To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Stare, ale jare.... czyli ukochane RPG n (na kompa :)

Rodion - 12 Lutego 2007, 17:20

Jak tak Was poczytałem, to stwierdziłem, że trzeba ponownie Arkanum zainstalować :D
koVaal - 21 Lutego 2007, 16:24

Najbardziej chyba lubię BG 2, Morrowinda, Obliviona i sagę Gothic. :D Ach te wspaniałe godziny spędzone przed kompem, ach te piekące oczy, ach to gryzące sumienie, że przecież trzeba pisać... :lol:
agrafek - 22 Lutego 2007, 08:48

Oblivion "stary ale jary"? :wink: Jak ten czas leci :D
koVaal - 22 Lutego 2007, 10:33

Jakby na to nie patrzeć, ta gra ma już ponad rok. :lol:
Koniu - 22 Lutego 2007, 18:14

Ja tam całym sercem kocham UFO jedynkę. Tylko właściwie rpg kończy się w niej na awansie żołnierzy. Mimo to jest wypas.

ps. zrobiłem Marsa na weteranie ostatnio :twisted:

Słowik - 13 Kwietnia 2007, 09:38

Mam jeszcze pytanko do wyjadaczy arcanumowych :)

Co można wrzucić w zaznaczone na czerwono pola?

Alatar - 13 Kwietnia 2007, 09:52

To górne pole to miejsca, w których są pokazane czary nazwijmy je umownie trwającymi, czyli rzucasz a one trwają dopóki masz maną na ich utrzymanie, lub po prostu je przerwiesz (np. Niewidzialność). To pole na dole to nie kojarzę. Nie jest to pole, które włączyłeś naciskając na taki niebieski znaczek obok pola z czarami, miksturami, zwojami (pierwszy czar jaki masz w tym polu na screenie to Krzywda)?
Słowik - 13 Kwietnia 2007, 10:07

Tak, to Krzywda. Pasek na dole włączyłem właśnie tym znaczkiem na lewo od Krzywdy.
I jeszcze jedno, czy i jak można wykorzystać magiczne właściwości przdmiotów?

Alatar - 13 Kwietnia 2007, 16:06

Wiem tyle, że niektóre przedmioty, zwłaszcza laski (być może tylko laski) mają w sobie czary (najczęściej Leczenie) i wtedy właśnie zakładamy/bierzemy w ręce taki przedmiot i pojawia się taki znaczek jak na lewo od Krzywdy, i w tym pasku na dole widzimy chyba Ikonke czaru i ładunki i naciskając na tą ikonkę czaru, wykorzystujemy ładunek. Przepraszam za "chyba", ale dawno t Arcanum nie grałem i nie pamiętam.:(
Słowik - 13 Kwietnia 2007, 16:52

Spoko, dzięki. Będę się rozglądał za laskami :D
araiyatsu - 12 Sierpnia 2007, 21:23

gdyby zrobić drugiego baldurca na mechanice drugiego "ajslinda" to by było coś
sea - 14 Sierpnia 2007, 14:34

The Elder Scrolls III : Morrowind jest moją wielką miłością. Tak olbrzymi świat wciąga.
Hubert - 20 Sierpnia 2007, 13:39

Oj, bardzo różne typy gier kochamy. :wink:

Mnie Morrowind dosyć szybko znudził.
Co z tego, że świat jest wieeelki, skoro nudny? Sympatycznie się po nim przez pewien czas chodzi, ale po kilku-kilkunastu godzinach zaczyna być monotonnie. Już choćby Arcanum czy Divine Divinity mają bogatsze universum, zwłaszcza ta pierwsza gra. Wiem TES III to 3D, a A i DD to 2D, ale kategoria wagowa i złożoność podobna.
Dialogi.. Chryste, jakie znowu dialogi? Niczego takiego tam nie widziałem. Fabuła robi się nudna, a zadania są podobne kropka w kropkę. Grafika jest całkiem ładna, ale bahaterowie - nawet zwinny człowiek-kot - poruszają się jak pijane słonie z przetrąconymi nogami. Rozmaite drobne bugi pomijam.
Swego czasu przeżyłem spory zawód, ale cóż - dla takich jak ja jest Gothic 2 i przytoczone wcześniej RPGi.

No, to się na biednym Morrowindzie wyżyłem...

EDIT: Co sądzicie o kontynuacji Divine Divinity - Beyond Divinity? Warto li w to zagrać?

Dragon_Warrior - 21 Listopada 2007, 14:50

z RPG'ów to kanonem absolutnym jest :

Fallout2
Planescape
Arcanum

potem

BG2
M&M7
Gothic 1-2
Bards Tale - jako parodia będąca sama w sobie przeglądem przez cRPG

no i poczekamy zobaczymy bo jest szansa ze Wiedźmin a pewnie już Wiedźmin z dodatkami - też trafi do mojego kanonu ... przy czym na to to trzeba jeszcze poczekać jakiś czas.

banshee - 14 Grudnia 2007, 09:20

Sosnechristo napisał/a
Oj, bardzo różne typy gier kochamy. :wink:

EDIT: Co sądzicie o kontynuacji Divine Divinity - Beyond Divinity? Warto li w to zagrać?

Mnie się podobało.

A poza tym"
BG 1-2, Soul Reaver, Legacy of Kain: Defiance, Icewindale, Arcanum, Vampire The Masquerade, Dungeon Siege...i więcej grzechów nie pamiętam...jak na razie na tym się kończą możliwości kompa,który na ludzkie ma już z 78 lat!

Indy - 14 Grudnia 2007, 09:32

... Neverwinter Nights, SW:KOTOR etc. :mrgreen:
Koniu - 14 Grudnia 2007, 12:43

Icewind Dale był spoko, chociaż nie powalał fabułą.
banshee - 14 Grudnia 2007, 13:48

rzeź i rąbanka po prostu :twisted:
Koniu - 14 Grudnia 2007, 14:59

No ba.
Wielkie drzewa, lochy, zapomniane świątynie i magiczne topory... Eh, dzieciństwo...

Hubert - 14 Grudnia 2007, 16:42

Ech, Icewind Dale... To była gra... Dobra, dosyć tego smęcenia.
Ale - miło wspominam te tygodnie w lochach. Ze trzy razy przeszedłem (z czego raz na kodach, ale ciiii)

banshee - 14 Grudnia 2007, 17:14

no ale przeszedłeś, bo ja utkwiłam i tak już parę lat tkwie
Koniu - 14 Grudnia 2007, 17:14

Ja też parę razy przechodziłem, ale udawało się minimum 3osobową ekipą. Solo ani w duecie nie podołałem.

ED> Gdzie? Tam można gdzieś utknąć?

banshee - 14 Grudnia 2007, 17:16

ano można i to wstyd!
Na samiutkim począteczku. Ten mój rekonesans co mi się śnił po nocach.
powybijałam co tylko pozostało i mogłam błądzić bez celu.

Koniu - 14 Grudnia 2007, 17:18

W tej dolince za Kuldahar?
banshee - 14 Grudnia 2007, 17:25

Gdzie to wielkie drzewko i świątynia Myrkula czy siakoś tam....
Koniu - 14 Grudnia 2007, 17:28

Tam jest porządnie schowany korytarz. Przy kolumnach (po prawej stronie), zaraz przed miejscem gdzie tłuczesz to duże i mroczne Posłanie Myrkula.
banshee - 14 Grudnia 2007, 18:52

Sprawdzę sobie a potem najwyżej zaskamlam do Ciebie o pomoc. Dzięki:)
Już na kodach jechałam co podświetla wszystko na blu i nic!

Koniu - 14 Grudnia 2007, 19:11

To nie są drzwi tylko korytarz, którego po prostu nie widać bo jest czarny jak tło. Musisz próbować gdzie mogą Twe ludki iść. Powodzenia.
banshee - 14 Grudnia 2007, 19:31

dzieks raz jeszcze:)
bosh znowu sie nie wyśpie

Hubert - 14 Grudnia 2007, 21:13

A, z tym to miałem też problem. Co się nakląłem, to moje. A, pamiętam, że przy pierwszym przejściu miałem kłopoty z trafieniem w drzwi karczmy, której startujemy, myszką :mrgreen:

Partner forum