Ludzie z tamtej strony świata - Jarosław Grzędowicz
Angelus - 11 Kwietnia 2007, 13:44
To nie była grozba pod Twoim adresem ale wlasciciela zadka... Mozesz mu to zresztą przekazać.
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2007, 13:53
Właśnie rozmawiałem...
Angelus, raczej wyjedziesz bez ksiązki bo autor ma jeszcze trzy tygodnie pracy nad książką.
Potem korekty, druk, dystrybucja - to jeszcze potrwa.
Ale - UWAGA!!
Trzeci i ostatni tom będzie gotowy (napisany) w tym roku!
Angelus - 11 Kwietnia 2007, 14:04
Wrrrr....
Czy ja już mówiłam, ze nienawidzę tego pana? Mówiłam, prawda? No to powtarzam, bo w tej materii nic sie nie zmieniło. Nawet wspólne zdjęcie i piwo na Polkonie nie zmazało Jego grzechów i Jego zadek jest nadal zagrożony!
Tyle czekania...to nieludzkie!
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2007, 14:08
Wampirze. W końcu co to dla nieumarłego...
Angelus - 11 Kwietnia 2007, 14:20
wiesz...nawet wampirza cierpliwość ma pewne granice...
hjeniu - 11 Kwietnia 2007, 18:58
Hehe a ja jeszcze nie przeczytałem pierwszego tomu, leży sobie spokojnie na półeczce i czeka, więc sie wcale a wcale nie niecierpliwię Angelus, było się tak spieszyć z czytaniem
Angelus - 12 Kwietnia 2007, 12:50
no...było, było...już 2 razy czytałam tom pierwszy.
A Ty co się tak lenisz, hę?
hjeniu - 12 Kwietnia 2007, 12:54
Cały czas dokupuję książki i nie mogę sie do niej dokopać bo na stosiku ciągle przybywa
aqulka - 13 Kwietnia 2007, 12:02
Kruk Siwy napisał/a | Właśnie rozmawiałem...
Angelus, raczej wyjedziesz bez ksiązki bo autor ma jeszcze trzy tygodnie pracy nad książką.
Potem korekty, druk, dystrybucja - to jeszcze potrwa.
|
znaczy się, że ten marzec to jednak prawda może być??? <idzie sie uchlać z rozpaczy>;)
To po co Fabryka na stronę fragmeny dawała? Chyba, żeby czytelnika zdenerwować:(
Ja chyba zgłoszę do sejmu mój postulat w formie projektu poprawki do konstytucji, w którym czytelnik miałby zagwarantowane, że autor byłby zobowiązany pisać wszystki cześci na raz, a wydawnictwo wydawać je w odstepach nie większchyn niż miesiąc - akutat takich, żeby czytelnik mógł spokojnie zapoznać się z poprzednimi tomami!
;)
hjeniu napisał/a | Cały czas dokupuję książki i nie mogę sie do niej dokopać bo na stosiku ciągle przybywa :mrgreen: |
hehehe mam tak samo - aczkolwiek z braku wolnej gotówki stosik się powoli zmiejsza;))
Kruk Siwy - 13 Kwietnia 2007, 12:11
aqulka, pić z rozpaczy? Oceniam realnie - choć nic nie dam sobie obciąć - że II tom powinien się ukazać przed wakacjami. Czyli w czerwcu. Tyle czekaliście to te dwa miesiące wytrzymacie...
aqulka - 13 Kwietnia 2007, 13:57
Kruk Siwy napisał/a | aqulka, pić z rozpaczy? |
każdy powód jest dobry, nie?;))
Cytat | Oceniam realnie - choć nic nie dam sobie obciąć - że II tom powinien się ukazać przed wakacjami. Czyli w czerwcu. Tyle czekaliście to te dwa miesiące wytrzymacie... |
no, miejmy nadzieję, że Fabryka się postara, chociaz znając jej tempo czasami nie bedę się zbytnio nastawiać na czerwiec, a wrzesień raczej:)
luminophor - 4 Lipca 2007, 14:30
No dobra ... czerwiec minął ... a książki ani widu ani słychu ;[
Rafał - 4 Lipca 2007, 14:33
Kruku, coś wiesz?
Kruk Siwy - 4 Lipca 2007, 14:44
Eeee...
Rozmawiałem z Jarkiem w Nidzicy. On już dawno napisał brakujące mu dwa rozdziały. Tylko, że okazało się że one jakoś nie zamknęły drugiego tomu. No to dopisał kolejne dwa...
Obecnie koontynuje starania o skończenie ostatnich dwóch rozdziałów.
Fabryka umieściła go w zapowiedziach do końca roku.
Rany. Ci pisarze!
Rafał - 4 Lipca 2007, 14:52
Kicha
luminophor - 4 Lipca 2007, 22:11
Hmmmm znaczy że ma jakąś określoną ilość stron a jak napisze więcej to dokłada z własnej kieszeni za dodatkowe strony ???
Kruk Siwy - 4 Lipca 2007, 22:38
? Nie zrozumiałem głębi tej myśli.
luminophor - 4 Lipca 2007, 23:50
Chodziło mi o to że wydawcy chyba nie robi różnicy czy autor napisze 10 czy 12 rozdziałów.
Kruk Siwy - 4 Lipca 2007, 23:58
Generalnie nie. Przynajmniej jeżeli chodzi o powieści i autorskie zbiory opowiadań.
Angelus - 5 Lipca 2007, 11:19
Jak już sie pojawi wreszcie w sprzedaży dalszy ciąg Pana Lodowego Ogrodu to chyba na znak protestu i z zemsty za takie długie czekanie, dokonam kradzieży tejże zamiast uczciwego zakupu. Wrrr... Niech sie Jarek cieszy, ze mnie tym razem na Polkonie najprawdopodobniej nie będzie.Budza sie we mnie mordercze skłonności...
Anonymous - 15 Lipca 2007, 13:45
Jestem w trakcie czytania "Pana lodowego ogrodu" i powiem, ze czuje lekki niedosyt. Ksiazka ma potencjal, ktory nie do konca zostal wykorzystany. Mianowicie, ksiazka dzieje sie na obcej planecie, ale ta planeta IMO zbyt przypomina Ziemie. Nie lepiej bylo wyslac bohaterow do rownoleglego swiata? Polowa ksiazki i nic sie nie dzieje. Czuje, ze to bedzie dluuugi cykl.
Freva - 4 Sierpnia 2007, 17:25
Ja dopiero niedawno zetknęłam się z twórczością Grzędowicza. Przeczytałam "Popiół i kurz..." ale jestem zachwycona!!!!!!!!!!! Lyknęłam szybciutko Bardzo podobał mi się pomysł świata Pomiędzy i Ka podoba mi się styl pisania ,budowania nastroju, ani na moment się nie nudziłam i mam zamiar poznać reszte wydawnictw tego pana
Gwynhwar - 4 Sierpnia 2007, 17:30
Freva, ty jesteś on czy ona o.o
Kruk Siwy - 4 Sierpnia 2007, 20:58
Ono?
dzejes - 5 Sierpnia 2007, 11:15
Się pisze phoebe
Rafał - 24 Września 2007, 15:14
Jedno małe pytanie: KIEDY?
Kruk Siwy - 24 Września 2007, 15:18
Jeżeli mają tekst (a mają) jeżeli rzecz jest po redakcji (a jest) jeżeli mają projekt okładki (mają jak najbardziej) to jaki może być termin hmmm?
No do jednego razu sztuka.
agnieszka_ask - 24 Września 2007, 15:56
jutro?
Kruk Siwy - 24 Września 2007, 15:58
Żle. Hihi.
Jak się ma takiego hiciora to się go wstawia najpóźniej w listopadzie, a jeszcze lepiej w październiku.
Mikołajki, święta, nowy rok! Czas żniw.
Jeżeli JG nie trafi w tym terminie do księgarń będzie to studium niekompetencji.
Freva - 25 Września 2007, 22:07
Gwynhwar napisał/a | Freva, ty jesteś on czy ona o.o |
Ona
|
|
|