Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański
Sebastian - 20 Kwietnia 2009, 16:37
zapraszam do lektury wywiadu ze mną w wyborze Agnieszki Kawuli KubiakLubie być fantastą
jewgienij - 3 Maj 2009, 18:55
Do lektury notki?
Wrzuć ten wywiad tutaj, pani Agnieszka się nie zorientuje
Jakie wieści z linii frontu?
Sebastian - 3 Maj 2009, 19:55
Pani Agnieszka wie wszystko o wszystkim, łatwiej ukryć pierścień władzy przed Sauronem niż wrzucić ten wywiad tak by się nie zorientowała, natomiast Herrenvolk finiszuje redakcje co chyba należy rozumieć że posuwamy się do przody przy silnym wsparciu artyerelyjskim
jewgienij - 3 Maj 2009, 21:37
Dałbym ci jakieś wsparcie z powietrza, ale kryzys jest, wiecie-rozumiecie, moi piloci bez hełmów od Prady nie wejdą nawet do kabiny Wszyscy odrzuceni ze Szkoły Modelów.
Sebastian - 4 Maj 2009, 20:42
W Twoim przypadku jewgienij, wystarczy jakiś komandoski desant na weekendowym grillu i wszystko będzie full ok
Virgo C. - 5 Maj 2009, 17:56
Dokładnie jewgienij, nawet Ci ten wywiad w całości mogę przynieść żebyś się pojawił
Krwawy lolo - 25 Czerwca 2009, 20:22
Już prawie Wrzesień! Wrzesień=herrenvolk tak?
Sebastianie złóż już do druku nową powieść bo jak będziemy mieli czekać tyle co od ŻzJ do Her.. to wszyscy strzelą "focha" z przytupem.
Virgo C. - 25 Czerwca 2009, 21:21
Jeśli dobrze pamiętam to Sebastian coś wspominał o obsuwie. Ale nie pamiętam na kiedy
Sebastian - 25 Czerwca 2009, 22:52
Krwawy lolo, w wakacje może nowa powieść będzie miała trochę może wreszcie czasu by się napisać. Na razie ciężko z tym, pracować trzeba...
Co do Herrenvolk, redaktorzy ślą mi listy uspokajające że plan wydawniczy jest i realizowany będzie choć tak jak wspominałem raczej się z tym do końca września nie wyrobią żeby do księgarń puścić...
Witchma - 26 Czerwca 2009, 07:42
Sebastian, to może chociaż jakieś opowiadanko się pojawi...?
Krwawy lolo - 26 Czerwca 2009, 12:39
Albo dasz jakiś fragmencik tutaj dla nas? Ale lepiej jakieś opowiadanko, jest jakaś szansa, że się takowe pojawi?
jewgienij - 26 Czerwca 2009, 12:50
Właśnie, jakieś krótkie fragmenty mógłbyś od czasu do czasu tutaj wklejać.
Sebastian - 27 Czerwca 2009, 10:18
Nie wiem czy to ma sens... dzieło literackie powinno być oceniane jako całość. Często bywa tak że dopiero ostatnie zdanie powoduje reinterpretacje powieści, albo zwieńczenie narastającego napięcia. Oczywiście nie twierdze że tak bywa u mnie, żeby ostatnie zdanie cokolwiek ratowało, ot taka uwaga ogólna.
Galvar - 30 Czerwca 2009, 20:06
Czytałem "Żałując za jutro". Ogólnie Sebastian Uznański ma potencjał, aczkolwiek... Trochę to było sunusoidalne - raz lepiej, raz gorzej. Zainteresowanych odsyłam do mojej recenzji.
Sebastian - 30 Czerwca 2009, 20:52
Dziękuje za opinie tutaj i recenzje... Zwłaszcza za docenienie gry politycznej, meandrów władzy intrygującego Akronu. Mam też nadzieje, że następnym razem do Ciebie lepiej trafię. Jako że nie da się dwa razy wejść do tej samej rzeki, sinusoidalnej książki już nie napiszę, pozostają inne krzywe trygonometryczne - pytanie czy tym razem będzie to tangens czy jednak cosinus.
Galvar - 30 Czerwca 2009, 21:23
Nmzc Sebastianie. No i podoba mi się Twoje lekko zdystansowane, może ciut ironiczne, podejście do mojego skromnego zdania (a zakładam, że moją reckę przeczytałeś, co wnioskuję z treści Twej wypowiedzi). Mam nadzieję, ze swój potencjał przekujesz w coś dużo lepszego od ww. książki. Masz ku temu przesłanki.
Pozdrawiam.
Ziemniak - 30 Czerwca 2009, 21:24
Tangens mógłby być, gorzej jak będzie cotangens
jewgienij - 30 Czerwca 2009, 21:36
Właśnie! Tylko nie cotanges.
A z tymi fragmentami nie przesadzaj, to na zaostrzenie apetytu tylko, a nie pod ocenę. Czekam na scenki lotnicze, o których rozmawialiśmy w Roku Pański 2008
Toudisław - 30 Czerwca 2009, 21:39
Galvar, jak cię znam tematyka nowej książki Sebastiana powinna ci podejść.
Fidel-F2 - 30 Czerwca 2009, 21:42
ech matematycy, sinus, cosinus, tangens, cotangens, co za różnica, to wszystko funkcje okresowe, którą by nie wybrał to po klęsce zawsze jest wzlot (albo na odwrót)
Galvar - 30 Czerwca 2009, 21:43
Toudisław napisał/a | Galvar, jak cię znam tematyka nowej książki Sebastiana powinna ci podejść. | Czyli?
Sebastian - 1 Lipca 2009, 08:53
Ziemniak napisał/a | gorzej jak będzie cotangens |
A kysz! Nie wymieniaj nawet imienia tego postrachu autorów.
Fidel-F2 napisał/a | ch matematycy, sinus, cosinus, tangens, cotangens, co za różnica, to wszystko funkcje okresowe |
ech matematyku jest różnica a zwie się dążenie do nieskończoności, to jest coś istotnego, a nie tylko zwyczajnie słodko gorzki sinus
jewgienij napisał/a | Czekam na scenki lotnicze, o których rozmawialiśmy w Roku Pański 2008 |
Sebastian - 1 Lipca 2009, 16:47
Galvar napisał/a | Toudisław napisał/a:
Czyli? |
w tej sprawie ja nie odpisuje i czekamy na Toudiego z prostej przyczyny, bo ja Cię nie znam. Napisze np. że będzie to "coś perwersyjnego i mrocznego" a potem się okaże że to nie o to chodziło i będzie klops.
jewgienij,fragmenty Herrenvolka pewnie fabryka wrzuci w sieć
Galvar - 1 Lipca 2009, 18:59
Sebastian napisał/a | Galvar napisał/a | Toudisław napisał/a:
Czyli? |
w tej sprawie ja nie odpisuje i czekamy na Toudiego z prostej przyczyny, bo ja Cię nie znam. Napisze np. że będzie to coś perwersyjnego i mrocznego a potem się okaże że to nie o to chodziło i będzie klops. | Spoko, choć gdybyś podał tematykę, wiedziałbym chyba lepiej od Toudiego czy by mi podeszła.
Virgo C. - 1 Lipca 2009, 21:17
Sebastian napisał/a | Napisze np. że będzie to coś perwersyjnego i mrocznego a potem się okaże że to nie o to chodziło i będzie klops. |
Tak jak gdy się poznaliśmy i wyprowadziłeś mnie z błędu, że w książce będzie dużo kobiet z SS w obcisłych mundurach i z zamiłowaniem do trzymania nachajki w dłoniach i częstego korzystania z nich ?
Martva - 1 Lipca 2009, 21:20
Virgo C. napisał/a | nachajki |
I dobrze że w dłoniach.
Virgo C. - 1 Lipca 2009, 21:21
Aleś Ty się czepialska zrobiła ostatnio
Martva - 1 Lipca 2009, 21:25
ZSP tak mają
Virgo C. - 1 Lipca 2009, 21:35
Miałem o tym pisać ale w sumie nie wiem jak byś w tym stanie zareagowała
Toudisław - 1 Lipca 2009, 21:39
Sebastian napisał/a | Napisze np. że będzie to coś perwersyjnego i mrocznego a potem się okaże że to nie o to chodziło i będzie klops. |
Historyczne
|
|
|