Liga niezwykłych dżentelmenów [komiks] - Komiksy Rodiona
Angelus - 22 Wrześ¶nia 2006, 08:39
To zle myslales Rodionku.
Jestem milym Angelusem....ommmm...
Nattfiarill - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:14
Milym i szczesliwym, zapomnialas dodac...
dareko - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:22
Dziewczynki, chyba cos za duzo sztucznej krwi sie opilyscie
Nattfiarill - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:23
Tez bys chcial, co?
dareko - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:24
Mi wystarczy kaszanka
Max Bohdanowski - 23 Wrześ¶nia 2006, 07:20
Rodion podeslal mi kilka stripow i chcialbym wyznac ze to jest super pomysl na takie komiksy "srodowiskowe". To, ze w pismie jest komiks o czytelnikach tego pisma - przemienia SFFiH w swoisty klub. Bardzo mi sie podobalo ze w tak krotkim stripie ukryte jest tak duzo aluzji. Co prawda nie wszystkie te aluzje rozpoznalem, bo nie sledze wszystkich tematow na forum, ale niektore identyfikowalem
Rafał - 25 Wrześ¶nia 2006, 15:34
O tak, tak m±drze prawi Max, strzeżcie się oka Rodiona, oj nieszczę¶nicy, nie znacie dnia ani godziny, strzeżcie się powiadam, bo chwila prawdy jest blisko
Nexus - 25 Wrześ¶nia 2006, 21:58
Rodion, bez żadnego wazeliniarstwa - masz ¶wietn± kreskę (moja osobista opinia niepoparta żadnymi badaniami opinii publicznej ) Wła¶nie taka mi się podoba. Stanowcza i szczegółowa. Przypomina mi trochę Polcha z czasów Funky Kovala (WiedĽmin nie za bardzo przypadł mi do gustu). Planujesz co¶ większego?
Fidel-F2 - 26 Wrześ¶nia 2006, 10:32
A nie był to odcisk Drako Volante?
NURS - 26 Wrześ¶nia 2006, 10:51
I to jest własnie piekne, że możesz sobie do¶piewać, co zechcesz
mawete - 26 Wrześ¶nia 2006, 13:30
Rodion na Prezydenta!!!
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 18:46
Po raz kolejny wypada mi serdecznie podziękować tym wszystkim którym chciało się tracić czas i resztki wrażliwo¶ci estetycznej na czytanie/ogl±danie moich “dziełek”.
A teraz czas na odpowiedzi.
Max jakie aluzje?
“Lego i Glinmi” to tylko prosta historyjka o trudnej przyjaĽni międzygatunkowej dziej±ca się w nieco zwariowanym i pełnym różnych, czasami niebezpiecznych, niespodzianek ¶wiecie. Nie ma tu miejsca na wyrafinowane intelektualne aluzje.
A tak serio.
Chyba tak samo często spotykasz sie z tym ze najtrudniejsze i najbardziej pracochłonne w procesie tworzenia takiej historyjki jest to by pomysł przewodni który przy¶wiecał autorowi ( czasami jest to aluzja, “zło¶liwy” komentarz, możliwo¶ć szerokiej i indywidualnej interpretacji, czy co tam jeszcze...), jest to by był on czytelny dla kogo¶ więcej niż li tylko dla autora. A przykładem ze tym razem mi sie udało może być post Fidela i odpowiedz Nursa.
Pozostaje mi mieć nadzieje ze będzie mi sie to udawać dalej.
Rafał przestań bo jeszcze sie zaczn± pilnować. I co ja wtedy zrobię?
Nexus dzięki.
Wychowałem sie na Polchu i jego Funky Kovalu, wczesnym Rosińskim, komiksach zamieszczanych w ¦wiecie Młodych i francuskojęzycznych Tintinach. I taka wła¶nie kreska instynktownie kojarzy mi sie z komiksem.
Czy planuje co¶ większego? Zawsze cos sie planuje. Ale na razie doskonale sie bawię tym co robie. Na dodatek jest to dla mnie doskonały poligon do¶wiadczalny, forma ćwiczeń i doskonalenia warsztatu. A Wasze komentarze i uwagi bardzo mi w tym pomagaj±.
Co do większej formy to nic nie jest wykluczone, ale to jeszcze nie dzi¶ i nie jutro.
mawete najpierw musiałby¶ mnie zabić!
A teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na Wasza ocenę nowego projektu który już jest w łapkach/szponach Nursa.
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 18:49
Kto wie czy martwy Rodion nie byłby lepszym prezydentem od obecnego. mawete, warto się nad tym zastanowić
edit: żeby nie było, że offtopuję, paski s± genialne, trzy kadry i całe forum przez kilka dni zastanawia się kto, z kim, dlaczego i jak
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 18:52
Zabijać mnie chc±! Koniec z rysowaniem!!
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 18:56
Rodion, spokojnie może Ojciec Redaktor się zdeklaruje i ocalisz żywot
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 18:58
Zdeklaruje? Na co? Na prezydenta?
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 19:07
No oczywi¶cie, jemu konkordat nie zabrania
Anonymous - 26 Wrześ¶nia 2006, 20:22
Rodion:
Cytat | A teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na Wasza ocenę nowego projektu który już jest w łapkach/szponach Nursa. |
Masz na my¶li nowy pasek? Czy ja o czym¶ nie wiem? (nie lubię nie wiedzieć )
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 20:26
Jak w mafii obowiazuje mnie omłerta ( czy jakos tak ) I nic nie powiem bo jeszcze magun Nurs ze swej wiezy na mnie jakas klatwe paskudna rzuci.
Anonymous - 26 Wrześ¶nia 2006, 20:34
Czyli nowy projekt jednak, nie pasek. I w dodatku niespodzianka. Faaajnie!!
To ja trzymam kciuki, na wszelki wypadek, chociaż to niepotrzebne pewnie.
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 20:38
Trzymaj, trzymaj! Kazda pomoc sie liczy
A reszta, jak to powiadaja, w szponach Nursa
Nexus - 26 Wrześ¶nia 2006, 20:49
Rodion, jak co¶ jeszcze się "smaży", to czekam z niecierpliwo¶ci±
A ten odcisk to nie Godzilli???
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 21:18
" Smazy"? Amerykańska odpowiedz: " nic mi o tym nie wiadomo"
A co do odcisku to sam sobie dopasuj kto na tym forum jest postacia wielkiego formatu.
Nexus - 26 Wrześ¶nia 2006, 21:39
Taki mój domysł Formaty mog± być różne - te duże zaczynaj± się od A1
Format pionowy i poziomy (w tym przypadku oba - pionowy od wła¶ciciela odcisku i poziomy samego ¶ladu). Duży format mózgownicy, zwany potocznie "resetem".
Ale zagwozdka... *ogl±dam własn± stopę*
Rodion - 26 Wrześ¶nia 2006, 21:43
Nie wspominajac o B0 i A0
Nexus - 26 Wrześ¶nia 2006, 21:46
Zacz±łem od tych mniejszych i dorzucę S1 i S2
mawete - 27 Wrześ¶nia 2006, 07:54
Rodion: ja też trzymam kciuki - ba - nie powiem gdzie i u kogo
Rodion na prezydenta!!!
Rodion - 27 Wrześ¶nia 2006, 09:42
Na prezydenta! Nie chcę!
Nattfiarill - 27 Wrześ¶nia 2006, 09:58
I masz racje. Prezydent to kto¶, kogo się nie lubi.
Rodion - 27 Wrześ¶nia 2006, 10:05
Ano wła¶nie! Potem wszyscy beda mnie nienawidzeć!
Buuu... Ja nie chcę!
mawete mnie nie lubi i Ľle mi zyczy < foch mode on>
|
|
|