Park marzeń [gry] - Plemiona
Albion - 19 Grudnia 2007, 19:59
Na razie kłopotów nie bedzie - kłopoty się zaczną jak ktoś z naszych wrogów zacznie tworzyć Szlachciców.
Adanedhel, wiem, ale i tak dzieki, bo nie wiem ile potrwa wojna z Crussaders, obecnie Hussars.
Zawarłem sojusz z innym plemieniem, czekam na potwierdzenie o przyjęciu sojuszu od kolejnego. Więc jakby co na razie pomoc obok mam - chyba?
Pytanie brzmi - jak długo sie utrzymama, tak, żebym mógł produkowac wojska...
EDIT: Kurde, ale sie wkręciłem
Miałeś rację - to spoko gierka.
No, Panowie Szlachta - za chwilę będe znał wynik pierwszej dużej potyczki z tymi pajacami.
mBiko - 19 Grudnia 2007, 20:02
Może jestem tępy, ale jak się wprowadza tytuł?
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:09
Ale *beep* wołowe BUAHAHAHAHA!!!!
Skasowałem właśnie kolesiowi 10 zwiadowców!!!!
EDIT: sorki do adminów za brzydkie słowo, to z radości
mBiko wejdź w plemię, członków, zaznacz siebie w kólku i na dole wybierz nadaj prawa i tytuł - tam możesz zmienić
Ziemniak - 19 Grudnia 2007, 20:12
Ile trwa ochrona dla początkujących?
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:14
Coś koło 5 dni chyba - tak mi się zdaje...
Jak sie mylę niech mnie ktoś poprawi
mBiko - 19 Grudnia 2007, 20:21
Dzięki Albion. Dobrze kombinowałem, ale nie zauważyłem tych cholernych kółeczek .
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:27
Spoks - ja tez na początku miałem z tym lekki problem
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 21:13
Ktoś już kawalerię buduje?
Adanedhel - 19 Grudnia 2007, 21:14
Buduję niby, ale mam jej bardzo mało na razie.
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 21:17
Albion - posłałem ci na pomoc jednego łucznika - dotrze za 176 godzin
Adanedhel - 19 Grudnia 2007, 21:40
Pfff! Nie masz się czym chwalić Zaraz zbuduję więcej konnych łuczników, może uda mi się paru podesłać do Ciebie, Albion. Powinni być szybsi niż piechota
evilmg - 19 Grudnia 2007, 21:51
ja natomiast nie wiem czy jest sens wkraczania do 12 swiata, gdyz zaraz mnie zajada jesli zobacza swieze mieso chyba, ze postaram sie wkroczyc jako szpieg do czyjegos Plemienia
Albion - 19 Grudnia 2007, 21:51
Ixolite, dzięki
Adanedhel, no w sumie - pewnie dojadą szybciej niż sie dotelepie łucznik Ixiegi
Ale jaja Panowie - tak namieszałem o zdrajcach temu smarkowi co jest ich przywódcą, że wychrzanił 5 swoich ludzi na dzień dobry, bo się na formu nie udzielali
W końcu trafił na Karintha i tez go wywalił, ale mu napisałem bzdur, to go teraz przeprasza i chce z powrotem - ich najsilniejszy człowiek
Teraz jest w naszym plemieniu - za jakieś 2 tygodnie rozwalimy we 2 byłych Crusaiders
EDIT: Przeczytajcie to co przesłał do mnie gość z 13stki:
Summoning dnia 18.12. o 21:08Mam propozycję może przejdziecie wszyscy do nas? sami nie dacie sobie rady moje plemię jest doświadczone i niedługo stanie się jednym z najmocniejszych w okolicy - zastanówcie się.
Pozdrawiam.
Teraz to juz zostaje tylko wywalenie kompów przez okno, żeby nas nie znaleźli
P.S. Czytaliście nazwę Ziemniakana 13?
evilmg - 19 Grudnia 2007, 22:31
chlopaki, kiedy warto zaczac budowac wojsko?
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2007, 22:35
Albion napisał/a |
P.S. Czytaliście nazwę Ziemniakana 13? | sam mu ją nadałem
gorat - 19 Grudnia 2007, 22:40
Parę zaproszeń wysłałem - pod bokiem jest spora grupa plemiona, które liczy 41 głów... no dobrze, członków.
Edit: jeden już przyjął!
joe_cool - 19 Grudnia 2007, 22:50
a to można być w więcej niż jednym plemieniu?
Albion - 19 Grudnia 2007, 22:54
Fidel-F2 napisał/a | Albion napisał/a |
P.S. Czytaliście nazwę Ziemniakana 13? | sam mu ją nadałem |
Fidel
joe_cool nie ale jak przyjmiesz zaproszenie z innego, automatycznia odchodzisz z obecnego.
gorat nam przeciwników osłabia
gorat - 19 Grudnia 2007, 22:54
Czemu pytasz?
Albion - 19 Grudnia 2007, 23:04
evilmg napisał/a | chlopaki, kiedy warto zaczac budowac wojsko? |
Najpierw rozwiń zasoby - zaczniesz budowac armie i nie będziesz mógł stawiac budynków.
evilmg - 19 Grudnia 2007, 23:09
Albion napisał/a | Najpierw rozwiń zasoby - zaczniesz budowac armie i nie będziesz mógł stawiac budynków. |
zasoby mam 9-7-6 i ciagle rozwijam, ale skoro juz piszecie o armii, to i ja chcialbym swoich wojakow dorzucic w razie potrzeby. zwlaszcza, ze zbliza sie wojenna zawierucha z jakimis mlokosami
Albion - 19 Grudnia 2007, 23:26
evilmg, pisac to sobie mogą, ale zanim sie ruszą na poważnie to jeszcze wody upłynie, że huhu
Rozwijaj gospodarkę, stworzysz i wyszkolisz lepsze jednostki, będziesz mógł coś zdziałać - inaczej d... zbita
Bez nerwów Panowie Szlachta, bez nerwów, bo widzę,że fantazja szlachecka nieco ponosi.
Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:06
Albion, czy dobrze rozumiem, że mogę moim kazać telepać się z powrotem?
Ixolite - 20 Grudnia 2007, 10:22
Wojsko, wbrew pozorom, warto jak najszybciej zaczac rozbudowywac - mozna je posylac na grabieze do opuszczonych wiosek lub takich ktorymi sie nikt nie zajmuje i uzupelniac w ten sposob swoje surowcowe dochody. Inwestycja szybko sie zwraca i sama napedza
A wlasnie, jak duze macie juz wojska? To znaczy na 12 swiecie, bo domyslam sie ze na 13 to mikre, jesli wogole.
Z sojuszami to ja mam maly problem. Gosciu aktywny i rozbudowany odrzucil zaproszenie, a tak poza tym to wszyscy dookola albo juz sa w jakims plemieniu, albo nie interesuja sie swoimi wiochami
Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:25
Co do pozostałych możesz wysyłać do nich wiadomości, męczyć, nagabywać, a w ostateczności grozić, żeby przyłączyli się do nas
W mojej wiosce stoi sobie w najlepsze około 100 piechoty - większość to miecznicy, ale właśnie buduję łuczników. Niech no wrócą Ci, co wysłałem do Albiona, to będzie tego koło 150.
Do ataku używam tylko kawalerii. W tej chwili 30 konnych łuczników. Warto budować kawalerię, jest dużo szybsza i lepsza w ofensywie, a przy tym zabiera dużo więcej łupów.
Albion - 20 Grudnia 2007, 10:29
Adanedhel, w sumie z tego co wiem to główne ataki rozpoczną sie jutro. W nocy odparłem kolejne 2 próby zwiadowcze i 50 pik... Hmm sprawdzaja mnie, więc na razie nie wycofuj. Dojdą do mnie, mam nadzieje na czas... Jak pisałem wcześniej nie wiem ile to potrwa, a potrzebuję obrońców, bo w nocy z piątku na sobotę chcę zacząć im robić małe podjazdy. Jak coś pójdzie nie tak, będą mnie regularnie łupić. A tak, nawet jak cos się zwali to jak dostanę posiłki od was dam sobie radę. Zawarłem niepisane przymierze z głowami 2 dużych Plemion, nie liczę sprzymierzeńców, więc są szanse ich rozwałkować. Ale dodatkowe wsparcie bardzo sie przyda.
Ten gość Karinth, wycofał swoje wojska, bo musi sam się przygotować do obrony, więc teraz dysponuję 120 mieczami, 75 toporami, 50 pik i 20 łuków. No i rycerz oczywiście.
Jak przeliczyłem na symulatorze 3 duże ataki przetrzymam - mur na 9 levie
Może jak dostaną 3 razy wpierdziel to się odczepią i będę miał szanse siły odbudować - amoże nie. Na razie prawie all ładuję w armię.
EDIT: Na kawalerie niestety muszę nieco poczekać
Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:31
Albion, i tak ich teraz nie wycofam. Muszą przejść te swoje 200 godzin, zanim będę mógł im kazać wracać. Chłopcy zapamiętają tą podróż na resztę życia
I prześlę Ci nadwyżki konnych łuczników. Poradzę sobie z łupieniem mając ich trochę mniej
Albion - 20 Grudnia 2007, 10:34
Dzięki Adanedhel, ugoszczę twoje wojska piwem, mięsiwem i babami - niekoniecznie w tej kolejności
Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:35
Na razie wysłałem Ci 10 zwiadowców. Dojadą za jakieś 84 godziny. Przynajmniej będziesz mógł sprawdzić co te matołki na Ciebie szykują
gorat - 20 Grudnia 2007, 10:42
Ja? Czemu osłabiam?
Jeden przyjął właśnie do tamtego...
Spróbuję z następnymi, bo mnie otoczą.
A na 13 już wysyłam zorganizowane wycieczki
|
|
|