To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Matrim - 25 Maj 2013, 22:26

Ale ja niechcący, tak przypadkiem, między gryzami kanapki.
Kruk Siwy - 25 Maj 2013, 22:28

No!
I żeby mi to było ostatni raz!

merula - 26 Maj 2013, 09:42

ja tam obejrzałam cały ten film i pomimo pewnych kfiatków, jakoś ten wyjątkowo bez bólu zębów, w odróżnieniu do wielu innych z gatunku.
joe_cool - 26 Maj 2013, 15:11

Wielki Gatsby - w skrócie: d*py nie urywa, ale można obejrzeć. Ładny wizualnie, ciekawa muza, przepych scenograficzny, w sumie czegoś takiego się spodziewałam.
jewgienij - 26 Maj 2013, 21:43

Świt żywych trupów

Uroczo debilny film. Ma wszystko , co trzeba - złe aktorstwo, dobre efekty, beznadziejny scenariusz - bawiłem się na przekór i z wyrachowaną tolerancją, ale mam kaca po tym gniocie.

Memento - 26 Maj 2013, 22:30

Branded - o kurczak, dobre. Nie chce mi się dziś już pisać kulawej recki, dlatego tylko słówko o ratingu na filmwebie - 4,6/10. Ja daję 7,5.
Stormbringer - 27 Maj 2013, 06:41

ihan napisał/a
Stormbringer, a widziałeś te koreańskie? I co?

"Oldboy" to IMHO lektura obowiązkowa. Mocny, wciągający thriller (Hollywood od paru lat odgraża się, że zrobi remake, ale na szczęście niezbyt szybko przechodzi do czynów). W zasadzie cała tzw. Trylogia Zemsty jest ciekawa, ale w pierwszym rzucie najlepiej wypróbować właśnie to, a później ewentualnie "Pana Zemstę".

Nocturn - 27 Maj 2013, 06:53

Memento,
U nas się z zasady nie lubi "ruskich" filmów :) . Na starcie mają -5 do wyniku.

Dunadan - 27 Maj 2013, 10:13

ilcattivo13 napisał/a
Dunadan wspominał o Chłopcu i jego psie z Donem Johnsonem, ale to takie niszowo-rozrywkowe post-apo.

Warto dodać, że to chyba PIERWSZE post-apo w formie jaka obecnie jest powszechnie znana... podwaliny dla Mad Maxa czy Fallouta.

Był jeszcze taki dziwny film o takich cyborgach które łaziły i wysysały z ludzi krew(?) ale nie pamiętam tytułu - jakoś mi tak ten film utkwił w głowie.

Warto jeszcze pamiętać o Hardware, który dzieje się w tym samym świecie co Sędzia Dredd - tego nowego warto obejrzeć, starego też bo ma fajne smaczki.

Listy martwego człowieka i Stalker to świetne filmy ale bardziej filozoficzne i... trudne. trzeba się nastawić na specyficzny rodzaj kina.

A pzoa tym zgodzę się z poleceniem wszystkich tytułów o których wspomniał ilcattivo13 :D

Gustaw G.Garuga - 27 Maj 2013, 16:16

Iron Man 3. Podoba mi się taki "bohater technologiczny", do tego bardziej mechaniczny, przynajmniej w nazwie, niźli Batman. Ale kurczę jakoś więcej pałeru ów bohater miał w Avengers.
feralny por. - 28 Maj 2013, 19:33

Gran Torino - Bardzo gorzki film. Odnajduję w nim swego rodzaju nawiązanie do Unforgiven. Zdecydowanie wart zobaczenia, choć dołujący. Clint niesamowity.
Dunadan - 29 Maj 2013, 08:13

Star Trek - Into Darkness
Po pierwsze - NIGDY_WIĘCEJ_3D. Żenada jakaś. Może to kwestia kina w którym byłem, nie wiem. Obraz OKRUTNIE ciemny, nieostry, łeb bolał, w paru ciekawych scenach (np. "lot" przez przestrzeń kosmiczną) prawie nic nie widziałem.
Ogólnie film dość przeciętny jak na tego rodzaju kino, spodziewałem się czegoś świeższego. Dość przewidywalny... ale oglądało się miło. Parę fajnych scen i pomysłów (sam początek, sceny przy Jowiszu i jeszcze parę). Strasznie wkurzający brak realizmu - tak, wiem, to sci-fi ale wszystko ma swoje granice.. Czechow trzymający jedną ręką dwie osoby i statek ryjący w ziemi trochę dźgają w oczy :-/

Podsumowując - trochę się zawiodłem. Ale końcówka fajna, podtrzymuje wiarę i nadzieję, że będzie lepiej.

Kruk Siwy - 29 Maj 2013, 08:37

Moje odczucia są lepsze. Ale dla treków. Pełno smaczków i nawiązań. Bardzo w stylu serialu, ocenianie prawdopodobieństwa w tym filime jest hm... dziwaczne. Mnie przeszkadzała scena - uwaga spoiler - mordobicia i skakania po powietrznych ciężarówkach, zupełnie niepotrzebne.
Co do 3de też nie lubię ale w warszawskiej cinema city w Arkadii obraz był jasny i okulary dziwnie mało przeszkadzały. Widać miałeś pecha Dunadan,

Edit. Byłem na pokazie przedpremierowym z bandą treków, miałem na sobie koszulkę obsady mostka Enterprise a nureczka mundur taki jak nosi pani Uhura.

http://www.fatwallet.com/...83561_uhura.jpg

feralny por. - 29 Maj 2013, 08:50

Pozazdrościć
Kruk Siwy - 29 Maj 2013, 08:53

Przedpremierowego pokazu? Hihi!
Dunadan - 29 Maj 2013, 09:13

Kruk Siwy, o ile lubię Star Trek to nie jestem jakiś wielkim fanem. I potrafię przymrużyć oko na wiele rzeczy i cieszyć się rozrywką. Ale ten film wypadł po prostu słabiej na tle poprzedniej części. Co do nawiązań - części byłem świadom, części pewnie nie...
Co do jakości - pewnie masz racje - Multikino ssie :-/
Co do niepotrzebnych scen - parę takich takich było, mam wrażenie że były tylko dla efektów 3D...

feralny por. - 29 Maj 2013, 09:43

Kruku, no oczywiście, że pokazu. ;P:
Komodorzyca - 29 Maj 2013, 17:36

Ostatnio miałam szczęście obejrzeć film Lot nad kukułczym gniazdem. I muszę przyznać, że byłam zachwycona. Naprawdę fajny, spokojny film, dzięki któremu jestem w stanie polubić Jacka Nicholsona, którego znienawidziłam po Lśnieniu.
Wracając do Lotu..., to nie jest to kino rozrywkowe i wymaga wysilenia szarych komórek. Akcja rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym, a jedyni bohaterowie to pacjenci, pielęgniarki i (tu już raczej poboczne postaci) pielęgniarze. Film dość przygnębiający, ale warto poświęcić jeden wieczór na obejrzenie go. Skłania do przemyśleń, więc nie jest to film z serii obejrzę - zapomnę, ale raczej "chodzi" za człowiekiem. Także, jeśli ktoś szuka czegoś bardziej wymagającego, to polecam! :D

Fidel-F2 - 29 Maj 2013, 17:46

:bravo
Komodorzyca - 29 Maj 2013, 18:50

feralny por. - 29 Maj 2013, 19:18

Chyba obejrzę... ;P:
Taselchof - 29 Maj 2013, 19:27

Też nie kojarzę , Nicholson w tylu filmach grał Oo ?

Ralph Demolka całkiem przyjemna bajka, może nie koniecznie dla maluchów, ale historia ,,bohatera" gry, jednego z automatów, bawi i wywołuje wspomnienia kiedy majątki ( z perspektywy ucznia podstawówki) się na nich traciło. Z bardziej znanych postaci z gier, zobaczymy min. Pacmana. :wink: Ralph jest złą postacią w grze Fix-It Felix i nie ma łatwego życia, nie zdobywa medalu, nikt mu za nic nie dziękuje, jego mieszkanie pozostawia wiele do życzenia, chodzi na terapię u psychologa, razem z innymi ,,złymi". Jednak wizyta w innej grze odmieni go na zawsze. Polecam naprawdę fajna rzecz. :D

nureczka - 29 Maj 2013, 21:07

Dorzuciałabym Easy rider
Fidel-F2 - 29 Maj 2013, 21:47

Do czego?
jewgienij - 30 Maj 2013, 12:27

Zastanawialiśmy się wczoraj z Karoliną, ile jest filmowych adaptacji dzieł literackich , które można uznać za artystyczny sukces.
Humorystycznie wspomnieliśmy o Tolkienie.

Ale na poważnie - ja pomyślałem tylko o " To nie jest kraj dla starych ludzi", bo lepszy niż oryginał. Nic więcej do głowy mi nie przyszło, poratujcie.

ED.
OK. jest Psychoza, Rosmery dziecko, Satyricon, ale chodzi o wielkie dzieła, które przeniesione w medium kina nie tracą za dużo.

feralny por. - 30 Maj 2013, 12:29

Forest Gump.
W księżycową jasną noc.

jewgienij - 30 Maj 2013, 12:32

Feralny, właśnie sprostowałem, bo mój pierwotny wpis był niejasny. Wiem, że z marnej książki można zrobić dobry film. Gorzej z książkami znakomitymi. I to nie jest teza. Tylko nic mi do łba nie przychodzi, a wielu z Was więcej filmów oglądało.

Ech, Ziemia Obiecana dziadka Wajdy, ale też książka niearcydzielna

Fidel-F2 - 30 Maj 2013, 13:50

W księżycową jasną noc to bardzo dobra książka
jewgienij - 30 Maj 2013, 14:17

srutu-tutu
Fidel-F2 - 30 Maj 2013, 14:47

ok

Partner forum