To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański

Witchma - 4 Marca 2009, 12:38

hrabek napisał/a
w ilosci co najmniej 2x wiekszej od Zalujac Za Jutro.

E tam, w ilości co najmniej 2x większej niż "Lód" :D

Kruk Siwy - 4 Marca 2009, 12:39

Tak źle mu życzysz?
Chal-Chenet - 4 Marca 2009, 12:40

Albo 2x grubszy...
Sebastian - 4 Marca 2009, 12:56

Jejku dziękuje za pamięć i za te wszystkie życzenia od których serducho rośnie... Naprawdę, wielkie, wielkie dzięki...

No i najwyraźniej odkryłem swojego astralnego bliźniaka* złóż najserdeczniejsze życzenia ode mnie żonie, hrabek ;P:

Co do listy lektur, podobno ze względu na specyfikę nadciągającego Czytelnika w modzie jest tendencja, żeby czytać tylko jeden rozdział powieści a docelowo tylko wybraną jedną stronę... Rozumiem, że Wam wszystkim chodziło o to, że moje powieści są za grube i dlatego się nie nadają? :oops: :) ;) W takim razie można zawsze zrobić wybór opowiadań... :twisted:

*albo coś w tym rodzaju (?) :)

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:03

Krwawy lolo napisał/a
Udało Ci się z tą datą, to fakt hehe :D

Jak sądzę, to nie łut szczęścia ani moja sprytność ale zasługa think tanków Fabryki którzy skojarzyli fakty, że 2009 i 1939 to okrągła rocznica i będzie trochę szumu TVP1 i 2, głupotą byłoby z tego nie skorzystać i nie podłączyć się pod darmowa kampanie promocyjną :) Tak jak książki o przygodach św Mikołaja nie wydaje się w lecie. Fabryka tutaj zdobyła mój wielki szacunek, za to że aktywnie myślą jak pomóc autorowi na naszym niełatwym rynku jak się okazuje nie tylko wśród Redaktorów ale i w dziale sprzedaży siedzą tam eksperci.
Kruku Siwy to Lód tak średnio się sprzedał? Bo ja tutaj nic nie wiem? Sądziłem że Nike jest synonimem sukcesu?

Witchma - 4 Marca 2009, 13:06

Sebastianie, też myślałam, że Ci dobrze życzę... :roll:
Kruk Siwy - 4 Marca 2009, 13:07

Nike jest synonimem wejścia w pewien układ niestety.
Mnie tylko chodzi o nakłady. Lodu sprzedano dużo ale znacznie mniej niż to się sądzi po huczku jaki się odbija w środowiskach i mediach.
Generalnie ja bym Ci życzył nakładów Pilipiuka i Grzędowicza. Są większe od lodowego i to parę razy. A i jeszcze jedno, ci co kupili wyżej wymienionych przeczytali te książki, czego o Lodzie w sporym procencie powiedzieć się nie da.

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:26

To ja teraz już nie wiem, czy chce Nike... :oops:
Kruk Siwy - 4 Marca 2009, 13:30

Nie przesadzajmy. Hihihi Nobla żeby dostać też trzeba wejść w pewien układ. Lem nie dostał a wizjonerem i twórcą był wielekroć ciekawszym niż niejeden laureat.
hrabek - 4 Marca 2009, 13:36

Mowisz, ze Szymborska po ukladzie dostala? Jakos nie wygladala mi na taka z ukladu...
Sebastian - 4 Marca 2009, 13:36

To ja już nie wiem czy chce Nobla... :oops:
Witchma - 4 Marca 2009, 13:39

Sebastian, a może chcesz szorty przeczytać? :mrgreen:
Kruk Siwy - 4 Marca 2009, 13:41

Hihi.
NIke to temat do szerszego pogadania. Chodzi mi o to że każda nagroda się wynaturza prędzej czy później. Ale dajmy spokójSebastianowi, , który niestety już pomieszania dostał od objawionych mu rewelacji i właśnie nie wie czy chce milion dolarów i sławę na cały świecie czy nie.

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:42

Withma
Zwykle tylko nosze...
??

Witchma - 4 Marca 2009, 13:43

Kruk Siwy napisał/a
Chodzi mi o to że każda nagroda się wynaturza prędzej czy później.

Powiedział zdobywca Nautilusa ;P:

Sebastian, może czas na coś nowego? :D

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:46

Kruk Siwy, zmobilizował mnie do jednoznacznego określenia stanowiska

LIST OTWARTY:

do Komitetu przyznającego NOBLE

Nie chce Waszej nagrody bo jest zepsuta i zgniła (wiem od Kruka)

rozczarowaliście mnie
Sebastian

===============
Echa ale się narobi. Teraz we wszystkich gazetach napiszą że Sebastian odmówił przyjęcia Nobla.

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:47

Witchma, że niby mam nie nosić szortów???
Witchma - 4 Marca 2009, 13:47

Sebastian, :bravo :mrgreen:

edit:
Oklaski były do wcześniejszej męskiej decyzji odnośnie Nobla, ale w sumie...

Sebastian - 4 Marca 2009, 13:48

Rozumiem, że brawa oznaczają że mam nie nosić...
Witchma - 4 Marca 2009, 13:52

Pewnie gdybyś tak występował na spotkaniach promujących książkę, to sprzedaż by dramatycznie wzrosła ;P:
Kruk Siwy - 4 Marca 2009, 14:02

Nautilus jest tym wyjątkiem. Zwłaszcza oczywiście ten ostatnio przyznany. To przecież oczywiste dla wszystkich. Poza Witchma, bo skociała zupełnie...
No to Sebastianie trzym się cieplutko i wielu obrzydliwych utworów życzę. Rób tak dalej.
Się wynoszę i już nie zaśmiecam.

Krwawy lolo - 4 Marca 2009, 15:30

Sebastian napisał/a
i będzie trochę szumu TVP1 i 2,

Gdzie tam ja Ci życzę żebyś od razu do CNN trafi i żeby "herrenvolk" wyszedł w twardej okładce i żeby powstał film (tylko niech nie robią go Polacy... bo by miał atmosferę plebani, a tego nie chcemy) i jeszcze żeby Ci się pomysły nie skończyły - czyli 100lat weny bez zacięcia! Sto lat! :bravo

Sebastian - 4 Marca 2009, 15:56

z drugiej strony jak Amerykanie zrobili Valkyrie wyszedł film ładny (zbyt ładny?) jak piękny jest Tom Cruise, ale z papierowymi bohaterami ala amerykańscy szlachetni chłopcy... Polacy zrobią siermiężnie, Amerykanie zmontują wspaniale zmontowane wielkie widowisko z efektami specjalnymi zapierającym dech ale bez duszy... Gdzież biedny autor ma się z Herrenvolkiem podziać?

dzięki za życzenia :)

mawete - 4 Marca 2009, 17:05

Najlepszego :D
Sebastian - 4 Marca 2009, 17:32

Dzięki, fajnie było Cię na Zamiastconie spotkać, Olbrzymie :D :D :D
Martva - 4 Marca 2009, 17:38

Cytat
Witchma, że niby mam nie nosić szortów???

Nie noś, przeczytaj ;)

Sebastian - 4 Marca 2009, 18:44

Gdybym miał czas czytać nie miałbym czasu pisać :) Z jednego nałogu trzeba było zrezygnować.
:)

Ziuta - 4 Marca 2009, 20:38

Sebastian napisał/a
Polacy zrobią siermiężnie,

Tak trochę offtopicznie, ale podliczyłem sobie rozmaite filmy wojenne, jakie mają u nas powstać w tym roku i wyszło, że najwyraźniej odrabiamy ostatnie 20 lat. Sebastian ładnie wpasował się w trend.

mBiko - 4 Marca 2009, 20:54

Wszystkiego dobrego Sebastianie, wielu sukcesów.
Sebastian - 5 Marca 2009, 11:31

Ziuta napisał/a
Tak trochę offtopicznie, ale podliczyłem sobie rozmaite filmy wojenne, jakie mają u nas powstać w tym roku i wyszło, że najwyraźniej odrabiamy ostatnie 20 lat. Sebastian ładnie wpasował się w trend.

Tak, tak, mam już naśladowców. Umówmy się, że na potrzeby tego forum nazwiemy po prostu cały ten stuff epigonami.

Dzięki mBiko, :)

Partner forum