Latająca-Holera.pl - Błędy serwisu
konopia - 10 Września 2015, 12:07
Fidel-F2, +1, by znikły trza się wylogować i zalogować, wtedy ten licznik nie czytanych się zeruje,
sugeruję przejście na czyste phpBB 3.x
Fidel-F2 - 13 Września 2015, 09:58
Cytat | Ran into problems sending Mail. Response: 421 Too many concurrent SMTP connections; please try again later. | Komunikat przy wysyłaniu posta, niemniej post został umieszczony na forum.
Fidel-F2 - 18 Września 2015, 17:15
ciągłe problemy z nieodznaczaniem przeczytanych postów
Fidel-F2 - 19 Września 2015, 13:24
bez zmian
poza tym szukajka upośledzona okrutnie, nie odnajduje rzeczy o których wiem, że są na forum
dalambert - 19 Września 2015, 14:08
Fidel-F2 napisał/a | ciągłe problemy z nieodznaczaniem przeczytanych postów | fakt po "zaznacz wszystkie jako przeczytane" nie zaznacza, ale jak się wyłączy forum i wejdzie ponownie to tak/
Fidel-F2 - 27 Września 2015, 10:05
problemy z nieodznaczaniem przeczytanych postów bez zmian
dalambert - 27 Września 2015, 10:24
Fidel-F2, + 1
thomas2411 - 29 Września 2015, 09:46
Podczas przenoszenia forum musiałem wyczyścić tabelę search, która jest używana do wyszukiwania i możliwe, że do oznaczania jako przeczytane. Ta tabela w bazie zajmuje 40% miejsca, wiec do przenoszenia sprawia problemy, ale można ją wyczyścić a potem mechanizmem odtworzyć na podstawie tablicy z postami. Właśnie udało się to zrobić w 100%, dlatego wyszukiwanie powinno działać. A oznaczanie jako przeczytane to zobaczmy. Zerknijcie teraz czy jest OK. Jak nie to pogrzebię jeszcze.
Agi - 29 Września 2015, 09:50
thomas2411 napisał/a | A oznaczanie jako przeczytane to zobaczmy. Zerknijcie teraz czy jest OK. Jak nie to pogrzebię jeszcze. |
Nie działa.
Edyta: a właściwie działa wybiórczo i zrywami. Po przeczytaniu postów w danym wątku i powrocie na Stronę główną, posty widać nadal jako nieprzeczytane, ale gdy napisałam posta w tym wątku i wróciłam na Stronę główną "nieprzeczytane" które wcześniej przeczytałam zniknęły.
hrabek - 29 Września 2015, 10:34
Generalnie jest tak, że posty oznacza jako przeczytane, ale czasem z opóźnieniem. Np. kliknę wątek, przeczytam posta, zamknę i odświeżę stronę z nieprzeczytanymi, to wątek dalej jest na liście. Ale po chwili (nie badałem dokładnie ile, 30 sekund, może minuta, pewnie szybciej, ale nie robiłem testów ile dokładnie czasu mija) znowu odświeżę (bez wchodzenia w wątek po raz drugi) i wątek z listy znika.
Fidel-F2 - 6 Października 2015, 11:41
dalej problemy z odznaczaniem, odznacza po kilku, czasem po kilkunastu minutach.
elam - 7 Października 2015, 18:20
potwierdzam
thomas2411 - 9 Października 2015, 16:14
Wiem, ale nie wiem co się dzieje. Pytałem na forum skryptu ale nikt nie pomógł Moze Gorat coś poradzi, odezwę się do niego
Pako - 9 Października 2015, 16:27
Ja zawsze klikam oznacz wszystkie jako przeczytane i wtedy jest ok.
Co mnie czasem spotyka, to wchodzę na forum prosto na stronę wyszukania ostatnio nieprzeczytanych postów (latajaca-holera.pl/forum/search.php?search_id=newposts) i często dostaję informację - nie możesz odpytywać tak szybko, poczekaj kilka sekund i spóbuj ponownie. Przy czym nawet po 10 sekundach przerwy informacja pozostaje. A na stronę wchodzę na przykłąd po kilkunastu godzinach.
Nie żeby uciążliwe nadmiarowo to było, mogę z tym życ, ale ciekawostka jest
konopia - 9 Października 2015, 16:30
czyste phpBB (nowe wersje) podobno jest lepiej dostosowane do pracy na nowszych wersjach oprogramowania serwerów.
Rafał - 12 Października 2015, 07:18
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ze dwa razy w tamtym tygodniu było 404.
fealoce - 12 Października 2015, 16:19
Forum oszalało: przeczytałam wiadomość, a ono dalej uparcie mówi mi, że mam nową wiadomość...
Fidel-F2 - 30 Listopada 2015, 11:15
Mam głębokie przekonanie, że kiedyś napisałem kilka zdań o Łzach Sołtysa Himilsbacha, a szukajka nie zajduje, ani po tytule ani po autorze.
gorat - 30 Listopada 2015, 22:48
Sprawdziłem - "Łzy Sołtysa" pojawiają się tylko w wątku ze skojarzeniami. Na szybko:
Cytat | winko/1969 Łzy Sołtysa
Łzy Sołtysa Ranczo |
Błędu nie ma. Może pisałeś w "alternatywnej rzeczywistości" - na poprzedzającym forum po którejś migracji, więc post nie został uwzględniony?
Fidel-F2 - 30 Listopada 2015, 23:07
pewnie wymyśliłem sobie
Rafał - 15 Grudnia 2015, 11:12
Nie działa forum, ni holery. Gdybym nie umiał czarować, to bym nawet tego postu nie był w stanie napisać. Też tak macie?
Hint: Trzeba wszystko w nowym oknie otwierać, inaczej połączenie zostaje zerwane.
hrabek - 15 Grudnia 2015, 11:39
Ja nie mam takich problemów. Wszystko mi działa jak trzeba.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2015, 11:55
u mnie też wszystko ok
Luc du Lac - 15 Grudnia 2015, 11:56
?hmm
działa
Rafał - 15 Grudnia 2015, 13:02
Już. Nie wiem co to było, ale tylko forum się zacięło. Każdy klik prowadził na info o zresetowanej stronie. Otwarcie w nowej karcie działało, teraz jest OK.
Na wsiakij słuczaj zapuszczę tego ruska, Kasperskiego, może coś wyniucha.
Melfka - 1 Stycznia 2016, 12:42
Czasami zamiast prosto na forum, wchodzę przez stronę główną i wtedy wyskakują mi okna z reklamami. Z gatunku tych, co wyglądają jak "kliknij, a zainstalujemy ci wirusa". Przy wchodzeniu prosto na forum reklama się nie pojawia (a także w przypadku jakichkolwiek innych stron, więc nie wydaje mi się, żeby problem był z moim antywirusem).
gorat - 1 Stycznia 2016, 14:05
Zajrzałem pod http://latajaca-holera.pl/ , nic nie wyskoczyło. Może więcej szczegółów?
Melfka - 1 Stycznia 2016, 14:13
Sprawdzę po następnym resecie laptopa. Wyskakuje tylko za pierwszym razem (nawet po zamknięciu przeglądarki nie pojawia się ponownie).
Ale skoro nic Ci nie wyskoczyło, to może być jednak problem u mnie.
Magnis - 1 Stycznia 2016, 14:45
U mnie też wszystko w porządku jak wchodzę. Możliwe, ze masz jakiegoś wirusa albo wystarczy przeczyścić ciasteczka i pamięć podręczną .
Melfka - 1 Stycznia 2016, 16:59
Magnis napisał/a | Możliwe, ze masz jakiegoś wirusa albo wystarczy przeczyścić ciasteczka i pamięć podręczną . |
Wirus nie zdarzył mi się jeszcze na tym laptopie . Nie klikam, gdzie nie należy i ochronę mam dobrą (przynajmniej tak twierdzi rachunek na karcie kredytowej ). No i gdyby był, to raczej miałabym całą przeglądarkę zaśmieconą, a nie jedną jedyną stronę - nigdzie indziej się nie pojawia, więc wolałam spytać tutaj.
Może coś z ciasteczkami właśnie. Poszukam, sprawdzę. Dzięki gorat, dzięki Magnis.
|
|
|