To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Dzieci - wychowanie

Godzilla - 10 Kwietnia 2012, 16:50

No to przybył kolejny rozrabiaka :D
Lynx - 10 Kwietnia 2012, 17:25

Łał :) fajne zdjęcie rodzinne :) Teraz zacznijcie wymagać od dzieci wnuczki ;)
Kasiek - 10 Kwietnia 2012, 20:03

Jak moja matka. Najpierw "nie ustaliliście tego z nami" tego - dziecka znaczy się, a teraz "może jeszcze jakaś wnuczka by mi się trafiła..."
Lynx - 10 Kwietnia 2012, 20:12

Kasiek, to był żart...
Agi - 10 Kwietnia 2012, 20:28

Lynx napisał/a
Teraz zacznijcie wymagać od dzieci wnuczki ;)

W rodzinie Drivera sami chłopcy się rodzą.

Kasiek - 10 Kwietnia 2012, 20:53

Lynx napisał/a
Kasiek, to był żart...

moja matka też jako żart tak mówiła. Przynajmniej na razie ;) :mrgreen:

illianna - 11 Kwietnia 2012, 09:47

Kasiek, bój się, bój, to tak jest, urodzisz jedno i nagle pytania o drugie, albo komentarze, czemu tu taki drugi nie biega :mrgreen: ale pocieszę Ci jak już masz dwa to przestają dręczyć, a jak masz trzecie zaczynają się nawet martwić, pięć to już patologia a więcej to hobby :twisted:

A tak serio, serio, to ja niezbyt lubię takie pytania i sama nigdy ich nie zadaje, no bo to w końcu sprawa rodziców, ile mają dzieci, a różnie bywa i ktoś czasem nie ma, bo nie może, a by chciał i jest mu przykro ciągle słyszeć takie pytania, a inny nie chce i nie ma i go to irytuje.

Agi, GRATULACJE po raz kolejny.

Godzilla - 11 Kwietnia 2012, 09:51

Mnie to kiedyś wkurzał nieziemsko przyszywany wujek, który zawsze baaaardzo się interesował, dlaczego dzieci nie mamy i kiedy będziemy mieć, a potem baaardzo zachęcał do dalszych. No kuźwa, sam miał jednego syna i wieczny konflikt w rodzinie. W znacznej mierze przez własny zakuty łeb. Można być docentem i mieć zakuty łeb, oj, można.
illianna - 11 Kwietnia 2012, 09:53

Godzilla, o to to, mąż jest jedynakiem, ja też, dziwne że my mamy mieć nagle stadko czyż nie? :mrgreen:
dalambert - 11 Kwietnia 2012, 09:56

illianna, Ja jedynak, Pucek jedynaczka , a wyszedł nam wcale zgrabny duecik /swego czasu ksywka Alinka-Balladynka/ i jakoś się przeżyło.
Nie ma reuł , jest życie i wola boska :wink:

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2012, 09:59

dalambert napisał/a
wola boska
szczęśliwie, dziś dość łatwą ją okiełznać
illianna - 11 Kwietnia 2012, 10:00

dalambert, o tuż to, nie ma reguł i tego się trzymajmy nie zwracając innym głowy dziećmi, które powinny się urodzić, jak się będą miały urodzić, to ich raczej gadanie nie zatrzyma :mrgreen:
cranberry - 11 Kwietnia 2012, 10:10

Agi, jaka kruszynka!! Jak to powiedziała moja dr rodzinna "Jak to się zapomina, że człowiek może być TAKI MAŁY!!" Śliczności!! I imię Kamil mi się bardzo.
illianna, minę jednego pana, dość bezczelnie dopytującego się "A drugie???" na moją równie bezczelną odpowiedź "DRUGIE W BRZUCHU!!" wpominam z mściwym rechotem do do dziś ;P: Widać za krótką spódnicę miałam i nie przyjrzał się akurat brzuchowi zbyt dokładnie :mrgreen:

dalambert - 11 Kwietnia 2012, 10:22

Fidel-F2 napisał/a
szczęśliwie, dziś dość łatwą ją okiełznać

:D No w porządku :!: JEST Fidel-F2, , a już się bałem ...
Czyli szczęśliwie wszystko w normie :wink:

Kasiek - 11 Kwietnia 2012, 11:54

illianna napisał/a
Kasiek, bój się, bój, to tak jest, urodzisz jedno i nagle pytania o drugie

35 tydzień, USG, pierwszy raz u tego lekarza - jeszcze nie dotknął sondą brzucha a już: to kiedy drugie? Dla żartu i my w śmiech, a on do Marcina: spoko, spoko, niech się pan nie martwi, trzy miesiące po porodzie żona zacznie męczyć o drugie :D Swoją drogą bardzo fajny lekarz :)

illianna napisał/a
to w końcu sprawa rodziców, ile mają dzieci, a różnie bywa i ktoś czasem nie ma, bo nie może, a by chciał i jest mu przykro ciągle słyszeć takie pytania, a inny nie chce i nie ma i go to irytuje.

Dokładnie. Najgorsze chyba jest dla tych co by bardzo chcieli a nie mogą...
Mnie też wkurza jak ktoś mówi: no to teraz koniecznie dziewczynka, żeby była "parka". Do grzyba jasnego - żenić się będą ze sobą czy bawić? A jak nie ma parki to co, gorsza rodzina? "Parka" to brzmi jak z hodowli królików albo świnek morskich, a nie jak o rodzinie...

cranberry napisał/a
Jak to powiedziała moja dr rodzinna Jak to się zapomina, że człowiek może być TAKI MAŁY!!

Znajoma ciężaróka też tak powiedziała o synku swojej siostry, jak go trzymała na rękach gdy miał pięć dni. Ja miałam dziecko na rękach jak miało miesiąc. Teraz sie boję, co będzie z moim :D Ale mój zapowiada się na większego niż Julka, własnie o ten zagubiony miesięczny kilogram, więc może jeszcze coś pamiętam :D

hrabek - 11 Kwietnia 2012, 12:22

Ja od razu żonie mówiłem, że chcę drugiego synka, bo pierwszy tak fajnie nam wyszedł :)
Kasiek - 11 Kwietnia 2012, 13:22

Ja sobie nie wyobrażałam, że możemy mieć chłopca. Jakoś tak chyba po przyjaciółce, która w lutym ubiegłego roku urodziła moją chrześnicę, zafiksowałam się na punkcie dziewczynki. I było, że Tośka to, Tośka tamto... i nagle chłopak. Przez tydzień prawie płakałam, no bo jak to. Bez spineczek i sukieneczek, które mogłabym szyć? Bez przekazywania rodzinnych sekretów kulinarnych, gadania o całowaniu z chłopakami i bieganiu na zakupy?
A teraz to chyba bym miała łzy w oczach jakby się okazało, że Michaś to nie Michaś... Jakoś tak przyzwyczaiłam się do myśli, że chłopak, kupiłam fajne ciuszki (o dziwo, dla chłopca też są :D ), będę szyć mundury w wersji XXS i biegać z nim po lesie z karabinem. A co.

illianna - 11 Kwietnia 2012, 18:26

Kasiek napisał/a
kupiłam fajne ciuszki (o dziwo, dla chłopca też są :D ),
one są fajne tylko dla chłopców, dla dziewczynek to jakaś masakra, wszystko różowe ewentualnie fioletowe, a dla chłopców różne fajne kolory, zieleń, pomarańcz, brąz, granat, grafit, mnóstwo i ciuchy są bez kwiatków i falbanek,czyli normalne. Jakbym miała dziewczynkę to chyba by musiała w męskich ciuchach chodzić, bo fioletoróżobieli bym nie zniosła.
Kasiek - 11 Kwietnia 2012, 19:19

Biel jeszcze tak, fiolet powiedzmy, ale wszechobecny róż mnie też przeraża i obrzydza córkę. Zresztą, ja bym większość sukienek szyła sama, więc miałabym luzik :)
Ale dla chłopców jest mnóstwo fajnych zawadiackich bluz, kurteczek, koszul... będzie fajnie :D

fealoce - 11 Kwietnia 2012, 20:27

Kasiek, Pucek prosiła żeby przesłać :mrgreen:
już niedługo też będziesz miała takie pięty do łaskotania

Kasiek - 11 Kwietnia 2012, 21:28

O jaaa, dzięki Pucek, dzięki fealoce.

Dzisiaj odwiedziła mnie chrześnica. Kurczę, byłam ulubioną ciocią, buzia jej się śmieje na mój widok, ale to nic w porównaniu z uwielbieniem, jakim darzy nowego wujka, czyli Marcina. Czuję się smutno choć pocieszam się, ze fascynacja wynika z tego, ze wujek nosi okulary i umie tak fajnie kopać piłkę :D

Kai - 12 Kwietnia 2012, 14:47

illianna napisał/a
dla dziewczynek to jakaś masakra, wszystko różowe ewentualnie fioletowe
Ja na to mówię "russhoffe" czyli różowe poza granicami wszelkiego dobrego smaku. Czasem trafi się pojedynczy fajny ciuszek, ale rzadko. Chłopca rzeczywiście łatwiej jakoś ubrać.

Ale fajne piętki :)

illianna - 21 Kwietnia 2012, 14:45

wiosenne zabawy w parku Jordana
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2012, 15:05

fajne, zjeżdżalnia rządzi
Lis Rudy - 21 Kwietnia 2012, 16:07

link do artykułu opisującego "bezpłciowe" wychowywanie dzieci w niektórych krajach.
No ja tego nie ogarniam :shock:
http://www.edziecko.pl/ed..._tajemnica.html

Agi - 21 Kwietnia 2012, 19:10

illianna, świetnie to wygląda. Eryk na dzielnego mężczyznę się zapowiada. :D
merula - 22 Kwietnia 2012, 01:03

Agi napisał/a
Eryk na dzielnego mężczyznę się zapowiada.

jak to Wiking :wink:

Kai - 22 Kwietnia 2012, 07:19

Lis Rudy napisał/a
link do artykułu opisującego bezpłciowe wychowywanie dzieci w niektórych krajach.
No ja tego nie ogarniam :shock:
http://www.edziecko.pl/ed..._tajemnica.html

Totalnie chore. Zamiast omijać przesądy związane z płcią, tworzy się swoje własne.

Siedzę i myślę, czy nie całkiem dwulatek naprawdę może rozpoznawać literki?

merula - 22 Kwietnia 2012, 08:06

może.
Kai - 22 Kwietnia 2012, 10:30

No to będzie ciekawe. Że tak zajadę Palpatine'em, będę uważnie śledzić rozwój tego młodego człowieka :mrgreen:

Partner forum