To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ogłoszenia - Imprezy różne

Kruk Siwy - 23 Marca 2010, 11:30

No skoro ty... to może 17 tego się skusimy. nureczka przypomni sobie dobre, stare dzieje a ja pomacam prawdziwnego Miga.
dalambert - 23 Marca 2010, 11:32

Dodatkowa atrakcją dla znawców / i znajomych/ będzie próba publicznego pokazania czy jeszcze pamiętam jak się rozklada i sklada kałacha - oj może być niebezpiecznie :P
nureczka - 23 Marca 2010, 11:49

feralny por., na 17.04 to się chyba skuszę. Mig + Ty to pkusa nie do odparcia.
Kruk Siwy - 23 Marca 2010, 11:51

Ale podlizuch...
feralny por. - 23 Marca 2010, 11:54

nureczka, akurat mnie koło MiGa nie będzie.
Zgaga - 23 Marca 2010, 15:57

Spotakanie z Gaimanem mnie trochę dobiło. Chciałam dla siostrzeńca wziąć autograf, ale tłumy, które przybyły (z dziećmi szkoły amerykańskiej włącznie), skutecznie mnie zniechęciły.
Aczkolwiek sama rozmowa - wywiad nie bolała. Całkiem zgrabna była i żartobliwa.

ilcattivo13 napisał/a
Zgaga - tak w ogóle, kole Suwałk (w Gawrych Rudzie/Płocicznie, nad Wigrami) też jest kolej wąskotorowa i chyba będę musiał gościa zgadnąć, żeby zaczął taki imprezy robić. Zdecydowany plus mojej lokalizacji jest taki, że można popływać w Wigrach :D

W naszym wypadku była to inicjatywa oddolna. Znalazło się grono ludzi, którzy stwierdzili, organizujemy, skrzykujemy znajomych, jedziemy. Znalazło się parę zespołów (w tym jeden z Ukrainy), które za zwrot kosztów przejazdu przygrywały nam do tańca. Kilka takich przejazdów było, kilka przygód, ciąg dalszy w postaci wędrówek po torach i różne takie.
Szkoda, że minęło...
Ale niestety zawsze musi się znaleźć ktoś, kto puści koło w ruch.

ilcattivo13 - 23 Marca 2010, 18:15

Zgaga - po Pyrkonie zadzwonię do właściciela wąskotorówki i będę wiedział, jak to jest z kosztami. Ciekawe, ile zespoły biorą za udział w takiej imprezie.
Zgaga - 23 Marca 2010, 18:47

ilcattivo13, u nas naprawdę była to wyprawa towarzysko-przyjacielska, zatem organizatorzy zwracali tylko koszty przyjazdu i oczywiście członkowie grup nie płacili nic tytułem kiełbaski ogniskowej.
Grupy tańczące lub osoby z własnej woli biorące udział w jam session, lub grupy niezaproszone (a takie się trafiały, bo takie były imprezy) przez organizatorów, nawet tego nie dostawały. Najdziwniej było z Ukraińcami - Ci nawet dopłacić (czyli wykupić bilet) na imprezę chcieli. Organizatorzy jednak okazali się ok. i od "braci zza Buga" kasy nie wzięli, a i część kosztów podróży zwrócili. Fajnie grupa grała.
Nie wszyscy wykonawcy byli rozbestwieni, przyjeżdżali dla przyjaciół. A przewinęli się: Dudy Juliana/Kolumna Zygmunta (folk celtycki i warsiawski), Nic Wielkiego, Goście z Nizn, The Irish Connection, Rimead i coś tam jeszcze.

ilcattivo13 - 23 Marca 2010, 19:28

Tylko że Suwałki nie mają takiego zaplecza muzycznego jak W-szawa. Może, gdyby to były klimaty bluesowe czy jazzowe, to nie byłoby problemów, bo i Night Come jest, i Kawa z Deszczem. Ale jeśli chodzi o folk, zwłaszcza celtyckie brzmienie, to jeden Shamrock wiosny nie czyni... Ale jak już będę znał ceny w wigierskiej kolei wąskotorowej, to spróbuję się z ekipą z The Reelium skontaktować... Zobaczymy co z tego wyniknie...
Zgaga - 24 Marca 2010, 08:36

Jak będziesz pytał o ceny, to czy nie mógłbyś się zorientować przy okazji, jakie są ceny w ich pensjonacie? Lub może są w okolicy (do 10 km piechotą) inne tanie noclegi?
ilcattivo13 - 25 Marca 2010, 09:46

okidoki
Zgaga - 31 Marca 2010, 08:27

Krakowiacy w lany poniedziałek będą dojadać resztki u illianny, a dla warszawiaków propozycja Mauzrkowego Lanego Poniedziałku na Bielanach .
Pucek - 31 Marca 2010, 11:45

Imprezę powyższą polecam z czystym sumieniem, zeszłoroczna była super!
Po pierwsze dobra muzyka, a jakże mało znana... "Cudze chwalicie, swego..." jest okazja nadrobić.
Elity żoliborskie wymieszane z Domem Tańca Ludowego- o, to też piękne. Drugie "Wesele" pisać by...
Podziemia kamedulskie (sala koncertowa) - tu koncert, tu (za filarem) kameduli, coś w sam raz dla fantastów. I te tajne przejścia, o...
A poza tym piękny wiosenny spacer między świątecznymi obżarstwami.

Zgaga - 20 Kwietnia 2010, 09:15

15-30.04.2010 Festiwal Polskich Filmów Krótkometrażowych Short Waves :
http://www.shortwaves.pl/index.php
Nawet jakaś fantastyka będzie.

mBiko - 20 Kwietnia 2010, 19:11

W dniach 14-15 maja odbędą się XXVI Łódzkie Spotkania z Piosenką Żeglarską "Kubryk".
Zaproszenie i strona festiwalowa .

Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych.

Zgaga - 24 Kwietnia 2010, 08:29

A tu bym chciała zajrzeć:
http://www.biblioteka.waw...ydelkowych.html
Tylko trzeba szybko :(

Zgaga - 10 Maj 2010, 13:57

Może komuś się takie info przyda od KsięgarniWarszawa:
Cytat
Szanowni Państwo !
W najbliższą sobotę i niedzielę (15 i 16 maja) na półki naszej księgarni na ulicy Andersa 24
trafi około 10 000 książek w cenie obniżonej o 50%. Są to z reguły tytuły wydane nie dawniej niż rok-dwa-trzy
lata temu i nie znajdujące się w ogólnodostępnej ofercie tzw. taniej książki.
Jako że są to w znacznej części pojedyncze egzemplarze, nie będziemy dysponować ich aktualizowaną listą.
Oferta ta nie będzie dostępna w sprzedaży wysyłkowej.

Ozzborn - 10 Maj 2010, 16:33

to już wiem co będę robił między hiszpańskim i juwenaliami :D
Zgaga - 16 Maj 2010, 14:25

Zrobili na fantastycznie Międzynarodowe Targi Książki w Warszawie 21-23 maja 2010 PKiN:
http://arspolona.com.pl/p...ca278_58959.pdf

Zgaga - 20 Maj 2010, 12:32

Warszawiacy, a może w sobotę do Szwedów?:
http://dzienszwecji.pl/

merula - 20 Maj 2010, 16:25

całkiem niegłupi pomysł
Zgaga - 24 Maj 2010, 11:15

Dzień Szwecji można podsumować - wiele hałasu o nic. Za to w tym samym czasie, na Nowym Świecie stały sobie z jednej strony drewniane budki z jadłem regionalnym, a z drugiej z winami do degustacji.

Tylko jednej rzeczy żałuję - przegapiłam piątkowy koncert po Festiwalu Chórów Cerkiewnych, po raz pierwszy od wielu lat. Szlag :evil:

Zgaga - 27 Maj 2010, 12:06

Reddings English Bookshop w podziemiach BUWu (lok. nr 17) się likwiduje, w związku z czym do 31.05 urządził wyprzedaż swoich książek. Można będzie coś po rozsądnych cenach chapnąć.
Ozzborn - 28 Maj 2010, 14:50

ooo, trza się wybrać koniecznie, już kilka razy próbowałem, ale za każdym razem było zamknięte z jakiegoś powodu...
Zgaga - 30 Maj 2010, 16:02

Kolejna edycja Festiwalu Książek Przeczytanych odbędzie się 12 czerwca 2010, w sobotę, w godz. 10.00 - 17.00 w sali wystawowej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Dobrej 56/66.
Wstęp 25 zł, bilet normalny, 15 zł (bilet promocyjny pod warunkiem przyniesienia 20 książek).

I - dla mnie Wrocław za daleko:
http://www.kalejdoskopkul....php?id=program
do Poznania też w tym czasie:
http://www.ethnoport.pl/2010/

dalambert - 30 Maj 2010, 16:22

Zgaga, dzieki ten Wrocław bardzo interesujący :D . Poznań nie daje się opoanować i odczytac/ przynajmniej mnie/ :(
Zgaga - 6 Czerwca 2010, 08:00

W Warszawie też się coś dzieje.
Festiwal Kultury Rumuńskiej
Trzeba się będzie bliżej przyjrzeć programowi. Bo już parę interesujących rzeczy widzę.

Ozzborn - 6 Czerwca 2010, 10:59

Zgaga napisał/a
Reddings English Bookshop w podziemiach BUWu (lok. nr 17) się likwiduje, w związku z czym do 31.05 urządził wyprzedaż swoich książek. Można będzie coś po rozsądnych cenach chapnąć.

mła napisał/a
ooo, trza się wybrać koniecznie, już kilka razy próbowałem, ale za każdym razem było zamknięte z jakiegoś powodu...

Coś kuźwa nie mam szczęścia do tej księgarni byłem tam już 5 razy i za każdym razem odbiłem się od drzwi (przy czym tylko raz nie trafiłem w godziny otwarcia). W tym 2 razy od rzeczonego wtorku - co jest tym bardziej frustrujące, że naklejone informacje o cenach wyprzedaży powodują ślinotok.

:evil:

Edit: :shock: ja to jednak nie umiem czytać :lol:
Cytat
w związku z czym do 31.05 urządził wyprzedaż

byłem przekonany, że od ;]

Co nie zmienia faktu, że pierwsze kilka podejść było pechowych. Gdyby się zastanowić to kolejne tym bardziej... aaaaarghhh ja chce książki angielskie po 6zł szt.! :cry:

Ellaine - 9 Czerwca 2010, 18:29

Nie wiedziałam, gdzie to wrzucić... bo w sumie nie "znalezione", tylko samo przyszło... w mailu.
W tę sobotę w województwie śląskim (całym województwie, dokładniej to w 22 miastach) po raz pierwszy będzie organizowana impreza o uroczej nazwie: Industriada, czyli Święto Szlaku Zabytków Techniki. Jak ktoś ma ochotę dowiedzieć się więcej, bo mieszka w woj. śląskim, będzie mieć czas i tak dalej, to na www.industriada.pl dowie się więcej.

ketyow - 9 Czerwca 2010, 20:37

Jak zawsze na południu... A ja w zacofanej części kraju.

Partner forum