To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

JJ_gang - 1 Wrzeœśnia 2013, 20:51

Dunadan napisał/a

Odyseja taka była... i dała radę... choć, to tez w naszym układzie, fakt. Powrót na Europę? ;)

W Oddyseji zgrzyta mi akcja z helmem do skafandra. Trudno by go bylo zapomniec.
Zobacz jak zorganizowany jest parking do kapsul zwiadowczych na filmie.
Czasem skafandry tez nie byly w tym parkingu na takich stojakach?

W ksiazce bylo to lepiej rozwiazane.
Spoiler:

terebka napisał/a
Obecność - kolejny nawiedzony świeżo odlepiony od szablonu twór. Schemat. Taśmowa produkcja. Gdy się obejrzało jeden, to tak jakby obejrzało się wszystkie.

Spoiler:

JJ_gang - 1 Wrzeœśnia 2013, 21:02

Witam,
terebka napisał/a
Obecność - kolejny nawiedzony świeżo odlepiony od szablonu twór. Schemat. Taśmowa produkcja. Gdy się obejrzało jeden, to tak jakby obejrzało się wszystkie.

Spoiler:

shenra - 1 Wrzeœśnia 2013, 21:04

JJ_gang, merula już Cię prosiła, żebyś edytował posty, a nie pisał jeden pod drugim.
JJ_gang - 1 Wrzeœśnia 2013, 21:09

shenra,
Witam,
Zaraz to poprawie tylko nie wiem jak pokasowac.
Mam nawyki z newsow.

shenra - 1 Wrzeœśnia 2013, 21:17

JJ_gang, już nie kasuj, ale edytuj następnym razem :D
ihan - 1 Wrzeœśnia 2013, 21:42

JJ_gang, Obecność to nie ten film, Obecność jest o najstraszniejszym, strasznym tak, że liście z drzew spadają a ptaki zamierają w locie, przypadku jedynego świeckiego egzorcysty w USA. Eh, szczęśliwi ci Amerykanie jeśli straszne rzeczy u nich tak wyglądają.
Dunadan - 1 Wrzeœśnia 2013, 22:05

JJ_gang napisał/a
Oddyseji zgrzyta mi akcja z helmem do skafandra

W każdym filmie coś komuś będzie zgrzytać, nie oszukujmy się ;)

morham - 2 Wrzeœśnia 2013, 06:33

Vanishing Point - klasyk który się nie starzeje. Kowalski do boju !!!
Dunadan - 2 Wrzeœśnia 2013, 10:06

12 prac Asterixa - po latach. Jakoś nigdy sobie nie zdawałem z tego sprawy ale chyba gdyby nie Asterix to by nie było takich filmów jak Shrek itp. To był taki pierwowzór. Cała masa żartów dla dorosłych a i dzieci się przy tym bawią. Rewelacja.
Dunadan - 3 Wrzeœśnia 2013, 14:39

Pitch Black - taka retrospekcja przed nowym Riddickiem. Pitch Black oglądałem chyba ostatnio w liceum, spodobał mi się. O dziwo film się nie zestarzał, wprost przeciwnie, w pewnym sensie błyszcz wśród współczesnych produkcji. Ciekawe postaci, ciekawy wizualnie (choć raczej artystycznie niż jakościowo). Świetny kawałek kina sci-fi.

Czekam (z obawą) na nowego Riddicka...

Fidel-F2 - 3 Wrzeœśnia 2013, 15:52

Jak to się robi przypomniałem sobie po latach. Maklakiewicz i Himilsbch w najlepszej formie. Scena gdy Himilsbach jednocześnie pali peta i je zupę - cymesik.
morham - 4 Wrzeœśnia 2013, 06:43

Kick-Ass 2 - nieco inny niż 1 ale nadal dobry. Nawet jak dla mnie orbitujący wokół słowa bardzo. Świetna Jima Carrey'a. No i oczywiście Hit-Girl :D

World Was Z - Pitt potwierdza mi tylko, że do słabych filmów się on nie pakuje. Może nie najwyższych lotów to film ale zaskakująco przyjemnie się go ogląda. Świetna choć krótka rola Jamesa Badge Dale'a (jakbym patrzył na okłądkę MOH ;) ), parę rewelacyjnych scen czynią ten film miłym blockbusterem.

Freja - 5 Wrzeœśnia 2013, 15:45

Elizjum - na nic się nie nastawiałam i w sumie specjalnie nie wgłębiałam się w relacje innych, bo wiedziałam, że tak czy siak do kina na ten film pójdę. Jeśli chodzi o kino akcji, to według mnie film zdecydowanie się sprawdza - cały czas coś się dzieje, bardzo fajnie wygląda to wizualnie i dźwiękowo; Sharlto Copley jako Kruger wypadł świetnie (przerażający facet); Jodie Foster też całkiem nieźle, trochę paranoicznie (może jej grę dobrze odbieram po prostu dlatego, że lubię tę aktorkę:)) - więc generalnie jakiś tam klimat udało się stworzyć. Pod tym względem film mi się podobał. Fabularnie rzeczywiście jest gorzej, jakieś nielogiczności, niedociągnięcia. Powiedziałabym, że to taka typowa hollywoodzka produkcja.
Spoiler:
Ogólnie dobrze się bawiłam, czas zleciał błyskawicznie.

Borsuk - 5 Wrzeœśnia 2013, 18:37

Prometeusz - Obejrzał bym wcześniej, ale dałem się zwieść internetowym opiniom. Moim zdaniem godny polecenia, nie tylko dla fanów Obcego. Kilka elementów było mało wiarygodnych, jeden śmiesznie głupi.
Spoiler:
Fabuła wciąga, wykonanie moim zdaniem miodne. Nawiązania do Obcego liczne, ale subtelne. Można by się nie zorientować, że te filmy mają coś wspólnego.
Spoiler:
Nie potelepie czaszką jak klasyki, ale nie jest też tępą sieczką jak AVP.

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2013, 18:58

Borsuk napisał/a
Moim zdaniem godny polecenia, nie tylko dla fanów Obcego
buchachacha!!!!
Borsuk - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:03

Rozwiniesz?
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:31

Nie
ihan - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:42

Eee Fidel nie bądź taki. Borsuku, zdaniem wielu, wielu ludzi, do których zalicza się też wielu użytkowników tego forum i JA Prometeusz jest wzorcem filmu kompletnie, całkowicie głupiego, z głupimi bohaterami, głupią historią i głupotą cieknąca z każdego kadru.

Freja, przerażasz mnie, twój spoiler jak z moich palców zdjęty, czy jesteś jakąś moją ukrytą osobowością? Przerażające.

Gustaw G.Garuga - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:46

Zachęcony bardzo udanym Rosomakiem (dla niezorientowanych: The Wolverine), obejrzałem pierwszych X-Men. Eee. Powiedziałbym, że sam Rosomak jeszcze nieopierzony, gdyby nie to, że koafiurę miał rodem z teledysków z lat 80. Ale to nie najsłabszy punkt filmu - na to miano zasługują inne mutanty (nie powiem "inni mutanci", taki jestem nietolerancyjny), co do jednego nudne albo dziadowskie. Fabuła jakaś jest, tragedii nie ma, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Nie wiem, czy warto poświęcać czas na dwójkę.
Anonymous - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:48

No właśnie, odpowiedź Fidela była dość... obcesowa. Jakby mało netykietowa. Widać czasy się zmieniają.
Matrim - 5 Wrzeœśnia 2013, 19:57

Gustaw G.Garuga napisał/a
Nie wiem, czy warto poświęcać czas na dwójkę.

Z tego co pamiętam - nie warto :) Ale już na X-Men: First Class, jak najbardziej.

Freja - 5 Wrzeœśnia 2013, 20:06

ihan napisał/a
Freja, przerażasz mnie, twój spoiler jak z moich palców zdjęty, czy jesteś jakąś moją ukrytą osobowością? Przerażające.

Naprawdę? Widocznie nadajemy na tych samych falach ;) A swoją drogą, nigdy bym nie pomyślała, że mogę wzbudzać przerażenie:) Człowiek cały czas czegoś nowego się o sobie dowiaduje...

Gustaw G.Garuga - 5 Wrzeœśnia 2013, 20:42

Matrim, no to pomyślę :)
thinspoon - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:30

Jean Inconnu napisał/a
No właśnie, odpowiedź Fidela była dość... obcesowa. Jakby mało netykietowa. Widać czasy się zmieniają.

Bo ja wiem? Powiedział wszystko, co warto było powiedzieć o tym filmie.

Anonymous - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:36

thinspoon napisał/a
Jean Inconnu napisał/a

Dodaj "moim zdaniem" synek. Zauważ - tak cię określiłem. Zupełnie jak Fidel swojego oponenta. I jak w dziubku? Wiesz, znam forum, na którym Mr Fidel dostał by za taki okaz chamstwa na początek bana na parę dni. A za recydywę powiedziano by mu "good bye i ten tego ci w d.." na zawsze.
I już jestem spokojny i cierpliwy :-) Fidel jest OK, nie ma nic wspólnego z Tarkusem :-) a ja jestem wcieleniem dobrej woli :-)

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:40

Jean Inconnu, sporo musisz się jeszcze nauczyć
thinspoon - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:43

Jean Inconnu napisał/a
thinspoon napisał/a
Jean Inconnu napisał/a

Dodaj moim zdaniem synek. Zauważ - tak cię określiłem. Zupełnie jak Fidel swojego oponenta. I jak w dziubku? Wiesz, znam forum, na którym Mr Fidel dostał by za taki okaz chamstwa na początek bana na parę dni. A za recydywę powiedziano by mu good bye i ten tego co w d.. na zawsze.
I już jestem spokojny i cierpliwy :-) Fidel jest OK, nie ma nic wspólnego z Tarkusem :-) a ja jestem wcieleniem dobrej woli :-)

Nie wiem o jakim forum mówisz, ale jeśli za "buachachacha" oraz "Nie" dają tam bana, to to chyba jakieś towarzystwo wzajemnego miziania się po migdałkach, a moderacja nosi rurki :mrgreen:

Anonymous - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:44

Fidel-F2 napisał/a
Jean Inconnu, sporo musisz się jeszcze nauczyć

ja? :-) pewnie tak. A ty, dzieciaku? Niczego nie chcesz się uczyć? Vramin by ci dał po d.. tak żebyś do końca życia zapamiętał

Anonymous - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:46

No tak. Ja się muszę nauczyć. Na przykład tolerancji dla chamstwa. Great :-)
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2013, 21:47

Naprawdę sporo

Partner forum