To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - "Zagubieni" - "Lost".

NURS - 20 Stycznia 2006, 22:28

Obawiam się, że wielu teraz te numery wypełnia :-) BTW jest jakieś archiwum, gdzie są podawane zestawy wylosowanych numerów na przestrzeni lat?
Duke - 23 Stycznia 2006, 09:07

No to mamy poniedziałek, a ja jestem po pierwszym odcinku drugiego sezonu. Powiem/napisze jedno - nieeeezłe.
salo - 23 Stycznia 2006, 09:15

No cóż skończyły się czasy dobrobytu na Jedynce druga seria będą nadawać zapewne jak na AXN po raz 20 puści cały sezon.
Ariah - 23 Stycznia 2006, 09:20

Podobno Jedynka prowadzi rozmowy w sprawie zakupu drugiej serii, nie jest źle.

Z drugiej strony, jeśli TVP1 chce zachowac strategię wyświetlania dwóch odcinków na jeden raz, musimy troszkę poczekac. W ubiegłą środę w US wyświetlono odcinek 2.11; emisja u nas ma sens dopiero gdy w Stanach będzie tak koło 2.17... Żeby nadążyli z przyzwoitym tłumaczeniem.

Na AXn tłumaczenie jest gorsze niż na Jedynce, ginie większośc żartów słownych i przezwisk Sawyera... Szkoda. :mrgreen:

salo - 23 Stycznia 2006, 09:32

Nie odkryję ameryki twierdząc że pozostaje posiłkowanie się innymi źródłami aby być na bieżąco.
Swoją drogą słyszałem że dozwolone jest udostępnianie programów nadawanych w publicznych telewizjach ( może nawet na tym forum ), ciekawy ile jest w tym prawdy ?

Logan - 26 Stycznia 2006, 19:43

Dobra wiadomość dla posiadaczy Canal +. O 21.45 na AXN odkodowany pierwszy odcinek drugiego sezonu. :D
NURS - 26 Stycznia 2006, 22:13

a dzisiaj na jedynce jakis odcinek też leciał... ja sobie z axn nagralem calosc, IMO to jeden z rozniwjszych seriali. malo do czego mozna sie doczepic z logicznego punktu widzenia, fantastyki malo, ale tej wizualnej, bo caly czas mamy do czynienia z niesamowitoscia miejsca i wydarzen. i nieprzewidywalnoscia.
varquez_87 - 26 Stycznia 2006, 22:14

W morde... i znów czekać... a ten odcinek (i jednocześnie ta seria) tak ciekawie się kończy.... 3majmy kciuki o jak najszybsze zakończenie sprawy ;]
NURS - 26 Stycznia 2006, 22:15

gdzies byl przeciek, ze bedzie jak z matrixem... nie mieli pomyslu na background, tylko fajne wyjątki. ale tfu, tfu...
Angelus - 27 Stycznia 2006, 12:34

Wreszcie otworzyli właz.I co?I nic.Drabinka.Wiadomo. :( Teraz czekać trzeba az po niej zejdą na dół...Ale jest szansa, ze obejrze dalszy ciąg szybko bo koleżanka mi nagrywa z Axn. :D :bravo
Czarny - 27 Stycznia 2006, 12:41

Ty Angelus oglądałaś nowy odcinek? Przecież jest nowa postać, i zeszli już na dół itd. :shock:
Merigold - 27 Stycznia 2006, 14:29

Ja obejrzałam już część drugiej serii i jest nieżle. Mimo wszystko obawiam się dalszego ciągu, żal bedzie jeśli scenarzyści skiepszczą. Zaczęło się nieżle i jak na razie jest ok ale to się może szybko zmienić.
Haletha - 27 Stycznia 2006, 15:10

Znowu nie wyszło oglądanie. Opowie mi ktoś jak się skończyło? Na razie wiem, że znaleźli drabinkę:)
Duke - 27 Stycznia 2006, 15:18

Napisze tylko tyle, że pierwszy odcinek wcisął mnie w fotel... Jeśli reszta odcinków też bedzie taka (a ponoć jest) to kurrrrrrrrrczaki!! Nie mogę się doczekac kolejnej niedziel ;) i
khamenei - 28 Stycznia 2006, 10:56

Jestem obecnie po 5 odcinkach drugiego sezonu i robi sie naprawde ciekawie. Ciekawiej niz w pierwszym sezonie. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Mam tyko nadzieje, ze nie beda tego serialu ciagnac w nieskonczonosc i zarzucą pomysl krecenia 6-u (!?) sezonow.

Duke - 6 Lutego 2006, 14:03

minął kolejny poniedziałek, wiec ja jestem poobejzeniu trzeciego odcinka II serii. Mam teraz dwa takie pytania - czy wszystkie odcinki są tak rozwleczone i drugie pytanie - czy ktoś zwrócił uwagę, że dziewczynę Locka grała ta sama aktorka która grała Peggy Bundy?
NURS - 6 Lutego 2006, 15:12

Skoro Ed O'Neill grywa w innych filmach i Christina Applegate i nawet David Faustino pojawił sie w Addamsach, to i Kathy Segal może coś zagrać :-)
Duke - 7 Lutego 2006, 08:19

Dobra, to było drugie moje pytanie, a pierwsze?
Ariah - 7 Lutego 2006, 08:41

Duke napisał/a
czy wszystkie odcinki są tak rozwleczone

Odpowiedź: nie wszystkie.

Chociaż raz jeszcze producenci wytną numer opowiedzenia tego samego w dwóch odcinkach. Tzn, dwa odcinki skończą się w tym samym momencie.

Fakt, troche to denerwujące, jeśli mieliby robić tak częściej...

Duke - 7 Lutego 2006, 10:18

Ariah napisał/a
Fakt, troche to denerwujące, jeśli mieliby robić tak częściej...

Trochę? Toż to jak bullet time trwający 1,5 godziny! Ile można oglądać tą samą scenę! Jeszcze by brakowało relacji z punktu widzenia Jina (tego koreańczyka)....

Angelus - 10 Marca 2006, 15:19

Obejrzałam 6 odcinków 2 serii dzięki koleżance, która nagrała z AXN na wideo. :mrgreen: :bravo Nieźle sie dzieje na tej wyspie, nie powiem. :wink: Jestem po tym jak bruneta postrzeliła blondynę, która szukała Wolfa(chłopca).Zabiła ją? :wink: Dobra, nie mówcie.Nie chcę nic wiedzieć.Poczekam na kolejne odcinki. :D
NURS - 10 Marca 2006, 16:05

Chłopak to Walt :-)
Angelus - 10 Marca 2006, 16:11

Może być i Walt. :wink: Mnie tam wszystko jedno.I tak nie mam pamięci do imion... :(
reginald - 17 Marca 2006, 13:21

Co do na narzekających na retrospekcje - gdy by nie one, serial byłby pewnie krótszy o 2/3. Wolę wspomnienia bohaterów niz przeładowanie efektami specjalnymi i zwrotami akcji, których potem nie da się wytłumaczyć. Wydaje mi się, że ten aspekt serialu jest skierowany zresztą, głównie do widzów z USA. Patrząc na ich kino, widzę w nich dziwną fascynację psychoanalizą i skłonności do wyszukiwania najrozmaitszych motywów swego postępowania. Zauważcie na przykład, że prawie każdy z męskich bohaterów odczuł w dzieciństwie wpływ swojego ojca i teraz rozpamiętuje go przy byle okazji. Oczywiście te relacje dalekie były od idealnych, co dla niekrępujących się fotelem psychoanalityka amerykanów jest doskonałą, emocjonalną pożywką. Widząc , ze postać miałą te same problemy,ciężko jest potępiać nawet przebywających na wyspie przestępców (na tym myśle polega fenomen Soyer'a - aktor po przeczytaniu scenariusza myślał, ze zginie w pierwszych paru odcinkach :) ) . Mam tylko nadzieję, że wyspa nei okaże się w końcu wielkim osrodkiem resocjalizacyjnym
McQueen - 17 Marca 2006, 19:51

sorki mialem problem z netem i mi sie post zdublowal :(
McQueen - 17 Marca 2006, 19:53

Obejrzalem 14 odcinkow 2 sezonu. Moja skromna opinia: widac ze serial z trudem trzyma poziom poprzednich odcinkow, coraz wiecej odcinkow jest przegadanych, jeden temat walkowany z kilku stron. Dodaja kolejne niesamwitosci ale niestety zaczyan to juz wszystko nudzic...nie bardzo wiem jak to wytlumaczyc. Po prostu jesli bardzo czesto dzieja sie dziwne rzeczy czlowiek zaczyna to traktowac jako normalnosc(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi). Poza tym typowo serialowe chwyty na przciagniecie watkow( nowi bohaterowie nowe problemy ) Oj mam nadzieje ,ze jelsi 2 sezon nie bedzie ostatni to niech to bedzie trzecii bo jesli nie to czeka ich "syndrom archiwum x"

No i Anna-Lucia, bardziej denerwujacej postaci jeszcze nie widzialem, za samo jej spojrzenie przywalilbym jej kamieniem :twisted:

reginald - 17 Marca 2006, 21:02

McQueen napisał/a
Obejrzalem 14 odcinkow 2 sezonu. Moja skromna opinia: widac ze serial z trudem trzyma poziom poprzednich odcinkow, coraz wiecej odcinkow jest przegadanych, jeden temat walkowany z kilku stron. Dodaja kolejne niesamwitosci ale niestety zaczyan to juz wszystko nudzic...nie bardzo wiem jak to wytlumaczyc. Po prostu jesli bardzo czesto dzieja sie dziwne rzeczy czlowiek zaczyna to traktowac jako normalnosc(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi). Poza tym typowo serialowe chwyty na przciagniecie watkow( nowi bohaterowie nowe problemy ) Oj mam nadzieje ,ze jelsi 2 sezon nie bedzie ostatni to niech to bedzie trzecii bo jesli nie to czeka ich syndrom archiwum x

No i Anna-Lucia, bardziej denerwujacej postaci jeszcze nie widzialem, za samo jej spojrzenie przywalilbym jej kamieniem :twisted:

Jeżeli serial przekroczy 4 sezony to też nie wróżę mu dobrze. Tak jak mówisz, na tym poległo właśnie Archiwum X. Obecnie mało kogo obchodzi już, czy kosmici istnieją, czy nie. Kolejne Cliffhanger-y próbują ratowac się już coraz głupszymi wyjasnieniami kwestii Obcych i Spisku, a tak naprawdę wielu fanów kojarzy kolejne zwroty akcji bardziej z fochami Duchovnego i Anderson jako aktorów niż z pierwotnym zamysłem scenarzysty. Jak LOST zgarnie za dużo kasy, pewnie będą ciagnąć to dalej i wyjdą podobne bzdury.

Łodzianin - 27 Marca 2006, 21:44

Słuchajcie. W pierwszym lub w drugim odcinku pierwszej serii, jak są remniscencje Jack'a dotyczące ojca. Dowiadujemy się, że jack wiózł z Australii ciało ojca. Potem Jack znajduje pustą trumnę i widzi na plaży jakiegoś człowieka w garniturze. Cholera, przewidziało mi się? Czy nigdy do wątku nie wrócono?
lavojtek - 28 Marca 2006, 00:22

Zalezy ile odcinkow ogladales?
Łodzianin - 28 Marca 2006, 11:39

Cała pierwszą serie i 9 odcinków drugiej. Ostatni emitowany w AXN /9/ to był tzw. przypominacz, czyli o co w ogóle chodzi. W pierwszym sezonie też takie cos było.

Partner forum