To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć i czołem...

hrabek - 15 Marca 2007, 13:03

Ja wychodze z zalozenia, ze do myslenia o wlasnym poletku nie potrzeba wcale psa, ni zadnego innego czworonoga. Holdujac tej mysli niedawno zakupilem takowe poletko, a nawet dwa. Z zamiarem postawienia na jednym z nich chalupy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
dzejes - 15 Marca 2007, 13:04

Dobra, kończę rozmowę, bo weszliśmy na temat, który jako jeden z baaardzo niewielu naprawdę mnie irytuje.
Rafał - 15 Marca 2007, 13:07

Count, skubańcu, sprytny jesteś. Znajomy rok temu kupił pod Wrocławiem od rolnika 3 ha ziemi. Zapłacił 450 tys. zł. Wszyscy pukali się w czoło, coś ty zrobił mogłeś się za tą kasę pobudować, a on podzielił teren na działki 15 arowe i goni po 120 tys za sztukę. Sprzedał wszystko na pniu, sobie biedaczek zostawił dwie działeczki, razem marne 30 arów.
Haletha - 15 Marca 2007, 13:19

count napisał/a
u mnie na osiedlu jest jeden (JEDEN) pojemnik na psie kupy. Nie sprawdzalem, czy cos jest w srodku.

Mieszkasz w jakimś newralgicznym miejscu?
Jak już pisał Słowik: w Krakowie podobne pojemniki są tylko w parku w centrum. Nie zaglądałam, ale podobno w środku są tylko "ludzkie" śmieci. Jak żyję nie widziałam też, żeby właściciel sprzątał po swoim pupilu. Choć o woreczki i szufelki jest ponoć łatwiej.
Co najgorsze: narzekam, ale gdybym sama miała psa, pewnie też biegałąbym z nim po krzakach:)

Rafał - 15 Marca 2007, 13:40

Haletha napisał/a
Jak żyję nie widziałam też, żeby właściciel sprzątał po swoim pupilu
Na moich osiedlach jest jedan pani, która sprząta po swoim psie. Ma łopatkę i woreczek. Nie powiem, żeby była lokalną atrakcja turystyczną, ale niewiele jej brakuje. Jest też w jednym kiosku na osiedlu "zestaw psi" do kupienia za grosze. I nic.
Ixolite - 15 Marca 2007, 13:52

Bo to jest bzdura niestety. Jak by były wyznaczone w mieście miejsca, gdzie pies może kupać i służby, które by te miejsca porządkowały, to pewno byłby mniejszy problem.
gorat - 15 Marca 2007, 14:06

Niedaleko wydziału jest specjalny pojemnik. Regularnie zawalany normalnymi śmieciami - taki inaczej malowany kosz. A właściwie to chyba był, bo ktoś go rozwalił.
To chyba jedyny taki pojemnik, jaki widziałem na oczy.

A rejony Wspólnej czy Hożej nadają się do objęcia statusem katastrofy ekologicznej. G***a sterty, czasem kilka naskładane przy sobie. Kiedyś często tamtędy chodziłem; na chodnikach niezbyt wiele było, ale już pod drzewkami (takie prostokątne skrawki ziemi - fakt, czasem już bez drzewa ;) ) to składowiska takie, że łopatą można.

Haletha - 15 Marca 2007, 14:07

Tyle tylko, że takie wyznaczone miejsca trzebaby było znaleźć na każdym osiedlu...
Rafał - 15 Marca 2007, 14:08

Ixolite napisał/a
to pewno byłby mniejszy problem.

Wtedy problem byłby większy. Trzebaby komuś zapłacić za utrzymanie tego wszystkiego. Kto miałby płacić? Ten kto korzysta. W efekcie miejsce przeznaczone do kupania psów byłoby miejscem, gdzie psa możnaby na próżno szukać nawet z lupą w ręku.

Aga - 15 Marca 2007, 14:20

Cześć!
Słowik - 15 Marca 2007, 14:22

Cześć Aga, wreszcie merytoryczny post w tym temacie :P
Rafał - 15 Marca 2007, 17:53

Bry wieczer,
By onet:
Cytat

Najbardziej lubimy kryminały i powieści sensacyjne - sięgnęło po nie 20 proc. czytających, tyle samo co po lektury szkolne i podręczniki. 15 proc. czytających wybierało powieści obyczajowe i romanse. Niewiele mniejsze zainteresowanie wzbudziły wydawnictwa encyklopedyczne i poradniki (14 proc.). Na podobnym poziomie utrzymywało się czytelnictwo fantastyki i książek religijnych (po 8 proc.).

Pako - 15 Marca 2007, 18:07

Bry.
Avathar - 15 Marca 2007, 19:16

Czesc

Informacja

Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 2100 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 7 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 238

Juz 3 raz mam taka informacje. sorry, ale naprawde nie chce sie ruszac tego forum gdy jest tu tyle spamy... nie wiadomo, za co sie zabrac, co czytac.
Zdecydowanie za duzo :(

Pako - 15 Marca 2007, 19:38

To część tematów czysto spamerskich zignoruj sobie. Takie życie forum, że się pisze. Przeglądaj to co lubisz, nie musisz wszystkeigo czytać.. ja nie czytam.
A że tyle postów to dobrze - forum żyje, przyjaźnie się zawiązują, lepsze to niż forum wymierające przecież :)

gorim1 - 15 Marca 2007, 19:45

ehhh ja znowu w dołku muszę się spić ale chętnych nie mam
jadą na lufę a ja nie mogę :(

elam - 15 Marca 2007, 21:46

dobranoc

juz tylko 1 dzien i weeeeeeeeeeekeeeeeeeeeenddddddddd ! ! ! ! ! ! ! ! ! :mrgreen:

Aga - 15 Marca 2007, 22:06

Idę. Trzymajcie za mnie jutro mocno kciuki. Mam olbrzymi sprawdzian z polskiego, ze znajomości wszystkich tekstów (poezja + proza) od początku liceum :( Cudownie...
Agi - 15 Marca 2007, 22:13

Aga, powodzenia :D
Gustaw G.Garuga - 15 Marca 2007, 22:41

Nawiązując do poprzedniego off-topu, proponuję psie wychodki :D

A w ogóle przyszedłem się pożegnać - na dni parę zaledwie, ale pożegnać się wypada. Oczy mi już od kompów różnych wysiadają, poza tym rozmaite książki mądre czekają, i prace zaległe uwagi się domagają... No to bywajcie :)

Indy - 15 Marca 2007, 23:10

Nom, ja też mykam. Dobranoc.
Do jutra :)

Agi - 16 Marca 2007, 06:16

Witam :D lubię piątek
elam - 16 Marca 2007, 06:29

a kto nie lubi :)

dziendoberek

gorbash - 16 Marca 2007, 07:50

..piatek... :mrgreen: :mrgreen:
Indy - 16 Marca 2007, 08:05

Czołgiem :)
Rafał - 16 Marca 2007, 08:32

Avathar napisał/a
Juz 3 raz mam taka informacje. sorry, ale naprawde nie chce sie ruszac tego forum gdy jest tu tyle spamy... nie wiadomo, za co sie zabrac, co czytac.
Zdecydowanie za duzo

Jest funkcja ignoruj, gdyby nie ona po forum nie dałoby się chodzić. Ja sam mam chyba pięć ekranów ignorowanych tematów.

A w ogóle to Hail Weekenda!

Anonymous - 16 Marca 2007, 08:51

Dzieńdoberek. Jeszcze na chwilkę do pracy i weekend!
Adashi - 16 Marca 2007, 08:54

Ahoj! Do abordażu! Aha i rumu nalejcie! :mrgreen:
Kruk Siwy - 16 Marca 2007, 09:02

Witam.
Czarny - 16 Marca 2007, 09:18

A ja dziś urlopuję, przedłużyłem sobie weekend :twisted: , but....

I'm always here :mrgreen:

Partner forum