To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - SETI@home

MLEKO - 25 Czerwca 2006, 22:40

Dobra. Wlazłem w to. Ale ostrzegam, z moim szczęściem znajdziemy jakąś wyjątkowo zajadłą rasę kosmicznych surikatek które sopią nam tyłki, a potem cały świat będzie miał do nas pretensje... :twisted:
Anonymous - 25 Czerwca 2006, 22:43

To co, książki można wybierać i zamówienia słać na priva? :twisted:
NURS - 25 Czerwca 2006, 22:44

Miria, u mnie słowo droższe pieniędzy. Wybieraj.
NURS - 25 Czerwca 2006, 22:46

MLEKO
Cytat
Dobra. Wlazłem w to. Ale ostrzegam, z moim szczęściem znajdziemy jakąś wyjątkowo zajadłą rasę kosmicznych surikatek które sopią nam tyłki, a potem cały świat będzie miał do nas pretensje...

mleko, zrobilismy powstanie listopadowe, warszawskie i parę innych zrywów. Kto nas z tego rozliczy, a co sobie chutynki nadepczemy to nasze!

MLEKO - 25 Czerwca 2006, 22:53

Co racja to racja, tylko pewnie będzie tak że nam przebrzydłe surikatki będą kopać grządki na 4literach a cały świat będzie patrzył z boku, i jak przy każdym zrywie nikt nie kiwnie palcem aby nam pomóc :mrgreen:
NURS - 25 Czerwca 2006, 23:06

Spoks, na tym forum jest sześciu Rambo i czternastu Schwarzennegerów. I ze dwa tuziny innych van Damme'ów. skopiemy chitynki każdej rasy w tydzień.
Zapisujcie się, bo warto! Seti czeka, Ziemia to pryszcz, czas rozwalić galaktykę! Lepieuj byc fighterem w Tau Ceti niż sprzątaczką w Londynie!

Ixolite - 25 Czerwca 2006, 23:08

Damy rade :twisted:
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 23:10

A jeśli to nie będę surykatki ani robaki tylko... np. gluty? to jak im "skopiemy tyłki"

EDIT: proszę o wycięcie tego wyżej, dwa razy mi się wcisło :mrgreen:

mawete - 26 Czerwca 2006, 06:56

Widzę że NURS przystąpił do ofensywy :mrgreen: "Klub sie rozwija, no i rozrasta..." :D
NURS: książkę która na mnie przypada oddaj Pako - ja mam wszystkie, a młodzież niech się dokształca... :mrgreen:

Pako - 26 Czerwca 2006, 07:41

:lol:
mawete - krewię ci w takim razie piwo, albo i ze trzy, jak się jeszcze z mioodzikiem dogadamy ;)
No... Ixolite rzucił pytaniem, jak to jest z kredytami.
Dostajesz próbkę, którą ty obliczasz. Kiedy już ją obliczysz, odsyłasz próbkę do serwera, a ona tam zceka, aż jeszcze trzy inne osoby policzą tę próbkę. Jeśli wyniki trzech próbek co najmniej będą takie same, to próbki są akceptowane a ty dostajesz kredyty. Im większą próbkę dostałeś, tym więcej kredytów za nią zgarniesz.
A jak policzyłeś źle, to kredytów nie dostaniesz. Całkiem uczciwie ;)

mawete - 26 Czerwca 2006, 07:54

Pako: na piwo mnie stać :D - jeszcze - książkę sobie kup - na ostatniej stronie SFFiH jest reklama, która zapowiada się bardzo ciekawie :D
GAndrel - 26 Czerwca 2006, 08:38

Zbyt wczesne przystąpienie do liczenia wyeliminowało mnie z wyścigu po prenumeratę. :( Ale i tak jakiegoś zielonego znajdę. ;>
Pozostało mi wybrać ksiażkę. Ktoś którąś poleci? Mam tylko "Marsa". ;)

Słowik - 26 Czerwca 2006, 08:38

Heh, to się nazywa mobilizacja, kto wie, jak nas będzie wystarczająco dużo, to może wyliczymy, że Giertych jest obcym 8)
mawete reklama się zapowiada ? :mrgreen:
Okładka Kosika fajna, a opowiadanie naprawdę zachęca do zakupu :)

Pako - 26 Czerwca 2006, 08:50

No to też wybrałem se książki: Mars i Bez pamięci, bo się zapowiada calkiem nieźle ;)
Ale teraz ludzie, liczyć, szukać zielonych, bo Nikityczowi strzelba zarośnie :)

mawete - 26 Czerwca 2006, 08:56

Ja proponuję "Apokalipsę wg Pana Jana"... Jak NURS jeszcze ma :D
Pako - 26 Czerwca 2006, 09:00

ja już apokalipsę mam akurat, z osobistym autogramem miłościwie nam panującego NURSa :) Moim zdaniem kawał dobrej literatury "filmowej", jeśli można to tak określić (znaczy z miejsca możnaby z tgo film zrobić ;) ).
Rodion - 26 Czerwca 2006, 10:06

Hymmm... Po przeczytaniu wcześniejszych postów obcy powinni zacząć serio myśleć o opracowaniu skutecznej metody maskowania swej obecności przed wszechwidzącyn okiem teamu. :D I chyba skucze sie na Zaklinacza, bo to wiadomo czym takich zielonych lepiej poszestować? A tak, jak nie czarem ich to magia! :mrgreen:
NURS - 26 Czerwca 2006, 10:12

Książki wyślę kupą, jak tylko się wszyscy zdecydujecie.
Gustaw G.Garuga - 26 Czerwca 2006, 10:32

Nijak nie mogę w to wejść - program zainstalowałem, ale z logowaniem kłopot. Jutro ostatnia próba; jak nie wyjdzie, to będę wspierał Was w poszukiwaniach wyłącznie za pomocą trzymania kciuków :wink:
Rodion - 26 Czerwca 2006, 10:38

A ja niecierpliwie czekam na moment gdy ktoś inny mnie przegoni licząc na pojedyńczej maszynie. :mrgreen:
Ixolite - 26 Czerwca 2006, 10:48

Chyba mam szanse Rodion, dwurdzeniowy procesor liczy sie jako jedna maszyna? :D
Rodion - 26 Czerwca 2006, 10:57

A niech Ci będzie. :D
Ixolite - 26 Czerwca 2006, 11:00

jeszcze jakies 3 godziny i pierwsze dwa pakiety koncze, trzeci juz czeka w kolejce :) miodzio
NURS - 26 Czerwca 2006, 11:26

No właśnie, może ktoś umny wyjaśni jak są te punkty liczone. bo taką sprawę zauważyłem. W statystykach mam co drugi plik jaki przeliczę.
Komp chodzi na okrągło, plik kolejny dochodzi, jak poprzedni kończy się przeliczac, a na tej stronie ze statystykami dziury po kilkanaście godzin są. Co więcej, widziałem te pliki wczoraj na tej stronie, a dzisiaj ich nie ma. I zero punktów od dwóch dni.

Edit. w komunikatach znalazłem wpisy o zakończeniu pięciu zadań.

Tomcich - 26 Czerwca 2006, 12:21

Polecam tę stronę, tam jest wiele odpowiedzi http://www.boincatpoland.org
Można tam też znaleść jak przyłączyć się do projektu :)

Cytat z tej strony:

Wyniki
Serwery projektu gromadzą dane o tym, ile pracy wykonał Twój komputer. Liczba reprezentująca wykonaną pracę nazywana jest wynikiem (credit). Aby zapewnić sprawiedliwe rozliczanie wyniku, większośc projektów BOINC działa wg. poniższego schematu:
Każda jednostka pracy (work unit) może być wysłana do kilku komputerów
Gdy komputer zgłasza rezultat pracy, jednocześnie upomina się o wynik w wysokości zależnej pd tego, jak wiele czasu procesora zostało zużyte.
Gdy zwrócone zostaną conajmniej dwa rezultaty, serwer je porównuje. Jeżeli rezultaty się zgadzają, wówczas użytkownicy otrzymują mniejszy z wyliczonych wyników.
Warto pamiętać:
Pomiędzy zgłoszeniem rezultatu, a przydzieleniem wyniku może upłynąć czas nawet kilku dni. Na stronie użytkownika możesz sprawdzić wysokość oczekującego wyniku (pending credit)
Proces przydzielania wyniku rozpoczyna się w momencie zgłoszenia rezultatu do serwera (nie w momencie zakończenia obliczeń dla jednostki, ani w momencie przesłania plików wynikowych)
W rzadkich przypadkach (np. gdy wystąpią błędy na jednym lub kilku komputerach) wynik za daną jednostkę pracy może nie być nigdy przyznany.

NURS - 26 Czerwca 2006, 12:42

Widzisz, tomcich, na mojej stronie nie ma dwóch plików w ogóle, a mam je w raporcie, jako zakończone, i były na tej stronie jeszcze wczoraj.
GAndrel - 26 Czerwca 2006, 12:43

A naukowcy swoje: Ten Alien Encounters Debunked.
Tomcich - 26 Czerwca 2006, 13:07

Pliki zakończone co jakiś czas są usuwane z listy, jednak z jaką częstotliwością to nie wiem. Co do tych dwóch plików to dostałeś za nie kredyty czy nie i czy przypadkiem nie ma ich w "pending credits"?
I w jakim raporcie je widzisz? W Boinc Manager na zakładce "Work"? Bo jeżeli tam to co prawda obliczenia są skończone, jednak jeszcze nie odesłane na serwer. Możesz w takim przypadku odesłać je klikając w Manager Boinc na zakładce Projekty, odnośnik "Update project" U mnie np. w ten sposób wiszą 2 wyniki przeliczone (progress 100%), jednak na mojej stronie są one opisane jako 'in progress" :mrgreen: Może o to chodzi ?

NURS - 26 Czerwca 2006, 13:15

Widze je na tej stronie, która otwiera się po naciśnięciu klawisza zadania
http://setiathome.berkeley.edu/results

mawete - 26 Czerwca 2006, 13:26

NURS: ja nie mogę otwożyć tej strony... prawdopodobnie jest ona dostępna tylko dla Ciebie...

Partner forum