To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Witchma - 16 Marca 2010, 13:23

Adanedhel, no to jeszcze możemy troszkę poczekać :) Mam nadzieję, że nie dłużej niż do końca tygodnia, ale nie przesadzajmy.

Kruku, ci, którzy zamawiali wcześniej, dostali prenumeratę na długo przed pojawieniem się pisma w kioskach.

Adanedhel - 16 Marca 2010, 13:25

Sądziłem, że będzie najpóźniej do wczoraj. A tu nic :( Po cichu podejrzewam, że zdążyli już wysłać, tylko poczta postanowiła sprawdzić, czy mnie w Australii nie ma.
Kruk Siwy - 16 Marca 2010, 13:30

Witchma napisał/a
Kruku, ci, którzy zamawiali wcześniej, dostali prenumeratę na długo przed pojawieniem się pisma w kioskach.
Virgo C. - 16 Marca 2010, 13:31

@Witchma, Adi
Do mnie szło równo tydzień, nie wiem kiedy wy zamawialiście.

Witchma - 16 Marca 2010, 13:34

Kruku, nie myl narzekania z prostym stwierdzeniem faktu.

Virgo C., zamawialiśmy 5 marca, więc tydzień już minął. Narzekać zacznę w przyszłym tygodniu :D

Adanedhel - 16 Marca 2010, 13:34

Półtora tygodnia.
Bin Laudan - 16 Marca 2010, 13:39

Zgaga napisał/a

Za to Łukina lubię.

Ależ ja również! Taka "Strefa sprawiedliwości", "Katali my waszje sołnce" (chyba najlepsza jego rzecz) czy opowieści o czarowniku Niechoroszewie...
Żeby pozostać w topiku - w najbliższym WzW (na dniach w Esensji rzecz jasna) będzie i o Łukinie.

Zgaga - 16 Marca 2010, 14:47

No cóż, zobaczymy coś tam stworzył.
Adanedhel - 16 Marca 2010, 18:35

Hmpf, moje narzekania były przedwczesne. Dzisiaj przyszło.
Witchma - 16 Marca 2010, 19:41

Adanedhel, czyli jest szansa, że i do mnie niedługo dotrze...
Adanedhel - 17 Marca 2010, 09:06

Dowiedziałem się, że wysłali już dawno. Moją wpłatę zaksięgowano 9, i chyba tego samego dnia poszło. Tak więc uśmiechnąć się należy do poczty.
Witchma - 17 Marca 2010, 09:09

Dzięki za wiadomość :)
Jakby było, to by mi listonosz przyniósł, bo i wczoraj i przedwczoraj był u mnie z poleconymi. Zresztą ja akurat z nim żyję bardzo dobrze, więc na pewno by złośliwie przede mną niczego nie ukrył ;) Może dzisiaj dotrze...

Adanedhel - 17 Marca 2010, 09:19

Jeśli mogę coś poradzić - bądź podejrzliwa ;)
Na razie przeczytałem recenzje, połowę publicystyki i oba wywiady. Rzeczywiście, fajerwerków może nie ma, ale podoba mi się. Zwłaszcza wywiady i recenzje.

Witchma - 17 Marca 2010, 09:20

Adanedhel, myślisz, że przyniesie gazetę dopiero, kiedy sam skończy czytać? :D Chyba muszę odbyć poważną rozmowę z panem Tomkiem ;P:
Adanedhel - 17 Marca 2010, 09:24

Ja tam nic nie wiem, ale jako zawodowy paranoik rozważyłbym taką możliwość ;)
Zgaga - 17 Marca 2010, 09:34

Adanedhel, dziwię się, że tak szybko dostałeś. Poczta w Warszawie jest okropna. Należy się niepokoić o przesyłkę dopiero po upływie tygodnia. Jak coś przychodzi wcześniej, tym bardziej wysyłane z terenu Warszawy - cud mniemany.
Hm...
Jeden z moich znajomych jest listonoszem i czasem sobie rozmawiamy o tym. Adanedhel, nie jesteś emerytem, który by końcówkę wypłacanej emerytury zostawił listonoszowi.

Witchma - 17 Marca 2010, 09:47

No i jest :mrgreen: :bravo Faktycznie, poleconym przysłali :D
Adanedhel - 17 Marca 2010, 09:51

Zgaga, que?
Gorim jest listonoszem. Mimo to nie wiem, jak ostatnimi czasy działają. Staram się ich omijać. Ostatnio, gdy coś wysłałem, udało im się dostarczyć przesyłkę na drugi koniec Polski w trzy dni, więc teraz, pewnie zbyt naiwnie, sądziłem, że przez kilka ulic nie będzie wędrować miesiącami.

Zgaga - 17 Marca 2010, 09:59

Adanedhel, problem dotyczy selekcji i roznoszenia poczty w Warszawie. Z Warszawy wychodzą rzeczy cudnie i trafiają szybko. Dostać coś w Warszawie, nawet na drugą stronę ulicy, to zupełnie inna historia. Tu już szybciej potuptać samemu.
Adanedhel - 17 Marca 2010, 10:01

Zdążyłem zauważyć.
Virgo C. - 17 Marca 2010, 10:37

Jest już info o zawartości kwietniowego numeru Nowej Fantastyki. W numerze m.in.
Tanith Lee - Nasza Pani w szkarłacie;
Z. Wojnarowski - Plemię Nostradamusa;
tekst Charliego Strossa;
artykuł Anny Kańtoch;
fragment powieści Skrytoświat. Wiosna autorstwa Williama Horwooda.

I koszmarna okładka :roll:

Martva - 17 Marca 2010, 10:46

Rany, muflonołak!
Chal-Chenet - 17 Marca 2010, 10:49

Okładka nie zachęca do przerwania mojego nieczytania NF. Żenua.
Dzisiaj z kolei chyba wybiorę się do Empiku w poszukiwaniu F&SF. Ciekawe czy będzie...

Witchma - 17 Marca 2010, 10:59

Oj, tam. Czepiacie się. Pamiętam gorsze okładki.
Zgaga - 17 Marca 2010, 11:04

Virgo C. napisał/a
Jest już info o zawartości kwietniowego numeru Nowej Fantastyki. ...

Fajnie :lol: . Jeszcze marcowej nie przeczytałam. Przegrała konkurencję z F&SF.

Virgo C. - 17 Marca 2010, 11:11

Też jeszcze nie przeczytałem. Ale w sumie SFetc nie czytałem od lutego, a tutaj kwietniowy zapowiadają ;)
rybieudka - 17 Marca 2010, 14:18

W tej NF ma być tekst Strossa, wiec ja się cieszę. Pewni kupię, mimo iż raczej mnie to pismo irytuje. Ale okładka niczego sobie:P
Chal-Chenet - 17 Marca 2010, 14:48

Udało się w końcu nabyć Fantasy & Science Fiction. Było w Empiku. Tylko, że nie na półce. W magazynie. Po sprawdzeniu, że nie ma tam, gdzie powinno być, poszedłem na informację, po czym pan przyniósł z zaplecza. Jeśli taka dystrybucja jest w większej ilości miejsc, to jest to co najmniej dziwne. Ludzie, którzy nie wiedzą o istnieniu tego pisma, po wizycie w Empiku dalej nie będą wiedzieć.
Agi - 17 Marca 2010, 14:52

Chal-Chenet, wklej tego posta również do wątku Rafała Kosika, prawdopodobnie nie wie o takim sabotażu ze strony empiku.
Witchma - 17 Marca 2010, 14:56

Aż sprawdzę, jak to wygląda w Empiku w Manufakturze.

Partner forum