To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Dunadan - 20 Sierpnia 2009, 19:45

Virgo C., kiedy kręcił inne filmy sytuacja pewnie była podobna... Będzie dobrze!
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2009, 10:24

Btw "Hobbita": http://film.onet.pl/0,0,2028426,wiadomosci.html
Virgo C. - 21 Sierpnia 2009, 10:30

Trzy filmy ? Komuś już chyba słupki z potencjalnymi zyskami myślenie wyłączyło. Tam nawet nie ma tyle fabuły na trzy filmy po jakieś 2 godziny...
Kruk Siwy - 21 Sierpnia 2009, 10:34

To się dorobi. Życie płciowe 12 krasnoludów z hobbitem. Bitwę pięciu armii zrobi się na bitwę dziesięciu armii i już. Co to za problem?
dalambert - 21 Sierpnia 2009, 10:36

Kruk Siwy napisał/a
Życie płciowe 12 krasnoludów z hobbitem.

No i bedzie postępowo itolerancyjnie, ze ho , ho :mrgreen:

Virgo C. - 21 Sierpnia 2009, 10:39

Czemu postępowe ? Zaraz się okaże, że taki np Bofur to tak naprawdę kobieta krasnoludów ;P:

@Kruku
Już prędzej spodziewam się drugiego filmu w niemal całości opisującego przygody drużyny w Mrocznej Puszczy (w tym rozbudowany wątek uwięzienia na dworze leśnych elfów).

Kruk Siwy - 21 Sierpnia 2009, 10:40

Ale lesbijka, Z pewnością.

A ja i tak pójdę na Hobbita. Ciekawe czy zrobią go w konwencji dla dzieci?

Dunadan - 21 Sierpnia 2009, 10:43

Virgo C., czytałeś Hobbita? :shock: jak dla mnie to tam jest spooro fabuły... może nie na trzy filmy ale na pewno na dwa. Co więcej jest tam cała masa innych ciekawych rzecyz które w samym hobbicie nie były opowiedziane, np. to jak Gandalf przegonił Saurona z Mirkwood...
Virgo C. - 21 Sierpnia 2009, 10:46

Nie Dun, mam w zwyczaju wypowiadać się o książkach, których na oczy nie widziałem.
Dunadan - 21 Sierpnia 2009, 10:47

Virgo C., ;P:
Memento - 21 Sierpnia 2009, 19:25

Adashi napisał/a
Zwiastun robi niesamowite wrażenie :)

Mnie też się podoba. Nie zniechęca nawet to, że animacje wyglądają jak filmowe przerywniki z Warcraft III (tak, to mógłby być zarzut). ;P:

Adashi - 22 Sierpnia 2009, 09:17

Z tego co się orientuję na początku Cameron chciał zrobić pierwszy film w całości z komputerowo generowaną obsadą (fotorealistyczne CGI oczywiście a nie animowane postacie), taki miał być pierwotnie Avatar, ale potem była premiera Final Fantasy: The Spirits Within i chyba mu się odechciało :roll:
Dunadan - 22 Sierpnia 2009, 10:18

Adashi, hm... ciekawa informacja. Ale weź pod uwagę ze FF był już ładnych parę lat temu. Od tego czasu wiele się chyba zmieniło w tej dziedzinie.
hrabek - 26 Sierpnia 2009, 12:31

Sosnechristo napisał/a
18+!!!Zapowiada się słodkooo

Apropo Roba Zombie, to muszę przyznać, że zwiastun nowego Halloween zrobił na mnie duże wrażenie. Jest bardzo surowy i hardcorowy. Jeśli taki będzie cały film to Robowi uda się to, co nie udało się w poprzedniej części (a w zasadzie w żadnym filmie do tej pory), czyli zrobienie z Michaela Myersa prawdziwie przerażającej postaci. Czekam z niecierpliwością. Jednocześnie zaznaczam, że wskrzeszenie serii w wykonaniu Zombie mi się nie podobało.

Natomiast co do Avatara, to Cameron zaszył się na ponad 10 lat, podczas których poświęcił się tworzeniu zupełnie nowej technologii 3D. To nie tylko sposób kręcenia, ale i sprzęt, przy tworzeniu którego maczał palce. Avatar jest pierwszym filmem wykonanym w tej technologii i pierwszym filmem tego reżysera od czasu Titanica (nie liczę serialu Dark Angel, którego był producentem i dokumentalnego Aliens from the Deep, czy coś takiego). Zobaczymy, czy najlepszy reżyser świata powróci w chwale. Ja nie mogę się doczekać. Ciekawe tylko, czy nasze kina są już na tyle zaawansowane, aby w pełni wykorzystać możliwości tego filmu.

Stormbringer - 26 Sierpnia 2009, 13:23

Obsady "Gry o tron" ciąg dalszy. Do puli dołączyli: Arya, Sansa, Daenerys, Theon, Robb, Jorah Mormont i... Jaime Lannister. Szczegóły tutaj - przewijajcie w dół strony. :)

Czekamy na Cersei! :twisted:

Szara opończa - 28 Sierpnia 2009, 09:57

a moze to?
Znalazlem na stopklatce, wyglada swietnie:
http://www.apple.com/trai...hostareatgoats/

joe_cool - 28 Sierpnia 2009, 11:03

http://www.thetimetravelerswifemovie.com/

Książka mi się podobała, więc się ucieszyłam, widząc, że zrobili film. Jednak po obejrzeniu trailera jestem sceptyczna. No i wolę Erica Banę w rolach twardzieli ;)

Ciekawe, czy film wejdzie do polskich kin...

Stormbringer - 28 Sierpnia 2009, 11:17

Wejdzie, w listopadzie.
hrabek - 28 Sierpnia 2009, 11:22

Btw, takie pytanie: czy można ściągnąć te pliki .mov ze strony Apple'a na dysk, żeby sobie później obejrzeć? Mam dość słabe łącze i czekanie na zbuferowanie 100-megowego pliku jest trochę denerwujące, a tak ściągnąłbym sobie 3-4 trailery i obejrzał w dogodnej chwili.
Normalnie jak klikam prawym na linka i daję Zapisz, to wrzuca się tylko jakiś connektor do streamu, a nie caly trailer.

joe_cool - 28 Sierpnia 2009, 11:23

oesusmaria, kto tłumaczył ten tytuł i kto pisał streszczenie?!?
Cytat
Historia mężczyzny, który potrafi przenosić się w czasie dzięki nadprzyrodzonym umiejętnościom. Wszystko po to, by pojawiać się w różnych momentach życia swojej ukochanej

Mężczyzna przenosi się w czasie w sposób niekontrolowany w wyniku mutacji genetycznej...

Stoniu - 28 Sierpnia 2009, 11:56

Cytat
Btw, takie pytanie: czy można ściągnąć te pliki .mov ze strony Apple'a na dysk, żeby sobie później obejrzeć? Mam dość słabe łącze i czekanie na zbuferowanie 100-megowego pliku jest trochę denerwujące, a tak ściągnąłbym sobie 3-4 trailery i obejrzał w dogodnej chwili.
Normalnie jak klikam prawym na linka i daję Zapisz, to wrzuca się tylko jakiś connektor do streamu, a nie caly trailer.

Wiem, że .mov ściąga wtyczka do Firefoxa Video DownloadHelper. Może to pomoże.

Memento - 29 Sierpnia 2009, 17:08

Czarno to widzę. Pierwsza część jest całkiem fajnym i przyjemnym survival horrorem, i moim zdaniem całkowicie wyczerpuje pomysł i temat filmu. No i byłem pewien że ta ocalała babeczka nie wydostała się z grot. Czyżbym się mylił? Jak się wydostała? Deus ex machina? Ale 'jakoże' jestem fanem części pierwszej, drugą pewnie i tak obejrzę.

Za to tutaj sprawa ma się lepiej. Lubię tematykę III Rzeszy i grę 'R.T.C. Wolfenstein'. Może być ciekawie.

Chal-Chenet - 29 Sierpnia 2009, 17:15

Też nie spodziewałem się sequela Descent. Pierwsza część to jeden z moich ulubionych horrorów. Obawiam się, że spieprzą wszystko dokumentnie. Zobaczymy. Obym się mylił.
Stoniu - 29 Sierpnia 2009, 17:41

A ja czekam na drugą część Świętych z Bostonu. Jedynkę z kilkanaście razy oglądałem, mam nadzieję, że dwójka będzie równie dobra jak jedynka. Tutaj kanał drugiej części filmu, na YT.
A pod tym linkiem nowy wygląd Pinheada.

Chal-Chenet - 29 Sierpnia 2009, 19:01

Ja wolę starszy. Nie lubię ingerencji w klasyki.
Memento - 29 Sierpnia 2009, 19:35

Stoniu napisał/a
A ja czekam na drugą część Świętych z Bostonu. Jedynkę z kilkanaście razy oglądałem, mam nadzieję, że dwójka będzie równie dobra jak jedynka. Tutaj kanał drugiej części filmu, na YT.

Orzeszkurfahui! :D Szok! :D :D :D

Cytat
A pod tym linkiem nowy wygląd Pinheada.

Pinhead grany przez kogoś innego niż Doug Bradley i ucharakteryzowany inaczej to już nie Pinhead... :(

Stoniu - 30 Sierpnia 2009, 12:32

Czekam bardzo na nową wersję Nocy żywych trupów, które według mnie, ma szansę wywołać ciekawe dyskusję. Tu link.
hrabek - 31 Sierpnia 2009, 11:07

Ja pościągałem ostatnio kilka zwiastunów i ciekawe mogą być następujące filmy:
Armored - film akcji o strażniku, który zamyka się w opancerzonej furgonetce pełnej kasy, którą jego kumple strażnicy próbują okraść;
The Men Who Stare at Goats - komedia o żołnierzu wytrenowanym w nadnaturalnych zdolnościach (przewidywanie przyszłości, wpływanie umysłem na inne osoby itd.). George Clooney i Ewan McGregor, najlepszy trailer jaki widziałem ostatnio;
The Box - małżeństwo dostaje walizkę z milionem dolców. Muszą tylko wcisnąć przycisk. Wciśnięcie przycisku spowoduje, że gdzieś na świecie umrze jedna osoba. Motyw znany z Thorgala, ale wykonanie może być całkiem niezłe. Zobaczymy.
Sherlock Holmes - film akcji. Robert Downey Jr. i Jude Law jako Holmes i Watson. Mam mieszane uczucia, bo zamiast detektywistycznego majstersztyku zapowiada się bijatyko-strzelanina. Nie do końca tego spodziewałbym się po takim tytule, ale scenografia i kostiumy wyglądają nieźle, a do tego Downey i Law gwarantują dobrą zabawę, nawet jeśli nie będzie ona miała wiele wspólnego z książkowymi oryginałami.

Stormbringer - 31 Sierpnia 2009, 11:21

hrabek napisał/a
The Men Who Stare at Goats - komedia o żołnierzu wytrenowanym w nadnaturalnych zdolnościach (przewidywanie przyszłości, wpływanie umysłem na inne osoby itd.). George Clooney i Ewan McGregor, najlepszy trailer jaki widziałem ostatnio;

O tak, zwiastun jest przezabawny. :D Warto nadmienić, że w filmie gra jeszcze Jeff Bridges i Kevin Spacey. Niezła zbieranina, tez czekam.

gudrun - 3 Wrzeœśnia 2009, 19:12

Jutro idę na Janosika. Nie spodziewam się rewelacji, ale zdaje się, że Janosik jest przystojny. Piszą o tym filmie raczej źle.... Ale jestem ciekawa.

Partner forum