To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Adon - 15 Grudnia 2010, 15:12

Hmmm, nie wiem, ja mam komplet - może poszperaj dalej, bo chyba wydali wszystko. Co do jakości - na kolana nie powala, ale ogląda się dobrze. Porównałem też z dvd i tu jednak niebo a ziemia. IMO warto.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2010, 15:32

hrabek napisał/a
nomen omen, Facetów w Rajtuzach
:?:
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2010, 22:05

hrabek napisał/a
W przypadku Spartcusa trzeba się przemęczyć pierwsze 6 odcinków. Od siódmego zaczyna się wielka jazda, jedna z najlepszych w historii serialów w ogóle.
hrabek, chylę czoła do samej ziemi, wkręciłes mnie koncertowo, a ja jak ślepe kocie dałem się wpuscić w maliny. Serial opowiada historię którą dla mnie jest co najwyżej średnio interesująca. Jak dla mnie Spartakus - powstanie, batalistyka, przemarsze, tu armia, tam armia, fortele, gwałty i rzezie i na koniec ukrzyżowanko. Z tego wszytkiego w serialu były tylko gwałty i rzezie, z przewagą tych ostatnich. Nie znaczy to że serial jest jakiś zupełnie tragiczny, po prostu czego innego oczekiwałem. Z każdym kolejnym odcinkiem spodziewałem się, że to już, teraz, zaraz się zbuntują i zacznie sie właściwa historia. A tu ciągle wstęp i wstęp. I owszem zbuntowali sie ale pod koniec ostatniego odcinka. Serial sie skończył zanim się zaczął. Ale skoro już sie zbuntowali a je sie przedarłem przez te trzynaście odcinków to jestem skazany na sezon drugi bo to wtedy powinny być powstanie, batalistyka, armia tu...
A wracając do serialu to najgorszy nie jest, było parę fajnych scen czy motywów, nawet bardzo fajnych. Nad wyraz rzekłbym.
No i na koniec rzecz najważniejsza, kobiety, no cholera śliczne są.

Sandman - 18 Grudnia 2010, 09:17

Fidel-F2, co do 2 sezonu Spartakusa to może być różnie, aktor grający główną rolę ma raka, z tego powodu zdjęcia zostały odłożone, bo po początkowej poprawie po chemioterapii, ostatnio mu się pogorszyło.
Lowenna - 18 Grudnia 2010, 14:09

:roll: Skończyłam dziś rano i zgadzam się z Fidel-F2. Buuu. Wstępniak, który trwa 13 odcinków. Trochę za długo.
Matrim - 19 Grudnia 2010, 16:05

Ugly Betty - całość :)

Jeden z najlepszych seriali komediowych w moim prywatnym rankingu, jak się okazało. Dawno temu widziałem jakieś pojedyncze fragmenty i w sumie teraz spodziewałem się ckliwych romansideł (polską BrzydUlę w końcu na czymś opierali). Ale nie! Amerykańska Ugly Betty to świetny serial, z galerią różnorodnych niejednoznacznych postaci, z których każda ma coś za kołnierzem.

Formą trochę przypomina latynoskie telenowele, ale trzyma dystans, bo wszystko jest tak przerysowane. I wesołe.

Ogląda się bardzo dobrze. I bardzo poprawia nastrój :)

Rheged - 19 Grudnia 2010, 16:33

Matrim napisał/a
Formą trochę przypomina latynoskie telenowele

Bo oryginalnie to była latynoska telenowela. Puszczali ją kiedyś na TVN. Chyba jakoś tak jak się skończyła Esmeralda.

Fidel-F2 - 19 Grudnia 2010, 16:58

a to nie jast nasza Ula Brzydula?
Rheged - 19 Grudnia 2010, 18:06

E-e. Ta nowa polska BrzydUla to już remake remake'a jeśli można się tak wyrazić. Ta Brzydula, co żem ją widział, to ładnych parę lat temu (ja wiem, coś koło dziesięciu?). Potem skądś to wygrzebano i zaczęła się faza na nowo.
Matrim - 19 Grudnia 2010, 20:10

Rheged napisał/a
Bo oryginalnie to była latynoska telenowela.

Była, faktycznie. A jak teraz poszukałem, to wyszło, że oprócz amerykańskiej i polskiej adaptacji było jeszcze z dziesięć innych w świecie.

Lowenna - 20 Grudnia 2010, 07:51

Pierwsza była kolumbijska Yo soy Betty, la fea :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Czasy mojego ogólniaka. Cała rodzina przed poTVorem :lol: Łącznie z tatą, który specjalnie poprzestawiał sobie godziny pracy by móc oglądać :wink:

Homer - 31 Grudnia 2010, 18:59

Widziałem w necie i jako reklamę w kinie zwiastun serialu Zakazane Imperium i szykuje się kolejny hit! Do tego, to kolejny serial, który podobnie jak Pacyfik, wejdzie równocześnie na Polską antenę.
1 odcinek - HBO - 10 stycznia!

Taselchof - 31 Grudnia 2010, 20:37

obejrzałem nie dawno całość rzeczywiście miodzio szczególnie historia Alla i styk poważnej polityki z mafią :) no i boska rola Buscemiego :D chcę więcej :!: :!: :!:
NURS - 1 Stycznia 2011, 09:56

Homer napisał/a
Widziałem w necie i jako reklamę w kinie zwiastun serialu Zakazane Imperium i szykuje się kolejny hit! Do tego, to kolejny serial, który podobnie jak Pacyfik, wejdzie równocześnie na Polską antenę.
1 odcinek - HBO - 10 stycznia!

10 wrzesień-10 styczeń, rzeczywiście, jednoczesnie :-)

Sandman - 1 Stycznia 2011, 12:48

Imperium jest świetne, a Buscemi doskonały w swojej roli.
Lowenna - 2 Stycznia 2011, 16:22

Z powodu choroby postanowiłam dodatkowo się odmóżdżyć i od wczoraj oglądam 'Hung'. O nauczycielu, który przez kryzys postanawia dodatkowo dorobić i zostaje męską dziwką. :roll:
NURS - 2 Stycznia 2011, 17:22

ktoś pamięta jaki tytuł mial serial o grupie porwanych ludzi, którzy budzą się w takim niby mieście?
Homer - 3 Stycznia 2011, 09:22

No tak, to była niezamierzona dezinformacja ;) . Kajam się!

Od poniedziałku IV sezon Californication!.

Taselchof - 3 Stycznia 2011, 17:55

NURS napisał/a
ktoś pamięta jaki tytuł mial serial o grupie porwanych ludzi, którzy budzą się w takim niby mieście?

Persons Unknown :?: :?: strasznie cienkie :)

NURS - 3 Stycznia 2011, 18:30

Ok, dzięki.
Michael_Savage - 5 Stycznia 2011, 23:44

Ja ostatnio zacząłem oglądać Pamiętniki Wampirów...
Adon - 7 Stycznia 2011, 02:38

hrabek napisał/a
Adon: dziękuję. Chyba sprawię sobie prezent na gwiazdkę. Tylko te seriale i filmy konwertowane z analogu na BR nie powalają jakością obrazu, niestety.

Pamiętam, jak oglądałem, nomen omen, Facetów w Rajtuzach na BR, to jakość była niespecjalna. Nowe filmy, nagrywane cyfrowo wyglądają o wiele lepiej.

Właśnie doczytałem, że to tylko dwa pierwsze sezony, nie ma trzeciego. To trochę zmienia mój osąd o cenie. Myślałem, że za tę kwotę dostanę komplet odcinków, a nie połowę.

Heh, zacząłem dalej oglądać i jednak zonk, okazało się, ze nie mam kompletu. Trzeci sezon wyjdzie niedługo, pewnie w Polsce zaraz potem. :(

A mnie Spartacus zmęczył. Nie powiem, nie jest tragiczny, nieźle się go miejscami ogląda, ale no, nie mam czasu ostatnio, żeby oglądać 13 odcinków prologu. Poległem w połowie, ale przypuszczam, że wrócę do tego jeszcze.

hrabek - 7 Stycznia 2011, 13:01

Oglądacie Castle? Najnowszy odcinek wymiata. Na posterunek przychodzi aktorka, która będzie wcielać się w postać Nikki Heat i chce podpatrzeć detektyw Beckett przy pracy. Intryga schodzi na drugi plan, liczy się zachowanie obu pań. Nie wiem, czy to nie najlepszy odcinek sezonu.
Chal-Chenet - 10 Stycznia 2011, 18:44

Obejrzałem pierwszy odcinek Walking Dead. Nie rozumiem zachwytów. Dosyć dobre, ale jakiegoś wielkiego szału nie ma. Prawdopodobnie nie będę oglądać dalej.

Za to bardzo dobry jest serial Boardwalk Empire. Za mną pilot plus cztery regularne odcinki. Cholernie wciąga. Świetny aktorsko, a i scenariusz porządny. Jak ktoś lubi rzeczy w klimatach nieco gangsterskich, niech bierze w ciemno.

Fidel-F2 - 10 Stycznia 2011, 18:46

Chal-Chenet napisał/a
Obejrzałem pierwszy odcinek Walking Dead. Nie rozumiem zachwytów.
jakich zachwytów?
Chal-Chenet - 10 Stycznia 2011, 18:50

Z takowymi się często spotykałem na przeróżnych forach i portalach.
Fidel-F2 - 10 Stycznia 2011, 18:53

ale nie na naszym, po co się włóczysz bo bezdrożach
Chal-Chenet - 10 Stycznia 2011, 18:55

Tak wyszło. Ale masz rację, nie wiem jaką opinię ma serial tutaj. Że nie jest to rewelacja? To w takim razie zgadza się to z moimi odczuciami.
Ziuta - 10 Stycznia 2011, 19:39

hrabek napisał/a
Oglądacie Castle? Najnowszy odcinek wymiata. Na posterunek przychodzi aktorka, która będzie wcielać się w postać Nikki Heat i chce podpatrzeć detektyw Beckett przy pracy. Intryga schodzi na drugi plan, liczy się zachowanie obu pań. Nie wiem, czy to nie najlepszy odcinek sezonu.

Castle jest rewelacyjny. Dawno nie było serialu (z tych "lekkich") równie dobrze napisanego. Oglądasz, a banan nie schodzi z twarzy.

Memento - 10 Stycznia 2011, 22:18

Mnie banan nie schodzi z twarzy też przez większość czasu poświęcanego na oglądanie Mentalisty. Patrick jest mistrzem pozytywnego zamieszania. xD

Zacząłem oglądać Firefly, i mnie się bardzo.

Partner forum