Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć i czołem...
hrabek - 15 Marca 2007, 13:03
Ja wychodze z zalozenia, ze do myslenia o wlasnym poletku nie potrzeba wcale psa, ni zadnego innego czworonoga. Holdujac tej mysli niedawno zakupilem takowe poletko, a nawet dwa. Z zamiarem postawienia na jednym z nich chalupy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
dzejes - 15 Marca 2007, 13:04
Dobra, kończę rozmowę, bo weszliśmy na temat, który jako jeden z baaardzo niewielu naprawdę mnie irytuje.
Rafał - 15 Marca 2007, 13:07
Count, skubańcu, sprytny jesteś. Znajomy rok temu kupił pod Wrocławiem od rolnika 3 ha ziemi. Zapłacił 450 tys. zł. Wszyscy pukali się w czoło, coś ty zrobił mogłeś się za tą kasę pobudować, a on podzielił teren na działki 15 arowe i goni po 120 tys za sztukę. Sprzedał wszystko na pniu, sobie biedaczek zostawił dwie działeczki, razem marne 30 arów.
Haletha - 15 Marca 2007, 13:19
| count napisał/a | | u mnie na osiedlu jest jeden (JEDEN) pojemnik na psie kupy. Nie sprawdzalem, czy cos jest w srodku. |
Mieszkasz w jakimś newralgicznym miejscu?
Jak już pisał Słowik: w Krakowie podobne pojemniki są tylko w parku w centrum. Nie zaglądałam, ale podobno w środku są tylko "ludzkie" śmieci. Jak żyję nie widziałam też, żeby właściciel sprzątał po swoim pupilu. Choć o woreczki i szufelki jest ponoć łatwiej.
Co najgorsze: narzekam, ale gdybym sama miała psa, pewnie też biegałąbym z nim po krzakach:)
Rafał - 15 Marca 2007, 13:40
| Haletha napisał/a | | Jak żyję nie widziałam też, żeby właściciel sprzątał po swoim pupilu | Na moich osiedlach jest jedan pani, która sprząta po swoim psie. Ma łopatkę i woreczek. Nie powiem, żeby była lokalną atrakcja turystyczną, ale niewiele jej brakuje. Jest też w jednym kiosku na osiedlu "zestaw psi" do kupienia za grosze. I nic.
Ixolite - 15 Marca 2007, 13:52
Bo to jest bzdura niestety. Jak by były wyznaczone w mieście miejsca, gdzie pies może kupać i służby, które by te miejsca porządkowały, to pewno byłby mniejszy problem.
gorat - 15 Marca 2007, 14:06
Niedaleko wydziału jest specjalny pojemnik. Regularnie zawalany normalnymi śmieciami - taki inaczej malowany kosz. A właściwie to chyba był, bo ktoś go rozwalił.
To chyba jedyny taki pojemnik, jaki widziałem na oczy.
A rejony Wspólnej czy Hożej nadają się do objęcia statusem katastrofy ekologicznej. G***a sterty, czasem kilka naskładane przy sobie. Kiedyś często tamtędy chodziłem; na chodnikach niezbyt wiele było, ale już pod drzewkami (takie prostokątne skrawki ziemi - fakt, czasem już bez drzewa ) to składowiska takie, że łopatą można.
Haletha - 15 Marca 2007, 14:07
Tyle tylko, że takie wyznaczone miejsca trzebaby było znaleźć na każdym osiedlu...
Rafał - 15 Marca 2007, 14:08
| Ixolite napisał/a | | to pewno byłby mniejszy problem. |
Wtedy problem byłby większy. Trzebaby komuś zapłacić za utrzymanie tego wszystkiego. Kto miałby płacić? Ten kto korzysta. W efekcie miejsce przeznaczone do kupania psów byłoby miejscem, gdzie psa możnaby na próżno szukać nawet z lupą w ręku.
Aga - 15 Marca 2007, 14:20
Cześć!
Słowik - 15 Marca 2007, 14:22
Cześć Aga, wreszcie merytoryczny post w tym temacie
Rafał - 15 Marca 2007, 17:53
Bry wieczer,
By onet:| Cytat |
Najbardziej lubimy kryminały i powieści sensacyjne - sięgnęło po nie 20 proc. czytających, tyle samo co po lektury szkolne i podręczniki. 15 proc. czytających wybierało powieści obyczajowe i romanse. Niewiele mniejsze zainteresowanie wzbudziły wydawnictwa encyklopedyczne i poradniki (14 proc.). Na podobnym poziomie utrzymywało się czytelnictwo fantastyki i książek religijnych (po 8 proc.). |
Pako - 15 Marca 2007, 18:07
Bry.
Avathar - 15 Marca 2007, 19:16
Czesc
Informacja
Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 2100 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 7 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 238
Juz 3 raz mam taka informacje. sorry, ale naprawde nie chce sie ruszac tego forum gdy jest tu tyle spamy... nie wiadomo, za co sie zabrac, co czytac.
Zdecydowanie za duzo
Pako - 15 Marca 2007, 19:38
To część tematów czysto spamerskich zignoruj sobie. Takie życie forum, że się pisze. Przeglądaj to co lubisz, nie musisz wszystkeigo czytać.. ja nie czytam.
A że tyle postów to dobrze - forum żyje, przyjaźnie się zawiązują, lepsze to niż forum wymierające przecież
gorim1 - 15 Marca 2007, 19:45
ehhh ja znowu w dołku muszę się spić ale chętnych nie mam
jadą na lufę a ja nie mogę
elam - 15 Marca 2007, 21:46
dobranoc
juz tylko 1 dzien i weeeeeeeeeeekeeeeeeeeeenddddddddd ! ! ! ! ! ! ! ! !
Aga - 15 Marca 2007, 22:06
Idę. Trzymajcie za mnie jutro mocno kciuki. Mam olbrzymi sprawdzian z polskiego, ze znajomości wszystkich tekstów (poezja + proza) od początku liceum Cudownie...
Agi - 15 Marca 2007, 22:13
Aga, powodzenia
Gustaw G.Garuga - 15 Marca 2007, 22:41
Nawiązując do poprzedniego off-topu, proponuję psie wychodki
A w ogóle przyszedłem się pożegnać - na dni parę zaledwie, ale pożegnać się wypada. Oczy mi już od kompów różnych wysiadają, poza tym rozmaite książki mądre czekają, i prace zaległe uwagi się domagają... No to bywajcie
Indy - 15 Marca 2007, 23:10
Nom, ja też mykam. Dobranoc.
Do jutra
Agi - 16 Marca 2007, 06:16
Witam lubię piątek
elam - 16 Marca 2007, 06:29
a kto nie lubi
dziendoberek
gorbash - 16 Marca 2007, 07:50
..piatek...
Indy - 16 Marca 2007, 08:05
Czołgiem
Rafał - 16 Marca 2007, 08:32
| Avathar napisał/a | Juz 3 raz mam taka informacje. sorry, ale naprawde nie chce sie ruszac tego forum gdy jest tu tyle spamy... nie wiadomo, za co sie zabrac, co czytac.
Zdecydowanie za duzo |
Jest funkcja ignoruj, gdyby nie ona po forum nie dałoby się chodzić. Ja sam mam chyba pięć ekranów ignorowanych tematów.
A w ogóle to Hail Weekenda!
Anonymous - 16 Marca 2007, 08:51
Dzieńdoberek. Jeszcze na chwilkę do pracy i weekend!
Adashi - 16 Marca 2007, 08:54
Ahoj! Do abordażu! Aha i rumu nalejcie!
Kruk Siwy - 16 Marca 2007, 09:02
Witam.
Czarny - 16 Marca 2007, 09:18
A ja dziś urlopuję, przedłużyłem sobie weekend , but....
I'm always here
|
|
|