Blogowanie na ekranie - Z morskiej otchłani
Kai - 28 Maj 2011, 21:12
fealoce, ja bym nie mogła....
fealoce - 28 Maj 2011, 21:22
Oj tam, oj tam! Są ważniejsze rzeczy Chociaż zgodzę się, że bez komputera jest niefajnie.
fealoce - 29 Maj 2011, 10:14
Pan komputerek był chory i leżał w łóżeczku i przyszedł pan doktor...
Dziś skubaniec włączył się dopiero po ok godzinie więc jutro idzie do serwisu. Na szczęście jest jeszcze na gwarancji.
fealoce - 29 Maj 2011, 16:23
Kraków
Kai - 29 Maj 2011, 16:48
fealoce napisał/a | Oj tam, oj tam! Są ważniejsze rzeczy Chociaż zgodzę się, że bez komputera jest niefajnie. |
Nie lubię, jak pracujące dla mnie urządzenia świrują. W sumie pracują dla mnie, ale i na mnie, nie chciałabym, żeby mi się rozchrzanił w połowie zlecenia.
fealoce - 29 Maj 2011, 17:00
I dlatego właśnie zaplanowałam mu na jutro spotkanie z panem doktorem
Agi - 29 Maj 2011, 17:04
fealoce, piękny spacer po Krakowie.
fealoce - 29 Maj 2011, 17:20
To dlatego, że Kraków piękny
fealoce - 30 Maj 2011, 21:49
Komputer powrócił od pana doktora- okazało się, że dolega mu całkiem co innego niż myślałam W każdym razie miło z jego strony, że już działa i że obeszło się bez reinstalacji.
A jutro zakupy ciuchowe z koleżanką - wprawdzie zakupów szczerze nienawidzę (z wyjątkiem zakupów książkowych, ale to odrębna kategoria), ale mało mam letnich rzeczy a sukienek i cienkich bluzek to już w ogóle tyle, co kot napłakał.
Kai - 31 Maj 2011, 18:31
fealoce, a co mu dolegało?
fealoce - 31 Maj 2011, 19:58
Kurz
merula - 31 Maj 2011, 20:16
a mój sie dziś zgrzał, biedaczek
fealoce - 31 Maj 2011, 20:25
Hmm, to też mogło być spowodowane kurzem ewentualnie problemami z wiatraczkiem.
fealoce - 3 Czerwca 2011, 05:37
No po prostu super :/
A najbardziej się "cieszę" z tego, że metro będzie jeździć tylko do Ratusza...
fealoce - 4 Czerwca 2011, 22:55
A tak było w Muzeum Techniki Wojskowej Ok 80 zdjęć samolotów, czołgów, transporterów opancerzonych itd więc proszę klikać na własne ryzyko.
Ustrzeliłam m.in Lim-2 Kurcze, przypomniał mi się jego przelot w czasie zeszłorocznej Góraszki...
Iscariote - 5 Czerwca 2011, 10:47
fealoce, zdjęcia fajne. Ale widzę, że większość jest odgrodzona? Więc nie można chyba podejść i obmacać?
fealoce - 5 Czerwca 2011, 15:21
Ale samoloty nie były. A do wszystkich innych można było i tak podejść całkiem blisko więc nie było problemu z macaniem - zresztą "where there's a will, there's a way"
Właśnie wróciłam z turnieju rycerskiego. Obejrzałam tylko turniej myśliwski, bo niestety turniej walk pieszych był nieco dalej i nie udało mi się potem dopchać na tyle blisko, żeby cokolwiek zobaczyć więc już dałam sobie spokój. Ale i tak jestem raczej zadowolona, bo w turnieju myśliwskim brali udział ludzie na koniach a mi i tak najbardziej na koniach zależało No i oczywiście spotkałam kumpli ze spacerów fotograficznych i MMki - na takich imprezach prawie zawsze można kogoś znajomego spotkać. Oni mieli lepsze miejscówki więc zostali a już sobie poszłam.
I muszę stwierdzić, że nie rozumiem ludzi: mówi się im wyraźnie, żeby nie włazili za szranki bo to niebezpieczne i można oberwać np kawałkiem miecza a oni mają to w nosie i włażą...Gorzej: nie dość, że sami włażą, to jeszcze dzieciaki ze sobą ciągają. No naprawdę, trzeba całkiem nie mieć wyobraźni
fealoce - 6 Czerwca 2011, 16:33
Turniej rycerski
Koniki ładne szkoda tylko, że wyszło mi "aż" jedno zdjęcie w galopie.
Fidel-F2 - 6 Czerwca 2011, 17:34
krótsze czasy ustawiaj
fealoce - 6 Czerwca 2011, 17:36
Staram się, ale jak się ludzie pchają, to różnie z tym bywa
Matrim - 6 Czerwca 2011, 21:49
fealoce napisał/a | ale jak się ludzie pchają, to różnie z tym bywa |
Bo fotograf, oprócz przynajmniej jednego dobrego oka, musi mieć mocne łokcie Tak jak mówi Fidel - krótki czas: przy takim słońcu bez problemu 1/500.
Ale jest sztuczka. Czas około 1/60 lub nawet 1/30 (a jeśli masz pewną rękę lub lekki aparat, to i 1/15), i podążasz obiektywem za celem cykając zdjęcia. Skutek? Taki jak na pokazanym zdjęciu, tylko bardziej rozmyte tło. Krótkie czasy zamrażają klatkę, co przy mocnym świetle skutkuje większą wartością przysłony i większą głębią ostrości. A przy galopie najważniejszy jest koń. Lub rycerz
Jedenastka - 7 Czerwca 2011, 05:48
fealoce napisał/a | nie dość, że sami włażą, to jeszcze dzieciaki ze sobą ciągają. No naprawdę, trzeba całkiem nie mieć wyobraźni |
W takich chwilach trzeba reagować. Często narażając się na gniew rodziców.
To moje dzieci, nie będzie mi pani mówiła, co mam robić
Ale ja będę
fealoce - 7 Czerwca 2011, 05:57
Jedenastko, myślisz, że jak organizatorów nie słuchają, to mnie posłuchają?
Matrim napisał/a |
Ale jest sztuczka. Czas około 1/60 lub nawet 1/30 (a jeśli masz pewną rękę lub lekki aparat, to i 1/15), i podążasz obiektywem za celem cykając zdjęcia. Skutek? Taki jak na pokazanym zdjęciu, tylko bardziej rozmyte tło. Krótkie czasy zamrażają klatkę, co przy mocnym świetle skutkuje większą wartością przysłony i większą głębią ostrości. A przy galopie najważniejszy jest koń. Lub rycerz |
Zdecydowanie koń! Dzięki za radę.
Jedenastka - 7 Czerwca 2011, 05:59
Myślę, że należy w takie mrowisko wkładać kij
Mrówki uciekną a Ty będziesz miała lepsze kadrowanie.
Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 06:04
fealoce, wiem, że to truizmy ale w sytuacjach trudnych ustaw sobie po prostu temat sportowy - jest nastawiony na jak najkrótsze czasy - skoro to żadna sztuka a zdjęcia reportażowe to nie powinno Ci to robić różnicy. No chyba, że jesteś zadeklarowaną purystką i składałaś śluby nigdy nie korzystać z predefiniowanych programów
fealoce - 7 Czerwca 2011, 07:37
A wiesz, kompletnie o trybie sportowym zapomniałam...ale faktycznie, mam coś takiego!
Dzięki
fealoce - 8 Czerwca 2011, 05:20
No nie no, kolejna Ukrainka mnie na gronie podrywa W sumie to już dawno bym się stamtąd wymiksowała gdyby nie wątek o industrialu i Warszawie nieznanej.
Piosenka na dziś. Może znów będzie burza?
fealoce - 12 Czerwca 2011, 17:40
Jutro na kilka dni zostaję sama w domu, ergo będę musiała sobie gotować. Smutne
Tzn samo gotowanie nie jest takie złe, coś tam potrafię zrobić, ale dla jednej osoby to się lekko mija z celem.
fealoce - 13 Czerwca 2011, 22:07
Zapisałam się na zwiedzanie tunelu średnicowego i dworca centralnego
fealoce - 19 Czerwca 2011, 08:16
Kolejny piknik lotniczy z tragicznym zakończeniem...
|
|
|