To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Memento - 17 Wrzeœśnia 2009, 22:09
Temat postu: W co gracie, fantaści?
No właśnie. W tej chwili, ale nie tylko. Tylko rpg, larpy, ewentualnie rtsy fantasy?A porządne fps albo wyścigi? ;P:

Od jakichś siedmiu lat nie apgrejdowałem komputera (poza ramem), i generalnie starocia rulez. ;P: Ostatnio często gęsto popylam se w dwie gry. GTA: Vice City, czasem przytnie, ale tylko ciut :mrgreen: Uwielbiam brutalność i nonkonformizm tej serii. ;P: :bravo
Colin Mcrae Rally 2, dycha na karku, a gierca wciąż potrafi dostarczyć mnóstwa frajdy. Rajd we Włoszech wciąż jest taką samą zmorą jak przy pierwszym graniu. :twisted:

Jeżeli dubluję temat to pardą i proszę moderatora o uwentualną interwencję. ;o)

ketyow - 18 Wrzeœśnia 2009, 00:26

Z porządnych fps to Unreal Tournament 3 z modem zwiększającym szybkość gry, trochę pogrywam ostatnie w Cryostasis, a jedyne słuszne wyścigi to dla mnie Flatout 2 :)
Godzilla - 18 Wrzeœśnia 2009, 07:20

U mnie w domu Zoo Tycoon króluje, na przemian z Sacred i Ultimą IX ;P: Ale zajmuje się tym męska część rodziny.
Pako - 18 Wrzeœśnia 2009, 07:37

Aktualnie słabo, ale kiedyś Quake 3 Arena i Unreal Tournament 2004, mniaaaam :D
No i nieśmiertelny CS :P
W ogóle może fabryka zasponsoruje forumowy serwer dedykowany do Quake'a? Ja bym chciał ;)

ketyow - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:16

Ja z kolei CS'a nigdy nie lubiłem :P Zawsze rushowałem, jak już grałem, ale dla mnie to gra, w której można korzenie zapuścić, 3/4 ludzi kampuje za jakimiś drzwiami, albo strzela do ściany, bo zna bug przez który pociski wylatują na drugim końcu planszy na respawnie przeciwnika - jak dla mnie żena. No i sam fakt, że UT3 jest grą mega dynamiczną, a ja do niej dorzucam jeszcze mod na prędkość chyba mówi za siebie :E Zagram sobie pół godzinki to jestem tak podkręcony, że kawy pić nie muszę ^^
Nutzz - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:19

No to zagraj w CS'a z profesjonalistą kampiąc się :P
CS to wbrew pozorom gra ruchu.

Zamiast UT lepiej zagrać w Quaka.
Za pomocą strafe jumpów spokojnie można osiągnąć ok. 150 km/h :D

Kruk Siwy - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:21

Obecnie: Combat Mission, Heroes V, Planescape Torment. Pogrywam też w Heroes III i Baldura 2.
A byłbym zapomniał łażę (bo trudno to nazwać grą) po Titanicu. Dzięki Słowik!

Romek P. - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:36

Blockout. Super się przy nim rozmyśla o tym, co do napisania :) palce same chodzą po klawiaturze i klocki się układają, a słowa piszą w głowie.
Witchma - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:39

Romek P. napisał/a
Blockout.

Faktycznie, genialna gra. Pół życia chyba przy niej spędziłam :D

Duke - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:42

Wszelkiego rodzaju gry taktyczne - tzw squad turn based strategy, militarne FPSy i symulatory wojskowe. Pomimo iż mam w domu kierownicę to ścigałki jakoś nigdy mie nie wciągneły na dłużej ;-)
Agi - 18 Wrzeœśnia 2009, 08:52

Od czasu do czasu w nawrotach męczę Diablo 2.
hrabek - 18 Wrzeœśnia 2009, 09:20

Przeniosłem temat tutaj, bo to przecież to samo.

Ontopicznie: wczoraj Need For Speed Shift - pełna moc. Batman też jest dobry. Reklamowany w SFFiH Rad Faction Guerrilla także niezły. Ach, narobiło się ostatnimi dniami dobrych gier.

Nutzz - 18 Wrzeœśnia 2009, 09:22

A nie lepiej odwrotnie ;)
Słowik - 18 Wrzeœśnia 2009, 09:53

Na zdrowie Kruku.
Ja pograłem chwilę w Lord of the rings: the conquest.
Niezła nawalanka i jak na pierwsze kilka razy nawet trudno utrzymać się w obronie.

ketyow - 18 Wrzeœśnia 2009, 11:54

A obecnie to przeszedłem trzecią misję tutorialu Age of Wonders: Magia Cienia i bardzo mi się gra podoba. Strategie turowe - mniam!
Kruk Siwy - 18 Wrzeœśnia 2009, 11:57

ketyow, a gdzie kupiłeś?
ketyow - 18 Wrzeœśnia 2009, 12:09

http://www.allegro.pl/ite...an_idealny.html
(to nie ta aukcja, ale powyżej 20 zł nikt raczej nie da, więc co za różnica czy tu, czy biegać i szukać po sklepach)

Warto szukać także w realu, bo oni jakieś stare gry z magazynów potrafią wygrzebać i ostatnio trafiłem na grę z wymaganiami P 386... sprzed koło 15 lat, za 9,9 zł :) W media i empiku są te z klasyki, ale nie ma tych co do niej trafiły już dawno na ogół.

Homer - 18 Wrzeœśnia 2009, 19:31

Czy ktoś testował Batman Arkham Asylum na PC? Naprawdę takie dobre? Widzieliście promocję? Satysfakcja gwarantowana, albo wymiana na gry o łącznej cenie 2xtyle ile kosztował Batman :) .
Witchma - 18 Wrzeœśnia 2009, 19:52

Homer, w ostatnim CD Action jest obszerna recenzja, dali 9+, więc może i dobre :)
Virgo C. - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:05

Wczoraj ukończyłem w końcu wątek główny Morrowinda. Obładowany artefaktami jak choinka, na 46 poziomie i z niemal wszystkimi statystykami na 100 i tak prawie dostałem bęcki od głównego złego. I to w sumie był pierwszy od dłuższego czasu przeciwnik, z którym walka sprawiła mi przyjemność :D
Teraz jeszcze pokończyć questy na wyspie i można brać się za dodatki. Btw, widział ktoś moda umożliwiającego przyłączenie się do więcej niż jednego klanu ? :roll:

Witchma - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:13

Virgo C., gratulacje :) Ja troszkę wątek główny zaniedbałam i kiedy dotarłam do końca (bo mi wszyscy wszędzie mówili, żebym się pospieszyła), to już nikt nie był mi straszny ;P:
Pierwszy dodatek bardzo mi się podobał, od drugiego się na razie odbiłam.
Nie wiem, jak to jest z tym przyłączaniem się do różnych klanów i nie wiem, czy potrzebny jest mod. Kiedyś czytałam, że są jakieś triki, ale to raczej na etapie przyłączania się.

Ja z kolei mam problem - kupiłam oryginalnego Sacreda 2, próbuję go zainstalować, a on wyświetla mi jakieś komunikaty, że brak mu jakichś plików :roll: Ktoś wie, co z tym zrobić?

Virgo C. - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:18

Dlatego m.in się w końcu pod tą Czerwoną Górę kopnąłem. Jestem już głową większości gildii, zostały mi jeszcze tylko questy dla Bal Molagmara (gra mi zjadła akt własności, muszę sobie kodem wygenerować), Kultu Tamriel i całość prac dla Morag Tong. Plus jeśli wierzyć poradnikowi to ominąłem jedynie kilka pojedynczych questów.
Ale w dzienniku mam ciągle parę questów dla innych klanów, których nijak wykonać nie mogę albo wręcz questy wykonane ale albo nie mogę się ze zlecającym dogadać (wściekły kupiec, akt własności wdowy Vabdas) albo wykonane i tylko z dziennika nie usunięte (Współczucie) :|

Witchma - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:24

Virgo C. napisał/a
całość prac dla Morag Tong.

Łoj, to najprzyjemniejsze sobie zostawiłeś :D To moja zdecydowanie ulubiona gildia... Szukaj wszelkich informacji tutaj (ostrzegam - wolno się ładuje).

Przy okazji odkryłam, że można Daggerfalla za darmo ściągnąć :D

Virgo C. - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:28

A wystarczyło w sierpniu do tematu o starych RPGach zajrzeć ;)

A stronę znam, czasami zaglądam. Co zaś się tyczy gildii zabójców - jakoś mi z nimi nie było po drodzę. Chociaż podejrzewam, że sporą część wyroków mogłem już wykonać w czasie wędrowania po Morrowind nawet o tym nie wiedząc :mrgreen:

Witchma - 19 Wrzeœśnia 2009, 11:32

Virgo C., akurat w sierpniu mój dostęp do sieci był wiadomo jaki... zresztą Dagerfall nie ucieknie, już się ściąga, mam nadzieję, że pomimo stopnia skomplikowania instrukcji instalacji i uruchamiania, uda mi się wreszcie w to zagrać :D

Czy naprawdę nikt nie instalował Sacreda 2...?

Virgo C. - 19 Wrzeœśnia 2009, 13:31

Ja nawet jedynki nie zainstalowałem :mrgreen:

Właśnie znalazłem info, że mod Join all houses nie działa zbyt dobrze, często powodując wysypanie gry. Ehh, no to chyba zostaje mi poinstalować mody z dodatkowymi questami i wyspę czarodziejów :roll:

Witchma - 19 Wrzeœśnia 2009, 13:36

Virgo C., idź zostań wampirem, albo co, skoro Ci się nudzi :)
Virgo C. - 19 Wrzeœśnia 2009, 13:43

Już byłem ;P:
I w sumie gdyby nie te wszystkie przekleństwa, brak usług i próby zabicia przez wszystkich to pewnie bym nim został, fajnie się krwiopijcą grało :)

Witchma - 19 Wrzeœśnia 2009, 13:48

Virgo C. napisał/a
Już byłem ;P:

No to się spiesz do drugiego dodatku - tam chyba można zostać wilkołakiem :)

ketyow - 19 Wrzeœśnia 2009, 16:14

Dołączyć się idzie do innych gildii bez moda. Poszukaj, jest polecenie wpisywane w konsoli, które usunie Cię z obecnej, a innym wpiszesz się do innej. Dawno przechodziłem, ale z tego co pamiętam to mimo wszystko niektóre zadania eliminowały inne i już nic nie szło zrobić.

Partner forum