To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

hrabek - 10 Marca 2006, 09:41

Ja tam sie nie napalam. Ostatnio sie napalilem i jezdzilem tydzien codziennie do empiku i wciaz nie bylo, mimo ze daty mowily co innego. Zrobie wszystkim psikusa i pojade 1. kwietnia i wtedy na pewno bedzie. :(
NURS - 10 Marca 2006, 10:16

Numer już dojechał do magazynów Ruchu!
Godzilla - 10 Marca 2006, 10:21

Ale nie podejrzewam, żeby Ruch się pofatygował i rozesłał to po kioskach w sobotę. To nie ich styl.
Rodion - 11 Marca 2006, 11:28

Godzilla napisał/a
Ale nie podejrzewam, żeby Ruch się pofatygował i rozesłał to po kioskach w sobotę. To nie ich styl.

No cóż, pomyliłaś sie! :D Kupiłem, mam i za chwilkę będę sobie czytał! :twisted:
A jeśli chodzi o odliczanie, to:

0

Oczywiście radosne zero! :P

Pako - 11 Marca 2006, 11:33

No... to NURS chyba wziął się za odrabianie opóźnień :) teraz dwa dni, a potem? Zobaczymy :mrgreen:
NURS - 11 Marca 2006, 13:06

Jakie 2? Poprzedni numer dotarł do kiosków ok 15tego. Dzisiaj jest 11ty. 4 dni odrobione!
Godzilla - 11 Marca 2006, 13:27

Hej, może jeszcze dziś będę w Empiku. Dam znać czy do Warszawy dotarło (o ile szkraby dadzą mi wleźć do sieci).
gorat - 11 Marca 2006, 13:48

To jak - zaczynamy odliczanie do szóstki?
W ogóle tym razem NURS i (oby) dystrybucja na szóstkę! :P

NURS - 11 Marca 2006, 14:10

Mój sprytny gestapowski plan zakłada, że kolejny numer będzie 10 kwietnia w poniedziałek.
elam - 11 Marca 2006, 17:58

to co? moge, jako pierwsza, zakrzyknac:

31
??

NURS - 11 Marca 2006, 18:05

O ile liczba ta odpowiada prawdzie, uprzejmie proszę :-)
Rodion - 11 Marca 2006, 18:08

A może 30 ? :roll:
elam - 11 Marca 2006, 18:12

liczac i dzien dzisiejszy, i 10go kwietnia, to
31.
( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ty, Rodion, jak sie nie przestaniesz mnie czepiac i kontestowac, to ci dosypie czegos do drinka w karczmie Pod Zdechlym Smokiem i trzeba ja bedzie^przemianowac na Pod Zdechlym Rodionem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
no dobra, jesli 10go kwietnia przyjmiemy za dzein zero, to
30.
dalej liczcie sobie sami.
ja jestem humanistka :lol:

Rodion - 11 Marca 2006, 18:15

Ale ja juz nie licze dnia dzisiejszego!
( poza tym kto tu sie kogo czepia?! :roll: )

Lu - 11 Marca 2006, 19:33

elam napisał/a
dalej liczcie sobie sami.
ja jestem humanistka

Czyli rozumiem że nie ma co na Ciebie liczyć, w dalszej zabawie w odliczanie?

Orbitoski - 11 Marca 2006, 19:48

W Krakowie jest. Kupiłem właśnie w empiku
Gustaw G.Garuga - 11 Marca 2006, 20:12

Zanim się za chwilę na parę dni odmelduję, pozwolę sobie zapytać tu o kwestię, na którą zwrócił uwagę andre na forum NF. Otóż na okładce numeru lutowego, który mam przed sobą, stoi "NUMER 4 LUTY 2006". Właściwie czemu nie "NUMER 2 (4) LUTY 2006"?
Anonymous - 11 Marca 2006, 20:27

W Warszawie jest... pomacałam go sobie na półce w Empiku i smętnie czekam na przesyłkę... Dobrze, że sobie coś z Empiku przywiozłam:)
Emilia - 11 Marca 2006, 20:42

Nef :? jednak mi się przysłużył.
Wróciłam ze spaceru z nowym numerem (Empik na Ratajczaka).
Ale najpierw i tak ku utrapieniu NURSa poznęcam się nad 4. :D

NURS - 11 Marca 2006, 20:43

Gustaw G.Garuga napisał/a
Zanim się za chwilę na parę dni odmelduję, pozwolę sobie zapytać tu o kwestię, na którą zwrócił uwagę andre na forum NF. Otóż na okładce numeru lutowego, który mam przed sobą, stoi NUMER 4 LUTY 2006. Właściwie czemu nie NUMER 2 (4) LUTY 2006?

A juz tłumaczę, dlatego, że przyjałem liczenie numeryczne jednolite. Chcę, zeby numery były jednoznacznie identyfikowalne, jako 1-szy 10-ty, 50-ty. rozbicie na numer miesiąca w roku a pisaniem obok jego nazwy przy założeniu, że wychodzi co miesiąc to masło maslane.

NURS - 11 Marca 2006, 20:44

Emilia napisał/a
Nef :? jednak mi się przysłużył.
Wróciłam ze spaceru z nowym numerem (Empik na Ratajczaka).
Ale najpierw i tak ku utrapieniu NURSa poznęcam się nad 4. :D

Uważaj na zawartoś nastepnego rogalika. busha precelkiem o mało co nie załatwiłem :-)

NURS - 11 Marca 2006, 20:46

Miria napisał/a
W Warszawie jest... pomacałam go sobie na półce w Empiku i smętnie czekam na przesyłkę... Dobrze, że sobie coś z Empiku przywiozłam:)

rozważam złożenie pozwu przeciw PP w związku z olewaniem terminów dostarczania przesyłek - chodzi o sytuacje z zeszłego miesiąca, kiedy nakład polezal 2 dni na poczcie zanim zostal wysłany. dowody zebrałem i to nie jest żart. W przyszłym tygodniu smarujemy pismo.

Emilia - 11 Marca 2006, 20:49

Acha, za duży łasuch ze mnie, rogalika zjadłam po drodze. Mniam, mniam... dobry był... :D
Anonymous - 11 Marca 2006, 21:13

NURS napisał/a
rozważam złożenie pozwu przeciw PP w związku z olewaniem terminów dostarczania przesyłek - chodzi o sytuacje z zeszłego miesiąca, kiedy nakład polezal 2 dni na poczcie zanim zostal wysłany. dowody zebrałem i to nie jest żart. W przyszłym tygodniu smarujemy pismo.

Bardzo słusznie! Ze wstrętnym monopolistą, jakim jest PP, walczyć należy! :wink:

Vivaadeal - 11 Marca 2006, 21:27

w ełku tez juz jest, ale coz... prenumerata. mam nadzieje ze bede musial czekac tylko do poniedzialku. i ze czekanie sie oplaci [ile tych ksiazek na rozdanie jest?]
Gustaw G.Garuga - 11 Marca 2006, 21:31

NURS napisał/a
A juz tłumaczę, dlatego, że przyjałem liczenie numeryczne jednolite. Chcę, zeby numery były jednoznacznie identyfikowalne, jako 1-szy 10-ty, 50-ty. rozbicie na numer miesiąca w roku a pisaniem obok jego nazwy przy założeniu, że wychodzi co miesiąc to masło maslane.

Dziękuję za wyjaśnienie i odmeldowuję się.

NURS - 11 Marca 2006, 21:37

Vivaadeal napisał/a
w ełku tez juz jest, ale coz... prenumerata. mam nadzieje ze bede musial czekac tylko do poniedzialku. i ze czekanie sie oplaci [ile tych ksiazek na rozdanie jest?]

Jakich znowu książek?

NURS - 11 Marca 2006, 21:38

Gustaw G.Garuga napisał/a
NURS napisał/a

Dziękuję za wyjaśnienie i odmeldowuję się.

Zauważyłem, że sporo osób pisząc o jakichs starych materiałach czesto sie placze w tej numeracji. Dlatego chciałem to zrobic prosciej, tym bardziej, że na okladce jest wypisany miesiąc.

Lu - 11 Marca 2006, 22:29

W Szczecinie w EMPIKU w Geancie nie ma - leży za to numer 4, zaraz obok "Gwiazdy mówią" i "Wróżki" ;)
Vivaadeal - 11 Marca 2006, 23:03

albo cos pochrzanilem albo do prenumeeraty losowa ida ksiazki ziemianskiego...

Partner forum