To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Ariah - 21 Stycznia 2007, 19:25

krisu napisał/a
Ogień i lód. Jestem za. Ale jak coś spieprzą? :roll:

Na pewno. Zakład, że pierwsze kopie będziemy kruszyć o obsadę...?

Zresztą w serialu będą musieli jakoś poradzić sobie z ta całą teorią, że Jon nie jest wcale synem Neda, tylko jego siostry i króla-smoka...;)

Martva - 21 Stycznia 2007, 20:17

To nie teoria, to prawda! :twisted:
Ariah - 21 Stycznia 2007, 20:20

Martva, ja też jestem na 250% przekonana! :mrgreen:
Studnia - 29 Stycznia 2007, 23:45

W sumie nie bardzo wiem co o tym myśleć... Czyżby owieczka Dolly się mściła
lavojtek - 30 Stycznia 2007, 08:14

Juz wiem ze bede czekal na ten film z utesknieniem :) SERIO!
Ariah - 30 Stycznia 2007, 09:22

Wydaje mi się, że nikt jeszcze nie wspominał o tym...

http://www.apple.com/trai...shine/trailera/

Sunshine

Obsada całkiem, całkiem...

Słowik - 30 Stycznia 2007, 10:48

Hahaha, Violence of the Lambs :D
Hubert - 30 Stycznia 2007, 12:25

A ja czekam na Rysia. Ciekaw jestem, jak ekipie dowodzonej przez Tyma to wyjdzie. Może nie sprofanują legendy?
Czarny - 31 Stycznia 2007, 08:04

Za Stopklatką:

Cytat
Dino De Laurentiis przygotowuje nową Barbarellę

Legendarny producent Dino De Laurentiis przygotowuje nową wersję klasycznej Barbarelli. Twórca ten odpowiadał też za powstanie klasycznego filmu z 1968 roku, w którym główną rolę zagrała Jane Fonda. De Laurentiis podkreśla, że nowa Barbarella nie będzie remake’em, ale całkiem nowym przedsięwzięciem. W przygotowywanym przedsięwzięciu znajdzie się miłość, seks i przygoda. De Laurentiis powiedział, że obecnie powstaje scenariusz oraz trwają poszukiwanie odtwórczyni głównej roli

hrabek - 31 Stycznia 2007, 08:50

Czarny: i rzeczywiscie czekasz na ten film? :shock:
Czarny - 31 Stycznia 2007, 09:11

Oczywiście, bardzo chętnie obejrzę NOWĄ Barbarellę. Ale specjalnie nie czekam, ten wątek najbardziej pasował do takiej informacji.
Szara opończa - 31 Stycznia 2007, 13:35

a Gra Endera? nie czekacie?
lavojtek - 31 Stycznia 2007, 13:39

Ariah napisał/a
Sunshine

Widzialem trailery w kinie. Zapowiada sie dobrze. W koncu to ekipa od 28 dni pozniej :D

Czarny - 15 Lutego 2007, 10:08

Nie znalazłem wątku o STAR WARS'ach :shock: , więc wrzucę to tu (w pewnym sensie jest to oczekiwany film :mrgreen: ).

Prezent dla Warszawiaków (za Stopklatką):

Cytat
Klasyczne Gwiezdne wojny z okazji 30-lecia Sagi w Iluzjonie

24 lutego w warszawskim kinie Iluzjon odbędzie się specjalny pokaz filmu Gwiezdne wojny. Nad imprezą tą pracują fani z różnych części Polski, pod egidą grupy S.W.A.T. (Star Wars Artistic Team).

By uczcić zbliżającą się 30-stą rocznicę premiery Gwiezdnych wojen, Filmoteka Narodowa we współpracy z fanami, ma zaszczyt zaprosić na niezapomniany wieczór z pierwszą częścią Starej Trylogii oraz MOCą dodatkowych atrakcji, m.in.:
# już przy wejściu będzie się można natknąć na Szturmowca lub Rycerza Jedi, żądającego okazania biletu
# zamiast reklam przed seansem-występy artystyczne
# dla odważnych i chętnych do zabawy-konkursy z nagrodami

To tylko część przygotowanych atrakcji! Ponadto organizatorzy zapewniają klimat Gwiezdnej Sagi oraz możliwość swobodnego fotografowania się z fanami w strojach wzorowanych na kostiumach z filmu, jeszcze przed wejściem do kina. Goście, którzy przyjdą przebrani za gwiezdnowojenną postać otrzymają drobne upominki.

Pokaz specjalny Gwiezdnych wojen w wersji z 1977 roku!

Data: 24 lutego br.
Miejsce: Kino Iluzjon ul. Narbutta 50a, Warszawa
Czas: godzina rozpoczęcia: 19.00
Bilety: w cenie 11 zł do nabycia w kasie* kina (kino nie prowadzi rezerwacji)
* kasa otwarta codziennie na 30 minut przed pierwszym seansem do ostatniego pokazu

Czarny - 15 Lutego 2007, 10:11

A teraz coś dla Trójmiasta i innych chętnych:

Cytat
Fantastik Film Festival 2007

1. Międzynarodowy Festiwal Kina Fanstatycznego (Fantastik Film Festival 2007) odbędzie się w dniach 16-17 marca 2007 w Sopocie.

Organizatorzy międzynarodowego festiwalu filmowego Sopot Film Festival, we współpracy z Sopocką Sceną Off de Bicz przedstawiają nowy projekt filmowy - Fantastik Film Festival. imprezę promującą europejskie i światowe filmy krótkometrażowe z nurtu sci-fi, horror, thriller, fantasy - czyli wszystko co fantastyczne.

Pierwsza edycja zalążka nowego festiwalu, startuje jeszcze w formie przeglądu (bez konkursu), podczas którego zaprezentujemy m.in. najlepsze filmy fantastyczne z minionych edycji Sopot Film Fest. Obejrzymy produkcje pokazywane na najważniejszych europejskich festiwalach grozy, nominowanych do europejskiej nagrody Meliesa, a także wyprodukowanych w dalekich, egzotycznych zakątkach naszego globu - piszą organizatorzy.

Pokazany zostanie wybór fabularnych i animowanych filmów krótkometrażowych z Australii, Tajwanu, Brazylii, Hiszpanii, USA, Kanady, Wielkiej Brytanii, Francji, Niemiec, Skandynawii, RPA i Polski.

Cała impreza odbędzie się w jeden marcowy weekend w mieszczącym się tuż przy sopockiej plaży, kultowym Teatrze Atelier im. Agnieszki Oscieckiej - znanym obecnie również jako Sopocka Scena Off de Bicz, by później ruszyć w objazd po Polsce.

Więcej szczegółów wkrótce na stronie: www.fantastik.sff.pl

Czarny - 15 Lutego 2007, 10:13

I coś dla wszystkich :mrgreen:

Cytat
Wspólny projekt Stephena Kinga i J.J. Abramsa

Stephen King
Prowadzone są rozmowy pomiędzy Stephenem Kingiem i J. J. Abramsem w sprawie ekranizacji serii książek Mroczna Wieża (Dark Tower). Póki co nie wiadomo czy projekt byłby przeznaczony do kin czy do telewizji.

Mroczna Wieża to seria siedmiu książek łączących w sobie elementy fantasy, science-fiction, horroru i westernu. Może się wydawać, że jest to idealny materiał na kilkuodcinkowy serial telewizyjny. Z drugiej strony koszty produkcji mogą wymagać aby projekt został przeznaczony do szerszej dystrybucji.

Pojawiają się informacje, że już wielu filmowców próbowało uzyskać zielone światło od Kinga w sprawie realizacji tej serii, jednak autor odmawiał. Zaszczyt spotkał J. J. Abramsa między innymi dlatego, że King jest fanem serialu Lost: Zagubieni.

NURS - 15 Lutego 2007, 10:54

O tych kosztach to marudzą, juz dzisiaj płaci sie po 1,5-2 mln za odcinek serialu, a poziom efektów jest naprawdę zadowalający i za mniejsze pieniądze.
hrabek - 15 Lutego 2007, 10:56

Oczywiscie, ze marudza. Zreszta milion za odcinek to chyba nic. Kiefer Sutherland sie kiedys wygadal, ze budzet jednego odcinka 24 to 12mln. Szkoda, ze ci sami producenci nie zajakna sie ani razu na temat wplywow z reklam, odsprzedazy, czy wplywow z DVD, gadzetow i innych takich.
hjeniu - 15 Lutego 2007, 13:23

Nie ma co się dziwić, jak kameralny, niskobudżetowy film z Hollywood to taki którego realizacja kosztowała poniżej 50 mln. $ to seriale, szczególnie te ze znanymi aktorami też muszą odpowiednio kosztować.
hrabek - 15 Lutego 2007, 13:28

Nie przesadzaj, 50mln to wcale nie jest niskobudzetowy film. Wiekszosc filmow robi sie za ponizej 30mln, tylko kilka rocznie przekracza ta granice, wtedy oczywiscie sa odpowiednio reklamowane, zeby owczy ped nakrecic.
Ariah - 15 Lutego 2007, 14:36

No, na 'Mroczną Wieżę', przynajmniej na pierwszą część, nie muszą wydawać ogromnej ilości pieniędzy...

J.J. Abrams zresztą 'Losta' kręci za spore pieniądze i tez nieźle zarabia, stacje telewizyjne moga kupić każdy jego projekt -- szczególnie gdy zrobi go razem z Kingiem.

Co prawda, wolałabym żeby serial powstawał pod szyldem HBO, bo 'zwykłe' stacje w US mają zbyt duże restrykcje, co może się skończyć 'wykastrowaniem' serialu. A 'Mroczna Wieża' powinna być... mroczna. W serii jest erotyzm i groza, w innej stacji z US niż HBO pozostanie tylko groza i to przytępiona dla 'generalnego' widza. (To dzięki restrykcjom telewizyjnym mamy bzdurki typu 'kołdra w kształcie litery 'L', czy niezwykły fakt, że po upojnej nocy pani i pan zasypiają obok siebie w bieliźnie... )

Boję się też o obsadę... Fakt faktem, że Abrams ma dobra rękę do aktorów (i czasem udwało mu się sprawić, że Tom Cruise nie udawał że gra, tylko grał;) Tak z minutę, dwie... Albo Jennifer Garner. Heh.). Zwyczajnie nie widzę nikogo w roli Rolanda, bo Eastwood jest już za stary... I nie jest aktorem telewizyjnym.

Podobnie jak z 'Pieśnią Lodu i Ognia' (tak, sygnowaną przez HBO!) będe miała mnóstwo zastrzeżeń -- ale tak zawsze jest z czymś, co się podoba... A że cykl o Rewolwerowcu to moja ulubiona (zaraz po Bastionie) rzecz Kinga... Oj, będę czepialska;)

hjeniu - 15 Lutego 2007, 15:20

No dobra może trochę pojechałem :mrgreen: Ale zawsze rozbawiają mnie ochy i achy w mediach nad polskimi "superprodukcjami" o budżecie 1 mln USD (z którego połowę i tak różni chachmęciarze rozkradają) w zestawieniu z amerykańskimi "kameralnymi" produkcjami.
Szara opończa - 16 Lutego 2007, 10:16

hmmmmmm!!!!!!

the first installment of a new trilogy of Highlander films. Highlander: The Source, which is due for release in February/Spring 2007, will follow the exploits of Duncan MacLeod, Methos and other Immortals and mortals as they search for the origins of immortality.

Słowik - 16 Lutego 2007, 10:20

O! fajnie.
Methos to moja ulubiona postać z serialu.

hrabek - 16 Lutego 2007, 10:30

Moja ostatnio ulubiona postacia w serialu jest niejaki Menthos. Glowna zenska bohaterke gra dietetyczna Cocacola. Po prostu nie moge sie napatrzec. Coraz to odkrywam nowe odcinki z nieznanymi przygodami. :mrgreen: :mrgreen:
Haletha - 16 Lutego 2007, 12:56

Znalazłam właśnie przypadkiem coś takiego. Ktoś wie więcej?;)
Anonymous - 16 Lutego 2007, 18:49

Czarny, dzięki za info o SW. :mrgreen: Jutro jadę po bilet. Wybiera się ktoś?
NURS - 16 Lutego 2007, 21:17

Ariah, i w tym temacie coś się zmienia. Wyścig szczurów trwa. Popatrz na Dextera, cholernie dwuznaczny moralnie, gore i co tam jeszcze. I nie z HBO.
Ariah - 17 Lutego 2007, 10:24

Dextera jeszcze nie znam;)

Chyba będę musiała zapoznać się -- po takiej rekomendacji...

A propos -- ABC przesunęło Lost o godzinę później. Być może po to, by móc pozwolić sobie na więcej.

Hubert - 22 Lutego 2007, 16:33

No, lada dzień premiera "Ghost Ridera". Wielcem ciekaw, jak się udała ta adaptacja. Ostatni komiksy w sumie całkiem nieźle są ekranizowane (ot, choćby Batamn Begins), więc może...

Partner forum