To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Jezebel - 6 Października 2013, 12:20

Nie mógł być dobry (bo to film o Thorze, to się rozumie samo przez się :D ), ale mógł być przyzwoity, gdyby twórcy dodali od siebie cokolwiek świeżego do tego utartego schematu, który postanowili, nie wiedzieć czemu, zrealizować. I gdyby wszystko, co wygenerowano komputerowo, nie wyglądało jak z gry video.
Fidel-F2 - 6 Października 2013, 13:09

ketyow napisał/a
A ja Pandorum uważam dla odmiany za bardzo dobry film, jeden z niewielu porządnych SF ostatnich lat.
taaa, widziałem, to naprawdę nie nasza wina, nie czepiaj się
ketyow - 7 Października 2013, 07:05

Clue (u nas Trop) z 1985 r. Wyśmienita komedia kryminalna, świetne dialogi, ciekawa intryga i aż trzy różne zakończenia. Film naprawdę warty zobaczenia.
Fidel-F2 - 7 Października 2013, 07:37

jest 60% szans, że masz rację ;P:
morham - 7 Października 2013, 07:48

ketyow napisał/a
A ja Pandorum uważam dla odmiany za bardzo dobry film, jeden z niewielu porządnych SF ostatnich lat.

Także uważam Pandorum za bardzo fajne, klimatyczne SF.

ketyow - 7 Października 2013, 07:50

Fidel-F2, przypuszczam że nasze gusta różnią się przede wszystkim na gruncie SF (choć nie przyglądałem się raczej szczegółowo), więc obstawiam, że uznasz Clue za dobry film.
mesiash - 7 Października 2013, 09:17

Chciałem wziąć w obronę Fidela. Nie, żeby potrzebował tego, albo coś mu to da, ale obejrzałem sobie w miniony weekend Lone Ranger. No, jeżeli komuś ten film wydał się podobny do Piratów, to albo oglądał z dziećmi, albo pod wpływem, albo jedno i drugie.
Owszem, w obu pomalowany Depp gra ludzi średnio związanych z rzeczywistością, ale ten nowszy jest stukrotnie lepszy! Przede wszystkim dlatego że film ma naprawdę poważny wydźwięk, i padają w nim bardzo mocne słowa. Oczywiście nie chcę porywać się na świętość, ale bardzo przypomina mi on konwencją Życie jest piękne, tragiczną historię opowiadając w lekko humorystyczny sposób. W ostatnich miesiącach w ogóle w Stanach wzrosło zainteresowanie rdzennymi mieszkańcami tego kontynentu, i bardzo mi się podoba że właśnie taki film też o tym traktuje. Ode mnie dostaje 9.5/10 :bravo , bo
Spoiler:

Magnis - 7 Października 2013, 09:43

morham napisał/a
Także uważam Pandorum za bardzo fajne, klimatyczne SF.

No to jest nasz już trzech :wink: .
Pandorum to w zalewie średniaków i blocbusterów naprawdę kawał dobrego kina. Może zapożyczenia są z innych filmów (A gdzie nie ma :roll: . Na przykład w animacji, horrorze :wink: ), ale wszystko jest bardzo dobrze zrealizowane. Wielki statek pełen mrocznych korytarzy i zakamarków robi wrażenie. Gra aktorska mi się podobała i nie męczyłem się oraz nie była sztuczna. Oprócz tego niebezpieczeństwo czyha na każdym kroku, a zakończenie jest według mnie świetne. Ale jak wiadomo co widz to inna ocena :) .

Dunadan - 7 Października 2013, 10:25

Temat Pandorum jako jednego z bardziej niedocenionych filmów sci-fi (obok dark City lub Event horison) przewija się co jakiś czas przez ten wątek ;P: mnie czasem zastanawia jak to działa że takie ciekawe filmy przechodzą bez echa. Pandorum leciało w tiwi w ten weekend trafiłem przypadkowo i zobaczyłem przypadkową scenę... wyglądało to słabo xD choć film dalej uważam ze rewelacyjny jako całość.

Grabbers - hehe, dobre! scena z Polakami mnie zmiażdżyła.

Fidel-F2 - 7 Października 2013, 12:41

Dunadan, ja to samo robiłem w Irlandii. Miny zwykle bezcenne. :)
Dunadan - 7 Października 2013, 13:02

Fidel-F2, kawał w sumie dość stary i najlepiej jednak wychodzi w wykonaniu Franka Dolasa :P
ketyow - 7 Października 2013, 19:27

Pacific Rim. Zero logiki, humor suchy jak Strasburger, większość filmu nudna, kiepski montaż dźwięku. Aż szkoda, że potencjał grafików zmarnowano na taki bubel. Takie anime w zasadzie, ale słabe nawet jak na anime. Twórca Labiryntu Fauna z takim czymś? Ależ się można stoczyć. 4/10
Fidel-F2 - 7 Października 2013, 20:31

Popatrz, jednak niektóre SF oceniamy podobnie. :P
ketyow - 7 Października 2013, 20:33

Może czego innego szukamy w SF. A w takim Pacific Rim po prostu nic nie można znaleźć ;P:
Dunadan - 8 Października 2013, 07:37

ketyow napisał/a
Takie anime w zasadzie

Oglądałeś kiedyś jakieś anime?...

ketyow - 8 Października 2013, 08:46

Dunadan, tak. I to jest właśnie w stylu głupiego anime dla dzieci, taki Dragonball.
Dunadan - 8 Października 2013, 08:55

ketyow, anime i głupie anime dla dzieci to zasadnicza różnica...
ketyow - 8 Października 2013, 09:02

Dunadan, niestety odnoszę wrażenie, że po prostu anime przeważnie jest głupie, a w drodze wyjątku dobre, stąd wniosek.
mesiash - 8 Października 2013, 09:15

ketyow, no ale że DB postawiłeś jako głupie anime dla dzieci... no wiesz co?
Dunadan - 8 Października 2013, 09:22

ketyow, jest niemal na odwrót...
ketyow - 8 Października 2013, 09:26

Wiesz, ja się na tym chowałem, jako dzieciakowi mi się podobało, ale jak się teraz włączy jakiś odcinek, w którym walka trwa niczym akcja w Modzie na sukces... Aczkolwiek to jeszcze jakieś emocje wyzwalało, a Pacific Rim nie.

Dunadan, poza anime studia Ghibli, to mam wrażenie że to papka dla zakompleksionych japońców niestety.

Dunadan - 8 Października 2013, 09:34

ketyow, no właśnie, wychowywałeś się an tym co nam oferował polsat, kiszkę... Ghibli to faktycznie klasa nie do pobicia ale jest jeszcze NGE, GitS, Cowboy Bepop... starawe tytuły ale ja mało anime oglądam.
ketyow - 8 Października 2013, 10:09

Ghosta mam zamiar obejrzeć na pewno. Niestety moi koledzy oglądali w internacie jakieś tam Naruto czy inne takie, co zdecydowanie nie poprawiło mojego spojrzenia na anime. Wydaje mi się, że jednak większość to kiszka.
Dunadan - 8 Października 2013, 10:21

ketyow, no naruto to jest kiszka :P podobnie jak to co serwował nam polsat i pare innych stacji... NGE (Neon Genesis Evangelion) jest rewelacyjne, zobaczysz tam parę rzeczy które się pojawiły w Pacific Rim. del Toro zrzynał jak leci ale zrobił to w marny sposób :-/ aż jestem zdziwiony czemu Gainax nie pozwało del Toro do sądu... no ale NGE jest dość... specyficzne (no i jest to serial, 25 odcinków).

Warto też zapoznać się z Akirą.

Adon - 8 Października 2013, 11:06

Akira była potwornie nudna.
Dunadan - 8 Października 2013, 12:27

Adon, moi rodzice usnęli na GitS... dla nich tez potworna nuda :roll: kwestia wyobraxni i odpowiedniego odbioru. Dobre anime porusza moja wyobraźnie bardziej niż film.
Fidel-F2 - 8 Października 2013, 14:58

nie ma gdzieś osobnego wątku o tych pierdołach? :omg:
Rodion - 8 Października 2013, 16:19

Elizium wniosek - kałach jest wieczny a ucieczka atmosfery w przestrzeń, oraz takie sprawy jak fizyka i logika to bzdury dla cieniasów.

Nowy Star Treck, szkoda słów :cry:

Witchma - 8 Października 2013, 16:34

Rodion napisał/a
Nowy Star Treck, szkoda słów

Czyli trailer nie kłamał...

Rodion - 8 Października 2013, 16:38

Trailer był chyba najlepsza częścią filmu
Boje się tego którą z klasycznych pełnometrażówek sparza jako kolejną :?

Partner forum