To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Dawid Juraszek

Adon - 17 Lutego 2012, 11:24

Kruk Siwy napisał/a
I nie wybaczam.

Ranisz me serce. :cry:

Kruk Siwy - 17 Lutego 2012, 11:33

A masz takowe?
No dobra, to już spam.

Wracając do gospodarza, będę bezczelny. Może by tak gospodarz napisał kryminał historyczny dziejący się w Chinach. Mogą być wątki niesamowite. Myślę, że taki tekst zyskał by uznanie u wydawców. A wcale nie musiałby być tylko rozrywkowy.

hrabek - 17 Lutego 2012, 11:42

A Biały Tygrys to nie był czasem kryminał osadzony głęboko w historycznych trzewiach z wątkami niesamowitymi?
Adon - 17 Lutego 2012, 11:43

Kruk Siwy napisał/a
A masz takowe?

Coś tam mi się kołacze między żebrami, musi mam.

Co do piractwa i ebooków, to ja raczej zawierzę Neilowi Gaimanowi - tutaj można posłuchać, co ma w tej kwestii do powiedzenia (niestety trzeba znać ległydż) - i przychylę się do opinii Romka.

Kruk Siwy - 17 Lutego 2012, 11:44

hrabek[/ myślę o czymś takim jak Krajewski popełnił ale silnie związane z tym na czym Gustaw się dobrze zna.
Gustaw G.Garuga - 17 Lutego 2012, 12:35

Na brak pomysłów nie narzekam, jeno weny brak. Nie powiem, że się wypaliłem, ale ordynarnie nie chce się do klawiatury siadać i pisać własnych rzeczy (artykułów takoż). W ciągu ostatniego roku popełniłem tylko jedno nowe opowiadanko, szorcik właściwie. Chyba muszę najpierw podokańczać, co zacząłem. No i poukładać jakoś sprawy życiowe, bo w ostatnich miesiącach wstrząsów sejsmicznych w tej dziedzinie nie brakowało.

Co do e-booków, planuję najpierw wysondować grunt puszczając w obieg opowiadania opublikowane swego czasu w pismach. Teraz przygotowuję do publikacji (machinalnie napisałem "druku"!) Hetmana, potem chyba Oko za oko, Obywatelstwo w standardzie... Przy niektórych tekstach rzecz zależy po trosze od licencji, czekam, aż rodzina przyśle mi skany umów, zobaczę, czym mogę dysponować w pełni. Jeszcze obaczym, ale ogólnie nie widzę powodu, by te opowiadania nie mogły na nowo zacząć krążyć, choćby elektronicznie. Aż tak starej daty nie jestem ;P:

Gustaw G.Garuga - 7 Kwietnia 2012, 13:37

Jeśli ktoś już się w kułak śmieje, że niby na gadaniu się skończyło, to niniejszym informuję nieoficjalnie, że bynajmniej.
Homer - 7 Kwietnia 2012, 13:45

A może by tak konkrety????? :)
Gustaw G.Garuga - 7 Kwietnia 2012, 14:54

Przyjdzie i na to pora. Napięcie musi rosnąć :P
Homer - 7 Kwietnia 2012, 15:13

Powiedz tylko czy X czy C czy XC.
Gustaw G.Garuga - 7 Kwietnia 2012, 15:31

Cfull + 8inn e-b
Gustaw G.Garuga - 18 Kwietnia 2012, 17:50

Ktoś to jeszcze czyta, ba, i recenzuje!

http://waltharius.pl/2012...dawid-juraszek/

Drapię się po głowie - książka nudna, ale ciekawa, nie powala, ale nie nudzi, warta uwagi, zwłaszcza, jak kto pożyczy nieodpłatnie, ewentualnie trafi się po 10 zł itd.

Adon - 19 Kwietnia 2012, 11:16

No ja kupiłem nie ze względu na cenę (i tak bym kupił), ale na czytanie czeka w kolejce. :(
Co do recenzentów, też niedawno mi się trafił taki, co o mojej książce w tej samej recenzji pisał, że jest ciekawa, chwalił pomysły, a potem konkludował, że jest przeciętna. Ludzie zresztą wytykali mu to w komentarzach. Gorzej, że jej autor dumny najwyraźniej ze swego dzieła puścił ją w paru miejscach wraz z przeciętną oceną. Coś takiego Sapkowskiemu, czy Ziemiańskiemu nie zaszkodzi, bo tonie w morzu. Ale gdzie mi do nich?

Homer - 21 Kwietnia 2012, 13:45

Najważniejsze zdanie to to, źe na pewno kupi kontynuacje. Czego chcieć więcej?
Napięcie już urosło na tyle, żeby rzucić jakimś lepszym kąskiem informacji odnośnie "ruchu w interesie"?

Gustaw G.Garuga - 22 Kwietnia 2012, 15:43

Jeszcze troszkę cierpliwości :)
Homer - 22 Kwietnia 2012, 16:53

{piiii} {piiii} {piiii}.
Gustaw G.Garuga - 23 Kwietnia 2012, 01:35

Poszło!
Cytat
AKCJA E-JURASZEK!!!
Dziś rozpoczynamy nową akcję dla naszych Czytelników; przez najbliższe dwa tygodnie co dwa dni ukazywać się będzie u nas jedno z opowiadań Dawida Juraszka.

Na pierwszy ogień "Hetman":

http://www.rw2010.pl/go.l...ml?title=Hetman

Na ogień następny:

Trupi jad
Oko za oko
Skała, Która Sprowadza Cień
Twarzą w twarz, czyli sześć dni z (nie)pewnego życia
Rzyg
Bratnia pomoc
2647 Odyseja sarmacka
Obywatelstwo w standardzie

A potem być może coś całkiem nowego :P

Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 12:00

Jest już Trupi jad:

http://www.rw2010.pl/go.l...tle=Trupi%20jad

...a dla tych, co się nie lubią rejestrować, wersje ogólnodostępne publikuje Katedra:

Hetman:
http://katedra.nast.pl/art.php5?id=6040

Trupi jad
http://katedra.nast.pl/art.php5?id=6042

illianna - 25 Kwietnia 2012, 12:06

Gustaw G.Garuga, widziałam ostatnio na placu zabaw panią zaczytaną w Twojej książce :D , szkoda że nie ma drugiego tomu chińskich przygód :|
Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 13:38

Ach! Słodko-gorzka to wieść...

Nie widzę większych szans na druk drugiego tomu, nawet po przerobieniu na samodzielną powieść. Może to czarnowidztwo, ale doświadczenia z wydawcami książkowymi tak właśnie mnie nastrajają. Pozostają rozwiązania alternatywne - np. puszczenie Białego Tygrysa wraz z kontynuacją w postaci jednego potężnego e-booka. I jeśli ta pani jest szczęśliwą posiadaczką e-czytnika, to może zaczyta się w Xiao e-papierowym :)

Witchma - 25 Kwietnia 2012, 13:39

O właśnie, odkryłam kolejny minus czytników - tak ciężko podejrzeć, co ktoś obok czyta :)
Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 13:44

Dla jednego minus, dla drugiego plus ;P:
Witchma - 25 Kwietnia 2012, 13:46

W sumie jak komuś bardzo zależy na ukryciu lektury przed innymi, zawsze może szarym papierem okładkę obłożyć...
Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 13:55

Ale jak się uchronić przed czytaniem przez ramię? :roll:
Witchma - 25 Kwietnia 2012, 13:57

A to już zupełna insza inszość. Ale myślę, że dla czytających przez ramię jest osobny krąg piekieł.
Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 13:59

Aj, niedobrze... Czy to taki grzech, chcieć wiedzieć, co kto czyta?... :oops:
Witchma - 25 Kwietnia 2012, 14:00

Podejrzenie tytułu, a czytanie przez ramię to według mnie dwie zupełnie inne sprawy :D
Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 14:23

Czasem trudno się powstrzymać :) Ja się zresztą przyzwyczaiłem do zaglądania mi przez ramię, a nawet komentarzy w rodzaju: jakie małe te znaki! ;P:
Agi - 25 Kwietnia 2012, 14:30

Dopóki czytający przez ramię nie pogania mnie bym szybciej przewracała kartki spokojnie mogę to wytrzymać.
Natomiast wiadomość, że nie ma w najbliższym czasie szans na drugi tom przygód Xiao jest trudna do zniesienia.

Gustaw G.Garuga - 25 Kwietnia 2012, 14:41

Hm... To trochę zależy od tego, co będzie z pierwszym moim płatnym e-bookiem. Po zakończeniu akcji z darmowymi opowiadaniami planuję puścić CAIREN THE BARBARIAN ULTIMATE EDITION E-BOOK SET, czyli dziesięć opowiadań, w tym pięć już znanych (bo Fabryka wspaniałomyślnie oddała mi przed czasem prawa do "Żółtego kła"), a resztę premierowych. Jeśli sprzeda się jako tako, to być może jeszcze przed latem puszczę XIAO LONG STRIKES BACK ULTIMATE EDITION ETC. Zrewidowany "Biały Tygrys" i niedoszły "Czerwony Ptak" w jednym opasłym tomie pt. "Jedwab i porcelana" - to by było chyba jakieś rozwiązanie.

Partner forum