Mechaniczna pomarańcza [film] - BattleStar Galactica
Ziemniak - 20 Października 2006, 16:10
Na AXN też leciało, tylko w dwóch częściach.
Comar - 20 Października 2006, 17:39
Dwójka też to co teraz puszczają w ktrótkich odcinkach zeszłej zimy puściła w dwóch pełnometrażowych częściach. W ten sposób zrobili 4 odcinki pilotowe
Anonymous - 20 Października 2006, 17:42
O to to, właśnie w dwóch częściach. Ile odcinków musze jeszcze odczekać żeby zobaczyć coś nowego czego na dvd nie było? kto wie?
Ariah - 20 Października 2006, 20:54
Jeszcze dwa. Teoretycznie.
MLEKO - 23 Października 2006, 05:34
EXODUS 2
dla mnie totalne rozczarowanie - wszystko poszło jak miało pójść, jedynie ten pegasus... zresztą rozpiepszyli go tak trochę bez przekonania i sensu
NURS - 23 Października 2006, 10:10
Spojler
fakt, bląd strategiczny w zalozeniach, lepiej było poświęcić antyk, zamiast tracić nowszy i lepiej wyposażony battlestar.
Ale wtedy to nie byłaby BSG tylko BSP
Ariah - 23 Października 2006, 12:04
Racja, BSP by powstało...
A tak przynajmniej Lee przestanie tyć
Ładna ta scenka była, taka odpowiednio patetyczna. Jak to u amerykanów bywa...
McQueen - 24 Października 2006, 17:20
Galactica w plomieniach a potem efekt po skoku miodzio
reszta to juz spojler...chyba.
I wszystko kreci sie od nowa...Jeden Battlestar i niedobitki ludzkosci w poszukiwaniu ziemi. Dobrze ze dr Baltar nie dolaczyl do tych niedobitkow bo musialbym go udusic wlasnorecznie
Kurde widac ze to rozwalenie Pegasusa to takie troszke na sile robione zeby tytulu nie musieli zmieniac . Galactica wytrzymywala dosc dlugo walke z czterema baseshipami cylonow a tu wpada Lee rozwala na starcie jeden z nich a potem mimo ze jest nowoczesniejszy(czyli chyba mocniejszy i lepej uzbrojony) od statku Adamy seniora to rozpada sie w kawalki, malo tego Galactica da rade jeszcze przejac rozbitkow i wykonac skok...dzwne troszke.
A i taki drobiazg, widzieliscie ze ruch oporu biegal z kalachami
NURS - 24 Października 2006, 18:44
Już o tym bylo przy poprzednimsezonie, mnie to totalnie wkurza, bo mogli przy tym budżecie zrobić sobie coś do strzelania, jak w każdym innym serialu. A tu hummery, citroeny, ciężarówki, kałachy w epoce battlestarów.
Ale tylko to mi przeszkadza
A co do zmiany, przeciez mogliby sobie przemianować statek.
Ariah - 24 Października 2006, 18:53
Mogliby przemianować -- tylko to już by nie była TA Galactica;)
I byłby problem kto ma dowodzić -- Adama senior czy junior? A tak rachu ciachu, heroiczna scenka, ładna muzyka i na dodatek uścisk ojcowsko-synowski.
A moment z Galacticą w atmosferze -- no miodzio. Powidok po skoku: piękności.
NURS - 24 Października 2006, 18:55
tak, to swobodne spadanie było naprawdę cool - i chyba wcześniej czegoś takiego nie było w space operkach (ale mogę się mylić).
Ariah - 24 Października 2006, 18:59
Nawet jeśli było -- a przypominam sobie jedynie moemnt rozbicia się Enterprise na planecie, ale to inna kategoria spadania -- to nie tak ładnie zrobione...
Tak wogóle: biedna Kara 'Starbuck'. Dziewczyna zawsze była szalona, ale teraz może się zrobić nieciekawie...
Nexus - 24 Października 2006, 19:52
Jak ktoś jest zainteresowany petycją do TVP w sprawie zmiany godziny nadawania, to niech zajrzy tutaj (mam nadzieję, że nie łamię żadnego regulaminu forum):
http://www.bsgwtvp.info/
W weekend obejrzałem ostatni odcinek BSG bez oglądania dwóch poprzednich sezonów (musiałem ). Czy mnie się wydaje, czy sposób filmowania jest bardzo mocno zbliżony do Firefly? Szczególnie statków kosmicznych (krótkie i gwałtowne ruchy kamery, szybka zmiana ogniskowej).
elam - 24 Października 2006, 20:03
Nexus, ty, specjalista od firefly pewnie ci sie nie wydaje...
ja jestem przy odcinku 02 3go sezonu wiec NURS, rob spojlery jak nalezy!!
Ariah - 24 Października 2006, 20:05
W Firefly było podobnie, taka jakby 'kamera z ręki'. Podoba mi się taki styl, choć przy dłuższych scenach troszkę męczy oczy (i błędnik...). Pewnie pozwala też na zamaskowanie niedociągnięć w grafice 3d...
(Powszechnie wiadomo, że sceny z efektami specjalnymi w filmach przeważnie są w nocy i w deszczu vide Godzilla made in USA)
Nexus - 24 Października 2006, 20:14
elam, każdy się w czymś specjalizuje. Ty, na ten przykład, w avatarkach z facetami z SG-1
Ariah, też mi się wydaje, że to doskonały sposób na zamaskowanie efektów 3D. Do listy "nocy" i "deszczu" dorzuciłbym falowanie powietrza od temperatury
Christof - 25 Października 2006, 08:17
'Kamera z reki' oprocz maskowania niedoskonalosci efektow swietnie je urealnia. A jak juz przy tym jestesmy to tworcy efektow do BSG szczycili sie ze to takie nowatorskie a w Firefly bylo to wczesniej i nie nadużywane tak.
A ostatni odcinek niesamowity, z wielkim ladunkiem emocji. Strasznie mi szkoda Tigha tylko, starego twardziela.
januszek - 26 Października 2006, 18:53
Razem z grupą fanów zorganizowaliśmy, w Internecie akcję-petycję do TVP o zmianę pory emisji serialu Battlestar Galactica. Adres strony z tym apelem: BSGwTVP.info
Namawiam do wzięcia udziału w akcji i proszę o pomoc w popularyzacji akcji - bo bez tego nie ma ona szans
Nexus - 26 Października 2006, 20:53
Ech januszek, gdybyś tak jeszcze posty czytał... 5 postów wcześniej też o tym napisałem
NURS - 26 Października 2006, 20:56
januszek, nie obraź się, ale ta akcja to jak przelewanie wody sitem. Zdecydujcie się najpierw czego chcecie, bo za chwilę będziesz mial po 5 glosów na każda godzinę i minutę dnia.
Ramowka programowa to nie klocki Lego nikt tego nie zmieni, bez porządnego nacisku.
januszek - 27 Października 2006, 05:27
Nurs - nie jestem idiotą
MLEKO - 27 Października 2006, 18:59
januszek, nikt nie mówi że jesteś - problem faktycznie polega na tym że ilu Polaków tyle partii politycznych...
cel ogólnie dobry - im więcej osób się podpisze tym lepiej - tylko pytanie czy to kiedykolwiek trafi na biurko decydenta
kurde jesteśmy z dziewczyną pewni że Baltar to zwykły (niezwykły) cylon
januszek - 27 Października 2006, 20:19
Problem? Nie mój Mnie interesuje tak naprawdę tylko to, żeby jak najwięcej osób zapoznało się z dwoma słowami Battlestar i Galactica
NURS - 27 Października 2006, 20:51
I dlatego robisz ankiete z wieloma opcjami?
Naprawdę sądzisz, ze ktoś na to zwróci uwagę w TV?
Na świecie praktykowane jest robienie list poparcia dla jakiegoś projektu, ale konkretnego. Wy nic nie proponujecie.
BTW, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale popularność w TVP to jakieś 500k widzów albo i milion.
januszek - 27 Października 2006, 21:00
> I dlatego robisz ankiete z wieloma opcjami?
Dlatego? Ankieta jest IMHo fajna.
> Naprawdę sądzisz, ze ktoś na to zwróci uwagę w TV?
Gdybym tak sądził to byłbym durniem.
> Na świecie praktykowane jest robienie list poparcia dla jakiegoś projektu, ale konkretnego. Wy nic nie proponujecie.
Nie wiem co masz na myśli.
> BTW, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale popularność w TVP to jakieś 500k widzów albo i milion.
Mój dobry znajomy zwykł mawiać: "Starą babę c***m straszysz..."
NURS - 27 Października 2006, 21:22
a ja zwykłem mawiać, że używanie takiego słownictwa prowadzi wprost pod pręgierz. to jest ostatni warn, zwłaszcza, że pojechałeś po bandzie.
Przyszedłeś z apelem, żeby głosować na zmianę godzin wyświetlania filmu a okazuje się, że robisz sobie reklamkę strony.
McQueen - 27 Października 2006, 23:01
MLEKO napisał/a |
kurde jesteśmy z dziewczyną pewni że Baltar to zwykły (niezwykły) cylon |
gdzies w jakichs urywkach czy raklamowkach widzialem jak Baltar pyta Caprice czy jestem Cylonem albo jakos tak...
MLEKO - 28 Października 2006, 09:34
co do januszka to sam pomysł petycji - jak już pisałem - jest ok, tylko że jeżeli chce się rozpowszechniać BSG w Polsce to kompletnie nie tędy droga... Na tą jego stronę wejdzie paru nurków zapaleńców, i trochę ludzi z forów na których wywiesi ogłoszenie... Tu trzeba aktywnego promowania wśród znajomych i rodziny - zmuszać do oglądania jeżeli to konieczne , na siłę im dobrze zrobić jak nie wiedzą co dla nich dobre (już pare osób mi podziękowało za otworzenie im oczu ) - i tu właśnie pojawia się problem - bo jak nie porzyczysz swoich DVD to nikt nie będzie siedział w czwartek do 11:00 żeby zobaczyć coś co go (jeszcze) komletnie nie interesuje...
januszek - 28 Października 2006, 10:34
Cytat | ...jeżeli chce się rozpowszechniać BSG w Polsce to kompletnie nie tędy droga... |
Hmm... Nie wiem skąd u Was ta potrzeba targania mi przed oczy kaganka z wiedzą wręcz oczywistą. Gdybym potrzebował takich opinii to na forum domowego przedszkola zapytałbym o internetowy kurs wiązania bucików...
Stawiasz mi zarzut jakbym był co najmniej władnym do podjęcia w imieniu TVP akcji marketingowych. Za Oceanem seriale sci-fi reklamuje się na plakatach w metrze (vide: PLAKAT z reklama serialu Jericho) a u nas ustala emisję BSG w środku nocy, na przełomie czwartku i piątku. Wynika z tego, czy się to komuś podoba czy nie, że nawet w tak wydawało by się banalnych sprawach jesteśmy -dziesiąt lat do tyłu, chociaż widać światełko w tunelu - mam na myśli promocję billboardową Losta.
W marketingu telewizyjnym leży więc problem a nie w tym ile osób miałem przyjemność zewangelizować battlestarowo - przy okazji: gotów jestem postawić wodę mineralną przeciw piwu, że mam ich na swoim liczniku więcej niż Wy obaj wzięci - bo strona z petycja do TVP nie wyklucza przecież innych działań popularyzacyjnych... Nie jesteśmy przecież w żaden sposób ograniczeni do jednego tylko wątku więc Twoje porównanie do drogi nie ma tu racji bytu - bo trudno jechać kilkoma drogami na raz natomiast popularyzować BSG w różny sposób w tym samym czasie jak najbardziej można.
Ten apel to publicznie wyrażona opinia o takiej porze emisji BSG, opinia pod którą każdy kto zechce, może się podpisać. Nikogo do niczego nie zmuszam przecież. Podoba się - podpisz, nie podoba się - nie podpisuj. Masz ochotę zrobić coś innego - to rób.
MLEKO - 28 Października 2006, 18:38
Nie rozumiem z kąd u Ciebie ta nagła potrzeba obrony?
Sam napisałeś Cytat | Mnie interesuje tak naprawdę tylko to, żeby jak najwięcej osób zapoznało się z dwoma słowami Battlestar i Galactica | pisząc wcześniej Cytat | Razem z grupą fanów zorganizowaliśmy, w Internecie akcję-petycję do TVP o zmianę pory emisji serialu Battlestar Galactica. | - z tąd prosty wniosek i idące za tym moje słowa: jeżeli chce się rozpowszechniać BSG w Polsce to kompletnie nie tędy droga...
P.S. zaczynamy offtopować, ja naprawde nie mam chęci kłucić się z tobą...
|
|
|