To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Stormbringer - 27 Lipca 2013, 09:45

Kyle Katarn napisał/a
Niedawno po raz któryś oglądałem Szeregowca Ryana - solidny film ze świetnymi scenami, zdjęciami i bardzo dobrym montażem.

Czy ktoś wie, czy ten niemiecki żołnierz, którego z opaską na oczach wypuścili Amerykanie, to ten sam, co później zadźgał Melisha nożem w walce wręcz, czy inny? I którym z nich był ten, którego na końcu zabił Apam.

Widziałem "Szeregowca" ze sto pięćdziesiąt razy, a nadal się czasem przyłapuję, że do końca nie jestem pewien. ;) Goście są do siebie naprawdę podobni, a sprawę utrudnia fakt, że w walce z Melishem szarpanina przeszkadza w dobrym przyjrzeniu się przeciwnikowi. Zazwyczaj zakładałem, że to ten sam niemiecki żołnierz (to by się fabularnie dobrze układało), ale po ostatnim seansie w tv doszedłem do wniosku, że chyba jednak nie. :D

Luc du Lac - 27 Lipca 2013, 14:39

Dunadan napisał/a

Evil Dead - jakiś czas temu psioczyłem na idiotyczny pomysł zrobienia poważnego remake'u filmu który jest pastiszem. Pomysł idiotyczny ale okazało się, że ktoś się nieźle przyłożył do wykonania i wyszedł całkiem zjadliwy film. Ładne sceny, można się chwilami przestraszyć i takie tam. No i odniesienia (duuużo odniesień!) do oryginału - dowodzą że filmu nie robił ktoś kto się urwał z choinki. I polecam obejrzeć napisy do sameeego końca. Groovy! :mrgreen:

hmmm, z tego co pamiętam - a było to w epoce VHS - to Evil Dead 1&2 to były zwyczajne horrory (1 niskobudżetowa), dopiero ED3 Army of Darkness to był pastisz

Cytat
Pacific Rim. No cóż, ktoś miał fajny pomysł ale wykonanie... zdeczka kicz i żenada :mrgreen: ale było parę fajnych momentów. czytałem że z produkcją tego filmu były jakieś mega jazdy i robiło go dwóch kolesi o skrajnych poglądach - jeden chciał filmu z durną rozpierduchą, drugi - poważnego filmu sci-fi.

to chyba coś źle czytałeś - nie można nakręcić poważnego filmu sci-fi o kroczących robotach i o potworach wychodzących z głębin oceanu
o Transformerach też nie można...

Fidel-F2 - 27 Lipca 2013, 16:31

ale można chcieć
Lowenna - 27 Lipca 2013, 19:47

Wolverine. Jeżeli robi ci się mokro na samą myśl o Hugh Jackmanie, to idź na film. :mrgreen: Mnie się podobało.
Fabuła przewidywalna, kilka nielogiczności, brzydka Japonka, trochę ładniejsza Japonka i wredna baba w lateksie.
Za to jest Wolverine i Hugh Jackman :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Magnis - 28 Lipca 2013, 13:18

Epoka lodowcowa 4 : Wędrówki kontynentu.
Dobry film animowany i jak zwykle Scratch wywołuje trzęsienie ziemi gdzie się tylko pojawi. Naszych bohaterów czeka wielka przygoda, jest humor i zrzędliwa babcia Sida (ona tam rządzi :mrgreen: :mrgreen: ). Ogląda się fajnie.

Witchma - 28 Lipca 2013, 14:49

Red - bardziej komedia niż sensacja, ale co ja tam wiem... świnia zabiła mnie na resztę filmu :mrgreen:
Farin - 28 Lipca 2013, 15:07

Wolverine- normalnie podobało mi się, braki w logice nie raziły tak bardzo(może dlatego, że nie odstawały od tych komiksowych).
Hugh zawstydził mnie i więcej bez koszulki się nie pokarzę :P
Japonka plus czerwone włosy -bleeeeeeeeeeeeeeeeee
Podobno ta ładniejsza Japonka - sztywniejsza od niejednego robota - ba! Nawet zaciąć się można :P
Spoiler:

Witchma - 28 Lipca 2013, 15:12

Farin napisał/a
nie pokarzę

Bogowie ortografii Cię pokarzą, to pewne ;P:

Lowenna - 28 Lipca 2013, 15:16

X-men, X-men 2, X-men Ostatni bastion.
Mój towarzysz na Wolverinie dopiero po projekcji przyznał się, że to jego pierwszy film o mutantach. :shock: Trzeba było chłopca wyedukować :twisted:

Farin, mnie tylko zastanawia czy ona na co dzień peruki nosi czy potrafi tak szybko włosy zapuszczać :roll:

Farin - 28 Lipca 2013, 18:12

Ściąga skórę w parę sekund to i pewnie z włosami nie ma problemu :P
Lowenna - 28 Lipca 2013, 18:36

Skóra odnawia się co kilka dni, takie włosy rosną kilka-kilkanaście lat :roll:
Farin - 28 Lipca 2013, 19:45

"Mutanci" :roll:
Lowenna - 28 Lipca 2013, 19:46

Farin, Ty zazdrościsz klaty, ja włosów ;P:
Farin - 28 Lipca 2013, 21:13

Lowenna napisał/a
Farin, Ty zazdrościsz klaty, ja włosów ;P:
Tylko, że u ciebie wystarczy poczekać trochę lat i masz, a ja musiałbym chyba zamiast do pracy chodzić na siłownię i zacząć ostrą dietę aby uzyskać przynajmniej zbliżony efekt. ;P:
Lowenna - 28 Lipca 2013, 21:19

Pffff ;P:
Czarny - 29 Lipca 2013, 06:07

Cyklop z TVP1 - "lepsza" wersja Gladiatora :lol: Ktoś kto nie ogląda takich perełek nie wie co to jest ZŁY film :mrgreen:
Dunadan - 30 Lipca 2013, 14:11

Luc du Lac napisał/a

hmmm, z tego co pamiętam - a było to w epoce VHS - to Evil Dead 1&2 to były zwyczajne horrory (1 niskobudżetowa), dopiero ED3 Army of Darkness to był pastisz

Wszystkie filmy były... tego nie było sensu brać na poważnie ;)
Cytat

to chyba coś źle czytałeś - nie można nakręcić poważnego filmu sci-fi o kroczących robotach i o potworach wychodzących z głębin oceanu
o Transformerach też nie można...

Można. ;P: Dowodem jest wspomniany NGE. I Mech Warrior. Robot Jox miał szansę być ciekawym filmem Sci-Fi - niestety podobnie jak Pacific Rim fabularnie jest takim samym filmidłem...

ihan - 30 Lipca 2013, 20:01

Obecność. Horror. Oparty na faktach. No niestety. Bo przez to oparcie na faktach z oceny 7/10 spadł szybciutko na 2/10. Kocham horrory namiętnie, to nie żadna tajemnica, ale no naprawdę w żadne egzorcyzmy na poważnie, nawiedzenia i inne pierdoły nie wierzę. Wywalić wszystkie drętwe gadki o chrzczeniu, egzorcyzmach, Warrenach, Watykanie i byłoby od razu lepiej. A tak, kicha. Aha, zdecydowanie wiedźmy większą sympatia darzę niż Warrenów. Aha, lalka obrzydliwa, tego ukryć się nie da.
morham - 30 Lipca 2013, 23:18

Gallowwalker czyli pierwszy opublikowany film Snipesa bo wyjściu z więzienia (jakby ktoś nie wiedział siedział za niepłacenie podatków).

Takie tam coś co można hehehehe pooglądać np. zasypiając. Fajnie nakręcony (fajne ujęcia) a resztę należy pominąć. Nie mniej oglądało się całkiem nieźle.

Dla fanów nieumarłych i westernów. Takie -6/10

Dunadan - 31 Lipca 2013, 07:54

G.I. Joe: Rise of Cobra
Tonący lód mnie zmiażdżył :mrgreen: a tak, nieźle się oglądało, kilka ciekawych scen.

morham - 31 Lipca 2013, 08:59

S.W.A.T.: Firefight - normalnie tacy spece od walki wszelakiej, że prawie padłem ze śmiechu to jedno. Dwa - jakbyście nie wiedzieli to nie ma lepszej jednostki niż SWAT ;) na świecie. Trzy - bycie w SWAT to najbardziej cool rzecz na świecie.

Jak ktoś potrafi przeboleć powyższe wychodzi taki se telewizyjny film sensacyjny który mógł być dobry. A tak jest ledwo przeciętny.

Witchma - 31 Lipca 2013, 18:37

Red 2 - zaprosiliśmy mamę do kina i nawet ona (choć nie lubi komedii) bawiła się świetnie. Gwiazdą, która przyćmiła wszystkie pozostałe gwiazdy, jednogłośnie został okrzyknięty Malkovich (choć już bez świni).
Matrim - 31 Lipca 2013, 21:20

Witchma napisał/a
jednogłośnie został okrzyknięty Malkovich

Czyli powtórka z jedynki? :)

Witchma - 1 Sierpnia 2013, 06:09

Matrim, tak, choć sam film jest zupełnie inny - dzieje się więcej i szybciej (zdaje się zmienili reżysera).
Fidel-F2 - 1 Sierpnia 2013, 19:15

Powrót trupa / The Revenant Film do którego zachęca Orbitowski w najnowszej NF. Żaden wyjątkowy specjał, ale niegłupi, dość przyjemny komediodramat/horror z problemem zombie/wampir.
Matrim - 1 Sierpnia 2013, 20:57

Witchma napisał/a
tak, choć sam film jest zupełnie inny - dzieje się więcej i szybciej (zdaje się zmienili reżysera).

Dla mnie dobrze. Na pierwszym RED, trochę mi oko poleciało gdzieś pod koniec ;) Ale jak tylko się Malkovich pojawiał, to się otwierało.

Nitj'sefni - 2 Sierpnia 2013, 09:14

Kac Vegas w Bangkoku - Przyjemna komedia, ale już nie robi takiego wrażenia, jak jedynka. Twórcy tak na dobrą sprawę zmienili tylko dekoracje, kilku bohaterów i parę gagów, szkielet pozostawiając ten sam. Może to i dobrze, ale skoro już przy drugiej części formuła zaczyna się wyczerpywać, to boję się o trójkę, ale na nią jeszcze przyjdzie czas.
Dunadan - 2 Sierpnia 2013, 09:53

Fidel-F2, tez do tego filmu zachęcałem jakieś pół roku temu ;P: mnie pozytywnie zaskoczył - takie nieco dziwadło ale fajnie się oglądało.
Fidel-F2 - 2 Sierpnia 2013, 15:39

Drogówka W końcu się zebrałem. Faktycznie kawał, mocnego, ostrego kina. I niestety chyba prawdziwego.
Dunadan - 2 Sierpnia 2013, 15:47

Fidel-F2 napisał/a
Drogówka W końcu się zebrałem.

Ja też będę musiał się zabrać...

Partner forum