To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Złomowisko - Nie dla idiotów - moffiss-log

MOFFISS - 5 Października 2009, 09:12

MOFFISS napisał/a
epic style

http://ccp.vo.llnwd.net/o...um_1280x720.wmv

MOFFISS - 5 Października 2009, 13:16

Sikanie pod prysznicem spodoba się Ślązakom : źródło GW, felieton Michała Smolorza (frag)

Gazeta Wyborcza zaszokowała czytelników wezwaniem do ogólnoświatowej akcji sikania pod prysznicem. Ma to być pospolite ruszenie na rzecz oszczędzania wody, podjęte po apelach brytyjskich organizacji ekologicznych.
Namawianie do sikania pod prysznicem nie jest u nas rewelacją, ponieważ każdy górnośląski pan domu sikał wyłącznie do ausgusa, łącząc tę operację ze smarkaniem i myciem rąk: a więc trzy czynności higieniczne naraz, wymagające tylko krótkiego odkręcenia mosiężnego kokotka i zużycia nie więcej niż 2-3 litrów wody. Budowane na półpiętrach śląskich kamienic ubikacje miały potężne żeliwne spłuczki pochłaniające i 20 litrów wody za jednym pociągnięciem łańcucha.

Podejmowane przez kobiety próby zawłaszczenia tego przywileju kończyły się tragicznie, pośladki naszych babek były zbyt obfite, trudne do wtłoczenia między kokotek a kielich ausgusa. Dlatego zawistne śląskie matrony rozpętały walkę z ekologicznym wykorzystywaniem kuchennego sanitariatu, zaczęły wręcz głosić, że sikanie i smarkanie do ausgusa to obrzydliwe soroństwo. A z biegiem lat poczciwy ausgus w ogóle wyrzucono ze śląskiej kuchni, zastępując go jakimś idiotycznym zlewozmywakiem, w dodatku osadzonym na szafce, co dawne obyczaje regionalne usunęło w niebyt.

Virgo C. - 5 Października 2009, 13:29

Tak dla uściślenia - to najpierw była akcja wyłącznie brazylijska, ale ze względu na zabawny filmik promujący, który został przetłumaczony na angielski trafił jakoś miesiąc albo dwa temu do użytkowników internetu z całego świata. A że GW się przyłącza tak dawno po fakcie - cóż, ich sprawa :)

Sam filmik:
http://vimeo.com/5859442

illianna - 5 Października 2009, 15:02

Madona już dawno sika pod prysznicem, podbno na grzybicę dobre :mrgreen:
a Ty MOFFISS sikasz, czy nie sikasz pod prysznicem? :twisted: Tylko nie odpowiadaj pytaniem w stylu, czy chcę sikać razem z Tobą :twisted:
Bo rozumiem, że skoro to na bloga wrzucasz, to jest Ci to bliskie w jakiś sposób :D

Skinhead Oi! - 5 Października 2009, 15:25

illianna napisał/a
Madona już dawno sika pod prysznicem, podbno na grzybicę dobre
buahahah gdzies bylo o tym ze to pomaga :D ale ja tego nigdy nie zastosuje
Martva - 5 Października 2009, 15:49

będziesz miał grzybicę to może zmienisz zdanie ;P:
illianna - 5 Października 2009, 15:51

Martva, joł ;P:
Martva - 5 Października 2009, 15:53

Joł?
illianna - 5 Października 2009, 15:54

joł jakie fajne :mrgreen:
Martva - 5 Października 2009, 15:55

Wanna z grzybicą? No nie wiem, trzeba by zapytać Madonny.
illianna - 5 Października 2009, 15:57

Martva, fajna odpowiedź <foch>
Martva - 5 Października 2009, 15:59

Ej, nie wolno Ci robić focha na mnie, to niekanoniczne i niezgodne z zasadami, to ja mogę robić focha na wszystko!
MOFFISS - 5 Października 2009, 16:24

illianna napisał/a
Madona już dawno sika pod prysznicem, podbno na grzybicę dobre :mrgreen:
a Ty MOFFISS sikasz, czy nie sikasz pod prysznicem? :twisted: Tylko nie odpowiadaj pytaniem w stylu, czy chcę sikać razem z Tobą :twisted:
Bo rozumiem, że skoro to na bloga wrzucasz, to jest Ci to bliskie w jakiś sposób :D

nie sikam, obok mam klozet i bidet jak cos, to tylko Ślązacy ponoć tak robili dawnymi czasy :mrgreen:

illianna - 5 Października 2009, 21:45

Martva, ej no nie bądź taka <foch z przytupem> :twisted: :wink:
Fidel-F2 - 5 Października 2009, 22:36

MOFFISS, a bąki też tylko do klozetu puszczasz?
MOFFISS - 6 Października 2009, 06:51

Fidel-F2 napisał/a
MOFFISS, a bąki też tylko do klozetu puszczasz?

a jakże, nawet opróżniam kiszke stolcową

illianna - 6 Października 2009, 06:54

MOFFISS, wrzuć może jakiś mniej analny tamat ;P:
Fidel-F2 - 6 Października 2009, 07:10

MOFFISS napisał/a
a jakże, nawet opróżniam kiszke stolcową
pokaż fotkem
MOFFISS - 6 Października 2009, 07:18

hm, nie wiem jak, co z oświetleniem? I czym? Chyba jakiś specjalny aparat jest potrzebny? Taki dla płetwonurków? Robiłeś już coś takiego? Może masz większe doświadczenie, podpowiedz ;P:
Fidel-F2 - 6 Października 2009, 07:43

MOFFISS, bystry jesteś, dasz radę
terebka - 6 Października 2009, 14:43

Rany, MOFFISS! Dlaczego wszystko tutaj musi się kręcić w okolicach pasa?
Fidel-F2 - 6 Października 2009, 15:43

a Ty terebka, co? swobody wypowiedzi będziesz bronił?
terebka - 6 Października 2009, 15:58

Skądże, Fidel-F2. Tylko ta monotematyczność MOFFISSA trochę zastanawia.
MOFFISS - 7 Października 2009, 07:59

Fala bandytyzmu zalewa miasto - Tylko w tym roku w Warszawie doszło do 118 napadów z bronią. Policja ujęła 30,5 proc. sprawców. W ubiegłym roku wskaźnik sięgał 39,6 proc. Mundurowi najgorzej radzą sobie z kradzieżami samochodów i włamaniami. W ich ręce wpada zaledwie co dziesiąty złodziej aut, co trzeci sprawca napadu z bronią w ręku.

źródło: "Życie Warszawy".

feralny por. - 7 Października 2009, 08:12

MOFFISS napisał/a
Warszawie doszło do 118 napadów z bronią
Czy z przedmiotem przypominającym broń?
MOFFISS - 7 Października 2009, 08:15

nie wiem, nie jest napisane, czy atrapy.
Gdzieś czytałem, że policjantom nie wypłaca się należnych poborów, ponoć sprawa wynagrodzeń znalażła swój finał w sądzie pracy na ok. 40mln złotych

hrabek - 7 Października 2009, 08:39

feralny por. napisał/a
Czy z przedmiotem przypominającym broń?

Jeśli facet obrabia cię i trzyma w ręku coś co wygląda jak broń, to jego zamiarem jest zastraszenie cię i przekonanie, że on tę broń trzyma. I tak to powinno być traktowane przez wymiar sprawiedliwości - napad z bronią. Jeśli pistolet okaże się na wodę, czy zapalniczką, nie powinno mieć znaczenia, bo ofiara tego nie wie i traktuje pistolet jak prawdziwy. Nawet gdy atakowany rozpozna, że napastnik trzyma atrapę i go w związku z tym obezwładni, wciąż powinno być to traktowane jako napad z bronią, bo taki był zamysł atakującego.

MOFFISS - 7 Października 2009, 08:39

a propos kasy i wynagrodzeń: CZY JESTEŚ BOGATY?

http://wyborcza.biz/bizne..._po_polsku.html

feralny por. - 7 Października 2009, 09:44

hrabek, ja nie o tym. MOFFISS, podał jakiś dane statystyczne, pytam do czego się odnoszą i jak zostały sporządzone.

To sytuacja podobna jak z pijanymi kierowcami, podają że złapali 200, ale nikt nie mówi, że 50 to rowerzyści.

MOFFISS - 7 Października 2009, 10:25

feralny por. napisał/a
hrabek, ja nie o tym. MOFFISS, podał jakiś dane statystyczne, pytam do czego się odnoszą i jak zostały sporządzone..

dane podaje Komenda Główna, możesz skierować zapytanie do ichniejszego rzecznika

Partner forum