To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Nadsyłanie Prac

NURS - 13 Kwietnia 2008, 21:24

RTF najlepiej, i dokladny adres (wzor na pierwszej stronie wątku), tekst sprawdzony i w wersji finalnej - jesli znajdujemy orty, trafia do kosza nawet mimo zachęcającej treści, podobnie z brakiem polskich znaków. Jeśli był publikowany gdzie indziej, raczej nas nie interesuje. Cała reszta da się zmienić jednym naciśnięciem klawisza, więc nie gra roli.
SkarmoryThePG - 13 Kwietnia 2008, 21:35

No właśnie, co stanowi publikację? Od ilu osób które to zobaczyło to się zaczyna? Co jeżeli zostanie to wrzucone (albo jeszce lepiej tylko w tł. na wschodniosuahilski) na devianta? Na prywatną Wiki?
mistique - 13 Kwietnia 2008, 21:51

SkarmoryThePG napisał/a
No właśnie, co stanowi publikację

W rozumieniu ustawy:
1) utworem opublikowanym jest utwór, który za zezwoleniem twórcy został
zwielokrotniony i którego egzemplarze zostały udostępnione publicznie;

Wystawienie w necie nie jest więc publikacją. A czy jest przeszkodą dla NURSa? Trochę szukania w tym wątku i w odpowiedzi na pytanie:
Cytat
Czy redakcja ma jakieś obiekcje co do tekstów publikowanych w internecie? Czy wymaga przykładowo takiej wyłączności?

NURS napisał/a
Nie ma, czasem nawet przedrukowuje. ale woli teksty świeże, bo i więcej ludzi jest nimi zainteresowanych.

NURS - 13 Kwietnia 2008, 22:42

SkarmoryThePG napisał/a
No właśnie, co stanowi publikację? Od ilu osób które to zobaczyło to się zaczyna? Co jeżeli zostanie to wrzucone (albo jeszce lepiej tylko w tł. na wschodniosuahilski) na devianta? Na prywatną Wiki?

Łojezu... :-)
BTW, nie ma wschodniosuahili, wiem, bo kiedyś coś na suahili tłumaczyłem :-)

Dragon_Warrior - 14 Kwietnia 2008, 10:48

NURS napisał/a
Dragon_Warrior napisał/a

a przez leżakowanie mam nadzieje wreszcie zabiore sie za Nurs'owy zjazd przed litwa .. bo sie balem w trakcie pisania czytać, żeby podswiadomie stylu czy czyegoś nie kopiować ;)

Słusznie nie kopiuj, bo ja sobie nie radzę z pisaniem w wymiarze większym niż zdanie :-)

hehe ... dobra dobra* :P

Napisz jeszcze NURS'ie jak tam ilość prac nadsyłanych ostatni czasy ? bo poprawki tego o czym wspominałem wyżej już niemal zakończone ;)

*jak ja lubię to czysto humanistyczne przeczenie nie występujące w żadnym jęyku logicznym ;)

NURS - 14 Kwietnia 2008, 10:51

Spokojniej trochę, ale zaległości nadal idą w tony :-(
Adanedhel - 14 Kwietnia 2008, 17:47

Czyli, jak rozumiem, z pytaniem o moje wypociny jeszcze trochę poczekać należy ;)
NURS - 14 Kwietnia 2008, 18:59

Z pewnością nie zostaniesz niezauważony, jeśli na to zasługujesz.
Easy - 14 Kwietnia 2008, 19:25

NURS napisał/a
Z pewnością nie zostaniesz niezauważony, jeśli na to zasługujesz.

Dyplomatyczna odpowiedź.

SkarmoryThePG - 14 Kwietnia 2008, 20:01

Artystyczna wręcz.
Adanedhel - 15 Kwietnia 2008, 10:16

Zastanawiałeś się nad polityką, szefie? ;) Spróbuję więc jeszcze poczekać. W razie czego, za jakiś czas, pomęczę Cię trochę :)
NURS - 15 Kwietnia 2008, 10:52

miałem już propozycje kandydowania do parlamentu, ale jeszcze tak nisko nie upadłem, żeby skorzystać :-)
Witchma - 15 Kwietnia 2008, 10:55

myślę, że świetnie byś się sprawdził jako Minister Edukacji - szkoły potrzebują nowej listy lektur :P
NURS - 15 Kwietnia 2008, 11:10

w sensie cięcia listy?

edit - zdziwię was pewnie, ale ja wcale nie jestem przeciwny tym ruchom. posłuchałem wyjaśnień ekspertów i w sumie się z nimi zgadzam. cały program przerabiania lektur jest dzisiaj fikcją.

Witchma - 15 Kwietnia 2008, 11:17

e tam, jakiego cięcia? tam prawie wszystko do wymiany :D
NURS - 15 Kwietnia 2008, 11:34

IMO, jakieś sztywne ramy nie sprawdzą się nigdy. Jeden kocha ogórki, drugi proboszcza córki :-)
Lepiej dać swobodę, ja, wstyd przyznać, sporą część lektur po prostu zmęczyłem, za to połykałem dziesiątki książek nie będących w kanonie lektur. I jakoś wyrosłem na osobę czytającą.
Ale to chyba nie ten temat, kończmy offtopa.

Stormbringer - 15 Kwietnia 2008, 22:03

NURS napisał/a
RTF najlepiej, i dokladny adres (wzor na pierwszej stronie wątku), tekst sprawdzony i w wersji finalnej

W porządku, to ja się zapytam, co w sytuacji, gdy autor spełni wszystkie warunki, poza dokładnym adresem? Przyznaję, wtopa, przeoczyłem tamtego starego posta, ale czy (zakładając, że to, co do Was wysłałem w ogóle się do czegoś nadaje) tekst może zostać odrzucony lub przepaść w mrokach dziejów, jeśli widnieje w nim tylko mail i telefon? Oba dokładne, zaręczam. :)

Dragon_Warrior - 15 Kwietnia 2008, 22:11

To zakładam najmniejszy probem ...
najwiekszym jest jedak to żeby sie tekst wszystkim po drodze spodobał ...

choć przyznaje drobiazgi są stresujące biorac pod uwagę fakt, że nie wszystkim redakcja odpisuje ;)

Stormbringer - 15 Kwietnia 2008, 22:17

No właśnie, z tymi drobiazgami największe utrapienie. Bo jeśli tekst się nie spodoba, to rozumiem, kwestia gustu, ale jeżeli napisało sie coś strawnego i ma to przepaść z przyczyn administracyjno-technicznych, to już trochę mniej fajnie. ;)
Dragon_Warrior - 15 Kwietnia 2008, 23:05

tyle że i tak zazwyczaj odpada ze względu na treść a człowiek sie tylko pociesza że nie dotarło czy adres sie zgubił ;)

sam sie tak pocieszalem za pierwszym razem a teraz juz tylko dwa nowsze testy w raach ostatecznej próby przygotowuje :p

NURS - 15 Kwietnia 2008, 23:26

problem z tym, ze jak zmienisz maila, to mozemy sobie pisac na berdyczow. a sa tacy, którzy co chwile zmieniaja.
Dragon_Warrior - 16 Kwietnia 2008, 00:47

jak ktoś nie bierze pod uwagę takich rzeczy to sam jest sobie winien ;)

to tak jak z telefonem ... numer mozna sobie zmieniac co chwila - bo taniej bo okazja czy cos ... ale nie ma nic za darmo i za głupote/pazernosć sie placi ;)

Martva - 16 Kwietnia 2008, 08:24

Ale chyba chodziło o adres zamieszkania, nie mailowy?
Stormbringer - 16 Kwietnia 2008, 12:41

Nie wiem, jak innym, ale mnie tak. ;)

No nic, zakładam, że jeśli tekst jest naprawdę dobry, to choćby autor podał sam numer telefonu, to jakoś się uda się z nim (autorem, nie tekstem) nawiązać kontakt. :) Tyle.

Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2008, 12:44

Stormbringer, podawaj numer buta i nazwisko panieńskie prababki. I to najlepiej na początku końcu a nawet i w środku tekstu. Współpracowałem niegdyś z Fenixem i sporo tekstów trafiło tam do kosza z powodu "skromności" autorów. Nie ma nazwiska, nie ma publikacji...
Redakcje są zawalone tekstami i nie mają czasu prowadzić śledztwa bo ałtoru nie zechciało się przedstawić i dać czytelne namiary.

Stormbringer - 16 Kwietnia 2008, 12:53

Na szczęście sie przedstawiłem. Oprócz tego wkleiłem do tekstu mail i telefon, ale już następnym razem zrobię tam małe CV. ;)
Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2008, 12:54

I tak trzymać.
Dragon_Warrior - 16 Kwietnia 2008, 13:09

My tu żartujemy a potem redakcja dostanie zestaw maili typu :

"(...) szkołę podstawową ukoczylem z wynikiem zadowalającym zaś z j. polsego otrzyałem ocenę dobrą (...)"

z.u.o i mhrok ;)

Stormbringer - 16 Kwietnia 2008, 13:16

I zacznie puszczać to zamiast opowiadań. ;)
Gustaw G.Garuga - 16 Kwietnia 2008, 15:10

"Humor maszynopisów" :lol:

Partner forum