To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

Albion - 19 Grudnia 2007, 19:59

Na razie kłopotów nie bedzie - kłopoty się zaczną jak ktoś z naszych wrogów zacznie tworzyć Szlachciców. :wink:

Adanedhel, wiem, ale i tak dzieki, bo nie wiem ile potrwa wojna z Crussaders, obecnie Hussars. :mrgreen:
Zawarłem sojusz z innym plemieniem, czekam na potwierdzenie o przyjęciu sojuszu od kolejnego. Więc jakby co na razie pomoc obok mam - chyba?
Pytanie brzmi - jak długo sie utrzymama, tak, żebym mógł produkowac wojska...

EDIT: Kurde, ale sie wkręciłem :D
Miałeś rację - to spoko gierka.

No, Panowie Szlachta - za chwilę będe znał wynik pierwszej dużej potyczki z tymi pajacami.

mBiko - 19 Grudnia 2007, 20:02

Może jestem tępy, ale jak się wprowadza tytuł?
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:09

Ale *beep* wołowe BUAHAHAHAHA!!!!
Skasowałem właśnie kolesiowi 10 zwiadowców!!!! :twisted:

EDIT: sorki do adminów za brzydkie słowo, to z radości :oops:

mBiko wejdź w plemię, członków, zaznacz siebie w kólku i na dole wybierz nadaj prawa i tytuł - tam możesz zmienić

Ziemniak - 19 Grudnia 2007, 20:12

Ile trwa ochrona dla początkujących?
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:14

Coś koło 5 dni chyba - tak mi się zdaje...
Jak sie mylę niech mnie ktoś poprawi

mBiko - 19 Grudnia 2007, 20:21

Dzięki Albion. Dobrze kombinowałem, ale nie zauważyłem tych cholernych kółeczek :oops: .
Albion - 19 Grudnia 2007, 20:27

Spoks - ja tez na początku miałem z tym lekki problem :wink:
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 21:13

Ktoś już kawalerię buduje?
Adanedhel - 19 Grudnia 2007, 21:14

Buduję niby, ale mam jej bardzo mało na razie.
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 21:17

Albion - posłałem ci na pomoc jednego łucznika - dotrze za 176 godzin :mrgreen:
Adanedhel - 19 Grudnia 2007, 21:40

Pfff! Nie masz się czym chwalić :P Zaraz zbuduję więcej konnych łuczników, może uda mi się paru podesłać do Ciebie, Albion. Powinni być szybsi niż piechota ;)
evilmg - 19 Grudnia 2007, 21:51

ja natomiast nie wiem czy jest sens wkraczania do 12 swiata, gdyz zaraz mnie zajada jesli zobacza swieze mieso :? chyba, ze postaram sie wkroczyc jako szpieg do czyjegos Plemienia :D
Albion - 19 Grudnia 2007, 21:51

Ixolite, dzięki :mrgreen:

Adanedhel, no w sumie - pewnie dojadą szybciej niż sie dotelepie łucznik :mrgreen: Ixiegi

Ale jaja Panowie - tak namieszałem o zdrajcach temu smarkowi co jest ich przywódcą, że wychrzanił 5 swoich ludzi na dzień dobry, bo się na formu nie udzielali :D :D :D

W końcu trafił na Karintha i tez go wywalił, ale mu napisałem bzdur, to go teraz przeprasza i chce z powrotem - ich najsilniejszy człowiek :wink:

Teraz jest w naszym plemieniu - za jakieś 2 tygodnie rozwalimy we 2 byłych Crusaiders :twisted:

EDIT: Przeczytajcie to co przesłał do mnie gość z 13stki:

Summoning dnia 18.12. o 21:08Mam propozycję może przejdziecie wszyscy do nas? sami nie dacie sobie rady moje plemię jest doświadczone i niedługo stanie się jednym z najmocniejszych w okolicy - zastanówcie się.

Pozdrawiam.

Teraz to juz zostaje tylko wywalenie kompów przez okno, żeby nas nie znaleźli :mrgreen:

P.S. Czytaliście nazwę Ziemniakana 13? :wink:

evilmg - 19 Grudnia 2007, 22:31

chlopaki, kiedy warto zaczac budowac wojsko? :roll:
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2007, 22:35

Albion napisał/a

sam mu ją nadałem :P
gorat - 19 Grudnia 2007, 22:40

Parę zaproszeń wysłałem - pod bokiem jest spora grupa plemiona, które liczy 41 głów... no dobrze, członków.

Edit: jeden już przyjął! :D

joe_cool - 19 Grudnia 2007, 22:50

a to można być w więcej niż jednym plemieniu?
Albion - 19 Grudnia 2007, 22:54

Fidel-F2 napisał/a
Albion napisał/a

sam mu ją nadałem :P

:bravo Fidel :mrgreen:

joe_cool nie ale jak przyjmiesz zaproszenie z innego, automatycznia odchodzisz z obecnego.
gorat nam przeciwników osłabia :twisted:

gorat - 19 Grudnia 2007, 22:54

Czemu pytasz?
Albion - 19 Grudnia 2007, 23:04

evilmg napisał/a
chlopaki, kiedy warto zaczac budowac wojsko? :roll:

Najpierw rozwiń zasoby - zaczniesz budowac armie i nie będziesz mógł stawiac budynków. :wink:

evilmg - 19 Grudnia 2007, 23:09

Albion napisał/a
Najpierw rozwiń zasoby - zaczniesz budowac armie i nie będziesz mógł stawiac budynków.

zasoby mam 9-7-6 i ciagle rozwijam, ale skoro juz piszecie o armii, to i ja chcialbym swoich wojakow dorzucic w razie potrzeby. zwlaszcza, ze zbliza sie wojenna zawierucha z jakimis mlokosami :)

Albion - 19 Grudnia 2007, 23:26

evilmg, pisac to sobie mogą, ale zanim sie ruszą na poważnie to jeszcze wody upłynie, że huhu :mrgreen:

Rozwijaj gospodarkę, stworzysz i wyszkolisz lepsze jednostki, będziesz mógł coś zdziałać - inaczej d... zbita :wink:

Bez nerwów Panowie Szlachta, bez nerwów, bo widzę,że fantazja szlachecka nieco ponosi.

Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:06

Albion, czy dobrze rozumiem, że mogę moim kazać telepać się z powrotem? :mrgreen:
Ixolite - 20 Grudnia 2007, 10:22

Wojsko, wbrew pozorom, warto jak najszybciej zaczac rozbudowywac - mozna je posylac na grabieze do opuszczonych wiosek lub takich ktorymi sie nikt nie zajmuje i uzupelniac w ten sposob swoje surowcowe dochody. Inwestycja szybko sie zwraca i sama napedza :D

A wlasnie, jak duze macie juz wojska? To znaczy na 12 swiecie, bo domyslam sie ze na 13 to mikre, jesli wogole.

Z sojuszami to ja mam maly problem. Gosciu aktywny i rozbudowany odrzucil zaproszenie, a tak poza tym to wszyscy dookola albo juz sa w jakims plemieniu, albo nie interesuja sie swoimi wiochami :)

Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:25

Co do pozostałych możesz wysyłać do nich wiadomości, męczyć, nagabywać, a w ostateczności grozić, żeby przyłączyli się do nas ;)

W mojej wiosce stoi sobie w najlepsze około 100 piechoty - większość to miecznicy, ale właśnie buduję łuczników. Niech no wrócą Ci, co wysłałem do Albiona, to będzie tego koło 150.
Do ataku używam tylko kawalerii. W tej chwili 30 konnych łuczników. Warto budować kawalerię, jest dużo szybsza i lepsza w ofensywie, a przy tym zabiera dużo więcej łupów.

Albion - 20 Grudnia 2007, 10:29

Adanedhel, w sumie z tego co wiem to główne ataki rozpoczną sie jutro. W nocy odparłem kolejne 2 próby zwiadowcze i 50 pik... Hmm sprawdzaja mnie, więc na razie nie wycofuj. Dojdą do mnie, mam nadzieje na czas... Jak pisałem wcześniej nie wiem ile to potrwa, a potrzebuję obrońców, bo w nocy z piątku na sobotę chcę zacząć im robić małe podjazdy. Jak coś pójdzie nie tak, będą mnie regularnie łupić. A tak, nawet jak cos się zwali to jak dostanę posiłki od was dam sobie radę. Zawarłem niepisane przymierze z głowami 2 dużych Plemion, nie liczę sprzymierzeńców, więc są szanse ich rozwałkować. Ale dodatkowe wsparcie bardzo sie przyda. :wink:

Ten gość Karinth, wycofał swoje wojska, bo musi sam się przygotować do obrony, więc teraz dysponuję 120 mieczami, 75 toporami, 50 pik i 20 łuków. No i rycerz oczywiście. :mrgreen:

Jak przeliczyłem na symulatorze 3 duże ataki przetrzymam - mur na 9 levie :twisted:
Może jak dostaną 3 razy wpierdziel to się odczepią i będę miał szanse siły odbudować - amoże nie. Na razie prawie all ładuję w armię.

EDIT: Na kawalerie niestety muszę nieco poczekać :?

Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:31

Albion, i tak ich teraz nie wycofam. Muszą przejść te swoje 200 godzin, zanim będę mógł im kazać wracać. Chłopcy zapamiętają tą podróż na resztę życia :mrgreen:
I prześlę Ci nadwyżki konnych łuczników. Poradzę sobie z łupieniem mając ich trochę mniej :)

Albion - 20 Grudnia 2007, 10:34

Dzięki Adanedhel, ugoszczę twoje wojska piwem, mięsiwem i babami - niekoniecznie w tej kolejności :mrgreen:
Adanedhel - 20 Grudnia 2007, 10:35

Na razie wysłałem Ci 10 zwiadowców. Dojadą za jakieś 84 godziny. Przynajmniej będziesz mógł sprawdzić co te matołki na Ciebie szykują :mrgreen:
gorat - 20 Grudnia 2007, 10:42

Ja? Czemu osłabiam? :P:
Jeden przyjął właśnie do tamtego...
Spróbuję z następnymi, bo mnie otoczą.
A na 13 już wysyłam zorganizowane wycieczki :P:

Partner forum