Spodenki - Szorty - Róże i pistolety
Witchma - 4 Marca 2009, 13:38
Lynx, bardzo ładna liczba Ci się dostała
A gdzie reszta głosujących?
shenra, czytasz?
hrabek - 4 Marca 2009, 13:40
Ja juz wydrukowalem. Nawet dwa przeczytalem. Jeszcze 16 do konca
Witchma - 4 Marca 2009, 13:41
hrabek, więcej niż godzinę to nie zajmuje... do końca 10 dni, czyli 6 minut dziennie. Dasz radę
shenra - 4 Marca 2009, 14:00
Kind of magic Dla laika z tego tekstu nie wynika nic.
Promocja Bardzo luźny związek z tematem. Kojarzy mi się z Uciekinierem i innymi podobnymi filmami.
Bye bye Trochę pogięte.
Sztuczka z bańką Nie przekonało mnie to.
Na placu w Tos Purras Tendencyjne, mało zaskakujące.
Ja, Róża Dobrze się czytało, a raczej oglądało oczyma wyobraźni. Plus.
Zaćmienie Chaotyczne, bardziej przypadł mi do gustu końcowy dialog niż cała reszta.
Jak kryształ Coś jak Katedra inaczej.
Misja ocalenia człowieka Pierwsze skojarzenie mam, z którąś częścią Batmana. Nie przekonało mnie to.
Transakcja Chaotyczne i nielogiczne.
Rzeźnik z Londynu Zdecydowanie brakuje tu czegoś. Jakbym czytała wstępną notatkę bez rozwinięcia.
Epilog Nie zaciekawiło mnie to. Gadanie o niczym, z pointą wyrwaną z kontekstu.
Fajfoklok Zabawne. Zaciekawiło mnie. Plus.
Proszę wstać! Sąd idzie! Dobra wymiana zdań. Co prawda pistolety słabo się broniły.
Ostatnie zlecenie Bez większych refleksji. Pointa troszkę słaba.
Neurołowca Słabe. O niczym w zasadzie. Nałóg z czymś mi się kojarzy...
Kurz To chyba rozdwojenie jaźni...słabe.
Działka Alternatywna wersja. Ciekawa. Końcówka mi nie leży.
Głos na Ja, Róża, Fajfoklok, Proszę wstać Sąd idzie!
Jak dla mnie wszystko takie wymuszone jest. W sumie się nie dziwię.
shenra - 4 Marca 2009, 14:01
Witchma, udało się, choć przyznam ciężko było
Witchma - 4 Marca 2009, 14:03
shenra, nikt nie obiecywał, że będzie łatwo
shenra - 4 Marca 2009, 14:05
Wiem, wiem...ale sprostałam wyzwaniu. Ku chwale ojczyzny mogę iść produkować dalej swoje bzdury
Witchma - 4 Marca 2009, 14:06
shenra, jakim pięknym przykładem świecisz... najpierw przyjemność, potem obowiązek
shenra - 4 Marca 2009, 14:07
Witchma, zawstydzasz mnie czasami ta kolejność jest wskazana.
Nutzz - 4 Marca 2009, 15:17
RZEŹNIK Z LONDYNU
Cytat | Oczywiście, nie połączyłem wtedy owego rysunku z ohydną zbrodnią, jakiej dokonano w tym miejscu, jednakże w jakiś osobliwy sposób pobudził on moją czujność |
Jak to? Zwykły rysunek ma murze pobudzil czujnosc? Brak konsekwencji.
Cytat | Na plecach ofiary morderca wytatuował taki sam obrazek: pistolet i róża |
Tatuowac na ciele trupa? A po co? Ueee... spodziewałem się raczej wypalenia, albo wycięcia...
Język jest gładki, czyta sie płynnie i komfortowo.
Mimo wszystko jednak z całości nic dla mnie nie wynika, tekst do mnie nie przemówił... Poza tym nie przepadam za kryminałami, więc oceny nie będzie (co nie zmienia jednak faktu że napisane ładnie)
Brak oceny.
Cień - 4 Marca 2009, 17:52
zagłosowałem na następując teksty:Bye bye,Ja, Róża,Ostatnie zlecenie, bo mi się spodobały,krytykiem nie jestem.
xan4 - 4 Marca 2009, 20:21
No to się nam wreszcie lider zrobił, tak nieoczekiwanie
nie wiem, czy się smucić czy cieszyć, że wszystkie szorty na które głosowałem są w czołówce
ale cieszę się, że Ja, Róża prowadzi
Witchma - 4 Marca 2009, 20:23
A mBiko nadal się nie wytłumaczył, trzeba będzie nasłać na niego szortową kontrolę skarbową
xan4 - 4 Marca 2009, 20:26
Ja, Róża to kobieca ręka musi być, ciekawe czyja
edit:Witchma, no fakt, Cień zagłosował to mBiko musiał być
merula - 4 Marca 2009, 20:34
podpowiem ci: nie moja...
xan4 - 4 Marca 2009, 20:35
merula, mam dwa podejrzenia 60/40%, przekonam się za 1,5 tygodnia
Witchma - 4 Marca 2009, 20:35
xan4, ja też mam swoje podejrzenia
mBiko - 4 Marca 2009, 21:30
Witchma , nie jestem w stanie zweryfikować czy moje głosy się zaliczyły, czy nie. Nie wiem ile kto miał głosów przed głosowaniem, więc te paseczki, które się pojawiły potem nic mi nie powiedziały. Zresztą już i tak musztarda po obiedzie, nie mam możliwości korekty. W każdym razie chciałem zagłosować na te trzy teksty i mogę jedynie prosić, aby brakujący punkt został komisyjnie doliczony do wyniku po zakończeniu edycji.
hrabek - 5 Marca 2009, 09:56
Zaglosowalem na Na Placu W Tos Purras, ktore mimo przewidywalnego zakonczenia ujelo mnie klimatem, na Fajfoklok, w ktorym rzadzi babcia Rózia oraz na Neurołowcę, ktory rowniez jest fajnie napisany i ma dobre zakonczenie.
Ogolnie zdecydowanie bardziej przemawialy do mnie szorty spojne, nawet z przewidywalnym zakonczeniem, albo wrecz bez. Te twisty w ostatnich zdaniach bardzo mi sie przejadly. Tym bardziej, ze dobry, niewysilony twist jest na wage zlota. Edycja chyba lepsza od poprzedniej, wiecej utworow bylo zjadliwych, chociaz znowu zaden nie zachwycil mnie tak, zebym dreszczy dostal.
Witchma - 5 Marca 2009, 10:21
hrabek, pozwolę sobie podziękować w imieniu gospodarza
Oby tak dalej, może obalimy teorię, że w środku głosowania czarna dziura...
shenra - 5 Marca 2009, 10:48
Ładna statystyka, podziękował głosującym
Nocturn - 5 Marca 2009, 11:01
Jak kryształ
Jest pomysł. I to całkiem fajny pomysł. Podoba mi się... znaczy pomysł bo wykonanie lekko kuleje.
Nadmiar przymiotników troszkę mnie razi. Nie podoba mi się niezgrabność przejścia pierwszego akapitu w drugi.
Cytat | Zmiana nastąpiła tak szybko, że większość nawet nie zdążyła zmienić pozycji, uchwyceni przez zarazę w pół ruchu. Kruche cuda w większości już się porozpadały, porozbijały w biały, szczękający pod moimi stopami proszek.
|
Powtórzenie pogrubione w jednym zdaniu nie powinno się zdarzyć. To coś wyróżnione kursywą to tez powtórzenie. Oprócz tego proszek szczęka pod stopami. Niezgrabne jakieś.
Ta organiczna tkanka działa mi lekko na nerwy. Nie wiem... tkanka może być nieorganiczna? Nie mam pojęcia, ale strasznie mnie denerwuje to określenie.
Cytat | Planeta już nie była Niebieska. Była kryształowo Biała. |
Nie rozumiem Autorze czemu piszesz z wielkiej litery kolory? Reguły języka polskiego są tutaj bardzo jasno określone.
Cytat |
A jednak parłam do przodu, ignorując coraz silniejsze głód i pragnienie. Kiedy ostatnio miałam coś w ustach? Pistolet – lekarstwo – potrafił odwrócić zarazę. Zmarnowałam niemal wszystkie naboje, by zaspokoić najbardziej podstawowe potrzeby ciała. Został już tylko jeden – nie wolno mi go poświęcić! Mam misję. Może już nie ma co leczyć, ale nadal mogę wykończyć to cholerstwo! Tylko to mnie trzymało przy życiu.
|
Straszny chaos w tym kawałku. Głód, pistolet-lekarstwo do zaspokajania najbardziej podstawowych potrzeb życia. A propos jakie to potrzeby? Ostatni nabój na misję. To właśnie się nazywa poświęcenie, prawda? Chyba lepiej byłoby napisać „zmarnować”.
Tu powinien być koniec według mnie. Niech reszta zostanie w sferze domysłów.
Cytat | Perfekcyjna rzeźba obsypana jest wirującym, migotliwym pyłem. |
Słowo obsypana sugeruje, że ten pył leży na rzeźbie. A jeżeli leży to nie wiruje.
Cytat | W sali nie ma żadnego kwiatu róży, tak rozplenionych poza nią – poza jednym. Najpiękniejsza z róż kwitnie w tej komnacie.
|
W sali nie ma żadnego kwiatu... najpiękniejsza kwitnie w tej komnacie.
Pomimo tego, że napisałeś Autorze zastrzeżenie „poza jednym”, ten akapit brzmi źle, coś powinno być zmienione.
Ogólnie pomysł mi się bardzo podobał. Z wykonaniem nie było za dobrze. Punktu raczej nie będzie.
Stormbringer - 5 Marca 2009, 11:02
Witchma napisał/a | hrabek, pozwolę sobie podziękować w imieniu gospodarza |
Gospodarz również dziękuje i zachęca do dalszego głosowania.
hrabek - 5 Marca 2009, 11:21
Bardzo chetnie, czuje sie zachecony, tyle ze drugi raz juz glosowac nie moge
jewgienij - 5 Marca 2009, 14:07
xan4 napisał/a | Ja, Róża to kobieca ręka musi być, ciekawe czyja |
Ja stawiam jednak na to, że to debiut mawete jest
Witchma - 5 Marca 2009, 14:09
jewgienij, czytaj i głosuj, a nie zdradzasz tajemnice wagi państwowej
jewgienij - 5 Marca 2009, 14:12
Mnie się tam wszystkie podobają
Witchma - 5 Marca 2009, 14:13
To damy Ci jeszcze dwa dni na dokonanie wyboru
jewgienij - 5 Marca 2009, 14:21