Słoneczna loteria - Słońce i stokrotka - zagadki logiczne
asiontko - 1 Kwietnia 2007, 14:47
w takim razie skorzystam ....: )
Nazwali mnie mężczyzną, ale nigdy nie miałem żony. Dali mi ciało, ale nie dali życia. Stworzyli mi usta, ale nie dali mi możliwości oddechu. Woda daje mi życie a słońce przynosi śmierć. Kim jestem?
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 07:57
hmm, znowu bałwan?
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 10:34
gdyby nie ta woda to byłby wampir a tak....wodny wampir?
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 11:03
w sumie krew składa się w dużej mierze z wody, choć z drugiej strony mówią, że krew nie woda
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 11:07
no fakt
Pako - 2 Kwietnia 2007, 11:15
Wampir nie.. przeca woda, zwłaszcza płynąca, też zabija wampirka, życia nie dając. Wampir odpada
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 11:16
Pako, ale we krwi jest woda więc sprawa może być dyskusyjna
Pako - 2 Kwietnia 2007, 11:27
Hmm... widać erytrocyty unieszkodliwiają zabójcze działanie wody płynącej na wampira.
Tedy - rzeki w czasie plag egipskich byłby dla wampira jak najbardziej wskazane, w końcu myć by się mógł
Azirafal - 2 Kwietnia 2007, 11:41
Nie mam najmniejszego pojęcia, a głowię się od wczoraj Ale asiontko i tak ma u mnie wielgachnego plusa za McKay'a w avatarze!
- I'm thinking - Mister Invincible!
- Captain Untouchable!
asiontko - 2 Kwietnia 2007, 14:46
Lump Kałmuk, tak, to był bałwanek
Azirafal napisał/a | ...Ale asiontko i tak ma u mnie wielgachnego plusa za McKay'a w avatarze! | Nie kryje się z tym, uważam że McKay jest zabójczy
Haletha - 2 Kwietnia 2007, 14:53
Najpierw dowiaduję się, że Barbara Uznańska nie jest żoną Sebastiana Uznańskiego. Potem, że ten sympatyczny pan w awatarku Asiontka nie jest którymś z forumowiczów. Przewiduję, że kolejna informacja, która niewątpliwie spadnie na mnie jak grom z jasnego nieba, będzie jeszcze bardziej szokująca:)
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 14:53
No to ja zadam klasykę z lat dziecięcych.
Co to jest: czarne na czerwonym, jeździ po zielonym?
gorbash - 2 Kwietnia 2007, 14:55
murzyna na Jawie jezdzi po trawie
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 14:57
wiedziałem, że to bedzie za proste dla takiego starego wyjadacza zagadek jak gorbash,
gorbash - 2 Kwietnia 2007, 15:04
E tam od razu stary....
No to wrzucam - mam nadzieje ze nie przegne z tematyka
Jest Kurtyzana z całą paletą chorób wenerycznych i trzech facetów, a każdy z nich ma jedną - inną chorobę weneryczną. Wszyscy mają uprawiać seks z nią, ale tak aby żaden z nich nie zaraził się nowa chorobą. Do dyspozycji są tylko dwie prezerwatywy. Jak mają to zrobić?
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 15:06
a fuj, nie przy jedzeniu
asiontko - 2 Kwietnia 2007, 15:14
bleeeeeeeee
ale domyslam się że, dwóch pierwszych skorzysta z zabezpieczenia a ostatni nie.
Biedna kutryzana......
Lump Kałmuk - 2 Kwietnia 2007, 15:19
No dobra, jak hardkor to na całego. Jeden z nich powinien być martwy
Pako - 2 Kwietnia 2007, 15:25
Nie... tam to się inaczej wyjaśniało, stara zagadka już, parę lat temu ją słyszałem, ale rozwiązanie jest ble ;P
Gwynhwar - 2 Kwietnia 2007, 20:19
Jeden zabiera się od d u p y strony? Och, Ach... Czy to jest bardzo obrzydliwe? o.o
hijo - 2 Kwietnia 2007, 20:21
jeden zjedzie na ręcznym?
Gwynhwar - 2 Kwietnia 2007, 20:25
Hijo zauważę, że odzywam się do Cię na gugu a ty mnie olewajszyn o.o
elam - 2 Kwietnia 2007, 20:26
zauwaze offtop
rozwiazania nie znam i nie potrafie sobie wyobrazic, co chyba dobrze o mnie swiadczy :d
Haletha - 2 Kwietnia 2007, 21:03
Kiedyś słyszałam tę zagadkę. Jeśłi dobrze pamiętam, w rozwiązaniu pojawiał się motyw założenia przez tego trzeciego dwóch prezerwatyw po pierwszym i drugim, ale nie znam się na tym i nie wiem jak to działa;-)
Iscariote - 2 Kwietnia 2007, 21:04
o bleh... to na pewno jakaś kobieta wymyśliła taką zagadkę Mężczyzna nie byłby zdolny do czegoś takiego
Agi - 2 Kwietnia 2007, 21:09
Jeśli gorbash jest kobietą, to masz rację.
Proponuję, żeby autor podał (lub nie podawał) rozwiązania i przejdźmy do następnej.
gorbash - 2 Kwietnia 2007, 21:12
Skoro wszyscy tacy wrazliwi ( ) i nie potrafia sie skupic na zimnym analitycznym podejsciu do sprawy ( ), oficjalnie nie podaje rozwiazania i bardzo prosze nastepnego chetnego o zadanie kolejnej zagadki.
Haletha - 2 Kwietnia 2007, 21:13
Podaj. Jestem pełnoletnia i chcę się dowiedzieć czegoś o dorosłym życiu;)
Agi - 2 Kwietnia 2007, 21:16
Nie mam nic przeciwko podaniu rozwiązania. To w nawiasie, to był ukłon w stronę wrażliwości Iscariote,
Iscariote - 2 Kwietnia 2007, 21:18
Ja po prostu młody jestem i wiele rzeczy mnie dziwi (no dobra... ściemniam )
To jaka jest odpowiedź?
|
|
|