To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Słoneczna loteria - Słońce i stokrotka - zagadki logiczne

asiontko - 1 Kwietnia 2007, 14:47

w takim razie skorzystam ....: )

Nazwali mnie mężczyzną, ale nigdy nie miałem żony. Dali mi ciało, ale nie dali życia. Stworzyli mi usta, ale nie dali mi możliwości oddechu. Woda daje mi życie a słońce przynosi śmierć. Kim jestem?

Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 07:57

hmm, znowu bałwan?
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 10:34

gdyby nie ta woda to byłby wampir a tak....wodny wampir?
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 11:03

w sumie krew składa się w dużej mierze z wody, choć z drugiej strony mówią, że krew nie woda
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 11:07

no fakt
Pako - 2 Kwietnia 2007, 11:15

Wampir nie.. przeca woda, zwłaszcza płynąca, też zabija wampirka, życia nie dając. Wampir odpada ;)
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 11:16

Pako, ale we krwi jest woda więc sprawa może być dyskusyjna
Pako - 2 Kwietnia 2007, 11:27

Hmm... widać erytrocyty unieszkodliwiają zabójcze działanie wody płynącej na wampira.
Tedy - rzeki w czasie plag egipskich byłby dla wampira jak najbardziej wskazane, w końcu myć by się mógł ;)

Azirafal - 2 Kwietnia 2007, 11:41

Nie mam najmniejszego pojęcia, a głowię się od wczoraj :D Ale asiontko i tak ma u mnie wielgachnego plusa za McKay'a w avatarze! :)

- I'm thinking - Mister Invincible!
- Captain Untouchable!

:lol: :lol: :lol:

asiontko - 2 Kwietnia 2007, 14:46

Lump Kałmuk, tak, to był bałwanek :)

Azirafal napisał/a
...Ale asiontko i tak ma u mnie wielgachnego plusa za McKay'a w avatarze!
Nie kryje się z tym, uważam że McKay jest zabójczy :D :D :D
Haletha - 2 Kwietnia 2007, 14:53

Najpierw dowiaduję się, że Barbara Uznańska nie jest żoną Sebastiana Uznańskiego. Potem, że ten sympatyczny pan w awatarku Asiontka nie jest którymś z forumowiczów. Przewiduję, że kolejna informacja, która niewątpliwie spadnie na mnie jak grom z jasnego nieba, będzie jeszcze bardziej szokująca:)
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 14:53

No to ja zadam klasykę z lat dziecięcych.
Co to jest: czarne na czerwonym, jeździ po zielonym?

gorbash - 2 Kwietnia 2007, 14:55

murzyna na Jawie jezdzi po trawie :)
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 14:57

wiedziałem, że to bedzie za proste dla takiego starego wyjadacza zagadek jak gorbash, :)
gorbash - 2 Kwietnia 2007, 15:04

E tam od razu stary....
No to wrzucam - mam nadzieje ze nie przegne z tematyka :)

Jest Kurtyzana z całą paletą chorób wenerycznych i trzech facetów, a każdy z nich ma jedną - inną chorobę weneryczną. Wszyscy mają uprawiać seks z nią, ale tak aby żaden z nich nie zaraził się nowa chorobą. Do dyspozycji są tylko dwie prezerwatywy. Jak mają to zrobić?

Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 15:06

a fuj, nie przy jedzeniu ;P:
asiontko - 2 Kwietnia 2007, 15:14

bleeeeeeeee

ale domyslam się że, dwóch pierwszych skorzysta z zabezpieczenia a ostatni nie.
Biedna kutryzana......

Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 15:19

No dobra, jak hardkor to na całego. Jeden z nich powinien być martwy :twisted:
Pako - 2 Kwietnia 2007, 15:25

Nie... tam to się inaczej wyjaśniało, stara zagadka już, parę lat temu ją słyszałem, ale rozwiązanie jest ble ;P
Gwynhwar - 2 Kwietnia 2007, 20:19

Jeden zabiera się od d u p y strony? Och, Ach... Czy to jest bardzo obrzydliwe? o.o
hijo - 2 Kwietnia 2007, 20:21

jeden zjedzie na ręcznym? ;P:
Gwynhwar - 2 Kwietnia 2007, 20:25

Hijo zauważę, że odzywam się do Cię na gugu a ty mnie olewajszyn o.o
elam - 2 Kwietnia 2007, 20:26

zauwaze offtop :)

rozwiazania nie znam i nie potrafie sobie wyobrazic, co chyba dobrze o mnie swiadczy :d ;P:

Haletha - 2 Kwietnia 2007, 21:03

Kiedyś słyszałam tę zagadkę. Jeśłi dobrze pamiętam, w rozwiązaniu pojawiał się motyw założenia przez tego trzeciego dwóch prezerwatyw po pierwszym i drugim, ale nie znam się na tym i nie wiem jak to działa;-)
Iscariote - 2 Kwietnia 2007, 21:04

o bleh... to na pewno jakaś kobieta wymyśliła taką zagadkę :mrgreen: Mężczyzna nie byłby zdolny do czegoś takiego ;P:
Agi - 2 Kwietnia 2007, 21:09

Jeśli gorbash jest kobietą, to masz rację.
Proponuję, żeby autor podał (lub nie podawał) rozwiązania i przejdźmy do następnej.

gorbash - 2 Kwietnia 2007, 21:12

Skoro wszyscy tacy wrazliwi ( :P ) i nie potrafia sie skupic na zimnym analitycznym podejsciu do sprawy ( :wink: ), oficjalnie nie podaje rozwiazania i bardzo prosze nastepnego chetnego o zadanie kolejnej zagadki. :)
Haletha - 2 Kwietnia 2007, 21:13

Podaj. Jestem pełnoletnia i chcę się dowiedzieć czegoś o dorosłym życiu;)
Agi - 2 Kwietnia 2007, 21:16

Nie mam nic przeciwko podaniu rozwiązania. To w nawiasie, to był ukłon w stronę wrażliwości Iscariote,
Iscariote - 2 Kwietnia 2007, 21:18

Ja po prostu młody jestem i wiele rzeczy mnie dziwi ;P: (no dobra... ściemniam :wink: )
To jaka jest odpowiedź?

Partner forum