To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 27 Lipca 2010, 20:12

Nie mam garnituru. A marynarkę odziedziczyłam z 10 lat temu po żonie kuzyna i ma na mnie za krótkie rękawy (co chyba oznacza że były skracane, rękawy które są na mnie za krótkie to zjawisko nie występujące w przyrodzie). Drugą upolowałam w zeszłym roku, ale jest ze sztruksu i nie nadaje się na wszystkie ąę okazje.

Pogoda jest taka że mam ochotę wyć. śpiąc. i jedząc. Nieco mnie pociesza kukurydza, już zapomniałam jaka to miła i prosta rzecz.

Wydłubałam kolczyki na zamówienie dziś otrzymane, chyba się muszę nauczyć rysować projekty, bo dopiero trzeci z kolei wyszedł jak trzeba. A jutro trzeba będzie jechać na pocztę. Może skrzela zdążą mi wyrosnąć przez noc?

Kai - 28 Lipca 2010, 06:50

A ja lubię taką pogodę. Upał zresztą też.
Martva - 28 Lipca 2010, 09:49

Odkąd wróciłam z Wawy w niedzielne popołudnie, pada niemal bez przerwy. I to nie że sobie letni deszczyk uroczo kropi; nie, napierdziela wodą. Ostatnio się taka pogoda skończyła powodziami.
A wciąż jest jeszcze, kurde, lipiec. Ciepło powinno być i słonecznie.

illianna - 28 Lipca 2010, 10:03

Martva, druga połowa lipca zwykle taka jest, pamiętam jedne wakacje jak chodziłam w grubej kurtce i zbierałam grzyby w ulewie, ale sierpień lubi być lepszy, tak na pociechę.
Agi - 29 Lipca 2010, 09:40

Martva, wszystkiego najlepszego imieninowo. :D
Virgo C. - 29 Lipca 2010, 09:42

Wszystkiego najlepszego :bravo :D
dalambert - 29 Lipca 2010, 09:42

A to dziś Martusi - to zdrowie Gospodyni i spełnienia marzeń :D
illianna - 29 Lipca 2010, 09:53

To jutro pijemy za Twoje zdrowie :D
Wszystkiego naj, naj, naj, a przede wszystkim zadowolenia z siebie, wreszcie! :D

Ziuta - 29 Lipca 2010, 09:53

U-śmie-chu!
Martva - 29 Lipca 2010, 10:11

O rany, a ja... zapomniałam! :oops: :D
Dzięki :D

Kai - 29 Lipca 2010, 10:32

To wszystkiego najpiękniejszego i przede wszystkim zdrowia :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

merula - 29 Lipca 2010, 11:37

Martva[/ powodzenia na ścieżce biznesu i znalezienia swojej drogi.
Matrim - 29 Lipca 2010, 11:57

Najlepszego. I jakiejś dłuższej publikacji przed kolejnymi ;)
Ziemniak - 29 Lipca 2010, 12:00

Zdrówka(o)! :mrgreen:
Ozzborn - 29 Lipca 2010, 12:46

Martva, sto lat sto lat niech... eee... się nie martvi nam! :mrgreen:
Najlepsiejszego!

Kasiek - 29 Lipca 2010, 13:25

Sto Lat, sto lat :)
hardgirl123 - 29 Lipca 2010, 18:18

wszystkiego najlepszego Martvunia :>
mBiko - 29 Lipca 2010, 20:13

Wszystkiego dobrego Martva.
ihan - 29 Lipca 2010, 20:28

Jeśli czegoś życzyć, to chyba tylko żeby (nie)szczęście chwilami się w szczęście zmieniało. Chwilami, nie permanentnie.
Chal-Chenet - 29 Lipca 2010, 22:33

Co to za okazja i czemu nikt w "Karczmie" nie napisał? Jakbym przypadkiem nie zajrzał, to bym nie wiedział i bym wyszedł na chama. :(

Okazji nie znam, ale jako, że jestem zawsze kulturalnym człowiekiem, życzę wszystkiego najlepszego.

Agi - 30 Lipca 2010, 02:30

Chal-Chenet napisał/a
Co to za okazja i czemu nikt w Karczmie nie napisał?

Chal, przecież napisałam, co to za okazja, w pierwszym poscie z życzeniami. :shock:
Agi napisał/a
Martva, wszystkiego najlepszego imieninowo. :D

Martva - 30 Lipca 2010, 09:36

ihan napisał/a
żeby (nie)szczęście chwilami się w szczęście zmieniało.

Jeszcze niedawno bym napisała że czasem się zamienia, ale teraz to już nie wiem.
Dzięki wszystkim za życzenia - BTW co się stało, ani słowa o stanikach? :D
Dostałam w prezencie karton chałwy i mam mieszane uczucia z tego powodu ;P:

Virgo C. - 30 Lipca 2010, 09:38

Jak mieszane to ja z chęcią przygarnę połowę ;P:
Chal-Chenet - 31 Lipca 2010, 13:31

Agi napisał/a
Chal, przecież napisałam, co to za okazja, w pierwszym poscie z życzeniami. :shock:

Umknęło mi.
Ale w "Karczmie" nie widziałem, a to tam zaglądam częściej niż do większości blogów. ;)

SithLady - 31 Lipca 2010, 18:02

Spóźnione życzenia ślicznych pasujących staników
Martva - 1 Sierpnia 2010, 08:06

O :D

BTW co robiła martva w nocy przed wyjazdem na Avę? Pakowała się? Nie, wzięła nożyczki, igłę i nitkę i przerabiała straplessa. Z jednej strony wyszło średnio estetycznie, bo krzywo i w ogóle, z drugiej daje radę i działa, chociaż obniżając miskę musiałam się pozbyć silikonowego paska. Widać nie był potrzebny. Zupełnie nie rozumiem po co wszystkie bezramiączkowce mają tak wysokie miski, że wystają górą z części ciuchów.
I właśnie teraz pojawił się strapless w effuniaku, ale już go nie chcę ;P:

Kai - 1 Sierpnia 2010, 09:29

A ja wlazłam w stanik kupiony dość dawno i stwierdziłam, że w miarę jego i moich możliwości pasuje.
Martva - 1 Sierpnia 2010, 19:53

Ha, jak juz jesteśmy przy stanikach (zupełnie nie wiem jak to się stało), dostałam w imieninowym prezencie od siostry z UK cos takiego: http://tnij.org/tartan
Leży ciut gorzej niż mój ulubiony senzowy model, ale i tak całkiem całkiem. No i ten deseń, mrrr.
I zmierzyłam jej maskaradkowe Maię i Giorgianę, sniff, mogłabym nosić takie staniki, gdyby były tańsze ;P: Mam nadzieję że La Senza wypuści coś w zbliżonym odcieniu, fiolet jest jednym z nielicznych kolorów których brakuje mi w szufladzie.
Przy okazji namówiłyśmy średnią do pójścia do sklepu z brafittingiem, wybiorą się pewnie razem póki May jest. Jęczy że nowe tabletki na nią wpłynęły i wszystkie 80C zrobiły się małe. Pozwoliła się nawet zmierzyć, po 2,5 roku namawiania uważam to za spory sukces. Tylko jeszcze żeby znalazła coś odpowiedniego (myślę że jak znajdzie to na krótko, ma spory potencjał i myślę że niedługo będzie potrzebować miskę więcej jak nic).

Kai - 1 Sierpnia 2010, 20:38

Martva, to jak taka ekspertka jesteś, poradź. Tak się składa że jestem nieco asymetryczna i 80C na mnie leży idealnie po lewej, a po prawej... no cóż, piekarnia. A jak dopasuję po prawej, to po lewej się tłucze jak Żyd po pustym sklepie :P
Martva - 1 Sierpnia 2010, 20:49

Kai, ja tak na odległośc niewiele poradzę, rozmiar orientacyjnie na tej stronie:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
A przy asymetrii staniki generalnie dobiera się do większej piersi, lepiej żeby jedna miała luzy niż żeby drugiej było za ciasno. Można próbować regulować ramiączko albo stosować wkładki do jednej miseczki. Tu cały artykuł: http://balkonetka.pl/2008/3/30/asymetria-piersi

Partner forum