonymous - 15 Listopada 2006, 20:48
Cytat | Tego chyba jeszcze w Polsce nie było... Posłowie startowali w wyborach samorządowych i nie zdawali sobie sprawy (chociaż w tej chwili dwóch twierdzi, że zrobiło to świadomie) z tego, że jeśli wygrają w wyborach samorządowych to automatycznie stracą mandat posła.
Dieta poselska to ok. 9 000 zł., a dieta radnego to ok. 1 500 zł. Poseł Rojek nadal próbuje walczyć i odkręcić całą sprawę. A w tej chwili nawet koledzy z PiS-u śmieją się z niego na głos przed kamerami... |
Źródło:http://www.joemonster.org/index.php
NURS - 17 Listopada 2006, 11:19
PSL - 15,48 proc. - 6 mandatów - Lewica i Demokraci - 15,45 proc. - 4 mandaty - Samoobrona - 6,82 proc. - 4 mandaty.
czy to jest wynik blokowania list?
ihan - 17 Listopada 2006, 17:26
krisu
Cytat | Dieta poselska to ok. 9 000 zł., a dieta radnego to ok. 1 500 zł. Poseł Rojek nadal próbuje walczyć i odkręcić całą sprawę. A w tej chwili nawet koledzy z PiS-u śmieją się z niego na głos przed kamerami... |
Źródło:http://www.joemonster.org/index.php
Oj, to chyba chodzi o pana Rojka, który przed którymis wyborami był rekomendowany z ambony, że ładnie godzinki śpiewa. Rekomendacja okazała się wystarczająca.
NURS - 17 Listopada 2006, 17:27
Ja się nie boję
braci Rojek
rym cym cym...
prorocze słowa piosenki
Tomcich - 18 Listopada 2006, 13:22
NURS
Cytat | Ja się nie boję
braci Rojek
rym cym cym...
prorocze słowa piosenki |
Gałczyński prorokiem był. Jego poezja do chwili obecnej jest aktualna.
elam - 10 Grudnia 2006, 20:42
asiontko podrzucilo mi linka do quizzu politycznego :
http://kmp.contrario.pl/quiz/index.php
troche literowek jest, niestety ale ciekawy
(wynikiem jest maly kwadracik na tle tych wszystkich kolorowych partii, trzeba sie dobrze przypatrzec )
btw, co to za partia, SDPL? bo ja jestem SDPL-UW, wedlug tego testu z lekka sklonnoscia do zieleni
Tomcich - 10 Grudnia 2006, 20:53
SDPL - Socjaldemokracja Polska - Partia Marka Borowskiego.
Martva - 10 Grudnia 2006, 20:56
A ja nie jestem na tle kolorowym, tylko powyżej. Na białym tle z hasłem 'neutralność światopoglądowa'.
http://kmp.contrario.pl/quiz/result.php?y=37&x=42
Dziwnie, myslałam że będę UW (przeciez chyba nie ma już UW?) albo na Zielonych, a tu tak...
hjeniu - 10 Grudnia 2006, 21:00
A ja jestem chyba jestem przebrzydły liberał i wygląda na to że nikt mnie nie reprezentuje
Martva może założymy partię? Ty będziesz lewe skrzydło a ja prawe, jeszcze tylko ktoś do centrum i możemy startować do Sejmu
edit: gdzie ja się do Sejmu pcham jak pisać bez błędów nie potrafię
Martva - 10 Grudnia 2006, 21:08
Ehh, mam wrażenie że przyznawać się w tym kraju w obecnych czasów do liberalnych poglądów, to jak powiedzieć 'Tak. Zajmuję sie czarną magią' w XVII wieku...
dzejes - 10 Grudnia 2006, 21:12
Coś tendencyjny ten wykres. Gdzie lewa strona "światopoglądowa"? Można być albo "katolem", albo neutralnym światopoglądowo? I niby Zieloni są "neutralni światopoglądowo"
BTW: Martva właśnie przeczytałem Twój podpis jako "Noc jest ciemna i pełna studentów"
|
|
|