Mechaniczna pomarańcza [film] - Dlaczego tak malo SF w polskiej TV
Ixolite - 10 Grudnia 2007, 09:35
hrabek napisał/a | Jestem. Przynajmniej na tyle, na ile sledze pisma branzowe i wypowiedzi prawnikow w nich. Ale tak na pewno to przekonam sie pewnie dopiero jak komus za samo sciaganie proces wytocza. |
Dowcip polega na tym, że mało kto tylko ściąga. Najpowszechniejszym sposobem wymiany plików jest P2P, które z samego swojego założenia oznacza równoczesne udostępnianie plików, czyli ich rozpowszechnianie.
hrabek - 10 Grudnia 2007, 09:40
Prawda to, jak najbardziej. Ale to zdaje sie tez napisalem.
Ontopicznie: premierowy Sci-Fi Channel daje czadu. Fajne seriale, premierowe, badz prawie premierowe. Sa tez odgrzewane, ale takie, co to mozna jeszcze raz z powodzeniem obejrzec. W porowaniu do nie tak znowu dawnej premiery AXN Sci-Fi to naprawde duza roznica. AXN poczulo chyba oddech konkurencji, bo na ich fantastycznym kanale powoli zaczynaja sie pojawiac pozycje, ktore da sie ogladac.
R2R - 18 Grudnia 2007, 22:42
Niestety, chyba w Aster Sci-Fi Channel sie nie doczekam tak samo jak AXN, trzeba by przejść na jakąś platformę, ale jak czytam złorzeczenia np. na "n" to mi się odechciewa... A z sci-fi w ogólnodostępnej telewizji polecam THE LOST ROOM (Zagubiony pokój) na TVP1 w czwartki, ciekawy pomysł i wykonanie całkiem, całkiem.
hrabek - 19 Grudnia 2007, 08:08
A jakie zlorzeczenia? Mi dekoder piszczy i mocno to wkurza, ale poza tym to jest super. I kupa programow, ktore odpalili w ciagu tego miesiaca, szczegolnie z fantastyka, wiec jestem bardzo zadowolony.
Iwan - 23 Grudnia 2007, 15:14
dziś na dwójce leci Autostopem przez galaktykę
Martva - 23 Grudnia 2007, 18:31
Leci, ale równolegle leci Marzyciel, a moja Mama ma większą siłę przebicia... ale może jeszcze kiedyś puszczą. W ogóle zła jestem, bo idzie kilka fajnych filmów których nie będę miała szansy zobaczyć, bo nakładają sie z czymś innym albo nie będzie mnie w domu.
Za to nie ma Kevina, zszokowałam się.
Tomcich - 23 Grudnia 2007, 18:36
Martva - nagrywarka DVD z twardym dyskiem to dla mnie wybawienie. Tak to bym większości filmów i seriali puszczanych w TVP nie obejrzał.
Martva - 23 Grudnia 2007, 18:38
No jest to jakiś pomysł, ja TV oglądam naprawdę raz na kilka miesięcy, z rożnych powodów (główny i podstawowy: bo na ogół nie ma co)...
Tomcich - 23 Grudnia 2007, 19:54
Czasami puszczają coś ciekawego, ale z reguły późno w nocy, albo też nakłada się z czymś innym, tak że wybierać trzeba. Zresztą większość tego co nagrywam to nie z TV publicznej.
Sergent - 24 Grudnia 2007, 18:08
Ja akurat ostatnio nie oglądam prawie nic w tv (poza kabaretm i sportem). To co mi trzeba staram się mieć na płytach.
Martva - 26 Grudnia 2007, 16:01
16.30, TVN, 'Charlie i fabryka czekolady'
tuż potem, bodajże o 18.30 'Pada Shrek' taka sobie krótkometrażówka, polecam ze względu na tekst o pokazywaniu ptaka
R2R - 26 Grudnia 2007, 23:58
Odnośnie złorzeczeń na "n", to doczytałem się, że dekodery nie mają funkcji "stand-by", cały czas są włączone, a to dodatkowo jak ktoś wyliczył 15PLN co miesiąc....
Akurat przemieszczałem się dziś do Warszawy i niestety "Charlie.." nie udało mi się obejrzeć, może next time...
Maggie:) - 8 Stycznia 2008, 14:40
Cytat | Ja akurat ostatnio nie oglądam prawie nic w tv (poza kabaretm i sportem). To co mi trzeba staram się mieć na płytach. |
Przyznam się,że robię tak samo. Generalnie nie mam zbyt wiele czasu na oglądanie telewizji (jest regularnie "konsumowany przez studia ), kiedy ju z się trochę znajdzie, to nie ma prawie nic z SF .
Poza tym, chyba wolę oglądać filmy w angielskiej wersji językowej To pozwala poznać język SF od kuchni.
Tomcich - 1 Września 2008, 22:54
Ma Pulsie od dzisiaj codziennie nadają serial "Nieśmiertelny" o 23:30, a o 18:00 Simpsonowie (powtórka o 23:00)
We wtorki na TVN "Dexter" o 23:30.
A potem będą się dziwić, że serial-hit oglądalności nie ma.
Cóż, nagrywarka DVD z twardym dyskiem była dobrą inwestycją.
NURS - 1 Września 2008, 23:25
A ja co i rusz trafiam na jakieś seriale sf w polskiej TV, nawet Primeval leci gdzieś do południa albo w okolicy.
Tomcich - 1 Września 2008, 23:31
Gdzieś do południa to ja najwyżej szefa w robocie mogę spotkać. Pamiętam czasy gdy w piątki około 10:00 rano puszczali Star Treka DS9. Na szczęście wtedy na studiach byłem i nie było problemu co wybrać - serial czy wykłady. Ech, gdzie te czasy.
Sergent - 28 Października 2008, 17:48
No wreszcie będę mógł obejrzeć serial Terminator. Ciekaw jestem, czy nie spaprali bardzo świetnie zrealizowanego filmu kinowego. A w zasadzie dwóch filmów kinowych (myślę oczywiście o jedynce i dwójce, bo trójka jakoś tak mnie nie przekonała, niby akcja jest żywa, triki też bardzo dobre, ale brakuje w tym filmie tej przysłowiowej iskry bożej).
Anonymous - 28 Października 2008, 21:50
Rozczarujesz się moim zdaniem. Dla mnie serial słaby, straciłem zainteresowanie po trzecim czy czwartym odcinku. Typowy serial w stylu deus ex machina. Dla wielbicieli Prison break polecam.
joe_cool - 30 Października 2008, 19:57
no, zaraz pierwszy odcinek - aż obejrzę
Anonymous - 31 Października 2008, 00:48
joe_cool,Sergent albo kto inny, jak sie podobaly kroniki?
Iwan - 31 Października 2008, 00:52
po pierwszym odcinku jestem trochę zawiedziony, ale spróbuję dalej oglądać, może ktoś wyreguluje tym maszynom celowniki
Sergent - 31 Października 2008, 07:48
Trudno mi po jednym odcinku wyrokować. W filmie kinowym wszystko trzeba upchać w dwie godziny. Tu trzeba wszystko rozwlec na dłużej. Ciekaw jestem jak wybrną z faktu, że ochroniach Johna pochodzi z 2027, czyli wcześniej niż wysłano pierwszego terminatora.
hrabek - 31 Października 2008, 12:05
Sergent, masz za duze mniemanie o producentach. W T1 i T2 Schwarzenegger nazywal sie T-800, a w T3 T-101. Taki bug, a jakos im to nie przeszkadzalo.
Sergent - 31 Października 2008, 17:22
Być może po którejś zmianie przyszłości nastąpiła zmiana nazwy tego modelu?
Adashi - 31 Października 2008, 22:51
Użylibyście wiki chłopaki to byście wiedzieli
Cytat | W pierwszej i drugiej części filmu nazwano go Cyberdyne system model 101. Jednak w opisie dystrybutora występuje w wersjach T-800 bądź T-101. Epizod trzeci przedstawia omawianą maszynę jako: T-101, T-850 oraz CSM-101. Jej inne modele posiadały oznaczenia adekwatne do ich technologicznego zaawansowania: T-800, T-850, T-1000, T-X. Problem nazewnictwa terminatora został rozwiązany w specjalnej scenie T2 w wersji DVD. Widnieje w niej bowiem pełna nazwa terminatora: Cyberdyne Systems Model 101 seria 800. |
joe_cool - 3 Listopada 2008, 00:32
też jestem nieco rozczarowana - trochę mało fabuły, no ale to może kwestia wprowadzającego odcinka. i faktycznie ktoś powinien wyregulować celowniki maszynom
w każdym bądź razie pewnie obejrzę drugi odcinek, niestety kolejne dwa przegapię
Chal-Chenet - 3 Listopada 2008, 12:57
Podesłać Ci pierwszy sezon?
joe_cool - 3 Listopada 2008, 18:52
zobaczę po drugim odcinku
NURS - 3 Listopada 2008, 18:58
hrabek napisał/a | Sergent, masz za duze mniemanie o producentach. W T1 i T2 Schwarzenegger nazywal sie T-800, a w T3 T-101. Taki bug, a jakos im to nie przeszkadzalo. |
Może przeszedł facelifting, jak cinquecento
agrafek - 3 Listopada 2008, 19:04
Pierwszy sezon jest - moim zdaniem - taki sobie. Bywają odcinki lepsze i gorsze, w sumie jednak - bez fajerwerków. Warto jednakże poświęcić mu trochę czasu, ponieważ w drugim sezonie zaczyna się robić ciekawiej. Twórcy zauważyli, że nie wystarczy tylko pchać bohaterów od jednej strzelaniny do drugiej, w tle sugerując, że bohaterom wcale nie jest super z ich losem. Dzięki temu świat serii zostaje nieźle poszerzony, pojawiają się nowe postacie, my poznajemy coraz więcej interesujących szczegółów. Okazuje się, że istnieją podziały, o których nie wspominano w filmach kinowych, zaś wśród maszyn istnieją osobniki będące czymś więcej niż tylko maszynkami do zabijania.
I tyle. Ani słowa więcej:).
|
|
|