Park marzeń [gry] - Diablo III
hrabek - 15 Maj 2012, 12:53
Zmieniłem tytuł wątku. W końcu to już nie zapowiedź.
Homer - 15 Maj 2012, 15:57
Czarny napisał/a | Produkt nie jest sprzedawany jako link do gry sieciowej |
Niby tak... ale... piszę w licencji i książeczce, że produkt jest sprzedawana jest nie jako gra, a licencja na grę i jeśli Ci to nie odpowiada możesz produkt zwrócić (świetne, przyjdę do sklepu i powiem, że chce zwrot z tego powodu, ciekawe czy go zrealizują ).
Mam ten sam problem co Czarny... aktualizacja stoi w miejscu i nie wiem czy powodem są porty, bo na helpach czytałem, że to może być jakiś syfowy katalog z battlenetu. (w każdym razie pisze żeby pousuwać pewne katalogi). Raczej to nie porty, bo S2 śmigał z tej samej maszyny. Tylko, że to stary laptop, bo z powodu remontu moja maszyna leży ukryta przed kurzem i raczej będę miał do weekendu opóźnienie ze startem grania . Chyba, że będzie mi się chciało dociec czemu na laptopie śpi.
Fajnie było poczuć klimat premiery. Świetną porażką było wiele "nocnych premier". Z czego część się nie odbyła wcale (MEdiaMArkty) mimo info Blizza. A inne chyba nie doceniły wagi przedsięwzięcia. Jak czytam, że do EMPIKu w Gliwicach dano 50 pudełek z grą na premiere na którą przyszło z 300 osób pusty śmiech mnie ogarnia. Podobnie w TESCO w KAtowicach i innych. Nie rozumiem też dlaczego przestrzegano tak ściśle daty, skoro i tak nikt nie zagra wcześniej przed startem serwerów. I tak klienta można sobie było ściągać wcześniej. I tak sklepy internetowe powysyłały już wczoraj. Więc... o co chodzi z nie wystawianiem towaru? ME3 kupiłem sobie 2 dni wczesniej i było fajnie w nocy czekać na start. Rozumiem premiery z oprawą! Przychodzi się poczuć klimat i kupić kolekcjonerki dodatkowe (kolejny fail... wielka premiera w Wawie i zaangażowano do niej ludzi nie mających z tematem wiele wspólnego. Prowadzący Figurski co nie wie co to Diablo, z żartami o cyckach i polityce - no porażka z tego co czytam. Za to prez 10 minut poczułem klimat dzisiaj rano po otwarciu Media gdzie do czterech kas ustawiło się w chwilkę ze 100 osób w różnym wieku (dziadki z brzuchem byli). Rekordziści brali po pięć pudeł... Hehehe... Fajno.
Taselchof - 15 Maj 2012, 16:40
W empiku nie wolno było brać więcej jak jedno pudełko jeden gość wziął cztery i odszedł z kwitkiem to co się działo wczoraj w złotych tarasach przechodzi ludzkie pojęcie. Najlepiej miał kolega, który kupował grę w Katowicach w jakimś TESCO rzucili bodaj 50 sztuk a chętnych była ponad setka.
Homer - 15 Maj 2012, 20:41
Heh... Dwa wielkie faile. Skoro wyśmiewamy faile CDPROJEKTu z Wiedźmakiem, to i tutaj winno się trochę pośmiać.
FAIL numer jeden. Wielokrotnie przekłądana premiera, megabetatesty, dopracowanie i podobno jest błąd, który nie tylko wywala grę, ale powoduje, że nie da się ponownie połączyć z BN. A błędem tym jest dawanie myszką tarczy do ekwipunku jakiegoś NPCa templariusza. Nie u wszystkich, ale... istnienie takiego błędu to wielbłąd. Do tego problem z osiągnięciami.
FAIL numer dwa. Diablo dla mnie to zawsze był singiel. Rozumiem, że ktoś sobie umyślił, że teraz wszystko się będzie robić w blizzardchmurze, także grać w singiel Diablo, tylko jak się cmoknę na powitanie z serwerem Blizza. Ale skoro ktoś sobie tak umyślił, to powinien zadbać by było to możliwe. Tymczasem serwery popadały. I figa z makiem, nie pogramy sobie w singla. So? Tylko mnie tu coś nie pasi?
Navajero - 16 Maj 2012, 06:33
A mnie wczoraj zniknęły juz rozwinięte postacie z gry... Zero, nul, żadnych śladów.
Agi - 16 Maj 2012, 06:42
Coraz bardziej skłaniam się do niekupowania Diablo III. Nie znoszę gier sieciowych czyli uzależnienia od innych (zwłaszcza nieożywionych, serwerów dla naprzykładu). Wystarczą mi własne uzależnienia.
Czarny - 16 Maj 2012, 06:45
Ja odłożyłem wczoraj płytę na półkę. Spróbuję w weekend jak będę miał więcej czasu na walkę z serwerami blizzarda. A granie to chyba odpuszczę w ogóle do wakacji - raz, że syn nie będzie tak okupował sprzętu a dwa fala graczy po premierze może trochę osłabnie.
W każdym bądź razie D3 ma bardzo kiepski start u mnie i kolejne czytane tu wpisy nie polepszają moich nastawień do blizzarda.
Witchma - 16 Maj 2012, 07:22
Agi napisał/a | Coraz bardziej skłaniam się do niekupowania Diablo III. |
+1
Ewentualnie poczekam, aż się wszystko wyprostuje, i tak nie mam teraz czasu grać.
Taselchof - 16 Maj 2012, 08:42
U mnie na szczęście bez problemów Demon Hunter na 19 poziomie , Monk na 9 gra jednak trochę laguje poza tym wczoraj o 16 nie szło się w ogóle wbić na przepełniony serwer europejski.
Mi też na pewien czas zniknęła jedna postać potem się na szczęście pojawiła.
Homer - 16 Maj 2012, 12:58
Zainstalowałem na starym lapku. Cierpliwość była tutaj kluczem. Cała instalacja zajęła 3,5h (ta początkowa aktualizacja to spokojnie 30 minut u mnie). Na szczęście jeśli coś się się zwiesi to postęp instalacji nie ginie. No, ale grafika lapka niestety nie działa z grą więc będę musiał niestety swoje odczekać.
Powoli się jednak napalam... runy instalatora + muzyka podbudowały klimat.
edit: Deinstalacja zajęła sekundę. Ale został mi na dysku temp instalacyjny 2GB, który musiałem wywalić ręcznie, nie wiem czemu...
Chal-Chenet - 16 Maj 2012, 13:18
A ja se w dwójeczkę pykam. Może tym razem przejdę całą... Ostatnio się zatrzymałem na początku aktu trzeciego.
Adon - 16 Maj 2012, 13:22
A ja mówię: na pohybel Blizzardowi. Single player tylko online? Dziękuję, jest tyle gier, które nie ma tak bzdurnego wymogu. Nie muszę grać w Diablo.
Zwłaszcza, że i tak nie mam aż tak miłych wspomnień. Jedynka była super, ale dwójka... spuśćmy zasłonę milczenia.
Chal-Chenet - 16 Maj 2012, 13:25
A w ogóle, bo ja się kompletnie nie znam, jakie są porównywalne gry do Diablo 2 (znaczy ten sam gatunek i podobny schemat rozgrywki), wydane w dodatku mniej więcej w tych samych latach?
Adon - 16 Maj 2012, 13:33
Dużo fajniejszy od Diablo 2 Dungeon Siege?
savikol - 16 Maj 2012, 13:48
Popieram Adona, niech piekło pochłonie Blizzarda! Im się wydaje, że cały świat jedzie na szybkim łączu? A co z wiochmenami takimi jak ja? Sieć tylko radiowa, o oszałamiającej prędkości w porywach do 256 kb/s. Ile by mi się gra instalowała? Pięć lat? A co potem z połączeniem z serwerem? Blizzardzie, jak grać?
Niech cię diablo weźmie!
Homer - 16 Maj 2012, 14:26
savikol nie kapuję... z netu musisz tylko 70Mb sobie zassać przy instalacji z płyty. Połączenie z serwerami nie zeżera dużo łącza. Ja mam net w porywach i do 50kb/s a S2 hulał.
Chal-Chenet chyba takim h'n's najlepszym do polecenia byłoby Torchlight 2, planowane na czerwiec.
Taselchof - 16 Maj 2012, 14:29
Chyba Torgchlit 1, dwójkę wydają dopiero w czerwcu Ja bym bardziej polecił inny produkt blizzarda Word of Warcraft.
Przeszedłem połowę gry na normalu. Wrażenia całkiem pozytywne, poza tym że net mi padł w nocy więc nie mogłem poświecić nocy na walkę ze złem.
ilcattivo13 - 16 Maj 2012, 17:47
Adon napisał/a | A ja mówię: na pohybel Blizzardowi. Single player tylko online? Dziękuję, jest tyle gier, które nie ma tak bzdurnego wymogu. Nie muszę grać w Diablo.
Zwłaszcza, że i tak nie mam aż tak miłych wspomnień. Jedynka była super, ale dwójka... spuśćmy zasłonę milczenia. |
Prawie gada, DMW! Jedynkę przechodziłem tyle razy, że ciężko byłoby zliczyć, a dwójkę, chyba niecały raz. A przy tych szopkach z serwerami i koniecznością grania online, Blizzard nie zasłużył, żeby mu płacić za trójkę.
Chal - za niecałe trzy dyszki możesz sobie kupić podstawkę pierwszego Borderlands. Gra ma genialny klimat, jajcarski humor i można wybierać pomiędzy grą solo, po lanie czy w onlajnie. Różnych kombinacji lootu jest jest więcej niż we wszystkich Diablo razem wziętych. Aha - i w dodatku to skrzyżowanie h'n's z fps
Ilt - 16 Maj 2012, 19:59
Adon napisał/a | Single player tylko online? Dziękuję, jest tyle gier, które nie ma tak bzdurnego wymogu. | Ja poczekam chyba na dodatek (i cracka, bo nie lubię łączyć się z netem chcąc grać w singlu), bo Diablo lubię, a czas potrzebny na przejście podstawowej kampanii zachęcający nie jest.
Chal-Chenet - 16 Maj 2012, 22:30
Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie dotyczące innych hack'n'slash.
Homer - 16 Maj 2012, 22:52
Ilt speedrun rządzi się innymi prawami.
A tymczasem w blizzardowie... podobno problem z tarczą i łowcą już rozwiązany. Tak samo znikające postacie... Ekipa przynajmniej ostro pracuje, żeby błędy eliminować w czasie rzeczywistym i za to plusik. Może do weekendu się wszystko wyklaruje... akurat .
Ilt - 16 Maj 2012, 23:57
Homer napisał/a | Ilt speedrun rządzi się innymi prawami. | Serio? Trochę za długi czas jak na speedrun, biorąc pod uwagę, że D2 na wszystkich poziomach trudności + wszystkie questy speedrun < 5h.
Taselchof - 17 Maj 2012, 00:58
Diablo zabity
mesiash - 17 Maj 2012, 09:22
Ilt, na przejście pierwszego aktu potrzeba 5-7 godzin, grając tak swobodnie. Zakładam że każdy kolejny akt podobnie, to w sumie ze 20-30 godzin trzeba spędzić, żeby to przejść. Speedruny to zupełnie inna kwestia, i najwyraźniej tyle tutaj potrzeba.
PS1. Podobno wczoraj już pierwszy akt na Inferno ktoś dziabnął
PS2. Czy ktoś ma pod ręką guest passa i mu się marnuje? Nie kupię na allegro za 8 zł wiedząc że w poniedziałek chcę kupić całą grę, ale klient mi się marnuje
Taselchof - 17 Maj 2012, 09:27
Ostatni akt przechodzi się mniej jak godzinę najdłuższy jest pierwszy i drugi.
Homer - 17 Maj 2012, 09:42
Osławiony ukryty poziom zaliczyłeś?
Taselchof - 17 Maj 2012, 09:54
No właśnie jeszcze kuców nie znalazłem. Sama walka z Diablo miła i przyjemna średnio wymagająca, jak dla mnie najcięższy jest zdecydowanie 3 akt i napady szarańczy. No nic jeszcze dziś wieczór spróbuję chociaż do 3 aktu dojść mnichem w normalu.
Hubert - 17 Maj 2012, 10:11
Chal-Chenet napisał/a | A w ogóle, bo ja się kompletnie nie znam, jakie są porównywalne gry do Diablo 2 (znaczy ten sam gatunek i podobny schemat rozgrywki), wydane w dodatku mniej więcej w tych samych latach? |
Nox był świetny i klimatyczny. Oraz miał fajne multi. : ) Można dostać na GOG.com, ale podejrzewam, że trafiło już do rodziny Abadonware czy jakoś tak.
Divine Divinity (JEDYNKA!) to takie Diablo skrzyżowane z Baldur's Gate i Monty Pythonem.
Dungeon Siege odradzam, dla mnie był beznadziejny, ale to kwestia gustu.
Chal-Chenet - 17 Maj 2012, 10:22
Thx.
illianna - 18 Maj 2012, 07:43
mąż mnie praktycznie zmusił, pograłam chwilkę barbarzyńcą (tak facetem!), no nawet nie źle, o ile sieć daje radę.
|
|
|