To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 11 Sierpnia 2013, 14:01

Dziewczyna z sushi / Sushi Girl Pomysł ok, bez cudów ale ok. Formalne powinowactwo gdzieś z Wściekłymi psami ale wykonanie słabe a nawet bardzo słabe. I scenariuszowo i aktorsko. Luk Skywalker ładnie zagrał gumą do żucia i to w zasadzie wszystko. Szkoda, może gdyby Tarnatino się tym zajął to by coś z tego wyszło a tak lepiej ominąć.
mesiash - 12 Sierpnia 2013, 09:53

Obejrzałem Gatsby'ego. Pierwsza połowa była świetna. Sceny imprezowe i w NY niesamowicie wciągające, ale w momencie kiedy kończy się wprowadzanie do świata i zaczyna kręcenie fabuły film staje w miejscu. Świetna scena, która powinna być kulminacyjna okazuje się być preludium do 10-minutowego zakończenia. Nie znam książki, niestety, ale za kilka lat jak zapomnę film z przyjemnością zajrzę. No i najważniejsze, jeżeli któryś aktor się naprawdę wykazał w tym filmie, to pajęczak Tobey Maguire, a Leo po prostu miał rolę dopasowaną pod siebie (tzn. też bardzo dobrze zrobiona postać, ale się nie wysilał za bardzo).
Fidel-F2 - 12 Sierpnia 2013, 13:13

mesiash napisał/a
le za kilka lat jak zapomnę film z przyjemnością zajrzę.
lepiej sobie daruj
Fidel-F2 - 13 Sierpnia 2013, 14:13

Pacific Rim Niby wiem, że konwencja, itd. I obrazki faktycznie ładnie. Ale głupie to przeokrutnie. W kategorii Szczyt debilizmu idzie łeb w łeb z Prometeuszem.
Martva - 13 Sierpnia 2013, 15:43

Ojtam ojtam, to nie jest film do myślenia, tylko do oglądania :)
mesiash - 13 Sierpnia 2013, 16:00

A są momenty? Bo jak nie, to nawet do oglądania się niekoniecznie pewnie będzie nadawał...
Martva - 13 Sierpnia 2013, 16:26

Człowieku, są wielkie roboty i wielkie gady. Z kosmosu. Albo innego wymiaru, łotewer. Po co tu momenty? Nie ta kategoria :P
ihan - 13 Sierpnia 2013, 21:26

Gorący towar czy coś o podobnym tytule z Sandrą Bullock. I ogólne przemyślenia dotyczące medycyny estetycznej, silikonowy biust jest suuuuper. Botoks na twarz super nie jest. Niestety. Film w konwencji Miss Agent, ale o jakieś trzy klasy nudniejszy, bez sensu, dialogi bez sensu. Może Melissa McCarthy potrafi grać, jeśli tak, postanowiła w tym filmie zagrać aktorkę, która grać nie potrafi. A może wcale nie grała? Choć muszę przyznać, że w kilku momentach (ale tak poniżej 10) pośmiałam się serdecznie. Ale te momenty nie wystarczyły żeby się na dobre rozbudzić. Nudy, panie, nudy.
Lowenna - 15 Sierpnia 2013, 11:23

Dersu Uzala.
Dostałam ze dwa lata temu od kolegi dysk pełen filmów Kurosawy. Część obejrzałam z zainteresowaniem, część mnie potwornie zmęczyła lub znudziła. Zostało tylko 3-4 pozycje do obejrzenia ale stwierdziłam, że mam dość. Robiłam wczoraj porządki na dyskach i znalazłam folder z Kurosawą. Miałam już cały wykasować z myślą 'nigdy więcej', ale włączyłam pierwszy z brzegu a tam Rosjanie. Ki diabeł?
Obejrzałam najlepszy i najpiękniejszy film od bardzo dawna. Gdyby jeszcze móc go obejrzeć w full HD... Cudeńko :bravo

Magnis - 15 Sierpnia 2013, 13:22

Piraci
Fajna animacja zrobiona z humorem o piratach. Jak oglądałem powstawanie filmu to normalnie twórcy wykonali tytaniczną pracę by wszystko grało. Nawet w małym szczególiku.

figurant - 15 Sierpnia 2013, 20:47

Martva napisał/a
Człowieku, są wielkie roboty i wielkie gady. Z kosmosu. Albo innego wymiaru, łotewer. Po co tu momenty? Nie ta kategoria :P

Tu też są:)

Martva - 15 Sierpnia 2013, 21:04

Wow, szybcy są :)
mesiash - 16 Sierpnia 2013, 09:27

Atlantic Rim ściągnąłem już ze dwa miesiące temu. Dzieła Asylum zazwyczaj pojawiają się przed premierą hitu w kinie. Niestety nie dałem rady obejrzeć, bo efekty to ciężko nawet specjalnymi nazwać, chyba że "specjalne" :)
Fidel-F2 - 16 Sierpnia 2013, 15:53

Wiatr ze wschodu / Vent d'est O tym jak po wojnie Ruscy zbierali swych obywateli z różnych krain by wypłacić in odpowiednie odszkodowania. Zasadniczo drugoligowy film historyczno-publicystycznym sednem. Sporo polskich aktorów. Średniak. Spokojnie można sobie darować.
ketyow - 16 Sierpnia 2013, 21:04

Avengers. Film jest wprost bezczelny w obrażaniu inteligencji widza, jest tak głupi, że nie mogę uwierzyć w jego wysokie noty (chyba tylko Igrzyska śmierci są głupsze). Logiki nie ma kompletnie za grosz, i to przy założeniu, że godzimy się na istnienie superbohaterów itp. Fabuła - zero spójności, infantylizm. Obsada dobra (choć nie do końca), ale już gra aktorska co najwyżej przeciętna, generalnie strasznie sztuczna. Efekty nie powaliły, ale nie oglądałem 3D. Stroje - w niektórych przypadkach ok, w niektórych w głowie się nie mieści, co za ślepak i bezguściak je projektował (patrz Loki). Dno i metr mułu, co druga scena jest kretyńska, nie przemyślana i dosłownie nic w tym filmie nie wynika z drugiego i nie trzyma się kupy. Człowiek non stop jest wkurzony na to, że wszyscy zachowują się jak debile. MA-SA-KRA! :evil:
Matrim - 16 Sierpnia 2013, 21:55

Dzięki, ketyow ;)
figurant - 16 Sierpnia 2013, 22:43

Elizjum - ogólnie dobre. Choć były momenty nudy, takiego zawieszenia, że chciało się wyjść i kupić popcorn. Najlepszy z całego filmu jest Sharlto Copley jako Kruger.
Ozzborn - 17 Sierpnia 2013, 16:24

ketyow I don't know u anymore :P Strasznie fidelizujesz, nie spodziewałbym się po Tobie, że nie ogarniasz specyfiki Marvela, która w filmie jest im doskonale odwzorowana. No ale co kto lubi ;)

A ja nie sądziłem, że po katastrofie jaką był pierwszy film Dungeons & Dragons (z Jeremim Ironsem i Thorą Birch!) jest coś więcej. A tu szok jest 2 i 3 część. O ile 1. to był badziew w sztafarzu fantazy lekko nawiazujący do dedeków. To 2. (Wrath of the Dragon God) którą zacząłem (ostatnio mam trochę fazę na dedeki), ale nie wiem czy uda się skończyć to już czyste d&d - zbieramy maga, wojownika, barbarzyńcę, łotrzyka i kapłana i idziemy bić wielkiego złego który ma artefakt! :D Jestem po drinku więc powinno być łatwiej :D

Magnis - 17 Sierpnia 2013, 18:43

Japońskie wilki - azjatycki film sensacyjny pełen walk, pościgów i humoru. Spędziłem miło czas i fajnie się oglądało.

Stay Alive - horror z Elżbietą Batory w roli straszydła. Początek dobry, ale później różnie to bywało. Podobało mi się na pewno wykreowanie świata gry bo robił wrażenie, dom oraz farmę. Za to fabuła jakaś odkrywcza nie jest i szkoda, że nie była ciekawsza i bardziej straszniejsza. Co do postaci zagrali nieźle, ale bez szału (dwie dziewczyny ładniutkie lecz jedna z nich, blondynka ładniejsza). Potencjał na mroczną opowieść był , ale nie został wykorzystany i wyszedł średni horror młodzieżowy. Ocena 6/10

Fidel-F2 - 18 Sierpnia 2013, 05:07

Ozzborn napisał/a
nie spodziewałbym się po Tobie, że nie ogarniasz specyfiki Marvela
znaczy ketyow dorasta?
ketyow - 18 Sierpnia 2013, 09:16

Jeżeli specyfika polega na tym, że coś jest po prostu bezczelnie głupie, to ja dziękuję. Połowa kwestii, które miały wyjaśniać w filmie zachowanie bohaterów, to był wyssany z palca bełkot. Oglądałem Watchman i film był całkiem niezły, oglądałem Hanckocka - może film nie był najwyższych lotów, ale taki zmurzynowiony i zamerykanizowany superheros też może być, oglądałem nawet Fantastyczną czwórkę i jak się zgodziłem na superbohaterów, to się samo przez się rozumie, że muszę się godzić na pewne niestworzone rzeczy i sytuacje. I się godzę - ale w żadnym wypadku nie będę się zgadzał na zwyczajną głupotę. To nie ja jestem surowy oceniając ten film - to gość od scenariusza był nieodpowiedzialny, że przed jego napisaniem wymieszał LSD z pigułkami gwałtu.
feralny por. - 18 Sierpnia 2013, 09:37

Samoloty - niestety samoloty, to gorsze samochody. Właściwie pod każdym względem jest słabiej, poczynając od sztampowej fabuły, poprzez nieciekawe postacie, a na cokolwiek oklepanym schemacie kończąc. Film ma momenty, ale chyba go nie ratują. Całe szczęście, że chrześniakowi i tak się podobało.
Zgaga - 18 Sierpnia 2013, 13:49

W czasie pobytu u rodziców miałam okazję obejrzeć 1920 Bitwa Warszawska.
Nie znam się na uzbrojeniu i umundurowaniu, a chyba kiedyś o tym dyskutowaliście, ale... Drewniana gra zbyt wielu aktorów mnie dobiła.

Magnis - 18 Sierpnia 2013, 14:23

Rambo. Pierwsza część.
Co tu dużo mówić świetny film. Dramat połączony z akcją, a do tego bardzo dobre zdjęcia (plenery, las, miasteczko), ciekawa historia i muzyka.
Świetna rola Stallona jako weterana Wietnamu, który trafia do miasteczka gdzie władzę sprawuje twardy szeryf nie lubiący obcych. W roli szeryfa grający znakomicie go Brian Dennehy. W małej roli drugoplanowej zobaczymy Davida Caruso jako Mitcha.
Jestem zadowolony z powtórnego obejrzenia (już kolejnego) tego filmu.

Ozzborn - 19 Sierpnia 2013, 01:42

ketyow, O.o czy ja oglądałem jakiś inny film? No co tam komu pasuje. Mnie tam nie przeszkadzało. Po prostu po następny nie sięgniesz, a ja znów się będę dobrze bawił. Uważam się za człowieka niegłupiego, ale myślę, że dzięki temu że mam bardzo tolerancyjny filtr głupoty to mam dużo więcej zabawy w życiu niż Strażnicy Sensu i Logiki :mrgreen:
Lowenna - 19 Sierpnia 2013, 07:38

Ozzborn, +1 ;)

Chociaż...
Zgodnie z zapowiedzią zaczęłam oglądać filmy oparte na komiksach Marvela. Na pierwszy ogień poszedł Blade. Jedynka jest rewelacyjna :bravo Bawiliśmy się świetnie :mrgreen: Idąc za ciosem włączyłam dwójkę i już tak fajnie nie było :roll: (Idziemy ubić bandę, wchodzimy do tunelu, okazuje się, że mamy towarzystwo więc robimy odwrót... To po co tam poleźliście?) Trójka została nam przerwana w 1/3. Planuję po pracy dokończyć. Początek robił dobre wrażenie ale ja lubię patrzeć na Jessicę Biel :wink:

Fidel-F2 - 19 Sierpnia 2013, 07:42

Ozzborn, jeśli masz frajdę z durnot to w czym problem? I czemu uparłeś się, że ktoś kto nie ma frajdy z głupot musi być nieszczęśliwy? Oglądanie takich filmów zwyczajnie męczy, po co marnować czas? Dziwny jesteś.
mesiash - 19 Sierpnia 2013, 09:41

Magnis napisał/a
Rambo. Pierwsza część.

Niby się podoba a przekręcasz tytuł. Coponiektórzy dostali ostatnio ostrzeżenia za takie zachowanie, a ty się porywasz na sacrum :)

Obejrzałem byłem Czarnobyl. Reaktor strachu. Podobają mi się zdjęcia i pomysł na początek filmu, ale ostatnie kilka scen dobija. Już niejednokrotnie było mówione, że gdyby bohaterowie zachowywali się logicznie to horrorów by nie było, ale tutaj jak zwykle przesadzono. Niemniej, film zachęca do takiej wycieczki :)

Magnis - 19 Sierpnia 2013, 13:23

mesiash napisał/a
Niby się podoba a przekręcasz tytuł. Coponiektórzy dostali ostatnio ostrzeżenia za takie zachowanie, a ty się porywasz na sacrum :)

Miało być Rambo. Pierwsza krew i sam się zdziwiłem, że tak wyszło :roll: .

mesiash napisał/a
Obejrzałem byłem Czarnobyl. Reaktor strachu. Podobają mi się zdjęcia i pomysł na początek filmu, ale ostatnie kilka scen dobija. Już niejednokrotnie było mówione, że gdyby bohaterowie zachowywali się logicznie to horrorów by nie było, ale tutaj jak zwykle przesadzono. Niemniej, film zachęca do takiej wycieczki :)

Polecasz czy jak się nie zobaczy to nic się nie stanie :) .
Czytałem różne opinie i jakoś mnie nie przekonały do tego filmu. Pomysł podobno był świetny i można było zrobić klimatyczny film, a wyszło całkiem przeciętnie może oprócz początku.

mesiash - 19 Sierpnia 2013, 14:13

Generalnie jest tak, jak komuś podobało się Blair Witch Project, to jest sporo wspólnego, ale z kiepskim zakończeniem. Z drugiej strony, ciekawsze niż Teksańskie Masakry i temu podobne filmy, gdzie psychopaci zabijają bandę dzieciaków. Polecam wycieczkę do Prypecia (Prypeci?), ale bez obejrzenia filmu można śmiało żyć dalej. Na pewno film nie jest przydługi, i nie ma w nim scen zbędnych, po prostu scenariusz jest przeciętny, jak na w miarę oryginalny pomysł.

Partner forum