Gry o tron - Ogólnie o sporcie
merula - 9 Lipca 2012, 16:06
Taselchof napisał/a | No nudniejsze od F1 i biegów narciarskich są skoki narciarskie. |
no chyba kolarstwo
Agi - 9 Lipca 2012, 16:13
PKOL ogłosił, że Agnieszka Radwańska będzie chorążym polskiej reprezentacji olimpijskiej w Londynie. Należy jej się.
Witchma - 9 Lipca 2012, 16:16
Cytat | no chyba kolarstwo |
Przy kolarstwie można bardzo ładne widoczki obejrzeć
merula - 9 Lipca 2012, 17:08
przy biegach narciarskich też
Witchma - 9 Lipca 2012, 17:11
Lodówka na szczycie Giewontu, a w tle wyścig owczarków podhalańskich...
terebka - 14 Lipca 2012, 19:44
sorry, Ziemniak, ale mówię jak to widzę. Nie wiem, być może zaślepia Cię miłość do wyjących i pędząch przez przeszło godzinę w identycznej kolejności pojazdów. Z nudów można się przekręcić.
Agi - 15 Lipca 2012, 21:18
Osłabiona Unia Leszno rewelacyjnie wygrała mecz rewanżowy ze Stalą Gorzów!
Wynik 51:39
terebka - 16 Lipca 2012, 14:15
nie powiem ani słowa o torze
Agi - 16 Lipca 2012, 14:26
Ja też nic nie powiem. Zacytuję tylko komentarz Rafała Darżynkiewicza z TVP Sport po akcji na torze: "Kiepskiej baletnicy rąbek u halki..."
terebka - 16 Lipca 2012, 15:25
To bryknięcie Pawlickiego w końcówce samo z siebie się nie wzięło. A to baletnica miejscowych była
Agi - 16 Lipca 2012, 15:39
Miejscowi nie robili afery
terebka - 16 Lipca 2012, 17:25
Jak to miejscowi.
ed. Bartek Zmarzlik trzymał się 'toru', ale na niego nie takie muldy budowano. Codziennie mijam tor na którym trenował jako szczyl - kilka kilometrów ode mnie mieszka. Pstryknę kilka zdjęć. Miejscami przypomina to tor w Lesznie
Agi - 16 Lipca 2012, 17:33
terebka napisał/a | ed. Bartek Zmarzlik trzymał się 'toru', ale na niego nie takie muldy budowano. |
Niels Kristian Iversen też nie miał problemów z torem, Gollob wyraźnie szukał alibi.
terebka - 16 Lipca 2012, 17:43
Miał zły dzień
Agi - 22 Lipca 2012, 19:36
Unia Leszno znowu wygrała! Tym razem na wyjeździe 51:39 z Lotosem Gdańsk
joe_cool - 24 Lipca 2012, 13:19
Maja Włoszczowska nie jedzie do Londynu, ale i tak można jej kibicować, chwilowo w walce z kontuzją. A jak? A tak!
Witchma - 28 Lipca 2012, 09:20
Czy tylko ja wszędzie podczas ceremonii otwarcia igrzysk widziałam oko Saurona?
Słowik - 28 Lipca 2012, 11:41
Ja widziałem Isengard
Witchma - 28 Lipca 2012, 11:42
Słowik, to się wszystko ze sobą łączy Pierścień też był... (a potem ściemniali, że to koło olimpijskie... jasne...).
Słowik - 28 Lipca 2012, 11:45
Asz nazg...Sza ran owicz... i Frodo Babiarz.
Ziemniak - 28 Lipca 2012, 21:02
terebka napisał/a | miłość do wyjących i pędząch przez przeszło godzinę w identycznej kolejności pojazdów |
Przez półtorej godziny Faktem jest, że wszystko zależy od toru i (zwłaszcza) od pogody. Jak deszczyk popada, to robi się ciekawie i umiejętności kierowców wychodzą na pierwszy plan.
Agi - 8 Września 2012, 21:17
Tomasz Gollob wygrał GP Skandynawii w Malilli
Jarek Hampel wrócił na tor po wylecznieniu kontuzji i radzi sobi całkiem dobrze.
dalambert - 10 Września 2012, 10:02
no to już po Drugiej Olimpiedzie. Okazała się lepsza niż ta pierwsza i to nie tylko pod względem zdobytych przez naszych sportowców medali . 2 500 000 widzów na trybunach, wspaniały doping, nieustające zainteresowanie, strefa kibica / ogromna/ sa Trafagarskim Skwerze....
No i oczywiscie u nas we wszelkich tefałach ZERO transmisji, zainteresowanie i trochę wywiadzików jak się okazało, że sukcesy są, a niepełnosprawni nie tacy brzydcy...
Czyli w tym wypadku kolejna kompromitacja telewizyjnych buców decydentów.
Sandman - 10 Września 2012, 11:29
dalambert, szkoda gadać nawet. Nagrody za medale też śmieszne w porównaniu z pełnosprawnymi. Kolejnym skandalem jest fakt, że część sportowców musiała sobie sama sprzęt kupować, bo nikt ich nie wspiera finansowo
mesiash - 10 Września 2012, 11:58
Sandman,
Cytat | Nagrody za medale też śmieszne w porównaniu z pełnosprawnymi |
Taka nagroda jaki wynik. Skoro nie podoba Ci się ta sytuacja, to załóż fundację wspierającą niepełnosprawnych sportowców, albo przekazuj na którąkolwiek z istniejących regularnie swoje pieniądze, ostatecznie zostań sponsorem któregoś medalisty (a może nie medalisty, żeby było jeszcze sprawiedliwiej).
dalambert, zainteresowanie nimi było wywołane w 90% właśnie przez takie gadanie o niesprawiedliwości dziejowej, która do ludzi, wciąż mentalnie nieprzygotowanych do kapitalizmu, trafia, wywołując poczucie winy.
Oczywiście sportowcom, za pokazanie ducha walki, jak i organizatorom należą się wielkie gratualcje, bo pokazali że coś, w czym nie ma wielkich pieniędzy też może służyć celom rozrywkowym dużej ilości osób. Niemniej mi, ze względu na system rywalizacji, taka forma w ogóle nie odpowiada.
dalambert - 10 Września 2012, 12:00
Cóż pan prezes od Niepełnosprawnego Sportu siedzi na dwu stołkach / prezesuje również "Wspólnocie Polskiej". po Płażynskim/ to pewnie biudula roboty ma tyle, ze sam się nie wie za co złapać, więc nic nie robi jeno biust do medali teraz wypnie
Brytyjczycy pozakali jaki może być stosunek normalnych ludzi do 'niepełnosprawnego sportu i chwała im za to, a nasym bucom wszelkiej maści .... cóż faktycznie szkoda słów, scyzoryk się w kieszeni otwiera.
mesiash - 10 Września 2012, 12:04
dalambert, otóż to, całe to zamieszanie spowoduje że chwały przybędzie tym, którzy siedzą z boku i rozkładają ręce gdy trzeba coś zrobić bo "sie nie da sie".
Ale nie chcę offtopować, bo to o sporcie miało być
Przy okazji - gratulacje dla Roberta Kubicy!
dalambert - 10 Września 2012, 12:07
mesiash, tak gratulacje za wytrwałość, walkę i prace nad sobą mu się należą, podobie / jak już pisałem/ ciężkie baty za fuwniarska niefrasobliwość jaką było , gdy jeździł w I Formule, uczestnictwo dla szpanu w jakichś raidzikach.
Sandman - 10 Września 2012, 13:00
mesiash napisał/a | Taka nagroda jaki wynik. |
Mogę wiedzieć co to znaczy? Złoty medal to złoty medal. Chyba że jest gorszy bo zdobyty przez niepełnosprawnego. Uważasz, że trud włożony przez osoby niepełnosprawne jest mniejszy od tego który wkładają sprawni sportowcy by osiągnąć doskonałość w swojej dziedzinie? I nie mam zamiaru zakładać fundacji czy innych cudów "pomocowych". Za dobrze wiem jak to wygląda. Od tego mamy państwo opiekuńcze, żeby się tym zajęło. Skoro państwo zakazuje mi wszystkiego, wie lepiej co dla mnie dobre, to niech wywiązuje się także ze swoich zobowiązań. O fundacjach pogadamy jak przejdziemy na prawdziwy kapitalizm a nie udawany.
mesiash - 10 Września 2012, 13:12
Cytat | Od tego mamy państwo opiekuńcze | Nie mamy.
Cytat | państwo zakazuje mi wszystkiego | Nie zakazuje.
Cytat | Uważasz, że trud włożony przez osoby niepełnosprawne jest mniejszy | Nie, nie napisałem tego.
Cytat | Złoty medal to złoty medal | Jak ja zdobywam złoty medal w konkursie rzutu oscypkiem na działce, wśród znajomych, to nie oczekuję że Ministerstwo Sportu zasponsoruje mi stypendium, wyjazd na treningi w góry i załatwi transmisję na żywo w TV.
Wynik jest wielkością niezależną. Nie umiem lepiej wytłumaczyć tego zdania, które zacytowałeś.
|
|
|