To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Ogólnie o sporcie

RD - 18 Czerwca 2012, 08:21

Z Brazylią wygraliśmy 3:1 :D
dalambert - 18 Czerwca 2012, 08:29

RD, I bardzo dobrze, pomyłka wynika z szczupłości i bylejakości informacji którą zdołałem posłyszeć między dywagacjami o "orłach naszych" oskubanynych, a kolejnym rykiem reklamowym że " zakupy w przerwie od Euro nic nas nie oderwie"
Kolejna śpiewka poeurowa:
nasz orzeł biały ze wstydu czerwony cały ;P:

hrabek - 18 Czerwca 2012, 08:40

Przeniosłem ostatnie posty do bardziej odpowiedniego wątku.
dalambert - 18 Czerwca 2012, 08:45

hrabek, No fakt
mamy po Euro , pismo "Dziennik" stratę na niezagraniu Polski w ćwierćfinale ocenia na 500 milionów złotych i
koko spoko :wink:

merula - 1 Lipca 2012, 17:01

Anita Włodaczyk została złotą medalistką mistrzostw Europy :bravo :bravo :bravo

a damska sztafeta wywalczyła brąz :bravo

gorim1 - 1 Lipca 2012, 20:17

Dzisiaj poznaliśmy pary VII NAC Superfinału
Warsaw Eagels zmierzą się z Seahawks Gdynia

Agi - 4 Lipca 2012, 05:28

Agnieszka Radwańska awansowała do półfinału Wimbledonu :bravo
B.A.Urbański - 4 Lipca 2012, 11:46

gorim1, a co to za jakaś dziwna tradycja? Jak futbol hamerykański to i nazwy muszą być hamerykańskie?
mesiash - 4 Lipca 2012, 12:33

B.A.Urbański, i tak wszyscy mówią o tym że walczyć będą Orły z Jastrzębiami. Poza tym nie muszą, ale są bardziej marketingowe.
gorim1 - 4 Lipca 2012, 16:16

Mesiasz masz całkowitą rację w każdej lidze mamy przykłady też nazw miejscowych np Królewscy Warszawa czy Zachodniopomorska Husaria
B.A niestety tak to jest w całej europie że nazw lokalnych jest naprawdę niewiele a i tak się używa polskich nazw :D

B.A.Urbański - 4 Lipca 2012, 16:56

Po prostu dziwnie dla mnie to brzmi i wygląda... Nie przemawia do mnie marketingowo :P
Nitj'sefni - 5 Lipca 2012, 14:41

Agnieszka Radwańska w finale Wimbledonu :bravo :bravo :bravo
Agi - 5 Lipca 2012, 15:03

:bravo Agnieszka!
dalambert - 5 Lipca 2012, 15:50

No właśnie :bravo Agnieszka :bravo
Ale radocha :D

Agi - 5 Lipca 2012, 16:28

Radwańska w finale zagra z Sereną Williams, a nie z Azarenką.
Chal-Chenet - 5 Lipca 2012, 16:46

No no no. Brawo.
gorim1 - 5 Lipca 2012, 17:18

:bravo :bravo :bravo :bravo Agnieszka !
Nitj'sefni - 5 Lipca 2012, 18:19

Dobrych informacji ciąg dalszy: polscy siatkarze pokonali Brazylię 3:2 i bez względu na wynik jutrzejszego meczu z Kubą, zapewnili sobie awans do półfinału Ligi Światowej :bravo :bravo :bravo
Nitj'sefni - 7 Lipca 2012, 20:48

Radwańska niestety nie dała rady, ale finał tego turnieju to i tak wielki sukces.

Świetnie spisują się natomiast siatkarze, którzy pokonali dzisiaj Bułgarię 3:0 w półfinale LŚ i jutro zagrają ze Stanami w finale :bravo :bravo :bravo

Taselchof - 8 Lipca 2012, 08:46

Isia zagrała mimo wszystko świetnie po raz pierwszy chyba utraciła jej set :bravo :bravo teraz byle na olimpiadzie sobie poradziła. Dziś o 15 Federer z Murayem to będzie prawdziwy pojedynek, chociaż ja jak zawsze byłem za Dokovicem. :wink:

Nie wiem jak wy możecie oglądać tą siatkówkę, spokojnie rywalizuje z baseballem o miano najnudniejszego sportu drużynowego. ;P:

terebka - 8 Lipca 2012, 09:57

Taselchof, kwestia gustu. Mnie nudzi straszliwie F1, na przykład. Nudzi i wpienia, bo kierowca tam jest jedynie biologicznym organizmem wprawiającym w ruch bolid, a sukcesy w 100 % uzależnione są od jakości sprzętu. Przez cały sezon te same nazwy stajni. Sezon po sezonie. D****pa nie rywalizacja. Gdyby małpę posadzić za kierownicą tego co tam teraz jest najlepszą marką, pewnie by też dała radę a Vatel z Alonso polewaliby na pudle jej wlochaty łeb szampanem.

A emocje w siatkówce, owszem, są. Choćby wczoraj, dzięki sędziowaniu. I kiedy nasi hurtem tracą przewagę :twisted:

Ed. Lecz mimo to :bravo :bravo :bravo

Aż zobaczę sobie najnowszy ranking FIVB

Taselchof - 8 Lipca 2012, 16:19

Final Wimbledonu trwa w najlepsze swietny mecz Mureya troche gorzej z Federerem który wygral dopiero drugi set. Jednak komentarz Tomaszewskiego to mistrzostwo świata. Tekst ,,tego tenisisty nawet ty nie pamiętasz - no nie komplementuj mnie aż tak" zabijał. Myślę że powoli nastaje czas, że Tomaszewski z wnukiem będzie komentował bo syn przejdzie na emeryturę. :D

Edit; Bohaterem tegorocznego Wimbledonu jest zdecydowanie pogoda...

Edit2; Brawo Roger Federer :) :bravo :bravo piękny finał jak zawsze zresztą.

Agi - 8 Lipca 2012, 20:39

Polscy siatkarze wygrali Ligę Światową pokonując Amerykanów 3:0! :bravo :bravo :bravo
merula - 8 Lipca 2012, 20:42

należało im się :D

:bravo :bravo :bravo

Ziemniak - 8 Lipca 2012, 21:40

terebka napisał/a
kierowca tam jest jedynie biologicznym organizmem wprawiającym w ruch bolid, a sukcesy w 100 % uzależnione są od jakości sprzętu

terebka, sorry, ale bredzisz. Owszem, sprzęt nie jest bez znaczenia, ale wystarczy, że popada deszcz i umiejętności kierowcy zaczynają grać pierwsze skrzypce. Poza tym nawet najlepszym zdarzają się szkolne błędy, czasami zawodzi też sprzęt. Więc nie do końca jest tak czarno-biało jak piszesz.

dalambert - 8 Lipca 2012, 22:19

Cudie było - wreszcie nasi pierwsi :!: :D
Nitj'sefni - 9 Lipca 2012, 08:52

Polscy siatkarze pokazali klasę. Wydaje się, że w Londynie medal jest pewny. Najlepszych ogrywamy bez większych problemów, więc możemy mierzyć nawet w złoto. Jest super. Jeszcze raz brawa i gratulacje :bravo :bravo :bravo

Nie odniosłem się do stwierdzenia, że siatkówka jest nudna, bo pomyślałem, że zobaczę finał i spróbuję znaleźć coś, co może przynudzać. I nie znalazłem nic. Kompletnie nic. Wielkie emocje i olbrzymia nerwówa przez cały mecz. Tutaj zdarzyć się może wszystko i w każdym momencie. Potężne ataki, asy serwisowe, świetne przyjęcia i zawsze imponujące mi bloki punktowe. Ale każdy ma swój gust. Mnie np. nudzą biegi narciarskie i wspomniana już F1. Nieraz przy ich oglądaniu udaje mi się zasnąć ;P:

Taselchof - 9 Lipca 2012, 08:57

No nudniejsze od F1 i biegów narciarskich są skoki narciarskie. :mrgreen:
Matrim - 9 Lipca 2012, 11:38

Nitj'sefni napisał/a
i zawsze imponujące mi bloki punktowe.

Najbardziej widowiskowe były zawsze ataki z drugiej linii Sebastiana Świderskiego. Pojawiał się znikąd, wyskakiwał na pięć metrów i wbijał piłką gwoździe w parkiet ;)

Nitj'sefni - 9 Lipca 2012, 16:05

Matrim, racja. W ogóle ataki z drugiej linii są imponujące.

Taselchof napisał/a
No nudniejsze od F1 i biegów narciarskich są skoki narciarskie. :mrgreen:

No to mogę jeszcze zrozumieć, ale mimo wszystko lubię skoki.

Partner forum