Z archiwum X - Warunki prenumeraty
NURS - 28 Października 2006, 21:00
Dzieks, staram sie,a el jeszcze nie zawsze mi wychodzi
Aga - 28 Października 2006, 21:32
Zrobiłam wywiad w domu - nic jeszcze nie doszło.
Anonymous - 28 Października 2006, 23:58
U mnie w skrzynce też nic, poza rachunkami.
Anko - 29 Października 2006, 00:21
Ja dostałam we wtorek. Z jednej strony, szkoda, że dociera później, niż do Empika (tam już w poniedziałek widziałam), ale cieszę się, że wygląda to zdecydowanie lepiej, niż kiedy zamawiam mangi - one idą co najmniej tydzień. Tak więc nie jest źle.
A ciekawi mnie, jak to jest z tymi "bonusami", z rodzaju "w miesiącu xxx bonusem jest...". Nie żeby mi zależało na "wysępieniu" czegokolwiek, bo jak mi coś nie podpasi, to mam potem kłopot to komuś opchnąć (nie wyznaję się w allegrach itp.) - jednak ciekawi mnie, czy te "bonusy" dostają szczególnie długoletni prenumeratorzy, a może przydzielane są przez losowanie? Albo to tylko chwyt marketingowy?
P.S. A za książeczkę (tę do wyboru) serdecznie dziękuję! Już nie muszę się głowić "kupić - nie kupić". Mam i czytam!
NURS - 29 Października 2006, 00:44
bonusy są dodawane losowo do ostatnich przesyłek. Q chwili obecnej to ok 75% wszystkich zakończeń. Zależy ile prenumerat kończy się w danym miesiącu, czasem dodajemy do co dzrugiej, czasem do wszystkich. Jesli jest więcej prenumerat, niż egzemplarzy do dodania, to losujemy, kto dostanie.
Anko - 29 Października 2006, 02:11
A ja nie znad morza - i wybrałam "Pieczęć". Bo "Zaklinacza" mam od dawna kupionego!
NURS - 29 Października 2006, 02:17
Ja mam tylko prośbę, czytajcie Zaklinacza po początkowej cześci, kawalkami, scenami, bo tak powstawał. to jakby obejrzeć cały sezon MP na raz, to parodie róznych rzeczy, w odpowiednich dawkach powinny wejść OK, w masie, moga być niestrawne.
Anko - 29 Października 2006, 14:58
NURS: Cytat | Ja mam tylko prośbę, czytajcie Zaklinacza po początkowej cześci, kawalkami, scenami, bo tak powstawał. to jakby obejrzeć cały sezon MP na raz, to parodie róznych rzeczy, w odpowiednich dawkach powinny wejść OK, w masie, moga być niestrawne. | Autor się tłumaczy?
Adashi - 2 Listopada 2006, 13:22
Ja tam nawet zamówiłbym sobie prenumeratę, bo i nagrody i taniej jest, a pismo kupuje od samego początku i nie przegapiłem żadnego nr, ale nie bardzo ufam w zdolności magiczne Poczty. Na bank dostanę wymięty egzemplarz a jak zobaczycie kiedyś na stoisku z prasą gościa, który przebiera stos SF to będę ja, bo zawsze szukam tego najmniej pogniecionego okazu.
NURS - 2 Listopada 2006, 13:40
Nie, Anko, wyjaśniam. Niestety na książce nie ma takiego wyjaśnienia i to może szkodzić odbiorowi, to jakby obejrzeć cały sezon MP za jednym zamachem. W małych porcjach smakuje o wiele lepiej.
Nivak - 2 Listopada 2006, 16:46
Zaklinacz fajnie się zaczynał Jak jest dalej nie wiem, bo nie posiadam już książki Ale ma do mnie wrócić Natomiast nie zauważam u siebie zmęczenia treścią, mimo czytania pod rząd Chociaż może za mało przeczytałam, żeby ocenić Ale podoba mi się w niej zagęszczenie nawiązań
To tak... offtopicznie
Alex - 4 Listopada 2006, 18:46
Chciałam spytać, co oznacza "Przy zamówieniu minimum 5 egz. 25% zniżki "? Czy chodzi tu o numery archiwalne?
gorat - 4 Listopada 2006, 18:50
Nie, jak zamówisz co najmniej 5 kompletów prenumeraty Wiesz, po 5 i więcej takich samych egzemplarzy w jednej paczce...
Alex - 4 Listopada 2006, 18:55
Wystarczy mi jeden
A zniżki przy kupnie kilku numerów archiwalnych nie ma? Np. gdyby ktoś kupił 10 albo 20 numerów? Bo jak widzę, redakcja przy kupnie 4 pokrywa jedynie koszty wysyłki...
mr.maras - 4 Listopada 2006, 21:32
Hmm. A jak zamowic ostatnie 11 numerow ze Szkocji? Pewnie taniej zamowic w Polsce i poprosic by rodzinka podeslala? A co z prenumerata poza granice kraju? Nie znalazlem informacji na stronie.
NURS - 4 Listopada 2006, 22:47
Alex, archiwum z gu,y nie jest, niektórych numerów mam juz po kilka, kilkanaście, dlatego nie robię żadnych przecen.
mr. maras, najlepiej przez rodzinę i połaczyć z pakietem. prenumerata zagraniczna to mniej więcej 2xkrajowa.
mr.maras - 5 Listopada 2006, 00:17
Dzieki serdeczne. Pozostaje rodzinka
Chompa - 10 Listopada 2006, 07:34
Acha, dobrze, ze mr. maras się zapytał, bo miałem podobne pytanie. Czyli jednak prenumerata przez rodzinę najlepsza
Deus Augustus - 14 Listopada 2006, 11:09
Chcę sobie strzelić prenumeratę na 12 miechów i w związku z tym mam pytanie, bo nie wszystko jest dla mnie jasne. Mam dokonać przelewu na konto SF, ale gdzie mam przeslac adres wysylki? Ach, czy więcej nic nie muszę robić w tej kwestii?
Godzilla - 14 Listopada 2006, 11:30
Przecież na przelewie podasz swoje dane jako nadawcy / zamawiającego. Ale radziłabym wysłać maila do redakcji (albo na priv do NURSa) i jeszcze raz tam wszystko napisać, bo panie na poczcie / w banku mogą coś pokręcić. Chyba że załatwisz przelew przez internet.
A poza tym zapraszam do wątku http://www.science-fictio...179&start=5130, gdzie zostaniesz obity, pokrojony i zjedzony, czyli oficjalnie i serdecznie powitany jako nowy użyszkodnik Forum.
gorim1 - 16 Listopada 2006, 20:53
DO wszystkich
nie wszędzie prenumerata zapewne dojdzie na czas
Poczta Polska zaczyna powoli aczkolwiek sumiennie strajkować
mogą być z tym związane opóźnienia
na razie tylko pomorze całe może mieć problem
gorzej jak to się rozejdzie po reszcie polski
NURS - 16 Listopada 2006, 21:43
Nie strasz...
Na szczęście monopolu kres juz bliski!
hrabek - 17 Listopada 2006, 11:12
Ja wiem, czy taki bliski? Do konca przyszego roku, zdaje sie, nie? Z punktu widzenia prenumeratora, szczegolnie swiezego jak ja, to *beep*, bo dopiero co dostalem pierwszy numer, jeszcze zostalo 11, wiec moja prenumerata wczesniej sie skonczy, niz ich monopol. A jak tak maja co miesiac strajkowac, to chyba ich pogryze jak nie bede mial pisma na czas.
NURS - 17 Listopada 2006, 11:25
a może ktoś zadziala szybciej. ponoc juz znaleźli sposoby na omijanie zakazów, tylko rozbudowa strukturmusi potrwac.
O ironio losu, PP w gdańsku może teraz paść, bo polacy wybiorą usługi DP
tak mi sie naszło...
Anko - 21 Listopada 2006, 17:09
Prenumerata to by mogła i dwa tygodnie iść, jakbym dostała numer na Falkonie... A tak to się wpieniłam i kupiłam w Empiku. Bynde miała co znajomkom pożyczać.
ihan - 1 Grudnia 2006, 17:16
W wiekszości czasopism, a i dawniej w SF, o ile dobrze mi się kołacze w słabej pamięci, był chlubny zwyczaj przypominania prenumeratorom, iż prenumerata się kończy. Ot uznanie faktu, iż pamięć ludzka jest zawodna, a dowody wpłaty na prenumeratę mają zaskakującą właściwość przechodzenia do innych wymiarów. Na podstawie dowodów (snów proroczych oraz braku numeru 13 w skrzynce pocztowej) podejrzewam, iż moja prenumerata się skończyła, a gdybym dostała takie zawiadomienie, wznowiłabym na kolejny rok. Co i tak pewnie zrobię, ale później.
Czarny - 1 Grudnia 2006, 18:00
Ja dostałem powiadomienie, nawet dwa razy. Raz o dwa numery za wcześnie, to może miało być Twoje ihan
lavojtek - 25 Grudnia 2006, 23:42
Czy jak zaplace teraz to mam szanse dostac prenumerate od numeru styczniowego? Aha, ile wyniesie roczna prenumerata do Anglii?
NURS - 26 Grudnia 2006, 12:08
Zdążysz, spokojnie.
Do GB roczna to ok. 180 zeta. Zwyczajowo prenumeraty europejskie todwukrotność krajowych. Ale możesz wybrac opcję wysyłki co dwa miechy, wyjdzie taniej, czyli około 120-130 zeta. Jest też możliwość żeby ktoś z rodziny odbierał i wysyłał razem z paczkami własnymi, albo autobusami.
Martva - 27 Grudnia 2006, 20:20
Moi drodzy prenumeratorzy, macie już nowy numer? Bo nie wiem czy mam kląć na pocztę, czy przegapiłam koniec prenumeraty - zawsze zajmowała sie tym moja siostra, ale wybyła na emigrację, a ja roztrzepana totalnie jestem...
|
|
|