To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Lowenna - 5 Grudnia 2010, 20:03

Rheged, hehe. 'Castle' rządzi :lol:
W tej chwili drugi odcinek 'Spartacus. Blood and sand. Leci gdzieś w tle. Dociera do mnie co piąte zdanie. Gdybym oglądała uważnie, to nie zdzierżyłabym 10 minut. :?

hrabek - 6 Grudnia 2010, 11:16

W przypadku Spartcusa trzeba się przemęczyć pierwsze 6 odcinków. Od siódmego zaczyna się wielka jazda, jedna z najlepszych w historii serialów w ogóle.
Fidel-F2 - 6 Grudnia 2010, 11:23

dotarłem do trzeciego i odpadłem ale skoro zachęcasz to może jeszcze raz...
Lowenna - 6 Grudnia 2010, 11:38

OK. Dam mu jeszcze szanse
Memento - 7 Grudnia 2010, 00:01

Skończył się pierwszy sezon The Walking Dead. Podobało mi się.
Nath - 8 Grudnia 2010, 19:22

Spartacus - faktycznie, później Spartacus zyskuje, ale ciągle jak dla mnie nic specjalnego...

Pozdrawiam

hrabek - 9 Grudnia 2010, 11:04

Skończyłem szósty sezon Shield. Jeszcze tylko jeden został. Szkoda, ale też niektóre rozwiązania w szóstym mnie denerwowały. Brakuje Lema, to widać.
agrafek - 9 Grudnia 2010, 13:42

hrabek napisał/a
W przypadku Spartcusa trzeba się przemęczyć pierwsze 6 odcinków. Od siódmego zaczyna się wielka jazda, jedna z najlepszych w historii serialów w ogóle.

Zgadzam się, że trzeba przemęczyć i że potem zaczyna się lepiej. Tezę o jednej z najlepszych jazd w historii seriali mam za zbyt optymistyczną, aczkolwiek ogląda się to fajnie.
Nieprzekonanych informuję, że przy oglądaniu pierwszego odcinka na przemian wyłem ze zgrozy, że na takie coś w ogóle znalazły się fundusze i tarzałem się ze śmiechu po podłodze. Oczywiście stwierdziłem, że oglądanie dalszych odcinków to strata czasu i długo musieli mnie znajomi, do których gustu mam zwykle zaufanie przekonywać.

Zacząłem oglądać Psych, czyli coś w rodzaju anty-Mentalist. Bohater posiada bardzo podobne zdolności jak ten z Mentalist, ale policja współpracuje z nim (bardzo niechętnie) tylko dlatego, że udaje jasnowidza. Serial jest też bardziej komediowy niż tytuł, który wspomniałem już dwukrotnie. Tych, którzy krzywią się na myśl o odgapianiu pomysłów może zainteresować fakt, że Psych nadawany jest od 2006 roku, był więc pierwszy. Na szczęście oba seriale różnią się od siebie na tyle, że łączą je właściwie tylko zdolności bohaterów.

jewgienij - 9 Grudnia 2010, 14:18

Diabli nadali i czasami Dwóch i pół. Niezbyt to mądre, ale dla kogoś takiego jak ja, co nie trawi medycznych, kryminalnych i SF, fajniackie.
agrafek - 9 Grudnia 2010, 14:33

Zamień Dwóch i pół na Jak poznałem waszą matkę. Powinieneś być usatysfakcjonowany.
jewgienij - 9 Grudnia 2010, 14:59

Wolę Dwóch i pół

W Jak.... tylko Barney się broni.
Ale Charlie z Dwóch.. jest od niego lepszy :D

Matrim - 9 Grudnia 2010, 22:49

jewgienij, najlepszy, to jest Jake.
lucek - 10 Grudnia 2010, 00:46

Misfits. Angielskie (z wyspy). O superbohaterach.

Powtórzę jeszcze raz, jak ktoś nie zrozumiał.

Anglicy. Serial. Superbohaterowie.

l.

Rheged - 11 Grudnia 2010, 12:29

A jeśli ktoś dalej nie rozumie, to co zrobisz?
NMSP

Taselchof - 11 Grudnia 2010, 12:40

początek przygody z dwóch i pół :twisted:
turelie - 12 Grudnia 2010, 12:56

Memento napisał/a
Skończył się pierwszy sezon The Walking Dead. Podobało mi się.

Niestety na drugi sezon będziemy musieli poczekać, aż do przyszłej jesieni :(

ilcattivo13 - 12 Grudnia 2010, 14:44

"Due South" mi się skończył... buuuuu... :cry:
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2010, 19:05

Cytat
Niestety na drugi sezon będziemy musieli poczekać, aż do przyszłej jesieni

chwalić pana, ja czekał nie będę
hrabek - 12 Grudnia 2010, 22:37

Ha, ja nawet pierwszego nie doczekałem do końca.
Adon - 14 Grudnia 2010, 20:54

Odświeżam sobie Robin of Sherwood z bluraya. Dalej ma urok. :bravo
hrabek - 14 Grudnia 2010, 21:38

Najlepszy Robin Hood ever. Szkoda, że tak mało odcinków wyszło.
Co zabawne, jak oglądałem za młodu, to mi się wydawało, że to leci i leci. A tak naprawdę to tylko 13 odcinków było z Michaelem Praedem i drugie tyle z Jasonem Connery. A mi się wydawało, że po kilkadziesiąt.

ilcattivo13 - 14 Grudnia 2010, 21:56

hrabek napisał/a
Najlepszy Robin Hood ever.
prawie gada, dać mu wódki! :D Ciągle go puszczają w tv (teraz chyba w Puls) :)
hrabek - 14 Grudnia 2010, 22:03

ta jest. Ale przyznam, że na BR nie widziałem. W Polsce chyba nie wydali. Szkoda, bo chyba bym wziął.
Adon - 14 Grudnia 2010, 22:21

hrabek, wydali. Żeby nie szukać daleko: http://www.bluedvd.pl/p/p...u-ray++dvd.html
bloodguy - 14 Grudnia 2010, 23:43

Mam prośbę możecie mi polecić jakiś dobry serial, może najpierw napiszę jakie oglądałem
Dexter, BSG, Lost, Prison Break, Sliders, Stargate, How i met your Mather, Six Feet Under, Fringe, Różowe Lata 70, Space: Above and Beyond, Firefly, Breaking Bad, Lie to me, Miasteczko Twin Peaks, pewnie jeszcze jakieś ale nie mogę sobie teraz przypomnieć
moje ulubione to Dexter, BSG i BB

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2010, 00:32

spróbuj Cudowne Lata
merula - 15 Grudnia 2010, 00:40

albo Deadwood
Memento - 15 Grudnia 2010, 10:10

Weeds, Supernatural, Doktór Hałs, Malcolm In The Middle.
baranek - 15 Grudnia 2010, 10:15

ALF ALF ALF
i jeszcze ALF

e: i Janosik, Czarne Chmury, oraz ALF.

hrabek - 15 Grudnia 2010, 15:04

Adon: dziękuję. Chyba sprawię sobie prezent na gwiazdkę. Tylko te seriale i filmy konwertowane z analogu na BR nie powalają jakością obrazu, niestety.

Pamiętam, jak oglądałem, nomen omen, Facetów w Rajtuzach na BR, to jakość była niespecjalna. Nowe filmy, nagrywane cyfrowo wyglądają o wiele lepiej.

Właśnie doczytałem, że to tylko dwa pierwsze sezony, nie ma trzeciego. To trochę zmienia mój osąd o cenie. Myślałem, że za tę kwotę dostanę komplet odcinków, a nie połowę.

Partner forum